RSD Velež - Igrački kadar i transferi

OldFashioned
Kontakt:

Re: RSD Velež - Igrački kadar i transferi

Post Postao/la OldFashioned » 25 jan 2021, 21:25

Jsjsjsjsjs je napisao/la:
25 jan 2021, 21:23
Ovo kako stvari stoje nije lijepa situacija. Ne znam šta se dešava unutar kluba i ko se bavi pregovorima (dal je to Šoše ili nekog drugi nije važno). Ali ne razumijem zašto su prodavali Fejsala ako još nisu dogovorili drugog napadača. Ove godine prošle sezone doveli smo Radovca i Pršeša a sad nikog. Ako dovedu napadača i štopera nadam se da neće biti priča da igraču treba vremena da se uigra.

Moje neko mišljenje je da je Fejsal prodat jer su dobili ponudu koju nisu mogli odbiti za naše BH uslove pa su požurili.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Mostarac45
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac45 » 25 jan 2021, 21:28

Nakon srijede sve ce se znati...

Mostarac1974
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac1974 » 25 jan 2021, 21:54

OldFashioned je napisao/la:
25 jan 2021, 21:25
Jsjsjsjsjs je napisao/la:
25 jan 2021, 21:23
Ovo kako stvari stoje nije lijepa situacija. Ne znam šta se dešava unutar kluba i ko se bavi pregovorima (dal je to Šoše ili nekog drugi nije važno). Ali ne razumijem zašto su prodavali Fejsala ako još nisu dogovorili drugog napadača. Ove godine prošle sezone doveli smo Radovca i Pršeša a sad nikog. Ako dovedu napadača i štopera nadam se da neće biti priča da igraču treba vremena da se uigra.

Moje neko mišljenje je da je Fejsal prodat jer su dobili ponudu koju nisu mogli odbiti za naše BH uslove pa su požurili.
Slažem se stobom brate!👏👏👏Falit će nama FEJSAL sigurno ako nedovedemo nekog pa makar u njegovom rangu a da nekažem boljeg.

DembaBa21
Kontakt:

Post Postao/la DembaBa21 » 25 jan 2021, 22:31

Kud ces veceg pojacanja od odlaska Fejsala :D

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 25 jan 2021, 22:32

Ova uprava vodi Velež sigurnim putem, dosta nam je 30 godina neizvjesnosti i kukuzluka.
Treba imati plan, a ovi ljudi ga imaju u svim poljima, to samo ćorav nevidi.

Prodaja Mulića je odličan posao. On se po meni, nije uklopio u igru.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

doox
Kontakt:

Post Postao/la doox » 25 jan 2021, 22:45

ManciniLevatKlasican je napisao/la:
25 jan 2021, 21:03
doox je napisao/la:
25 jan 2021, 19:41
kao i svaki prelazni rok, ljudi zaduzeni za transfere pokazuju da nemaju kapacitet i da su veliki amateri, priznajem im dobru volju, ali ****, ako ne znas dzaba ti sve. ovo je najobjektivnije, jer moralo se ici na pripreme sa rosterom koji ce igrati proljetni dio sezone, nije to da nam treba napadac i stoper od juce, do prelaznog roka trebali su ih imati bar 10 u kontaktima. nemam nista licno protiv bilo koga, a volim velez kao i svi ovde, ali šoše je potkapacitiran sto se tice posla koji radi.
Šoše je top momak, znam ga lično, nismo sad nešto pretjerano dobri ali ok, međutim Šoše nije sportski direktor i u principu on ne bi trebao voditi pregovore sa igračima nego ta neka xy osoba koja bi bila zadužena i plaćena samo za to. Ako tako gledaš na to, onda mu ne mogu ni zamjeriti aman. Ako se dobro sjećam Ibri je ponuđena pozicija sportskog direktora ali nije bio zainteresovan. Planirali su da Ibro radi skauting igrača, pogotovo mladih i da pregovara sa potencijalnim pojačanjima ali nije prihvatio jer želi biti isključivo trener. Postoji još par razloga ali nebitno sad.

Nama treba iskusniji čovjek koji je malo duže u fudbalskim vodama i koji bi samo radio posao sportskog direktora, ništa više. Ne može Šoše raditi 3 4 ili koliko već stvari radi odjednom, pri tome veze sa fudbalom nije imao do prije par godina.
to je poenta svega, nebitno kakav je kao covjek, a ne sumnjam u njegove ljudske vrijednosti, ali nema iskustva u ovom poslu, a posebno sa transferima, ali kao sve u ovoj drzavi, bitno je da si podoban, a sposobost.....e to jebga.

inace neke ljude koji rade za HL treba ignorisati, jer nisu objektivni, ali sta ces, zna se ko im ljeb daje i ni to ne treba osudivati.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 26 jan 2021, 03:41

Ljudi polako,previse ste nestrpljivi a i po nekim natpisima vidim da ste laici sto se tice trgovine i pregovaranja.

