Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

meepo
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la meepo » 24 jan 2021, 23:55

delinjo je napisao/la:
24 jan 2021, 23:51
meepo je napisao/la:
24 jan 2021, 23:44
delinjo je napisao/la:
24 jan 2021, 23:36
Ma ovo sto Milan radi je nevjerovatno,moze biti slcuajnost 10 utakmica,oni godinu dana ovako igraju,mozda su u godinu dana 3,4 utakmice izgubili ako i toliko,ne postoji ekipa sa boljom statistikom,to ne moze biti slucajno.

Mada kad vidim onog Castela kako vec u prvoj postavi odmah me vrati na onaj nemocni Milan.
Juve kad je uzeo 2012 titulu nije bio overachivment ili sreca vec su ljudi uradili prave stvari te sezone,sredili upravu, doveli trenera koji je tad bio perspektivan ,uradili pametne transfere, a sve dotad igrali kao Milan prethodnih sezona i zavrsavali van top 4.

Sto se Castija tiče jbg dobilo ga se kao kusur za Susa :rol: Ali ne moze se svaki problem adresirati preko noci.
Buraz ja kad njega vidim,odmah me automatski vrati na onaj stari Milan,ne znam nije da pratim sad svaku tekmu Milana ,kakav je njegov ucinak uopste ?
90 utakmica 10 golova 11 asistencija 2 crvena.

Lik je ispodprosjecan fudbaler nesto tipa Karsdorp u Romi. Trudi se ali ga ne ide fkt.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 24 jan 2021, 23:59

meepo je napisao/la:
24 jan 2021, 23:55
delinjo je napisao/la:
24 jan 2021, 23:51
meepo je napisao/la:
24 jan 2021, 23:44

Juve kad je uzeo 2012 titulu nije bio overachivment ili sreca vec su ljudi uradili prave stvari te sezone,sredili upravu, doveli trenera koji je tad bio perspektivan ,uradili pametne transfere, a sve dotad igrali kao Milan prethodnih sezona i zavrsavali van top 4.

Sto se Castija tiče jbg dobilo ga se kao kusur za Susa :rol: Ali ne moze se svaki problem adresirati preko noci.
Buraz ja kad njega vidim,odmah me automatski vrati na onaj stari Milan,ne znam nije da pratim sad svaku tekmu Milana ,kakav je njegov ucinak uopste ?
90 utakmica 10 golova 11 asistencija 2 crvena.

Lik je ispodprosjecan fudbaler nesto tipa Karsdorp u Romi. Trudi se ali ga ne ide fkt.
Ma tako sam i mislio,levatina koja se mora namjestiit na lijevu nogu,prodje godina dok to uradi.

Ma ovom trenutnom Milanu je Hakan sve ,kad on ne igra to je odmah slabije.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 25 jan 2021, 00:01

Puma je napisao/la:
24 jan 2021, 23:53
Navijacima Milana naglo narasla muda. Ispade sad turcin i Kessie nekakvi igraci.

slika

slika

slika

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 25 jan 2021, 00:06

Čini se da bi mogao Edin na kraju sezonu provesti na tribinama, jer očigledno mu hanuma želi samo Italiju, a ne vidim koji bi interes bio nekog većeg kluba da ga dovede? Spominje se ta trampa Berna - Edin, ali sumnjam da će se to dogoditi.

Opet, smiješno je šta Roma radi ovdje i o tome je i Panucci govorio, zar je moguće da ne postoji neko u Romi ko bi sjeo, porazgovarao sa njim i objavio šta će se na kraju i dogoditi. Nego uvijek nekakva agonija i cirkus. Shvatio bih ja da mi imamo još nekog vrhunskog napadača, pa ono Džeko i nije potreban, ali imaš samo Mayorala, koji zabija i to je uredu, ali kome zabija i koliko je zapravo efikasan? A sigurno je da nemaš financije, da u foto - finišu prelaznog roka iznenadiš i dovedeš Belottija, pa čak i tog nesrećnog Diega Costu. Uglavnom smiješno je sve ovo što se događa u Rimu.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 25 jan 2021, 00:09

Ma Roma je poluklub nazalost,narednih sezona ocekujem njihovo ispadanje,bas je tuzno do cega su doveli takvog giganta,pa ljudi su brat bratu prodali 40 najboljih igraca zadnjih 5,6 godina ,kako da budes tako ozbiljan klub...
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 25 jan 2021, 00:12

Ovo gore su samo neki statisticki parametri. Hakan je pogodio okvir gola 5x ove sezone po cemu je prvi u tom segmentu. Uputio 14 kljucnih paseva sto ga cini 4 najboljim po tom statistickom parametru.

