FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Historicar
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Historicar » 25 jan 2021, 14:33

nukleusmember je napisao/la:
25 jan 2021, 14:30
valjda nismo toliki debili da prokockamo 9 bodova prednosti

VVVBK
Hadzija u tom slucaju nek odmah izvrši samoubistvo.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 25 jan 2021, 14:34

A eto kod drugih isti roster + doveli ono par baš pojačanja.
Nego mi nismo navikli, dugo imamo kostur ekipe, a vrijeme je nekim igračima da idu.
Treba to dobrim zamjenama prebroditi i nastaviti dalje.
Kakve god da mi 'probleme' imamo, konkurenti ih imaju još više.
Koševo Zapad

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 25 jan 2021, 14:35

VVVBK
Debili nismo, ali ako ne dovedemo adekvatne zamjene, morat cemo biti madjionicari da ne prokockamo.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

Indianac
Kontakt:

Post Postao/la Indianac » 25 jan 2021, 14:38

Prioritet je dovesti sposobnog SD,i to stranca, pa tek onda razmisljati o pojacanjima.

JohnKeynes97
Kontakt:

Post Postao/la JohnKeynes97 » 25 jan 2021, 14:40

BordoSarajevo je napisao/la:
25 jan 2021, 14:03
Najjači su mi ovi što forsiraju sa ovim ironičnim komentarima "nekidu svi", "raspadamo se brate". Imaju ba ljudi pravo izrazit nezadovoljstvo što se špekuliše da će nas napustiti najbolji igrači. Isto tako imate i vi ironični pravo biti maximalno optimistični.
Hajde napisat jednom, odgovorit jednom, dvojici, trojici al citirat ironičnim komentarima uvijek isto svakom ko i sekund nezadovoljstva pokaže je već previše.

I ovi što lijepe neke slike od prije da je neko produžio ili došao pa ovo forsiranje da će doć tad i tad napadač je toliko izlapilo i toliko glupo da je i previše da si i 5 godina mlađi od Zunde.

Što se tiče ovog sa Miličevićem, ne vjerujem previše kao što nisam previše vjerovao kada su izletili za Zakarića. Na kraju, po mom mišljenju, nijedno neće bit tačno.

Ono što me već počinje čuditi je što niko ne produžava ugovor. Ja sam mišljenja da smo trenutno u dosta boljem položaju (na svim poljima) u odnosu na prethodne godine kad smo to dosta brže i ishitrenije rješavali. Iskreno, očekivao sam do sada da će svi produžiti.
Takođe, mišljenja sam i da smo u mogućnosti da sačuvamo ono što želimo, ako smo prodali Rahmanovića mislim da ćemo Tatara zadržati. Ako je Šerbečiću istekla posudba, mišljenja sam da će Miličević sigurno ostati i produžiti. Al kako vrijeme odmiče, mišljenje će se vjerovatno i mjenjati.
Kao što sam i ranije pisao, imamo situaciju da možemo i dodatno nekog prodati (Fanimo, Kovačević) uz adekvatne zamjene za koje nećemo plaćati obeštećenje, to nam bodovna prednost dozvoljava a imamo i bez zamjena solidne alternative.

Ono što me najviše iritira trenutno su naše povrede i nevjerovatni pehovi, naravno na to niko ne može uticat al uvijek nas to mora najviše yebavat. Pa kone da imaju kroz sezonu te probleme kao mi pa oni bi morali kadete izvoditi jer im juniori ne bi bili dovoljni da zakrpe rupe.
Ovo je forum otvorenog tipa. Ako ti se nesto ne svidja ne moras citati i sve pet.
PSPHM

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 25 jan 2021, 14:42

Napapijri je napisao/la:
25 jan 2021, 14:35

VVVBK
Debili nismo, ali ako ne dovedemo adekvatne zamjene, morat cemo biti madjionicari da ne prokockamo.
U pravu si. Ako se ne pojačamo titula adio. Prvi pratilac nam se pojačao. Doveli su Sarvana i Hrelju, ubitačna krila koju su im falila u ekipi. Također su zadržali ostale igrače. Sve mi miriše na totalni rezultatski krah.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 25 jan 2021, 14:44

ElCartel11 je napisao/la:
25 jan 2021, 14:31
hordasDoboj je napisao/la:
25 jan 2021, 14:18
ElCartel11 je napisao/la:
25 jan 2021, 14:13
Jeste, da bi bilo rizično pustiti 3,4 igraca iz udarnih 11 ali kad bi ih zamjenili isti ili jos bolji od njih nemam nista protiv. Kvalitet uvijek ispliva pa tako bi se i ti novi igraci brzo uklopili. Dzabe ti je da smo doveli napadaca tipa Guzina jos u decembru, on bi se uigravao ali sta ti to znaci kad je slab.

Ako ode Mili evo primjer samo njegove zamjene koja nije nista slabija nego on https://www.transfermarkt.com/alexander ... ler/171376
Vazno je znati prije januara na koga ces moc racunati u drugoj polusezoni. Mozda i ne bi bila ovako situacija gdje se kritikuje da nam nisu jake utakmice na pocetku jer realno mi imamo opet dobar tim kad dodje napadac.

Problem odlazaka kljucnih igraca sto igramo u takvoj ligi da eto Milija mora zamijenit igrac sa nasim papirima, a takvog je tesko nac.
Važno jeste državljanstvo ali opet ne toliko. Ti mozes njih imati 10 u ekipi ali samo 4 mogu biti prijavita za mec.
Trenutni stranci su Adukor (druga ekipa), Fanimo (ocito ga nema do aprila), Velkoski (druga ekipa), Pejovic i Oremus.

Ja opet kazem kockanje jeste ako te na zimu napuste 3, 4 igravaiz prvih 11. Ali ako dovedes dobre zamjene ne bi trebali biti problema. Bolje ih sad uigravati nego pred Evropu.
Mislim da je 5, al svejedno ne bi trebali imat vise od 6-7. Vise ces ih sigurno platit a neki ti nece biti u kombinacijama za mec.

Ma ja sam rekao imam puno povjerenje u ovu ekipu ljudi koji se bave time jer su zasluzili potezima do sad, al naravno da se treba ukazivat na stvari koje se mogu poboljsat. Tipa prijenos prijateljske iz kampa.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 25 jan 2021, 14:45

Historicar je napisao/la:
25 jan 2021, 14:33

VVVBK
Hadzija u tom slucaju nek odmah izvrši samoubistvo.
Zašto Hadžija? Šta on ima sa rezultatima? Vrati se koju stranicu nazad i pročitaj škorin post gdje objašnjava osnovne uloge sportskog direktora, šefa struke i ostalih ljudi oko sporta.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 25 jan 2021, 14:47

Nije mi jasno kako se upecate na svaki članak, posebno na ove negativne? Kad sve fercera u klubu, smijemo se portalima i debilnim novinarima u BiH. Sad kad je prelazni rok pred vratima i kad portali žive od klikova napaćenih navijača koji čekaju vijesti iz svojih klubova, upecate se k'o zadnji levati i pišete o nekom raspadu. Kad oficijalna stranica izbaci da nas je neko napustio, tad ćemo tražit zamjenu i raspravljat. Ako sam dobro skont'o, mi već krojimo ekipu za derbi bez Tatara, Rahmanovića i Miličevića? Od njih trojice, samo jednog nema 100%.
Polahko ba, što se uzbuđujete. Mediji su pisali i da je Beqiraj naš, Anel Hadžić, Hajrović, Suljić, Bezjak, Borjan, Misimović, Petrak... Dobili smo qrac na kraju. Za danas neko na forumu najavio predstavljanje dva igrača, za sad imamo dva penisa. Što vjerovat nekim novinama? Bjelica hoće Miličevića? Super, za petobu će svaki novinar napisat da Vinko hoće Aubameyanga, da li to znači da je blizu nas?
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

mensur55
Kontakt:

Post Postao/la mensur55 » 25 jan 2021, 14:48

Ljudi dzaba se sekirate, nisu ni Emir ni Vinko toliko ludi da puste 3 najbolja igraca a da ne dovedu zamijene adekvatne. Nece se sigurno dovoditi bezveze igraci samo da popune mjesto u ekipi ako se dovede igrac, to ce bit za prvih 11.
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE

Transfer1312
Kontakt:

Post Postao/la Transfer1312 » 25 jan 2021, 14:48

Sarajevo je ekipa koja ima.glavu i rep. Najkvalitentija ,najkonstantnija i financijski faktor najstabilnija.
Sad koliko ce se osjetit odlazak Rahmanovica , to moze puno znaciti ali mislim cak da je Mustedanagic jos kvalitetniji ako se dozove. Uprava se nesmije uspavati , spic treba podhitno. Da ste imali dobrog spica umjesto Handzica jos bi veca razlika bila .

