Bravisimo Krasić...
http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /2880.html
To se zove dobar posao: "Fiat" u Kragujevcu, a Miloš Krasić u Juventusu. Istini za volju, automobilski gigant nije se baš usrećio s našim "jugom", ali zato "Juve" još kako jeste angažiranjem plavokosog reprezentativca Srbije. Kao da je dobio "ferari".
- Ne znam kako je Juventusu, ali meni je super. Bolje nisam mogao da poželim. Htio sam u Italiju i maštao o Juventusu. Eto, ostvarilo se.
Miloš Krasić prosto je treperio od sreće dok je uoči novogodišnjih praznika o sebi i Juventusu pričao u novosadskom restoranu "Dorija", kultnom mjestu, kojem je Milorad Kosanović dao to ime zbog efektnog refrena iz Sampdorijine himne.
Za Krasića je sve utoliko ljepše što je malo nedostajalo da ga sudbina odvede na drugu stranu - u Tursku:
- Bio sam na korak od Fenerbahčea. Praktično, sve je već bilo gotovo da se iz Moskve preselim u Istanbul, da bi, kako se to kaže, u minut do 12 došlo do veleobrta.
Jedva ste dočekali da nakon pet i pol godina napustite Rusiju?
- Iskren da budem, bio sam toliko sit svega da sam na kraju samo fizički bio u CSKA, au mislima tko zna gdje. Osjetili su iu klubu da je tako, zato pred rastanak nisam ni igrao.
I poslije svega, ni manje ni više nego - Juventus?
- Čudo od kluba. Kakva povijest, koliko trofeja, kakvi su igrači nosili crno-bijeli dres ... Nema dijela Italije u kojem "Juve" nema navijače.
Lako Vam je onda bilo da zaboravite Moskvu i CSKA?
- E, nije baš tako. Kada sam prije otprilike mjesec i pol dana dobio slobodno da dva dana provedem u Moskvi zbog sređivanja nekih administrativnih poslova, srce mi je zaigralo kad je avion sletio na moskovski aerodrom. Umalo od sreće da poljubim pistu.
Zar je dotle došlo?
- Pa, jeste. Ipak sam pet i po godina divno živio u Moskvi, u svjetskoj metropoli u kojoj se i noću i danju živi dvjesto na sat. Tri grada doživljavam kao svoja: Mitrovicu, Novi Sad i Moskvu.
Imali ste sreće da sjajno počnete u Juventusu, ali i osjetili kako vas Talijani razapinju na stup srama zbog onog odglumljenog penala protiv Bolonje?
- Od tog penala su napravili nešto nevjerojatno. Morao sam otići na saslušanje u Rim. Bilo je to pravo suđenje: pored mene odvjetnik, ispred sudsko vijeće, a između nas zapisničarka. Grozno.
To Vam je veliko iskustvo. Nije za nogometaše u Italiji sve med i mlijeko?
- Opasni su Talijani. Dižu u nebesa, ali još kako umiju da vas provuku kroz blato.
Kakvi su prema Vama u Juventusu?
- Svi su super. Svjestan sam, dok dobro igram biće tako. Međutim, kad na terenu nije kako treba, onda se moraš stegnuti i trpjeti kritike. Nisu Talijani po tome posebni. Svuda su manje - više takvi prema strancima.
S kim ste od suigrača najbliži?
- Sa Akvilanija, Motom, Grigera i Salihamidžićem. Kad Salihamidžić ode iz Juventusa, ove zime ili u svibnju, vjerojatno ću se preseliti u kuću koju je on koristio.
Kakav je Del Piero?
- Broj jedan, u svakom pogledu. I na terenu, i van njega. Tih je i povučen. Nema razloga da teži samoisticanju kad se zna gdje mu je mjesto.
Danas je odrzan i prvi trening u ovoj godini...polako se blizi mec sa parmom

Chievo i Roma zainteresovani za Legrottagliea,dok Lanzafame ide u Bresciu najvjerovanije...