FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

Rodju
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Rodju » 28 jan 2021, 20:00

leorey je napisao/la:
28 jan 2021, 17:41
I sta sam pogresno napisao? Osramotio si se i s Enriqueom, s MSN-om, prvo protiv Atletica koji se morao proci, pa onda protiv PSG i kao vrhunac pali bez ispaljenog metka protiv Juventusa? Zadnja Enriqueova sezona se svela na remontadu protiv PSG-a i to je to.

Za Valverdea se zna, 99 % pdfa smo zivli za to da ga se nogira.

Setien i Koeman? Ono tebi dobro na terenu izgledalo ili izgleda?

Ja i dalje mislim da su igraci daleko najveci problem, kicma kluba je ujedno i kancer ovog tima.

Bolan ucestvovali su i 5 puta manji i jeftiniji klubovi u ovoj LP pa se nisu osramotili. Pa Partizan mlatno taj Liverpool od koga su oni plakali ko pick.ice. :rol:
Prvo mi napišeš:
»@Rodju, ko je proglasio neuspjehom Enrique-a i Valverdea?« , kao čudiš se, nisi to ti učinio.
Našta ti ja odgovorim, da ti to jesi učinio i dam ti dokaz, a onda dođe odgovor od tebe:
»I sta sam pogresno napisao? Osramotio si se i s Enriqueom, s MSN-om, prvo protiv Atletica koji se morao proci, pa onda protiv PSG i kao vrhunac pali bez ispaljenog metka protiv Juventusa? Zadnja Enriqueova sezona se svela na remontadu protiv PSG-a i to je to.«
Ja tebi napišem : »Očito ti je LP jedina referentna tačka.«, ti odgovoriš:
»Nije LP,…………..«, a stalno pišeš o LP.
Oprosti, ali ti se moraš prvo sam sa sobom dogovoriti. Kontradiktoran si, nemoj da gubimo vrijeme. Smatrao sam te za ozbiljnijeg sugovornika.
Nisam ti ja za tih trikova. Ja sam ti 50+, malo živci otišli 1992-1995, da na ulazimo u detalje.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 28 jan 2021, 20:32

Kako moze biti neuspjeh Enrique, a osvoji posljednju tripletu u klubu, i jos nekolio trofeja pored tog. Kako moze biti neuspjeh Valverde, a u jedinoj sezoni u kojoj je imao dostojan roster osvoji Ligu sa 30 bodova razlika, halo 30. Poraz u zadnjoj utakmici sezone... I lik je neuspjeh.Razlog zbog kojeg je Enrique otisao jeste sto mu uprava nije dovodila ono sto je zelio i sto je kvalitet dovodenih igraca sve vise padao. Takodjer, ni Valverdeu nije dovedeno dostojno pojacanje.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 28 jan 2021, 22:06

daj pustite suplje, Enrique je bio dobar trener, nastavio s forsiranjem igre bez veznog reda i to nas je kostalo, zato su ga i otkantali, ne moze se igrati s ekipom gdje ti je rakitic desni bek, ne ide pa ni s najboljim napadackim trojcem u povijesti igre.

Drugo, Valverde je maksimalno koristio prime godine Messija, dobru i siroku ekipu, izvlacio je maksimum iz panjeva al je bio jako jako naporan s forsiranjem istih formacija, taktika, igraca, Messi ga je cupao, a i nije imao konkurenciju u prvenstvu.

Setien je citavu sezonu igrao s 14 igraca na raspolaganju, iako nije mentalitetom za trenera Barce gdje su ega igraca tako veliki, imao je daleko najgori roster i nista zivo nije bilo na njegovoj strani, sta je trebao, igrati s barcom B? 3 golmana je imao samo da ispuni roster svaku tekmu

Koeman ima bolji roster od Valverdea u zadnjoj sezoni i od Setiena, ne mislim da je ista gori od njih dvojice, stovise mislim da radi na buducnosti kluba puno vise od njih dvojice i da radi pristojan posao sto se tice razvoja mladih, iako je neznalica koja je forsirala 4-2-3-1 i istih 15 igraca dok nije prokockao prvenstvo, svaku tekmu mu treba 80min da uradi zamjene i da skuzi da Busquets treba biti treci stoper da bi se moglo igrati protiv presinga i sugavih ekipa, a ne protiv najboljih.

