Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

sarajlija89
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la sarajlija89 » 02 jan 2011, 14:50

Jbo Eliu,takvog i boljeg vec imamo a 15 miliona je puno za nedokazanog igraca poput njega...bolje babela uzet za manje pare,koji nije nista slabiji igrac,samo sto nije napravio ono sto se od njega ocekivalo :P :P 8-)

Bravisimo Krasić...

http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /2880.html
To se zove dobar posao: "Fiat" u Kragujevcu, a Miloš Krasić u Juventusu. Istini za volju, automobilski gigant nije se baš usrećio s našim "jugom", ali zato "Juve" još kako jeste angažiranjem plavokosog reprezentativca Srbije. Kao da je dobio "ferari".

- Ne znam kako je Juventusu, ali meni je super. Bolje nisam mogao da poželim. Htio sam u Italiju i maštao o Juventusu. Eto, ostvarilo se.

Miloš Krasić prosto je treperio od sreće dok je uoči novogodišnjih praznika o sebi i Juventusu pričao u novosadskom restoranu "Dorija", kultnom mjestu, kojem je Milorad Kosanović dao to ime zbog efektnog refrena iz Sampdorijine himne.

Za Krasića je sve utoliko ljepše što je malo nedostajalo da ga sudbina odvede na drugu stranu - u Tursku:

- Bio sam na korak od Fenerbahčea. Praktično, sve je već bilo gotovo da se iz Moskve preselim u Istanbul, da bi, kako se to kaže, u minut do 12 došlo do veleobrta.

Jedva ste dočekali da nakon pet i pol godina napustite Rusiju?

- Iskren da budem, bio sam toliko sit svega da sam na kraju samo fizički bio u CSKA, au mislima tko zna gdje. Osjetili su iu klubu da je tako, zato pred rastanak nisam ni igrao.

I poslije svega, ni manje ni više nego - Juventus?

- Čudo od kluba. Kakva povijest, koliko trofeja, kakvi su igrači nosili crno-bijeli dres ... Nema dijela Italije u kojem "Juve" nema navijače.

Lako Vam je onda bilo da zaboravite Moskvu i CSKA?

- E, nije baš tako. Kada sam prije otprilike mjesec i pol dana dobio slobodno da dva dana provedem u Moskvi zbog sređivanja nekih administrativnih poslova, srce mi je zaigralo kad je avion sletio na moskovski aerodrom. Umalo od sreće da poljubim pistu.

Zar je dotle došlo?

- Pa, jeste. Ipak sam pet i po godina divno živio u Moskvi, u svjetskoj metropoli u kojoj se i noću i danju živi dvjesto na sat. Tri grada doživljavam kao svoja: Mitrovicu, Novi Sad i Moskvu.

Imali ste sreće da sjajno počnete u Juventusu, ali i osjetili kako vas Talijani razapinju na stup srama zbog onog odglumljenog penala protiv Bolonje?

- Od tog penala su napravili nešto nevjerojatno. Morao sam otići na saslušanje u Rim. Bilo je to pravo suđenje: pored mene odvjetnik, ispred sudsko vijeće, a između nas zapisničarka. Grozno.

To Vam je veliko iskustvo. Nije za nogometaše u Italiji sve med i mlijeko?

- Opasni su Talijani. Dižu u nebesa, ali još kako umiju da vas provuku kroz blato.

Kakvi su prema Vama u Juventusu?

- Svi su super. Svjestan sam, dok dobro igram biće tako. Međutim, kad na terenu nije kako treba, onda se moraš stegnuti i trpjeti kritike. Nisu Talijani po tome posebni. Svuda su manje - više takvi prema strancima.

S kim ste od suigrača najbliži?

- Sa Akvilanija, Motom, Grigera i Salihamidžićem. Kad Salihamidžić ode iz Juventusa, ove zime ili u svibnju, vjerojatno ću se preseliti u kuću koju je on koristio.

Kakav je Del Piero?

- Broj jedan, u svakom pogledu. I na terenu, i van njega. Tih je i povučen. Nema razloga da teži samoisticanju kad se zna gdje mu je mjesto.
8-) 8-)

Danas je odrzan i prvi trening u ovoj godini...polako se blizi mec sa parmom 8-) 8-)

slika

Chievo i Roma zainteresovani za Legrottagliea,dok Lanzafame ide u Bresciu najvjerovanije...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 02 jan 2011, 17:20

Cristiano Ronaldo za dlaku pobedio Krasu

http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /2883.html
U izboru portala "goal", Portugalac odneo titulu najboljeg igrača u dosadašnjem toku sezone.

Posle velike borbe Cristiano Ronaldo je osvojio prvo mesto sa 31.1% glasova.

Iza njega je sa 30.48% ostao Miloš Krasić. On je sakupio 126 glasova manje od Portugalca, bitka je trajala do samog kraja.

