FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

amypitar
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la amypitar » 01 feb 2021, 01:47

revolt je napisao/la:
01 feb 2021, 00:55
Sta vam je ljudi uzbiljite se hahaaha
Da ne bude opet tjeranje uprave jer nisu doveli igraca s kojim nisu ni pregovarali
Ma budalastina je njega i spominjati.,ali eto ima neko ko će se upecati.

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 01 feb 2021, 02:01

NisamInSajder je napisao/la:
01 feb 2021, 01:47
Naime, Črnko je na Facebook profilu zaželio sreću Marijanu Čabraji, koji će se po njegovi riječima sutra pridružiti klubu iz Maksimira.

"Rijeka - Gorica 0-2. Sretno Marijan Čabraja od sutra u Dinamu uz drugi najveći transfer u povijesti Gorice", napisao je Črnko te potvrdio vijest o kojoj se priča već neko vrijeme.

Trenutno nije poznat iznos za koji će lijevi bek prijeći u Dinamo, no nagađa se kako se radi o odšteti od oko dva milijuna eura. Najveći izlazni transfer Gorice dosad bio je onaj Iyayija Atiemwena koji je također prodan u Dinamo za iznos nešto viši od dva milijuna eura.
Jos jedan dokaz koliko je HNL ispred nase lige u kojem je transfer igraca 15 hiljada €.

EDIT:
Cabraja je bivsi Dinamov igrac prošao sve njihove omladinske kategorije.
Gorica je jako dobar i ambiciozan projekat.Ušli su im neki litvanski investitori u klub i postavili svoje ljude.Recimo, taj sportski direktor iz Litvanije (neki dan prešao u Hajduk) im je prije godinu dana, bez ikakvih problema doveo napadača Ognjena Mudrinskog iz poljske Jagielonije.
Zadnja izmjena: Historicar, dana/u 01 feb 2021, 02:07, ukupno mijenjano 1 put.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 01 feb 2021, 02:05

Naime, Črnko je na Facebook profilu zaželio sreću Marijanu Čabraji, koji će se po njegovi riječima sutra pridružiti klubu iz Maksimira.

"Rijeka - Gorica 0-2. Sretno Marijan Čabraja od sutra u Dinamu uz drugi najveći transfer u povijesti Gorice", napisao je Črnko te potvrdio vijest o kojoj se priča već neko vrijeme.

Trenutno nije poznat iznos za koji će lijevi bek prijeći u Dinamo, no nagađa se kako se radi o odšteti od oko dva milijuna eura. Najveći izlazni transfer Gorice dosad bio je onaj Iyayija Atiemwena koji je također prodan u Dinamo za iznos nešto viši od dva milijuna eura.
Jos jedan dokaz koliko je HNL ispred nase lige u kojem je transfer igraca 15 hiljada €.

EDIT:
Ma jok, gdje ćeš to reći, sad će ti doći s riječima kako oni imaju samo malo bolje terene i infrastrukturu i kako je sve ostalo u pet deka. HNL je svemirski brod za našu ligu. Ja neki dan rekoh da je Osijek miljama od nas, njima nešto čudno i smiješno, odmah okreću na kartu historije i toga da smo igrali s Unitedom nekad prije nove ere (karikiram da mi ne serrete). HNL se toliko digao, i po kvalitetu i po zanimljivosti, tako da sad imaš Dinamo, Rijeku, Osijek, Goricu, još kad bi se Hajduk konačno digao, spektakl pravi. Belupo isto nije za odbaciti.

Ali, lakše se tješiti da smo mi bog i batina i da je sve to bara bara, nego biti realan. Ne podcjenujem nas, normalno, konačno smo krenuli s ozbiljnim radom i primjer smo kako izgleda jedan profesionalni klub. Konačno smo počeli sistematski raditi na svim nivoima, ima se love, stigao je i Cioffi, dovodi se ciljano i zna se ko, šta radi. Ovako nastaviti i rezultati su zagarantovani, kao što je slučaj i ove dvije-tri sezone. Za sve treba vremena, tako da samo strpljivo.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 01 feb 2021, 02:28