Sve u svemu, Lucho je bio dobar trener i uspjesan, napravio bi dar-mar s ovom ekipom

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 28 jan 2021, 22:19

Španski nogometni savez će staviti levata za selektora.
Pa nije tamo Begić predsjednik.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 28 jan 2021, 22:41

Furymaker je napisao/la:
28 jan 2021, 22:06
daj pustite suplje, Enrique je bio dobar trener, nastavio s forsiranjem igre bez veznog reda i to nas je kostalo, zato su ga i otkantali, ne moze se igrati s ekipom gdje ti je rakitic desni bek, ne ide pa ni s najboljim napadackim trojcem u povijesti igre.

Drugo, Valverde je maksimalno koristio prime godine Messija, dobru i siroku ekipu, izvlacio je maksimum iz panjeva al je bio jako jako naporan s forsiranjem istih formacija, taktika, igraca, Messi ga je cupao, a i nije imao konkurenciju u prvenstvu.

Setien je citavu sezonu igrao s 14 igraca na raspolaganju, iako nije mentalitetom za trenera Barce gdje su ega igraca tako veliki, imao je daleko najgori roster i nista zivo nije bilo na njegovoj strani, sta je trebao, igrati s barcom B? 3 golmana je imao samo da ispuni roster svaku tekmu

Koeman ima bolji roster od Valverdea u zadnjoj sezoni i od Setiena, ne mislim da je ista gori od njih dvojice, stovise mislim da radi na buducnosti kluba puno vise od njih dvojice i da radi pristojan posao sto se tice razvoja mladih, iako je neznalica koja je forsirala 4-2-3-1 i istih 15 igraca dok nije prokockao prvenstvo, svaku tekmu mu treba 80min da uradi zamjene i da skuzi da Busquets treba biti treci stoper da bi se moglo igrati protiv presinga i sugavih ekipa, a ne protiv najboljih.

Sve u svemu, Lucho je bio dobar trener i uspjesan, napravio bi dar-mar s ovom ekipom
Lucho je akcenat prebacio s veznog reda na napad. Što je i bilo logično, jer si imao Messija i Suareza u prajmu, kao i strašnog individualca Neymara. Pri tome, Xavi i Iniesta su bilo pri kraju karijera, tačnije Xavijeva zadnja sezona, Iniesta je još crpio zadnje atome. Rakitić ipak nije taj nivo, iako je bio strašno koristan igrač. Ali ako se sjećaš, prva polusezona 14/15 je bila očajna. Messi i Bravo su održavali priključak za Barcom, iako je tada postavljen rekord s 7 utakmica na početku sezone bez primljenog gola. Čuvena Anoeta i preokret sezone. Za to nije bio zaslužan Lucho, već Xavi.
Sezona 15/16, igra je bila još bolja i brutalnija, ali je malo rotacije bilo i pad u zadnjrm dijelu sezone. Umalo nisu prokockalo 12 bodova prednosti, ispadanje od Atletica u LP. Treća sezona, on se već pogubio, milion rotacija, nikako nije mogao naći pravu kombinacija. Uz to, osjetan je bio i pad pojedinih igrača, veznjaci više nisu mogli trčati kao ranije i sezona samo s osvojenim kupom je bila realnost. Pobjede nad PSG-om i Realom će se najviše pamtiti iz te sezone.
Po meni je više da se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme, nego što je bio dobar trener.

Valverde je došao u jednom teškom trenutku, kad je Neymar napustio Barcu, klub je bio u rasulu. Dembele se odmah povrijedio, izvisili za Coutinha. Početak sezone, 2 poraza od Reala. U takvoj situaciji, je odveo klub do duple krune. Igra je bila prilično loša, uglavnom Messj je vadio, a u odbrani MAtS i Umtiti. Jedino je u decembru igra bila vrhunska. Stalno forsiranje istih igrača i očekivan pad u zadnjem dijelu prvenstva i ispadanje u LP od Rome, nakon 4-1. Svakako ne bi osvojili, ali sebi nisu smjeli dopustiti takvo što.
Iduća sezona je očajno počela, dosta kikseva na početku, ali su se stabilizovali. Igra je bila bolja, ali ne i vrhunska. I onda čuvenj revanš na Anfieldu i raspad sistema,koji se samo nastavio i naredne sezone. Sve u svemu, po meni dobar trener, koji je ipak previše osporavan. Imao je rezultate, ali nedostatak igre i neke njegpve mušice su ga koštale da napravi više.

Setien, ne treba komentarisati. Došao je kad je stanje bilo loše i na kraju epilog svega je osmica. Glupp bi bilo na njega nešto svaljivati i kritikovati ga.