Mi nemamo previse para ,ali onoliko koliko imamo hocemo da napravimo najbolji moguci dil,nekad ide dobro a nekad se izjalovi,ali uglavnom smo svake polusezone jaci i jaci,a tako ce mo biti i ove.Svi bi volili da je to vec sve zavrseno ali ko imalo poznaje trgovinu i kako ide kod nas prodaja igraca moze shvatiti kako i zasto.Evo recimo neko kaze sto ne kesira ko Sisoje i dovede igraca,Pa koliko je on igraca doveo a da su bili promasaj pa sigurno 80%.On ne gradi stadion,on je samo kupio dresove i svu lovu usmjerio na igrace i on ne preza,cim mu neko kaze za nekog igraca on ga odmah dovodi jer ne zna. a mi toliko prostora nemamo,moramo ici na sigurnoJa koliko znam mi nismo imali ni jedan promasaj u dovodjenjima osim mozda Berise ,svi smo ocekivali da ce biti top igrac a on nije,sve ostalo je bilo super.

I sad pojedini ovdje ocjenjuju nase ljude da su laici i da neznaju dovesti igraca :idea: :damn: ,samo se pitam na osnovu cega to zakljucuju,vjerovatno na osnovu toga sto nam jos niko nije doso :wtf:

Ljudi Sose obavlja tehnicke stvari,a glavni pregovarac je Hasic i jos neko iz uprave i oni su veoma dobri pregovaraci(i sto se tice prodaje i sto se tice kupovine) a u to sam uvjeren pricajuci sa njim.Pa on jednom otpisanom Civicu nije dao da ode dzaba u Krupu nego je namakao odredjena sredstva za ovo 6 mjeseci sto mu je ostalo od ugovora :tokralju: (vecina bi ga pustila dzaba),pa sjecate li se kako je iscanco za Muleta,pa doveo Fajica u drugu ligu a bio skoro otiso u Zelju koji se bori za prvaka i tako dalje, itd. Bilo je i prebijanja dilova oko para koje smo morali vracati nave strane i u tim stvarima je bio jako uspjesan i izborio dosta da se dugovi smanje ili prepolove.Hasic je jedan od jacih pregovaraca a vi kazete da u Velezu neznaju dovesti igraca,slabo vi poznajete situaciju.
Posto vidim da ste laici sto se tice pravljenje dilova i trgovinom (pojedini) smanjite malo dozivljaje sa negativnim ocjenama ,imamo super ljude u upravi i samo se opustite a oni ce odraditi na najbolji moguci nacin za klub.Lani nas je Manev dugo vuko i na kraju odusto,on se bio i slozio ali ona njegova menadzerica nabijem je na racqu zatezala.Svi su rekli dajte nam Maneva i oni su ulozili bas veliki trud da ga dovedu ali nije uspjelo,kao u svakoj trgovini postoji granica do koje mozes ici.
Ja se nimalo ne brinem,znam da imamo postene ljude u upravi i sposobne i da ce uciniti sve(u ovom momentu) da naprave najbolji moguci dil za klub ,ali ga isto tako i nece zavaliti u dugove dovodjenjem preskupih pojacabnja pa da onda poslije ispastamo.
Samo malo strpljena i bice sve ok .Nas je klub u dobrim rukama i nista nas nece sprijeciti da jos vise napredujemo iz godine u godinu.

FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Zalik
Kontakt:

Post Postao/la Zalik » 26 jan 2021, 11:38

rodjak je napisao/la:
26 jan 2021, 03:41
Ljudi polako,previse ste nestrpljivi a i po nekim natpisima vidim da ste laici sto se tice trgovine i pregovaranja.

Mi nemamo previse para ,ali onoliko koliko imamo hocemo da napravimo najbolji moguci dil,nekad ide dobro a nekad se izjalovi,ali uglavnom smo svake polusezone jaci i jaci,a tako ce mo biti i ove.Svi bi volili da je to vec sve zavrseno ali ko imalo poznaje trgovinu i kako ide kod nas prodaja igraca moze shvatiti kako i zasto.Evo recimo neko kaze sto ne kesira ko Sisoje i dovede igraca,Pa koliko je on igraca doveo a da su bili promasaj pa sigurno 80%.On ne gradi stadion,on je samo kupio dresove i svu lovu usmjerio na igrace i on ne preza,cim mu neko kaze za nekog igraca on ga odmah dovodi jer ne zna. a mi toliko prostora nemamo,moramo ici na sigurnoJa koliko znam mi nismo imali ni jedan promasaj u dovodjenjima osim mozda Berise ,svi smo ocekivali da ce biti top igrac a on nije,sve ostalo je bilo super.