AlfredNobel je napisao/la:
01 feb 2021, 02:05

EDIT:
Ma jok, gdje ćeš to reći, sad će ti doći s riječima kako oni imaju samo malo bolje terene i infrastrukturu i kako je sve ostalo u pet deka. HNL je svemirski brod za našu ligu. Ja neki dan rekoh da je Osijek miljama od nas, njima nešto čudno i smiješno, odmah okreću na kartu historije i toga da smo igrali s Unitedom nekad prije nove ere (karikiram da mi ne serrete). HNL se toliko digao, i po kvalitetu i po zanimljivosti, tako da sad imaš Dinamo, Rijeku, Osijek, Goricu, još kad bi se Hajduk konačno digao, spektakl pravi. Belupo isto nije za odbaciti.

Ali, lakše se tješiti da smo mi bog i batina i da je sve to bara bara, nego biti realan. Ne podcjenujem nas, normalno, konačno smo krenuli s ozbiljnim radom i primjer smo kako izgleda jedan profesionalni klub. Konačno smo počeli sistematski raditi na svim nivoima, ima se love, stigao je i Cioffi, dovodi se ciljano i zna se ko, šta radi. Ovako nastaviti i rezultati su zagarantovani, kao što je slučaj i ove dvije-tri sezone. Za sve treba vremena, tako da samo strpljivo.
Joj, ta historija je meni gadna stvar. Znaci po toj logici u Engleskoj Premijer ligi, Chelsea, City ne bi trebali igrat, vec bi tu trebao biti Not. Forrest itd. Neki dan mi prijatelj rece kako mu je krivo sto ce Posusje ili Vis uci u PL to kao zbog navijace, rece bolje da je tu Celik ili Jedinstvo, ako ga tad nisam udario, necu nikad :rol:

Osijek usli Madjari u klub, bum odmah stadion koji kosta 35 miliona €. Gorica sjajna priča, sve im se uklapa, uzimaju te jeftine igrace koji nisu dobili priliku u Hajduku i Dinamu i prave rezultat sa njima. Ta dva kluba i najvise pratim sa Balkana. Osijek placa 2 miliona € Alavesu (ej, spanskom prvoligasu), za Miereza. Eh, sad ovo u Hrvatskoj nije stiglo preko noci, jer znam da su dosta ulagali u trenersku skolu, da sto vise kvalitetnih trenera izbace, i stvarno lijep broj mladih i kvalitetnih trenera je izaslo u Hrvatskoj u proteklih nekoliko godina. Pored tog ulagali su dosta i u infrastrukturu, veliki dio stadiona je obnovljen travnjak, mislim da savez obnavlja sada i treci rang natjecanja. I sada im dolazi na naplatu taj dugogodisnji rad, imaju jakog Dinama, sada se Osijek istice, prije je to bila Rijeka koja je bila drugi klub, Hajduk je u nevjerovatnom padu, Gorica iskocila, Slaven Belupo iskocio sa veoma "ludim" trenerom, itd.

Sto se Sarajeva tice, nakon titule 2015 i onog turbulentnog perioda, koji je unazadio klub bar 1-2 koraka, polako krecemo iznad nivoa lige. Prije svega, vec par transfer rokova, ne dovode se brojevi, vec pojacanja (pojacanje nekad ne znaci kvalitet vise, ali opciju vise sa drugim mogucnostima), nema kao prije da informacije cure iz kluba, da se agenti u pokusaju stvaraju oko kluba itd. U svim segmentima idemo prema naprijed, meni licno najvise smeta marketing, iako se on popravio dosta u odnosu na proslo vrijeme i nadam se da ce se on i dalje popravljati, ali svaki sadrzaj na stranici se ponavlja, fali nekih novih sadrzaja, konkretno bacite pogled na stranicu Gorice ili jos bolje Osijeka (mislim da cak placaju neku firmu da im vodi marketing i klupske stranicr na netu). Rezultati nikad ne dolaze preko noci, vec je potrebno vrijeme za sve. Cioffi je rekao dvije sezone. I prije svega ici korak po korak, naredni cilj nova dupla kruna, pa na ljeto grupna faza Konferencijske lige. Samo se bojim da je ne budemo gledali na Bilinom polju.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 01 feb 2021, 02:37

01 feb 2021, 02:28
AlfredNobel je napisao/la:
01 feb 2021, 02:05

EDIT:

Joj, ta historija je meni gadna stvar. Znaci po toj logici u Engleskoj Premijer ligi, Chelsea, City ne bi trebali igrat, vec bi tu trebao biti Not. Forrest itd. Neki dan mi prijatelj rece kako mu je krivo sto ce Posusje ili Vis uci u PL to kao zbog navijace, rece bolje da je tu Celik ili Jedinstvo, ako ga tad nisam udario, necu nikad :rol:

Osijek usli Madjari u klub, bum odmah stadion koji kosta 35 miliona €. Gorica sjajna priča, sve im se uklapa, uzimaju te jeftine igrace koji nisu dobili priliku u Hajduku i Dinamu i prave rezultat sa njima. Ta dva kluba i najvise pratim sa Balkana. Osijek placa 2 miliona € Alavesu (ej, spanskom prvoligasu), za Miereza. Eh, sad ovo u Hrvatskoj nije stiglo preko noci, jer znam da su dosta ulagali u trenersku skolu, da sto vise kvalitetnih trenera izbace, i stvarno lijep broj mladih i kvalitetnih trenera je izaslo u Hrvatskoj u proteklih nekoliko godina. Pored tog ulagali su dosta i u infrastrukturu, veliki dio stadiona je obnovljen travnjak, mislim da savez obnavlja sada i treci rang natjecanja. I sada im dolazi na naplatu taj dugogodisnji rad, imaju jakog Dinama, sada se Osijek istice, prije je to bila Rijeka koja je bila drugi klub, Hajduk je u nevjerovatnom padu, Gorica iskocila, Slaven Belupo iskocio sa veoma "ludim" trenerom, itd.

Sto se Sarajeva tice, nakon titule 2015 i onog turbulentnog perioda, koji je unazadio klub bar 1-2 koraka, polako krecemo iznad nivoa lige. Prije svega, vec par transfer rokova, ne dovode se brojevi, vec pojacanja (pojacanje nekad ne znaci kvalitet vise, ali opciju vise sa drugim mogucnostima), nema kao prije da informacije cure iz kluba, da se agenti u pokusaju stvaraju oko kluba itd. U svim segmentima idemo prema naprijed, meni licno najvise smeta marketing, iako se on popravio dosta u odnosu na proslo vrijeme i nadam se da ce se on i dalje popravljati, ali svaki sadrzaj na stranici se ponavlja, fali nekih novih sadrzaja, konkretno bacite pogled na stranicu Gorice ili jos bolje Osijeka (mislim da cak placaju neku firmu da im vodi marketing i klupske stranicr na netu). Rezultati nikad ne dolaze preko noci, vec je potrebno vrijeme za sve. Cioffi je rekao dvije sezone. I prije svega ici korak po korak, naredni cilj nova dupla kruna, pa na ljeto grupna faza Konferencijske lige. Samo se bojim da je ne budemo gledali na Bilinom polju.
Sve si fino rekao, slažem se od početka do kraja. :thumbup:

Indianac
Kontakt:

Post Postao/la Indianac » 01 feb 2021, 02:58

Dinamo je dvije klase ispred nas. Sve ostalo u Hr ligi je u 5 deka sa nama. Mi bi kod njih bili vjeciti doprvaci. A kad bi Dinamo doveli da igra u nasoj ligi i na nasim terenima, oni bi se borili za Evropu sa borcem i sisa sitijem.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 01 feb 2021, 03:06

Indianac je napisao/la:
01 feb 2021, 02:58
Dinamo je dvije klase ispred nas. Sve ostalo u Hr ligi je u 5 deka sa nama. Mi bi kod njih bili vjeciti doprvaci. A kad bi Dinamo doveli da igra u nasoj ligi i na nasim terenima, oni bi se borili za Evropu sa borcem i sisa sitijem.
Mi bi u Hr ligi bili u donjem dijelu tabela.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 01 feb 2021, 03:36

Indianac je napisao/la:
Ma kakvi..

Metalac
Kontakt:

Post Postao/la Metalac » 01 feb 2021, 06:23

:bih:

Metalac
Kontakt:

Post Postao/la Metalac » 01 feb 2021, 06:39

:bih: ŠANPIONI

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 01 feb 2021, 06:47

Indianac je napisao/la:
Kudi druge, da bi tvoje valjalo. Pogledaj samo CV nasih igraca, a mahom su neki bili u Hrvatskoj i kakvu su ulogu igrali. Naravno to nista ne znaci.

Uporedi roster Sarajeva i roster Gorice (koja zavrsava oko 4 ili 5 mjesto, sredina tabele). Pa ces vidjeti gdje bi Sarajevo zavrsilo.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 01 feb 2021, 07:09

Osijek i FkS su tu negdje s tim sto bih ja nama dao prednost u utakmici da se sad igra. No, onom brzinom kojom raste Osijek mi ne rasemo i tu su u prednosti i tu oni pobjedjuju definitivno. Za 3 godine cemo pricat za njih ko za Dinamo
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 01 feb 2021, 07:12

Dje taj Ibisevic indijanci
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 01 feb 2021, 07:28

Dinamo je druga dimenzija za sve klubove u regionu, prvaci bi bili i u dosta jacim ligama (Austrija, Svicarska, Turska, Skotska, Belgija) a ostatak lige je dosta ispod. Osijek je jak zbog Bjelice, po meni jedan od najboljih exyu trenera trenutno. Tu je jos i Rijeka, ostali su u nasem rangu. Znaci bila bi nam borba za 4-5 mjesto u HNL, u najboljem slucaju Evropa.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 01 feb 2021, 07:30

Ohohoho, što mi se uzyebala dežurna forumska pasivno-agresivna brigada, evo sam se vas smrzo. Baš ću vama, mediokritetima, podastirati svoja iskustva, znanja i kvalifikacije.
No, kao akt dobre volje, ko me god želi upoznati, vrlo rado ću se odazvati i onda možemo pričati o mojim kompetencijama. Do tada, bavite se svojim životima. Kakvi li su, kad moj pretresate? (mislim, život).
Haj uzdravlje.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 01 feb 2021, 07:35

Jw.bo vas osjek. I dinamo i zvezda i hajduk i pi.zde materine. U vasoj drzavi vas politicari taslace a pismuti ne smijete. Ne daju hakon o spprtu, klubovima ne daju marke a milione uzmu na porez , i umjesto da se za to brinete vi naglabate kako je osjeku kojeg kao i ostale drzava gleda ko malo vode na dlanu.
Umjesto protesta (u dva dana ) ispred parlamenta jer su ponovo skinuli s dnevnog reda zakon l spprtu koji najvise nama kao klubu treba, vi poletili na upravu.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 01 feb 2021, 07:36

Ko te upali na jutro. Covjece veselo, dolaziii Vedoo
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 01 feb 2021, 07:38

VenamaHrabrih je napisao/la:
01 feb 2021, 07:30
Ohohoho, što mi se uzyebala dežurna forumska pasivno-agresivna brigada Al-Mahala, evo sam se vas smrzo. Baš ću vama, mediokritetima, podastirati svoja iskustva, znanja i kvalifikacije.
No, kao akt dobre volje, ko me god želi upoznati, vrlo rado ću se odazvati i onda možemo pričati o mojim kompetencijama. Do tada, bavite se svojim životima. Kakvi li su, kad moj pretresate? (mislim, život).
Haj uzdravlje.
Ma prculadija, ne obaziri se, meni ne znaju sta ce od muke pa mi pisu poruke "p*cko jedna imas cuku", zamisli nivo tog intelekta i nemoci....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 01 feb 2021, 07:40

U HNL-u bismo se borili za evropu, oko 4. mjesta bi bili. Tu Goricu bismo istaslacili, ne bi na noge mogla!
Bahati, bahati Željkan!
1946

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 01 feb 2021, 07:58

Od kroatijske nejaci dovoljno nam je da yebemo Zrinju Siroki i Zelju.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: belosevic23, bvsic, Dave, HordasDolacMalta, insimadop, juka55, Lecler, Morpheus i 78 gostiju.