Iza pomenutog tandema je ostao Leo Messi, sa oko 20% glasova.

U top 5 je još jedan Srbin, Nemanja Vidić ispred koga je i Gareth Bale fudbaler Tottenhema.

Inače u ovom glasanju je učestvovalo oko 20.000 ljudi, a prvoplasirana trojica su dobila tri četvrtine od ukupnog broja glasova.
:) ;)

Džeko se nada prelasku u Juventus

http://www.juvefans.info/portal/index.php?id=583

Spominje se Beck iz Hoffenheima...inace desni bek,nama ljubiteljima calcia poznat jer je zabio gol azzurinima na EP 2008 :evil: :evil: dobar igrac mislim..al nije wc...a nama takav treba

[youtube][/youtube]

2.1.1994.

Udinese-Juve 0-3....aaaaaa vidi nam zutih dresova :mrgreen: Baggio slika
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 02 jan 2011, 19:20

Juče odgledao 5 DVD-ova naše historije ... ima ih ukupno 12. Valja se nakaniti sve da odgledam :mrgreen:

Odlični DVD-ovi ... svaki ima 30-minutni video iz različite epohe historije kluba te sekcije Gol Parade gdje prikazuju neke od najljepših golova u našoj historiji, Najboljih 11 gdje prikazuju naše najbolje igrače i trenere i Nezaboravne utakmice sa snimcima nekih epskih utakmica s finala, polufinala itd.

Prejako 8-)
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 02 jan 2011, 19:25

gdje to mogu naci L'Avvocato :?: :?:

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 02 jan 2011, 19:27

sarajlija89 je napisao/la:gdje to mogu naci L'Avvocato :?: :?:
Meni je dao da odgledam ovaj jaran, takođe juventino iz TZ. A on je to kupio u Italiji.

Znam da ima da se skine sa neta ali je ogromno ... previše giga za download.
★★★

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 02 jan 2011, 19:30

E jbemu...bil to moglo kako da se sprzi :mrgreen: (pravite se da niste procitali) :mrgreen: ....

nekako da mi to odradis i posaljes...naravno ja bih to finansirao,tako da nije problem ;)

nisi trebo govorit :lol: :P :P

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 02 jan 2011, 19:33

Hahahahaaha ma najmanji problem je da se pošalje ... a ionako sam planirao spržiti sve pa da imam u svojoj kolekciji :D

Kad budem snimio dupliraću pa ćemo se dogovoriti oko slanja ... pa ti šalji dalje ko god bude htio :D

Mora se znat' historija :mrgreen:
★★★

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 02 jan 2011, 19:34

Sutra prijateljski meč sa Lucentom

http://www.juvefans.info/portal/index.php?id=584
Danas su Bianconeri odradili prvi trening u 2011. godini i tako su nastavili da se pripremaju za naredni meč sa Parmom koji će se igrati u četvrtak od 12:30h na Olimpicu u Torinu.

Bianconeri su dana na prvom treningu, koji je počeo u 12:30h, trenirali bez lopte, odnosno bio je samo atletski trening, na zatvorenom terenu na vještačkoj travi. Drugi trening bio je od 15:00h.

Sutra od 12:30h Juventus će odigrati prijateljski meč protiv Lucenta, ekipe iz Torina koja igra u Eccellenza šampionatu. Ovaj meč, koji će biti zatvoren za publiku, odigraće se u Vinovu.

Melo, duh ratnika

http://www.juvefans.info/portal/index.php?id=582
Suspenzija za meč sa Chievom i Božićni praznici omogućili su Felipe Melu da povrati neophodnu energiju, ali nisu uticali na njegov borbeni duh.

Zahvaljujući takvom duhu, Felipe Melo je uspio da prebrodi teške trenutke tokom prvog dijela 2010. godine, sada je ponovo kralj sredine terena i ulazi u novu godinu odlučniji i spremniji za nove izazove.

"Božični odmor proveo sam u Brazilu sa porodicom. Bilo je "malo" hladno ... bilo je samo 40 stepeni." - našalio se Melo.

"Lično, 2010. godina je bila veoma pozitivna. Bio sam dobar i na SP, ali najvažnije od svega je da sam se vratio na svoj nivo. Za ne povjerovati je da posle veoma negativne sezone i problema sa navijačima sve preokrenulo na bolje. Bio je to pravi izazov i ponosan sam što sam izašao kao pobjednik. Sada samo treba da nastavim u ovom ritmu i da pobjeđujem zajedno sa mojim saigračima."

"Svi u klubu su shvatili da je za postizanje rezultata neophodno da djelujemo zajedno, kao tim, i sada je upravo takvo stanje. Vlada veliki timski duh."

Za nekoliko dana, odnosno u četvrtak, Juventus će na Olimpicu dočekati Parmu, a zatim će u nedjelju gostovati Napoliju.