I sad pojedini ovdje ocjenjuju nase ljude da su laici i da neznaju dovesti igraca :idea: :damn: ,samo se pitam na osnovu cega to zakljucuju,vjerovatno na osnovu toga sto nam jos niko nije doso :wtf:

Ljudi Sose obavlja tehnicke stvari,a glavni pregovarac je Hasic i jos neko iz uprave i oni su veoma dobri pregovaraci(i sto se tice prodaje i sto se tice kupovine) a u to sam uvjeren pricajuci sa njim.Pa on jednom otpisanom Civicu nije dao da ode dzaba u Krupu nego je namakao odredjena sredstva za ovo 6 mjeseci sto mu je ostalo od ugovora :tokralju: (vecina bi ga pustila dzaba),pa sjecate li se kako je iscanco za Muleta,pa doveo Fajica u drugu ligu a bio skoro otiso u Zelju koji se bori za prvaka i tako dalje, itd. Bilo je i prebijanja dilova oko para koje smo morali vracati nave strane i u tim stvarima je bio jako uspjesan i izborio dosta da se dugovi smanje ili prepolove.Hasic je jedan od jacih pregovaraca a vi kazete da u Velezu neznaju dovesti igraca,slabo vi poznajete situaciju.
Posto vidim da ste laici sto se tice pravljenje dilova i trgovinom (pojedini) smanjite malo dozivljaje sa negativnim ocjenama ,imamo super ljude u upravi i samo se opustite a oni ce odraditi na najbolji moguci nacin za klub.Lani nas je Manev dugo vuko i na kraju odusto,on se bio i slozio ali ona njegova menadzerica nabijem je na racqu zatezala.Svi su rekli dajte nam Maneva i oni su ulozili bas veliki trud da ga dovedu ali nije uspjelo,kao u svakoj trgovini postoji granica do koje mozes ici.
Ja se nimalo ne brinem,znam da imamo postene ljude u upravi i sposobne i da ce uciniti sve(u ovom momentu) da naprave najbolji moguci dil za klub ,ali ga isto tako i nece zavaliti u dugove dovodjenjem preskupih pojacabnja pa da onda poslije ispastamo.
Samo malo strpljena i bice sve ok .Nas je klub u dobrim rukama i nista nas nece sprijeciti da jos vise napredujemo iz godine u godinu.

FORZA VELEZ
Sve rečeno

PappiPapp
Kontakt:

Post Postao/la PappiPapp » 26 jan 2021, 12:17

Cuj Handzic ona krampa iz sarajeva,..fuuuj

doox
Kontakt:

Post Postao/la doox » 26 jan 2021, 13:08

rodjak je napisao/la:
26 jan 2021, 03:41

FORZA VELEZ
Ti si nečiji rodak iz uprave čim tako eseje i hlavospjeve pises ili si jedan od njih? Svi su laici osim hasica koji je i predsjednik i sportski direktor, tj. one man show..... Ma hajte molim vas. Iskustvo nam pokazuje potpuno suprotno od ovoga što ti pišeš, ne znaju se pronaći igrači, niti se dovode... Pa mdk nam kupi igrače i dovode solidna pojacanja, za seoski klub bez tradicije, dobro rade. Glavno je "polako", a vrijeme ide, a to kao samo da se ne talasa, šuti nek'k ne puca.

1922VFC1981
Kontakt:

Post Postao/la 1922VFC1981 » 26 jan 2021, 13:11

Tacno da ne vidim svojim ocima stanje na tabeli, gradnju stadiona i igrace koji dolaze i hvale stanje u klubu, zamislio bi se nakon ovih izleta par strucnjaka.
#musvdg

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 26 jan 2021, 13:14

@doox

Druže ti majke mi svakoga ko stoji iza ove Uprave etiketiraš. Evo ja stojim iza njih ali sam svjestan također da imaju greške kao svi. Neka posebna doza ljutine iz tvojih postova isijava, spominješ neke regionalne, lokalne odrednice pokušavajući nekoga omalovažiti.. reci raji ko ti je iz Uprave posao uzeo ili je nešto još ličnije u pitanju?