Koeman, pa ima svojih prednosti i nedostataka. Loša situacija u i oko kluba, manjak novca za pojačanja i faza tranzicije. Od njega je pozitivno što je krenuo s davanjem šansi mladim igračima. Dugoročno bi to trebalo donijeti rezultate. Mane su tvrdoglavost i vođenje utakmice, kao i zapostavljanje Puiga.

Sve u svemu, treneri nisu toliki problem, koliko vođenje kluba i donošenje pogrešnih odluka.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 28 jan 2021, 22:42

Pep > Enrique > Valverde > Setien > Koeman

Baš tim hronološkim redom :mrgreen: Enrique je bio Cruyff za Koemana i njegov očaj :mrgreen:

Kriminalac Bartomeu je nakon svakog nogiranja trenera dovodio još goreg i slabijeg. Normalni klubovi i normalni predsjednici pojacavaju svoje ekipe tako što dovode bolje strucnjake ili igrace, a Barto sve obratno :tokralju: podsjecao je na kockara u dugovima koji se pokušava vaditi, a zapravo se još više uvaljuje. Tako je ludak i strovalio Barcu u ambis.

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 29 jan 2021, 01:01

Tito je bio ispred Lucha ako ga mozemo uracunati, a ublehas Tata Martino, ne znam gdje tog panja svrstati, al sve u svemu kao sto se rece, treneri su izvlacili uglavnom dosta iz nebabalnsirane ekipe, pa i Koeman dosta izvlaci ako se uzme u obzir da se oslanja na djecu, Braithwaitea i da je ostao rano bez Fatija, Messi onako igra na 40%, ima puno igraca i sam je kriv sto to nije dobro koristio, sad se ekipa malo oporavlja, al jbg, imas ove standardne igrace koji su mentalno jos uvijek u Rimu i imas tvrdoglavog trenera koji je bacio prvenstvo niz rijeku s forsiranjem 4-2-3-1 i 13 istih igraca.

Nebitno, ima jos nade da se sezona moze spasiti, vracaju se 3 bitna igraca i Coutinho, Dest bi takodjer mogao proigrati uz malo predaha sto mu Roberto dopusti, Koeman je malo poceo popustati, uz to ce novi predsjednik za mjesec dana, mozda i Messi dodje bar na 70% svojih mogucnosti (bar sto se realizacije tice).
Uz zdravog Dembelea, Fatija, Pedrija i Frenkiea, mislim da ova ekipa ima neke sanse u ostatku sezone, a za iducu je jasno da je potrebno naci zamjenu za Lengleta, Albu, Busquetsa i klasicnu 9ku.
Lijevonogi stoper, Gaya, racunanje na Jandra il dovodjenje nekog solidnog veznjaka za tu poziciju (ne Wijnalduma koji je Paulinho v2) i neka 9ka pa makar to bio i Depay, bolje nego Braithwaite.

Po meni, Lenglet, Umtiti, Todibo Alba, Firpo, Busquets, Roberto, Pjanic, Coutinho, Braithwaite pa i Griezmann ne bi trebali biti u ovoj ekipi, jos ako Messi odluci otici, to su prakticki sve najplaceniji igraci redom koji jako malo pokazuju za ogroman novac.

Moze se tu uzeti fine love, vratiti nazad Alenu, Garciu, Emersona, dati sansu Jandru, Ilaixu, Nicu, Colladu, Konradu, dovesti Gayu, Pau Torresa il tako nekog, Depaya il nekog drugog napadaca i imas sasvim solidnu mladu ekipu koja ce zajedno da se razvija, napreduje, valjda i na ljeto Koeman dobije nogu ako ostane bez titula pa novi trener to sve fino poslozi.

Al dobro, Bartomeu kriminalac i ovaj Tusquets sto prije dalje od kluba, fokusirati se na te financije i razvijanje mlade ekipe, nakon Messija i nadati se da su ovi mladi spremni za titula.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 29 jan 2021, 01:15

Na kakvu djecu se Koeman oslanja. Jedini koji igra je Fati. Araujo je upao tu spletom okopnosti (povreda Piquea), kikser Mingueza upao zbog povreda kako Piquea, tako i Roberta, Pedri povredom Coutinha i Busquetsa.Ostalo niko nije mladi niti se mladima daje neka sansa. Da se nisu povrijedili Roberto i Pique,Coutinho.. Gledali bi uvijek istih 11:Ter Stegen, Roberto, Pique, Lenglet, Alba, Busquets, De Jong,Dembele, Messi, Coutinho, Griezmanm.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 29 jan 2021, 02:06