Kessie je imao 86 oduzeti lopti dosad , a recimo jedan Vidal ima 68 , Skriniar 73 , a De Vrij je recimo najbolji Interov igrac u tom segmentu sa 110 oduzeti lopti.Kessie je u top 10 igraca s najvecim prosjekom pretrcanih kilometara u Seria A 11.2 Brozovic je 4 sa 11.5 itd..
Zadnja izmjena: meepo, dana/u 25 jan 2021, 00:20, ukupno mijenjano 1 put.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 25 jan 2021, 00:16

Surreal je napisao/la:
25 jan 2021, 00:06
Čini se da bi mogao Edin na kraju sezonu provesti na tribinama, jer očigledno mu hanuma želi samo Italiju, a ne vidim koji bi interes bio nekog većeg kluba da ga dovede? Spominje se ta trampa Berna - Edin, ali sumnjam da će se to dogoditi.

Opet, smiješno je šta Roma radi ovdje i o tome je i Panucci govorio, zar je moguće da ne postoji neko u Romi ko bi sjeo, porazgovarao sa njim i objavio šta će se na kraju i dogoditi. Nego uvijek nekakva agonija i cirkus. Shvatio bih ja da mi imamo još nekog vrhunskog napadača, pa ono Džeko i nije potreban, ali imaš samo Mayorala, koji zabija i to je uredu, ali kome zabija i koliko je zapravo efikasan? A sigurno je da nemaš financije, da u foto - finišu prelaznog roka iznenadiš i dovedeš Belottija, pa čak i tog nesrećnog Diega Costu. Uglavnom smiješno je sve ovo što se događa u Rimu.
Ma Dzeko lagano zavrsava s fudbalom na ovom nivou. Ima lik 35 godina.Da mu je 28 ne bi nikom na um palo da ga zamrzne iz ekipe.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 25 jan 2021, 00:24

Ma čini mi se da su Romini navijači posebna priča, pratim i italijanske forume i to je nevjerovatno šta ljudi pišu. Pa Rimljanima su očigledno dovoljne dvije pobjede i oni odmah sanjaju o naslovu, počinju abnormalno podcijenjivati. Pa i evo imaš ovu situaciju, te bih ja stvarno napravio paralelu između Milana i Rome, te odnosa prema Ibrahimoviću tj. Edinu.

Ljudi pišu neke fantazije, tipa Eriksen u Romi ili bilo bi dobro probati dovesti Aguera za sljedeću sezonu, a u stvarnosti, mi se moramo okrenuti pojačanjima iz danske, holandske, portugalske lige i probati raditi nešto kao Atalanta.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 25 jan 2021, 03:04

delinjo je napisao/la:
25 jan 2021, 00:09
Ma Roma je poluklub nazalost,narednih sezona ocekujem njihovo ispadanje,bas je tuzno do cega su doveli takvog giganta,pa ljudi su brat bratu prodali 40 najboljih igraca zadnjih 5,6 godina ,kako da budes tako ozbiljan klub...
Jasta giganti ko Celik i Sloboda postoje 289 godina osvojili 2 trofeja :D

Imal kakih dresova za novu sezonu jedino to izgleda znaju napravit
=\_1921_/=

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 25 jan 2021, 03:10

tiffoso je napisao/la:
24 jan 2021, 22:47
meepo je napisao/la:
24 jan 2021, 13:23
TheTruth34 je napisao/la:
24 jan 2021, 11:27
Diaz prevaga, stoperi tu negdje :rol: :rol:
Hakan i Diaz su trenutno bolji od Eriksena činjenica :)
VelaHavle je napisao/la:
24 jan 2021, 11:42
:urnebes:
Stoperi ni blizu Interovim.
Previše FIFA ?
Svako ima pravo na svoje misljenje i niko ti to ne moze zabraniti.
Ja licno mislim da je Interova odbrana granitna za Milanovu. Vezni red nije tu negdje vec je Inter sigurno bolji, medjutim mi imamo drugih problema. Hemija koju trener vodi u Interu nije nimalo dobra.
Vi da imate i najbolji dan ne biste uspjeli pobijediti Juventusa. Mi kad imamo ok i dobar dan mozemo se posamarati sa njima. Niko vas ne podcjenjuje, daleko od toga. Ovo sto Milan radi je super i realno overachievement.
Neka svi sacekaju da se odigra 38 kola i onda cemo suditi jer je Inter znao odigrati polusezonu vrhunski i biti prvi a onda zavrsi jedva 4. Jednostavno najgori period krece u drugoj polovini Februara i citav Mart. Nadam se da ce Milan i Inter ostati u utrci i da ce Juventus biti u vrhu, pa da gledamo borbu sa tri tima u vrhu.
Svaka cast Milanu, al ako cemo gledat na papiru nisu ni blizu interu...kakav hakan kaki qurci palci..malo realnosti nije na odmet

Veliki overachivment i tjt..ja mislim da ce itekako past u narednih mjesec dana al haj mozda i grijesim. Ako me demantuju ja cu prvi cestitat.