Odlicna ekipa i tu se nema sta pricati, samo spic dobar i to je to...

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 25 jan 2021, 14:50

jos jedan dan prodje a pojacanja ni produzenja ugovora na vidiku
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

forza_juve
Kontakt:

Post Postao/la forza_juve » 25 jan 2021, 14:53

VVVBK
Zamalo nismo i veću prednost prokockali, vile nas pronosile. Ja vjerujem da će doći adekvatna pojačanja samo što smo mi nestrpljivi, očito neće da gomilaju igrače na platnoj listi.
Ja vjerujem u upravu i stručni štab naše brigade :bih:
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 25 jan 2021, 14:56

Ko je to još otišao osim Rahmana?
Mislim baš otišao, ne mahala?
Koševo Zapad

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 25 jan 2021, 15:02

Shategabri je napisao/la:
25 jan 2021, 14:56
Serbecic

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 25 jan 2021, 15:06

FCUM je napisao/la:
25 jan 2021, 15:02
Serbecic
Jeste u pravu si. Mada on uglavnom nije ni igrao.
A i bio je na posudbi tako da je taj odlazak očekivan.
Koševo Zapad

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 25 jan 2021, 15:07

25 jan 2021, 15:06
FCUM je napisao/la:
25 jan 2021, 15:02
Serbecic
Jeste u pravu si. Mada on uglavnom nije ni igrao.
A i bio je na posudbi tako da je taj odlazak očekivan.
pa dobro to ali je mali znao eksplodirati. Ako ode Milicevic sve bi dali za Serbecica

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 jan 2021, 15:07

@Zip, moraš se naučiti poštovati drugačije mišljenje, ovdje nije i nikada neće biti jednoumlje.
Naravno da smije i treba pisati ako nije zadovoljan nečim, ne treba biti slijep oko nekih stvari. Ako se ne slažeš sa nečim onda jednostavno preskočiš ili se možeš upustiti u normalnu, zdravu diskusiju a ne ''Yebo vas plemee debilnoo, Tebi nesto smeta, tebe nesto iritira... Ma more yebite se...''
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 25 jan 2021, 15:09

Ja uopste ne strahujem od prodaje ovih kljucnih igraca.

Imamo dovoljno golmana ako Kovacevic ode.
Besic i Adukor nisu nepoznanica tako da i odlazak Milicevica nije problem.
Tatar zbog odlaska Rahmanovica bi na neki nacin bio problem ali kad vidimo koliko imamo krila pa jbt nekog mora procepit. Dolaskom nekog napadaca koji bi bio napredak u odnosu na Handzica ne bi ni primjetili da je Tatar otisao.
Trebalo bi da Mustedanagic proigra sada kada je on ta prva opcija na AMu.

Moraju se i prodati neki igraci da bi se bilo sta i zaradilo ali i da se Nam ohrabri da ulozi jos vise. Moraju se prodati neki igraci da bi drugi mladi dobili priliku i prostor za igru.
Nije garant titule ostanak Tatara i Milicevica tako da ne treba praviti dramu oko toga da postoji mogucnost da odu.
Ljudi u klubu ce uraditi najbolje sto mogu jer na kraju krajeva i njihove pozicije zavise od rezultata. Nemojte misliti da ce Nam bacati pare tek tako bez ikakvog cilja.
Zato samo opusteno i imajte povjerenja u ljude u klubu a ako ne u njih onda u Nama.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 25 jan 2021, 15:10

Ma nek prodaju svu trojicu igrača, ako se uzme titula onda imamo pare i jare.
U suprotnom mrka kapa.
Pojma nemam zašto,al ja sam siguran u titulu, taman da nikog ne dovedemo. Vjerujem upravi SD i Vinku.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot], Pitar6785 i 39 gostiju.