NisamInSajder je napisao/la:
29 jan 2021, 01:15
Na kakvu djecu se Koeman oslanja. Jedini koji igra je Fati. Araujo je upao tu spletom okopnosti (povreda Piquea), kikser Mingueza upao zbog povreda kako Piquea, tako i Roberta, Pedri povredom Coutinha i Busquetsa.Ostalo niko nije mladi niti se mladima daje neka sansa. Da se nisu povrijedili Roberto i Pique,Coutinho.. Gledali bi uvijek istih 11:Ter Stegen, Roberto, Pique, Lenglet, Alba, Busquets, De Jong,Dembele, Messi, Coutinho, Griezmanm.
Pedri igra redovno od početka sezone.

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 29 jan 2021, 09:36

Da je bilo pameti da nam vezni red čine Thiago-De Jong-Puig/Pedri, danas bi se druga priča pričala.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 29 jan 2021, 11:37

29 jan 2021, 01:15
de ne valjaj gluposti, Pedri, Araujo, Dest, Mingueza, Fati, Riqui, Trincao, Ilaix, Konrad, prvih 5 igraju, nije bitno je ltko ozlijedjen ili ne, Araujo, Dest, Pedri i Fati su zasigurno zagarantirani sa ogromnom minutazom, Trincao kao jedna od prvih opcija s klupe, Mingueza i ostali ce manje igrati kad se svi vrate osim mozda Riquija, kojeg vidim da ce imati jos dosta toga da pokaze ako se uzme u obzir kako igra.

Prosle godine sa 14 igraca smo gledali istih 11 nonstop, Riqui i Fati su jedini redovno igrali od mladjih, Koemanu se moze svasta zamjeriti, al davanje sanse mladim definitivno nije jedna od njih.

Mogao je forsirati De Jonga na stoperu il Umtitija i Lengleta, mogao je Pjanica igrati ispred Pedrija i Riquija, uostalom Coutinha je vec klupirao nakon dobrih utakmica Pedrija, Fati mu je od prvog dana starter bio, cak je Griezmann grijao klupu Fatiju.

Oprosti al Koeman je fer prema vecini mladih, po meni je Riqui trebao vise igrati, puno vise, ostalo je prakticki solidno odradio.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 29 jan 2021, 14:49

Ma igraci su najveci problem tu, mora se to shvatit, pa Enrique je imao 6 i cak 7 godina mladju ekipu od ove, to se zaboravlja. Zamislite Busquetsa prije 7 godina, Albu i takve igrace.

Sad su to samo potroseni i nemotivisani igraci. Govorim za citavu kicmu tima.
27.10.2020

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 29 jan 2021, 20:18

Cekaj tebi je sansa mladim igračima kada na terenu provedu 4 minute i 47 sekundi. Sve si objasnio koliko poznajes nogomet u tom postu.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 29 jan 2021, 20:20

leorey je napisao/la:
29 jan 2021, 14:49
Ma igraci su najveci problem tu, mora se to shvatit, pa Enrique je imao 6 i cak 7 godina mladju ekipu od ove, to se zaboravlja. Zamislite Busquetsa prije 7 godina, Albu i takve igrace.

Sad su to samo potroseni i nemotivisani igraci. Govorim za citavu kicmu tima.
Trenutno nemamo igrace za koje mozes reci da su najbolji na svojoj poziciji, izuzev Messija i Ter Stegena. Ali nemas ni trenera koji je u stanju voditi klub u ligama Petice, to je dokazivao vise puta. Enrique je i otisao zbog tog, vidio je da uprava nema odgovor u vidu dovodjenja pravih igraca i otisao kao gospodin. Svakog trenutka bi volio da se vrati u klub.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 29 jan 2021, 22:53

Barsa bi trebala En Nesyria dovesti.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 29 jan 2021, 23:56

29 jan 2021, 20:18
Cekaj tebi je sansa mladim igračima kada na terenu provedu 4 minute i 47 sekundi. Sve si objasnio koliko poznajes nogomet u tom postu.
koji to igrac provodi 4min i 47sekundi?
Ti navedes 2 igraca dok ih jos 4 redovno igra, Araujo, Dest, Trincao, Pedri, Mingueza i Fati dok je zdrav bio, svi ovi igraci imaju odlicnu minutazu, kazem ti, nisu bitne okolnosti zasto igraju, bitno je da igraju jer Setien je imao 14 igraca iz prve ekipe i opet ih je forsirao i bacao na druge pozicije samo da omladinci ne bi igrali (osim Riquija i Fatija).