Ako juve opet osvoji prestacu pratit ligu
=\_1921_/=

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 25 jan 2021, 06:59

Goretzka je napisao/la:
24 jan 2021, 23:52
Kao sto sam i najavljivao dokazat ce se da je Milan dobro prosralo pa su na vrhu sad a i jer je konkurencija daleko od jake. Juve ih nacjepa kuci, Atalanta ih deklasirala kuci, znaci takva ekipa ne zasluzuje Scudetto.
Scudetto zaslužuje ona ekipa koja nakon 38 kola bude imala najviše bodova, a da li će to biti Milan ili neka druga ekipa ostaje da vidimo
Il Club più titolato al mondo!

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 25 jan 2021, 07:53

Da, ispravim momčinu iznad mene. Čakan nije da je bolji od Eriksena, bolji je od svakog interovog veznjaka. Bmk za to kakvu pozadinu imaju raznorazni Vidali i Erikseni. Bitno je trenutno stanje i ono što je lik prikazao u zadnjih godinu dana. Do prije toga je krpio raznorazne pozicije i ne treba previše gledati u to kada ofanzivni vezni mora igrati napadača i krilo te trpiti igranje sa kvazifudbalerima poput Kalinića i Borinia. Broz je jedini koji može u istu sa turčinom, i bio bi daleko bolji igrač samo da je konzistentan.
Inter je jedino bolji u napadu, to nije subjektivno mišljenje već činjenica unazadjena statistikom i položajem na tabeli. Opet, ne brinite. Vaši kineski gospodari će vam baciti vreću para, ali džaba. Chokeri bili i biti će. :wave:
Nismo ni mi nešto posebno, ali nam momci nisu ni ono kako ih neki ovdje doživljavaju.
Unico amore sei!
❤️🖤

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 25 jan 2021, 09:18

muxa je napisao/la:
25 jan 2021, 06:59
Goretzka je napisao/la:
24 jan 2021, 23:52
Kao sto sam i najavljivao dokazat ce se da je Milan dobro prosralo pa su na vrhu sad a i jer je konkurencija daleko od jake. Juve ih nacjepa kuci, Atalanta ih deklasirala kuci, znaci takva ekipa ne zasluzuje Scudetto.
Scudetto zaslužuje ona ekipa koja nakon 38 kola bude imala najviše bodova, a da li će to biti Milan ili neka druga ekipa ostaje da vidimo
:thumbup: Apsolutno ispravno.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 25 jan 2021, 09:24

Nebi da ulazim u diskusiju čiji je veći, ali napisati "kakav hakan..." može samo velika neznalica, koja živi u uvjerenju da su igrači njegovog kluba najbolji na svijetu. Na stranu statistika, po kojoj je Hakan u vrhu po svim segmentima koji su bitni za poziciju koju igra, ali koliko taj čovjek znači ekipi i koliko je ekipa jača njegovim prisustvom dovoljno govore rezultati Milana kada je on tu i kada nije.
Il Club più titolato al mondo!

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 25 jan 2021, 09:42

Mnogi su bili ubjeđeni da je Milan isključivo ovisan o Ibri, a zapravo trio Kessie-Bennacer-Hakan, su neuporedivo važniji. Jer igraju fenomenalno već godinu dana i više.

Evo vidimo kako Milan "kašljuca" kad fale dvojica iz tog trokuta, dok su bez Ibre pobjeđivali bez problema. Naravno da je Zlatan bitan, ali sredina terena je srce svake ekipe.

Spominjati Vidala kao ozbiljnog igrača u godini 2021 je smiješno. Eriksena je pokopao Conte. Brozović koji je trećinu sezone van koncentracije i mali Barella su jedino što vrijedi od veznih igrača iz Inter.

Činjenica je da Milan ima najviše osvojenih bodova od januara 2020e godine do dana, današnjeg. To je 40 utakmica u ligi. Kao što je činjenica da su trenutno prvi nakon 50% odigranih utakmica u ovoj sezoni. A koliko su imali problema sa odsustvom igrača to je priča za sebe. Dakle u prvom dijelu sezone niko nije bio bolji i konstantniji i to tabela govori.

A vidjet ćemo šta će biti na kraju. Ako skudeto uzme Juve, uprave Intera i Milana prvo da se ubiju na trgu, pred svima. Jer bolju priliku neće imati od ove. A mi ćemo kao i svake godine doći ovdje i čestitati momcima koji vole taj klub. Toliko.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 25 jan 2021, 09:56

Milan će u narednom periodu biti na velikom testu i tu će se vidjeti od čega su (što se kaže), ide drugi dio sezone, kada fenjeraši više ne pokušavaju napadati, nego igraju bukner, lomete i ganjaju kontre, Milan u njihovim očima nije više onaj slabi Milan (kroz pretekle sezone), sa kojim ćeš se upustiti u otvorenu igru, nego onaj stari koji je u vrhu.

Dalje ulazi se u dio sezone, kada kreće ozbiljnija igra na više frontova, gdje svaka utakmica je ona odlučujuća, mnogo je veći pritisak na igračima, a mnogi od njih su previše mladi, ali svakako da top 3 ne bi trebalo biti upitno, ako se neke stvari poslože, može Milan i do skudeta.

Inter je i dalje prvi favorit imaju sve u svojim rukama i ove godine ako ne uzmu prvenstvo to će biti potop, jednostavno igraš samo ligu i eventualno tri utakmice kupa, ako se prođe Milan .

Juventus bez nekog niza od 4-5 pobjeda u narednim utakmica teško može do titule, osim ako Milan i Inter budu toliko loši, pa ponude skudeto.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 25 jan 2021, 10:11

Sta kaze ovaj gore brat Milan i sa najboljim danom ne moze dobiti Juve,a njegov Inter moze sa ok danom,Boze sacuvaj.

Kao prvo protiv Juventusa Milanu sa falila 7-rica igraca,a druga stvar Juventusu protiv Intera su falila 5 igraca,a vi ste bili kompletni.

I da vi ste bili kompletni i prvi derbi ove sezone protiv nas,a mi nismo,pa sam znas kako se zavrsilo.

Milan je za sada prvi,a na ostalima je da pokusaju Milan stici i prestici.

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 25 jan 2021, 10:18

Da je ovo Juve iz onih sigurnih godina pod Conteom ili Allegrijem, ja bih crko od smijeha na ovakvu konkurenciju, i rekao da ce u martu biti 10 bodova prednosti nad drugoplasiranim. Sad kako igramo, i kako nas ide s povredama, ja nemam blage veze sta ce biti ni za 2 sedmice, kamo li u martu. Juventus i dalje ima najsnazniju ekipu, sta god ko mislio, ali brojni faktori nas vise ne cine favoritom za skudeto. Milan je odigrao fantasticnih pola sezone, i tu je gdje jeste sasvim zasluzeno. Sta ce biti dalje, nek kaze baba Vanga.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 25 jan 2021, 10:25

Ličnog sam mišljenja da je Benaser najbolji i najbitniji igrač Milana, opet subjektivno, jer mi je drag igrač.
Milan su pokosile povrede i covid, a uz to imali i Atalantu i Juventus. Takođe,Zlatan je bio beskoristan protiv Atalante.
Atalanta je misterija, relativno lako prebije Milana, a Đenovi i Udinezu ne mogu gola dati, odnosno dali jedan u Udinama.

Sad kreće taj drugi dio lige, Inter u naredna recimo 3 kola igra, kući sa Beneventom, gostuje Fiorentini, i čekaju Lazio. 7 bodova bi morali uzeti.
Milan gostuje Bolonji, čeka Krotone, i ide Spezii, i od njh očekujem 7 bodova minimalno, najteže im je u Bolonji, bar na papiru.
Juventus, gostuje Samdporii, dočekuje Romu, pa ide Napoliu, ubjedljivo najteži raspored. Biće zanimljivo, ne treba ni Atalantu otpisavati, izgledaju ozbiljno. Po meni ozbiljnije od rimskih ekipa.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 25 jan 2021, 12:10

ronaldo99 je napisao/la:
25 jan 2021, 10:11
Sta kaze ovaj gore brat Milan i sa najboljim danom ne moze dobiti Juve,a njegov Inter moze sa ok danom,Boze sacuvaj.

Kao prvo protiv Juventusa Milanu sa falila 7-rica igraca,a druga stvar Juventusu protiv Intera su falila 5 igraca,a vi ste bili kompletni.

I da vi ste bili kompletni i prvi derbi ove sezone protiv nas,a mi nismo,pa sam znas kako se zavrsilo.

Milan je za sada prvi,a na ostalima je da pokusaju Milan stici i prestici.
Ne zanimaju me ove price ciji je veci ali sam se mora osvrnit na ovo zato sta nije istina :) nama je tad falilo 5 ili 6 igraca (Bastoni, Skriniar, Gaglia, Radja, Sensi, Young onih za koje se sjecam), na klupi je tada bilo 6 primaveraca koji nikad ni minute ozbiljnog nogometa nisu upisali, a vama je tada falio samo Rebic. Kolarov je krivac za oba gola i da je ekipa bila na okupu on sigurno nebi zaigra minute.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.