Odlazak u inostranstvo

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

forza_juve
Kontakt:

Re: Odlazak u inostranstvo

Post Postao/la forza_juve » 31 jan 2021, 11:46

redbull93 je napisao/la:
31 jan 2021, 11:40
Uvijek mozes se vratiti na nas pasos ako zatreba, al cisto sumnjam da ce haha

Puno vise prednosti ima npr njemacko drzavljanstvo nego sto si ti nabrojao. Moras malo siru sliku gledati i kako se ko brine o svojim gradjanima, koje su ti prednosti...

Znam koje su zajebancije sa nasim pasosom, tako da neka hvala, cim steknem uslove predat cu za njemacko drzavljanstvo.
Pa dobro ima i ta svoje, možeš nas uvijek uzeti, kažem opet sve zavisi od čovjeka do čovjeka i ko šta hoće. Bitno je zdravlje i sreća a ostalo će doći, za 8 godina koliko treba za državljanstvo mogu skoro pola stana isplati a onda šta će biti to samo Bog zna. Druga stvar kada uzmeš tako neku nekretninu ne možeš baš puno ni putovati, prvo od posla a drugo zbog para naravno. Zato iskoristit svoj godišnji odmor okrećući janje dole u bejha hahha
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 31 jan 2021, 11:48

:rol:
Aljegri, out!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 31 jan 2021, 11:56

redbull93 je napisao/la:

Puno vise prednosti ima npr njemacko drzavljanstvo nego sto si ti nabrojao. Moras malo siru sliku gledati i kako se ko brine o svojim gradjanima, koje su ti prednosti...

Znam koje su zajebancije sa nasim pasosom, tako da neka hvala, cim steknem uslove predat cu za njemacko drzavljanstvo.
Ključna prednost našeg pasoša je u vanrednim situacijama.
Nema potrebe pričati o tome. Svi smo gledali prošle godine kako ljudi cmizdre pred našom granicom.

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 31 jan 2021, 12:15

ASD je napisao/la:
31 jan 2021, 11:56
redbull93 je napisao/la:

Nema potrebe pričati o tome. Svi smo gledali prošle godine kako ljudi cmizdre pred našom granicom.
Ili bjezanje od zakona :mrgreen:
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 31 jan 2021, 12:19

redbull93 je napisao/la:
31 jan 2021, 12:15
ASD je napisao/la:
31 jan 2021, 11:56
redbull93 je napisao/la:

Ili bjezanje od zakona :mrgreen:
Pogodan je i za šverc. Kao i BiH tablice. S njemačkim te po bosni lako zaostavljaju. :D

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 31 jan 2021, 12:24

Yebes to, nego je li ko uzimao auto na finanzierung, a da uzme na veci period nego sto ima vizu? Hoce li odobriti to? Imam vizu sad do 2023, konto na 4 godine kakvo auto uzeti, pa ne znam hoce li to praviti problem.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 31 jan 2021, 12:28

forza_juve je napisao/la:
31 jan 2021, 11:34
AshburtonG je napisao/la:
31 jan 2021, 11:20
Prvom prilikom ću se odreći bosanskog pasoša, te se na isti dobro popisat i pokenjat, te ga adresirat na Predsjedništvo preporučenom poštom, cak i da uđemo u EU.

Hoćeš u London npr., karta iz Njemačke bude povratna 40ak modernih, a ti kao BH državljanin vizu platiš 200e 😂
Ako imaš šolde nećeš gledati na vizu a uostalom sa našim pasošem možeš u 100 zemalja ići bez vize od Paname do Singapura i ti našao kišoviti London . Na kraju krajeva i da ideš jednom u London izvadiš vizu i odeš, de malo patriotizma hehhe
Kakav druze patriotizam, a ne zivim u BiH? Uozbilji se. :?
Patriote su mi bili amidze, djedovi, svi vojna lica i od prvog do zadnjeg dana na liniji, pa su od drzave dobili jednu veliku qrcinu, a trenutno po stare dane zele otici van drzave. Mani mi se te price. Da sam patriota i da vjerujem da moze biti bolje za vrijeme mog postojanja, ne bih otisao iz maticne zemlje.