A moje poznavanja nogometa ti mozes sanjati, mislim ulazim u diskusije s nekim tko takvu izjavu napise.

Pedri 1.776'
Dest 1.513'
Araujo 1.433'
Mingueza 1.279'
Trincao 810'
Fati 596'
Riqui 263'
Alena 170'
Ilaix 74'
Konrad 36'

7950' ukupno za OMLADINCE na pola sezone

Prosle sezone
Fati 1.375'
Perez 617'
Riqui 578'
Alena 260'
Araujo 235'
Wague 180'
Todibo 167'
Monchu 6'
Collado 5'
Ukupno: 3423' za omladicne NA KRAJU SEZONE u kojoj je trener racunao na ravno 14 igraca i imao je 3 golmana da bi mogao zadovoljiti kriterije pozvanih igraca.

Tvoje poznavanje kluba i bilo kojeg od balkanskih jezika je ocito jako, jako limitirano, tako da iduci put kad odlucis ispasti mangup, bar se potrudi provjeriti cinjenice prije nego sto napises ovakve gluposti.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 30 jan 2021, 01:41

Bravo @Fury, utab'o si ga momački.
Jedan od rijetkih koji je racionalan i čiji su postovi vrijedni čitanja. :thumbup:
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 30 jan 2021, 02:08

Furymaker je napisao/la:
29 jan 2021, 23:56
29 jan 2021, 20:18
koji to igrac provodi 4min i 47sekundi?
Ti navedes 2 igraca dok ih jos 4 redovno igra, Araujo, Dest, Trincao, Pedri, Mingueza i Fati dok je zdrav bio, svi ovi igraci imaju odlicnu minutazu, kazem ti, nisu bitne okolnosti zasto igraju, bitno je da igraju jer Setien je imao 14 igraca iz prve ekipe i opet ih je forsirao i bacao na druge pozicije samo da omladinci ne bi igrali (osim Riquija i Fatija).

A moje poznavanja nogometa ti mozes sanjati, mislim ulazim u diskusije s nekim tko takvu izjavu napise.

Pedri 1.776'
Dest 1.513'
Araujo 1.433'
Mingueza 1.279'
Trincao 810'
Fati 596'
Riqui 263'
Alena 170'
Ilaix 74'
Konrad 36'

7950' ukupno za OMLADINCE na pola sezone

Prosle sezone
Fati 1.375'
Perez 617'
Riqui 578'
Alena 260'
Araujo 235'
Wague 180'
Todibo 167'
Monchu 6'
Collado 5'
Ukupno: 3423' za omladicne NA KRAJU SEZONE u kojoj je trener racunao na ravno 14 igraca i imao je 3 golmana da bi mogao zadovoljiti kriterije pozvanih igraca.

Tvoje poznavanje kluba i bilo kojeg od balkanskih jezika je ocito jako, jako limitirano, tako da iduci put kad odlucis ispasti mangup, bar se potrudi provjeriti cinjenice prije nego sto napises ovakve gluposti.
Lijepo je sto si pokazao koliko koji igrac dobija. I cinjenica je da dobija mladji dobijaju vise minuta nego u proteklih nekoliko sezona.

Moja konstatacija od 4 minute se odnosila na Puigove minute protic Elchea, kad ga je Koeman uveo u 87 minuti, pa rekao da je Puig dobio svoje minute da se pokaze. Takodjer, i za ostale igrace je upitno koliko bi dobili minuta da nije bilo povreda Pique, Busquetsa, Coutinha,Roberta.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 30 jan 2021, 08:03

I ranije su se igraci povrijedivali pa djeca jako malo ili nikako nisu dobijala sansu.
Koeman radi sjajno sa mladim igracima , u moru mana ima i jednu vrlinu.

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 30 jan 2021, 10:03

Pa ja to i kazem, njemu se zamjeriti moze sto ceka prekasno za zamjene, sto je predugo forsirao 4-2-3-1 i iste igrace da nije davao šansu ovim mladjim, onako sve malo prekasno uradi.

Ali meni se cini da ima odlican odnos sa svim igracima osim Pjanica i Riquija, jako sirok roster ima i pokusava to nekako rotirati da su svi zadovoljni, rekao bi da to bolje radi nego i Setien i Valverde, al da ne zna kad zamjene uraditi i promijeniti pristup igri, to definitivno ne zna.

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.