"Moramo razmišljati o velikim ciljevima, tako da je najbolje da počnemo nastavak sezone na pravi način. Prvi meč je sa Parmom, znamo da možemo da pobjedimo, iako to neće biti lako."

Melov cilj u novoj godini je jasan:

"Poboljšanje u igri čitave ekipe i ostvarivanje pobjeda, to je glavni cilj. Zatim, tu je naravno povratak u reprezentaciju Brazila."
A vezano za ove gore vijesti, ja bi volio da dodje Babel, inače ovaj igrač mi je pravo drag. Nema dovoljno prostoru U Liverpoolu, a također još je mlad, mislim da bi se dobro uklopio, ali mislim da nema od toga ništa.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 02 jan 2011, 19:37

L'Avvocato je napisao/la:Hahahahaaha ma najmanji problem je da se pošalje ... a ionako sam planirao spržiti sve pa da imam u svojoj kolekciji :D

Kad budem snimio dupliraću pa ćemo se dogovoriti oko slanja ... pa ti šalji dalje ko god bude htio :D

Mora se znat' historija :mrgreen:
Evo i mene pa da vidimo kako da se to odradi, da i ja dobijem tu kolekciju :D

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 02 jan 2011, 19:40

Eto odlicno L'Avvocato...pokusaj odraditi to...pa se to moze postom srediti a za troskove ne brini.... ;)

Bio bih zahvalan kao i mnogi Juventini

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 02 jan 2011, 19:46

Evo to je to :D

slika

slika

Ovako dođe u kutiji ... u svakom omotu ima kao neka knjigica sa nekim zanimljivostima i sličnim stvarima. Uglavnom perverzija.
★★★

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 02 jan 2011, 19:48

L'Avvocato je napisao/la:Evo to je to :D

slika

slika

Ovako dođe u kutiji ... u svakom omotu ima kao neka knjigica sa nekim zanimljivostima i sličnim stvarima. Uglavnom perverzija.
auuuuu koja ljepota :) .

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 02 jan 2011, 19:50

Una storia che valle!!!

Kako ti stoji u potpisu... ;)

Pokusaj to odraditi pa javi...volio bih to svakako imati i bi bih vrlo zahvalan...

Znaci sprzis to,dam ti podatke i saljes....eventualne troskove ja snosim tako da ne brines ;) pa cemo i sa ostalim to podijeliti svakako...

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 02 jan 2011, 20:21

Nije problem ... čim snimim javiću vam.
★★★

Ad0

Post Postao/la Ad0 » 02 jan 2011, 21:28

Uff kako bi vam Dzeko dobrodosao u napadu..**** li ga Milan :D..
DRŽAVA ŽELJO!
FC BARCELONA! "Mes Que Un Club"
★Champions League 1991–92, 2005–06, 2008–09, 2010–11★
Lionel Messi Ballon d'Or ★2009,2010,2011★!

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 02 jan 2011, 21:55

ako nije problem ti nikakav onda i mene u to racunaj.. sarajlija i ja smo obojica iz Sarajeva pa se lagano mozemo snaci za to placanje i preuzimanje.. :)
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 03 jan 2011, 17:03

Iaquinta povrijedio bedrani mišić

http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /2886.html

Pa kako ovako...taman se oporavi jedan(Amauri) drugi se povrijedi....pa mi dosad nismo imali utakmice da su svi napdaci konkurisali i da smo imali zamjenu :roll: :|

Nevalja ovo nista...najmanje 20 dana van terena,racunaj mjesec... :evil: :evil:

Mislim da ce se morati dovesti napadac, pa bilo kakav, samo da je u konkurenciji....ovako ne ide..jedan se oporavi a drugi povrijedi... :roll: :roll:

Lanzafame posudjen u Bresciu,ceka se samo zvanicna potvrda...

Nasekirah se :roll:

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 03 jan 2011, 21:19

ko ce nam sad fulat pril... khm , davat golove :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

CURVA SUD
Kontakt:

Post Postao/la CURVA SUD » 04 jan 2011, 12:46

Evo dzeko skoro pa zavrsio transfer u city 30+ mil eura i ogromna placa ,ali nece se on puno zadrzati u citiyu .
mancini objavio prije nekoliko min da je sve dogovoreno i da samo ocekuju realizaciju transfera .
Eto juventini sad mozete sanjati o dzeksonu heheh i kupiti nadam se gilardina heheh.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 jan 2011, 13:01

CURVA SUD je napisao/la:Evo dzeko skoro pa zavrsio transfer u city 30+ mil eura i ogromna placa ,ali nece se on puno zadrzati u citiyu .
mancini objavio prije nekoliko min da je sve dogovoreno i da samo ocekuju realizaciju transfera .
Eto juventini sad mozete sanjati o dzeksonu heheh i kupiti nadam se gilardina heheh.
Jackson vec igra za Juve i on je odbio velike novce Cityja.

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []