FC Barcelona
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Pa zaradio je, ali opet, kad si likovima kao sto su Coutinho
I Dembele dao po 20M, igraci koji u zadnje 3 godine nisu imali nikakav impact ja terenu, onda je jasno sto je ovaj morao biti 5 puta placeniji ybg.
Medjutim, logicno je da se ovako ne moze nastaviti, bude li korone jos godinu-dvije, igrat ce ovi za simbolicnu platu.
Evander nije kompetentan da se bakce oko toga, pa njemu je Pogba marketinski jaci igrac od Messija.
I Dembele dao po 20M, igraci koji u zadnje 3 godine nisu imali nikakav impact ja terenu, onda je jasno sto je ovaj morao biti 5 puta placeniji ybg.
Medjutim, logicno je da se ovako ne moze nastaviti, bude li korone jos godinu-dvije, igrat ce ovi za simbolicnu platu.
Evander nije kompetentan da se bakce oko toga, pa njemu je Pogba marketinski jaci igrac od Messija.
27.10.2020
- NisamInSajder
- Kontakt:
Barcelona je davala igracima prevelike plate, ali govoriti da se Messijev deal ne isplati ili da je zbog tog Barca propala je smjesno. Messi samo od prodaje dresova za Barcelonu zaradi sigurno oko 100 miliona €, a gdje su ostali sponzorski ugovori zahvaljujuci Messiju. Dug je nastao jos u Laportino vrijeme i od tada se nakuplja. A i ova cifra od preko milijardu sto je izasla u javnost, u nju su ubrajane rate koje dolaze tek na naplatu na ljeto 2022,2023 ili 2024. Tako da javnost nema pravo financijsko stanje kluba. A uostalom Messi Barcelonu konstantno spasava na terenu. Sto se ne moze reci za Dembelea, Griezmann, Albu, Piquea..Evander je napisao/la: ↑31 jan 2021, 10:32Fabrizio Romano također prenosi detalje Messijevog ugovora:
555,2 milijuna € ugovor na četiri godine.
138 milijuna € po sezoni fiksno + varijable.
115,2 milijuna € kao 'naknada za obnovu ugovora.
77,9 milijuna € bonusa za lojalnost.
Al ih je ogulio, za medalje. Kad se jos doda katastrofalna transfer politika i bacenih 400 miliona, plus bezobrazno velike plate ostalim igracima, ja ne znam kako vec nisu bankrotirali.
Ovo je kriminalno upravljanje finansijama.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
Čuj Messi donese 1.4 milijarde.Furymaker je napisao/la: ↑31 jan 2021, 10:48care moj, 555.2 milijuna € za cetiri godine, a znas li koliko Messi donese Barci u te 4god? 1.4 miljarde €, ne budite glupi i smijesni s tim objavama bez ikakvog kontekstaEvander je napisao/la: ↑31 jan 2021, 10:32Fabrizio Romano također prenosi detalje Messijevog ugovora:
Al ih je ogulio, za medalje. Kad se jos doda katastrofalna transfer politika i bacenih 400 miliona, plus bezobrazno velike plate ostalim igracima, ja ne znam kako vec nisu bankrotirali.

1974---1975---1976---2001---2013---2020
Nije problem njegovih 555 nego bačenih 500-600 na bezmudaše i gejmere.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
Nije to samo 400 miliona za trio (Griezman, Dembele i Coutinho), vec mnogo više. Neki dan sam pisao ovdje, pa cu samo kopirati, mrsko mi ponovo pisati
Ovo je mnogo više od tih 400 za tu trojicu. I to je period zadnjih 5 sezona. A sve su to redom promašeni transferi.Otkako je otišao Zubizareta, tamo negdje 2015-te, Barto sa svojim debilima je svake godine pravio po nekoliko potpuno besmislenih transfera.
15/16 Turan , Aleix Vidal
16/17 Gomes, Digne, Paco
17/18 Coutinho, Dembele, Paulinho, Semedo, Mina (ljeto kad su se dečepali para od Neymara).
18/19 Malcolm, Arthur, Arturo Vidal
19/20 Griezmann, Pjanić, Braithwaite, Firpo
20/21 Trincao, Fernandes
Barto je satro Barcu nenormalnim transferima, Boga pitaj šta se tu radilo i koje muljaže su u pitanju...plus ostali kriminal sa strane.
Taj kriminalac i njegova ekipa se moraju privesti i upoznati sa zakonom.
Problem je 555 mil Messiju ma koliko on bio dobar ne zaslužuje ovaj novac i problem je 400 mil na ostale manekene.Nije ni čudo da su ovim načinom poslovanja doveli klub u katastrofalnu financijsku situaciju.
Klaun Bartomeu i njegovi teletabisi trebaju odgovarati za ovaj haos.
Klaun Bartomeu i njegovi teletabisi trebaju odgovarati za ovaj haos.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Pa to sam i napisao. Messiev astronomski ugovor+bacene pare za transfere+bezobrazno velike plate, koje i jesu najveci problem po finansije kluba. Sve to kad zbrojis, bankrot je realna stvar.leorey je napisao/la: ↑31 jan 2021, 10:58Pa zaradio je, ali opet, kad si likovima kao sto su Coutinho
Haj mi baci matematiku, kako klub od prodaje dresa zaradi 100 miliona?NisamInSajder je napisao/la: ↑31 jan 2021, 11:03Barcelona je davala igracima prevelike plate, ali govoriti da se Messijev deal ne isplati ili da je zbog tog Barca propala je smjesno. Messi samo od prodaje dresova za Barcelonu zaradi sigurno oko 100 miliona €, a gdje su ostali sponzorski ugovori zahvaljujuci Messiju. Dug je nastao jos u Laportino vrijeme i od tada se nakuplja. A i ova cifra od preko milijardu sto je izasla u javnost, u nju su ubrajane rate koje dolaze tek na naplatu na ljeto 2022,2023 ili 2024. Tako da javnost nema pravo financijsko stanje kluba. A uostalom Messi Barcelonu konstantno spasava na terenu. Sto se ne moze reci za Dembelea, Griezmann, Albu, Piquea..Evander je napisao/la: ↑31 jan 2021, 10:32Fabrizio Romano također prenosi detalje Messijevog ugovora:
Dres neka kosta 100 eura. Neka klub ima 15% od toga, a nema toliko, ispada da bi se moralo prodati 6,6 miliona dresava za godinu. Niti trecinu dresova, od navedenog broja, niti jedan klub na svijetu ne proda za godinu
Plus je davao klupski novac za svoje maliverizacije tipa BarcaGate i tako ostetio klub.let3 je napisao/la: ↑31 jan 2021, 11:09Nije to samo 400 miliona za trio (Griezman, Dembele i Coutinho), vec mnogo više. Neki dan sam pisao ovdje, pa cu samo kopirati, mrsko mi ponovo pisati
Ovo je mnogo više od tih 400 za tu trojicu. I to je period zadnjih 5 sezona. A sve su to redom promašeni transferi.Otkako je otišao Zubizareta, tamo negdje 2015-te, Barto sa svojim debilima je svake godine pravio po nekoliko potpuno besmislenih transfera.
15/16 Turan , Aleix Vidal
16/17 Gomes, Digne, Paco
17/18 Coutinho, Dembele, Paulinho, Semedo, Mina (ljeto kad su se dečepali para od Neymara).
18/19 Malcolm, Arthur, Arturo Vidal
19/20 Griezmann, Pjanić, Braithwaite, Firpo
20/21 Trincao, Fernandes
Barto je satro Barcu nenormalnim transferima, Boga pitaj šta se tu radilo i koje muljaže su u pitanju...plus ostali kriminal sa strane.
Taj kriminalac i njegova ekipa se moraju privesti i upoznati sa zakonom.
Kad se jos sjetis izjava da je htio rekonstruisat Camp Nou i time JAVNO LAGAO da ce to uradit, treba ga poslat u zatvor.
27.10.2020
Poenta svega, Messi je vjerovatno zasluzio veci dio ovih primanja, ali bi bilo realno i posteno da sad potpise novi ugovor koji ce biti znatnoooo manji. On vise ne vrijedi 120 miliona godisnje, a nije da vec nije dovoljno zaradio.
Ako toliko voli klub ko sto prica smanjice ugovor bar za pola 

Šta bi sa onim njegovim projektom Espai Barca, kada je najavljivao novi stadion od 120k, novu dvoranu, nova igrališta, nove prihode, kule i gradove. Sjeti se onih obecanja

Koliko je taj krimos znao javno lagati i sa kojom lakoćom je to radio, nevjerovatno

I sad kad je nabio stotine miliona dugova, pobjegao iz kluba. Ko veli, vozdra levati

eh, kad bi koeman stavio riquija umjesto pjanica
- NisamInSajder
- Kontakt:
Naravno da nije to okruglo 100 miliona €, ali Barcelona proda oko 2-3 miliona godisnje, a cijena jednog dresa 160 €., i to je nekih 60tak miliona €. I naravno nikad ti klub nece izbaciti prave brojke i jasne cifre o poslovanju. Sve sto u javnost izadje je manje nego sto stvarno jeste. Kao sto se i ugovor sa Messijem predstavljao do sada da je 100 miliona, a ali i ova sinocnja cifra je velika, mislim da je to bruto plata, a ne neto.Evander je napisao/la: ↑31 jan 2021, 11:18Haj mi baci matematiku, kako klub od prodaje dresa zaradi 100 miliona?NisamInSajder je napisao/la: ↑31 jan 2021, 11:03Barcelona je davala igracima prevelike plate, ali govoriti da se Messijev deal ne isplati ili da je zbog tog Barca propala je smjesno. Messi samo od prodaje dresova za Barcelonu zaradi sigurno oko 100 miliona €, a gdje su ostali sponzorski ugovori zahvaljujuci Messiju. Dug je nastao jos u Laportino vrijeme i od tada se nakuplja. A i ova cifra od preko milijardu sto je izasla u javnost, u nju su ubrajane rate koje dolaze tek na naplatu na ljeto 2022,2023 ili 2024. Tako da javnost nema pravo financijsko stanje kluba. A uostalom Messi Barcelonu konstantno spasava na terenu. Sto se ne moze reci za Dembelea, Griezmann, Albu, Piquea..Evander je napisao/la: ↑31 jan 2021, 10:32Fabrizio Romano također prenosi detalje Messijevog ugovora:
Dres neka kosta 100 eura. Neka klub ima 15% od toga, a nema toliko, ispada da bi se moralo prodati 6,6 miliona dresava za godinu. Niti trecinu dresova, od navedenog broja, niti jedan klub na svijetu ne proda za godinu
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
- Donnie Darko
- Kontakt:
Dresove ne prodaje klub, nego Nike i Nike ima zaradu od toga. Barcelona prodaje prava na dresove i od toga uzme godisenje ogromne pare.NisamInSajder je napisao/la: ↑31 jan 2021, 11:46Naravno da nije to okruglo 100 miliona €, ali Barcelona proda oko 2-3 miliona godisnje, a cijena jednog dresa 160 €., i to je nekih 60tak miliona €. I naravno nikad ti klub nece izbaciti prave brojke i jasne cifre o poslovanju. Sve sto u javnost izadje je manje nego sto stvarno jeste. Kao sto se i ugovor sa Messijem predstavljao do sada da je 100 miliona, a ali i ova sinocnja cifra je velika, mislim da je to bruto plata, a ne neto.Evander je napisao/la: ↑31 jan 2021, 11:18Haj mi baci matematiku, kako klub od prodaje dresa zaradi 100 miliona?NisamInSajder je napisao/la: ↑31 jan 2021, 11:03
Barcelona je davala igracima prevelike plate, ali govoriti da se Messijev deal ne isplati ili da je zbog tog Barca propala je smjesno. Messi samo od prodaje dresova za Barcelonu zaradi sigurno oko 100 miliona €, a gdje su ostali sponzorski ugovori zahvaljujuci Messiju. Dug je nastao jos u Laportino vrijeme i od tada se nakuplja. A i ova cifra od preko milijardu sto je izasla u javnost, u nju su ubrajane rate koje dolaze tek na naplatu na ljeto 2022,2023 ili 2024. Tako da javnost nema pravo financijsko stanje kluba. A uostalom Messi Barcelonu konstantno spasava na terenu. Sto se ne moze reci za Dembelea, Griezmann, Albu, Piquea..
Zadnja izmjena: Evander, dana/u 31 jan 2021, 11:49, ukupno mijenjano 1 put.
- NisamInSajder
- Kontakt:
Podigao se jednom kredit za neke "sitne" radove i tjt. A kad bi Bartomeua to pitali gdje je Espai Barca, uvijek bi izgovor bio neke ne predviđene okolnosti, kao sto su nedostatak financija, pa ne razredjen plan, pa Neymarov transfer, pa coronavirus..let3 je napisao/la: ↑31 jan 2021, 11:32Šta bi sa onim njegovim projektom Espai Barca, kada je najavljivao novi stadion od 120k, novu dvoranu, nova igrališta, nove prihode, kule i gradove. Sjeti se onih obecanja![]()
Koliko je taj krimos znao javno lagati i sa kojom lakoćom je to radio, nevjerovatno
I sad kad je nabio stotine miliona dugova, pobjegao iz kluba. Ko veli, vozdra levati![]()
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
- ElCartel11
- Kontakt:
Kako bi tek ja volio klub za 150 mil € godisnje 
Svi su oni isti sad mu smanji platu na "samo" 30-40 mil € godisnje on ce se nasmijati samo i nece potpisati ugovor. A nije da vec nema dosta, no to je ta pohlepa sto ljude ubija.

Svi su oni isti sad mu smanji platu na "samo" 30-40 mil € godisnje on ce se nasmijati samo i nece potpisati ugovor. A nije da vec nema dosta, no to je ta pohlepa sto ljude ubija.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
Aj plata i nekako, ali ovi bonusi su mi najjaci. Bonusi za sta?
200 miliona, mimo plate!!!!
200 miliona, mimo plate!!!!
- Donnie Darko
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.