@rb93

Pa imas onih par firmi, koje ti sredjuju te papire kod banke. Reklamira jednu onaj Klepo na svojoj FB stranici (Gastarbajter).Mislim da je tu bitnije kakav ugovor imas, da li je ogranicen ili ne, nego zapravo trajanje vize.

forza_juve
Kontakt:

Post Postao/la forza_juve » 31 jan 2021, 12:40

redbull93 je napisao/la:
31 jan 2021, 12:24
Yebes to, nego je li ko uzimao auto na finanzierung, a da uzme na veci period nego sto ima vizu? Hoce li odobriti to? Imam vizu sad do 2023, konto na 4 godine kakvo auto uzeti, pa ne znam hoce li to praviti problem.
U Austriji hoće odobriti a sada ne znam kako je u Njemačkoj, ja sam stan uzeo sa drugom vizom na godinu dana. Prvo htio auto pa se onda predomislio, uzeo za keš auto a stan na kredu.
Kako god odobriti će ti,Slovenija odobri, Austrija odobri trebala bi i Njemacka
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 31 jan 2021, 12:55

Sto se tice posla nije na ogranicen period, za stalno sam. Morat cu do ljeta provjeriti, sve odlazem, ali doslo vrijeme i autu, valja se zeniti :D

Kontao sam sta za 15-17 hiljada uzeti, ali ne bi sada stavljao veliku ratu, vise bi volio malo anzahlunga i ostatak nek ide na schlussrate. Ako se hairli ozenim moram zenu dovest, pa bit ce yebada i tu dok se sve sredi. Pola godine sigurno da jezik usavrsi i diplomu da joj nostrifikujem, ova njemacka je jedna velika borba, nije ni ovo za svakoga bgm.

Znate li kakva je situacija sa sanitarnim inzinjerima? :D
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 31 jan 2021, 13:07

redbull93 je napisao/la:
31 jan 2021, 12:55
Sto se tice posla nije na ogranicen period, za stalno sam. Morat cu do ljeta provjeriti, sve odlazem, ali doslo vrijeme i autu, valja se zeniti :D

Kontao sam sta za 15-17 hiljada uzeti, ali ne bi sada stavljao veliku ratu, vise bi volio malo anzahlunga i ostatak nek ide na schlussrate. Ako se hairli ozenim moram zenu dovest, pa bit ce yebada i tu dok se sve sredi. Pola godine sigurno da jezik usavrsi i diplomu da joj nostrifikujem, ova njemacka je jedna velika borba, nije ni ovo za svakoga bgm.

Znate li kakva je situacija sa sanitarnim inzinjerima? :D
Sta je bilo za stan na kraju, sve zaboravim pitat. :mrgreen:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 31 jan 2021, 13:11

Kaunas je napisao/la:
31 jan 2021, 13:07

Sta je bilo za stan na kraju, sve zaboravim pitat. :mrgreen:
Nista, nasli su mi zamjenski stan i sada sam tu dok ne srede moj. Sreca ovaj mi sad stan nov, namjesten, pa mogu se strpiti, jer ce renoviranje mog potrajati sigurno 2 mjeseca. Sad cekam ova osiguranja sta ce reci, sigurno i sa njima ce biti zajebancije, pa cemo da vidimo.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 31 jan 2021, 13:13

Eh da, sve zaboravim, pa evo da pitam sad. :mrgreen:

Prosle godine me zaustavila policija, pisala kaznu sve ok nema problema, kriv sam.
Bas u tom trenutku prevozio stvari iz jednog u drugi stan, trebao da selim, i kazu oni pisat cemo kaznu na novu adresu, dok to dodje treba mjesec svakako ces biti na toj adresi.
E sad problem je sto mi je ispao neki problemcic oko tog novog stana, ne predjem uopste u njega, vec u skroz drugi.
Hoce li automatski stici kazna na novu adresu ili? Posto evo od maja jos nista doslo nije, pa mi cudno, strah me da me ne naguye, pomislit ce da sam slagao. :mrgreen:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Burns
Kontakt:

Post Postao/la Burns » 31 jan 2021, 13:15

Kaunas je napisao/la:
31 jan 2021, 13:13
Eh da, sve zaboravim, pa evo da pitam sad. :mrgreen:

Prosle godine me zaustavila policija, pisala kaznu sve ok nema problema, kriv sam.
Bas u tom trenutku prevozio stvari iz jednog u drugi stan, trebao da selim, i kazu oni pisat cemo kaznu na novu adresu, dok to dodje treba mjesec svakako ces biti na toj adresi.
E sad problem je sto mi je ispao neki problemcic oko tog novog stana, ne predjem uopste u njega, vec u skroz drugi.
Hoce li automatski stici kazna na novu adresu ili? Posto evo od maja jos nista doslo nije, pa mi cudno, strah me da me ne naguye, pomislit ce da sam slagao. :mrgreen:
Forumski Paja i Jare - epizoda 53 :yawn:
Mysterious🥷

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 31 jan 2021, 13:18

Vala bas haha, ima li ista da je mene i kaunasa u ovoj njemackoj zaobislo. Strasno koji nas pehovi prate jbt
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

EdoMajka
Kontakt:

Post Postao/la EdoMajka » 31 jan 2021, 17:36

Kad ste već kod jezika, preporučite par dobrih filmova gdje je sinhronizacija na Njemački sa prevodom na naš. Kažu tako se najlakše uči.
"Hard work beats talent,when talent fails to work hard "

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 31 jan 2021, 17:51

EdoMajka je napisao/la:
31 jan 2021, 17:36
Kad ste već kod jezika, preporučite par dobrih filmova gdje je sinhronizacija na Njemački sa prevodom na naš. Kažu tako se najlakše uči.
Moja preporuka je Nicos Weg. Obuhvata A1, A2 i B1 nivoe, film napravljen da radnja i sam vokabular prati one stvari koje su i u knjigama za odredjeni nivo.
15.10.2013.

Soba
Kontakt:

Post Postao/la Soba » 31 jan 2021, 18:22

Ima li neko da je otišao u neku zemlju engleskog govornog područja ?

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 31 jan 2021, 21:24

redbull93 je napisao/la:
31 jan 2021, 11:01
forza_juve je napisao/la:
31 jan 2021, 10:36
Zbog čega uzimati recimo Njemačko ili Austrijsko državljanstvo?
Bezveze gubljenje vremena, novca i odricanja svog državljansta. Imaš ista prava sa vizom kao da si njihov državljanin osim pravo glasanja. Ja nikada neću uzimati drugo državljanstvo jer onda kada dođem nazad u BiH tu sam strani državljanin, a mislim se nekada vraćati, primati penziju i krepati ovdje u svojoj domovini sa svojim papirima a ne kao stranac.
Zato sto prdnut mimo sengena ne mogu sa nasim. Prvi u svijetu je njemacki pasos, pa ti vidi. Plus postajes eu gradjanin, znaci kao takav mozes ici zivjeti i raditi gdje hoces. Cilj je do 50te se obezbjediti, kupiti kucu na moru i posadit jednu maslinu i magare da ima gdje u hlad. Logicno rjesenje je hrv zbog blizine kuci i jezika, a ne bi bgm bjezao ni od neke prcije u grckoj. Treba zivot ziviti, ne daj mi Boze da budem morao do penzije raditi, zato svim silama gledat da se ostvari neka nekretnina ili za sta vec bude prilike.
Čuj skijaša on bi na moru živio, ccc, a planina ništa :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 31 jan 2021, 21:28

rio_Ferdy88 je napisao/la:
31 jan 2021, 21:24

Čuj skijaša on bi na moru živio, ccc, a planina ništa :mrgreen:
Zimi bi dolazio na nase planine. Zavidim ti na onim slikama, eto samo da znas :mrgreen:
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 01 feb 2021, 09:24

Odoh u Ambasadu Bejha da jednoj finoj seljankuri objasnim sta treba zavrsit.
Aljegri, out!

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.