Skočiti će ti šećer od tolikog tersanja.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

DembaBa21
Kontakt:

Post Postao/la DembaBa21 » 26 jan 2021, 13:21

1922VFC1981 je napisao/la:
26 jan 2021, 13:11
Tacno da ne vidim svojim ocima stanje na tabeli, gradnju stadiona i igrace koji dolaze i hvale stanje u klubu, zamislio bi se nakon ovih izleta par strucnjaka.
Ma ne valja ovo nista :D
Sto je najgore zakleo bi se da nijedan od ovih sto pricaju sta bi trebalo i kako bi trebalo raditi nema clansku kartu, nijedan nije otisao do shopa kupiti majicu, duksericu itd.
Postujem krituku ali u ovom slucaju je neopravdana.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 26 jan 2021, 13:39

Morao sam pogledati tabelu da vidim gdje je ta MDK sto nam pokupi pojacanja, a gdje mi, da nismo pali u ovoj pauzi
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 26 jan 2021, 13:51

Svi su ili zaposlenici HL ili rođaci uprave :rol:

Kakvi debili hodaju ovim gradom, ovo nisu istine.

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 26 jan 2021, 13:58

Konstruktivna kritika je svakako dobrodosla svima i to je u nekom "dzentlmenskom svijetu" uvijek prihvaceno onako kako se i plasira, te ce druga strana na osnovu takve kritike sagledati stvari malo realnije i iz drugog ugla.

Medjutim, zapoceti nesto kao konstruktivnu kritiku, a zavrsiti pljuvanjem, neargumentovanim i neosnovanim blacenjem necijeg rada...e to nikako ne moze uraditi osoba koja zeli dobro nekome ili necemu.
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

doox
Kontakt:

Post Postao/la doox » 26 jan 2021, 16:25

RacioEmocionalan je napisao/la:
26 jan 2021, 13:14
@doox

Druže ti majke mi svakoga ko stoji iza ove Uprave etiketiraš. Evo ja stojim iza njih ali sam svjestan također da imaju greške kao svi. Neka posebna doza ljutine iz tvojih postova isijava, spominješ neke regionalne, lokalne odrednice pokušavajući nekoga omalovažiti.. reci raji ko ti je iz Uprave posao uzeo ili je nešto još ličnije u pitanju?

Skočiti će ti šećer od tolikog tersanja.
Imam svoj posao, situiran sam i ne ovisim o nikome, zato mogu otvoreno da kažem šta mislim na javnom forumu.
Ja nisam ovde protiv nikoga, samo iznosim mišljenje, a u licne sukobe sa forumasima ne želim ulaziti niti replicirati nikome, pogotovo nekim što im HL hljeb daje i moraju po zadatku da pišu. Svima nam je zajedničko da volimo Velež, ali nismo borg da isti mislimo, prihvatite da ima ljudi koji misle drugačije i neovisno. BTW onaj lik ima nick rodjak, zato rekoh da je nečiji rodak 😁, ali je neko iz uprave očigledno, neka, bar prate forum i šta ljudi misle...

fudbalfudbal
Kontakt:

Post Postao/la fudbalfudbal » 26 jan 2021, 16:25

Cvija potpisao novi ugovor :tokralju:
Ti si naša ljubav jedina!

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 26 jan 2021, 16:38

Zasluženo Cvija ! bRAvo !!!

Dox no sikiriki, čim drugačije misliš odmah si najveći protivnik.
Nije to sa Veležom samo tako i sportom nego u životu općenito.
Ljudi ne prihvataju tuđe mišljenje, lakše je nimalo ne razmišljati mozgom i prilagoditi se većini kao što imamo primjere u izboru muzike, stila oblačenja i sl.

Ja stojim iza uprave 100% ali kad nešto ne rade kako treba, neću prešutiti samo zato što su do sada većinom radili dobro.
A Velež volim jednako kao i prosječan njegov simpatizer/navijač, dakle uredno kupim kartu, člansku, pomažem u skladu sa mogućnostima i ne ovisim o nikome niti sam zaposlenik u Veležu pa da moram klimati glavom čak i kada za to nema razloga !
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

1922VFC1981
Kontakt:

Post Postao/la 1922VFC1981 » 26 jan 2021, 16:46

OldFashioned je napisao/la:
26 jan 2021, 16:38
Zasluženo Cvija ! bRAvo !!!

Dox no sikiriki, čim drugačije misliš odmah si najveći protivnik.
Nije to sa Veležom samo tako i sportom nego u životu općenito.
Ljudi ne prihvataju tuđe mišljenje, lakše je nimalo ne razmišljati mozgom i prilagoditi se većini kao što imamo primjere u izboru muzike, stila oblačenja i sl.

Ja stojim iza uprave 100% ali kad nešto ne rade kako treba, neću prešutiti samo zato što su do sada većinom radili dobro.
A Velež volim jednako kao i prosječan njegov simpatizer/navijač, dakle uredno kupim kartu, člansku, pomažem u skladu sa mogućnostima i ne ovisim o nikome niti sam zaposlenik u Veležu pa da moram klimati glavom čak i kada za to nema razloga !
Da da, ti nam o tome pricaj malo :kafa:
#musvdg

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 7 gostiju.