FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Unknown2
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Unknown2 » 02 feb 2021, 21:33

Zukanovic je napisao/la:
06 jan 2021, 20:33
Ovo su sve igraci koji su dosli od kad je Emir tu. na prvi pogled bi rekao da radi dobar posao.

slika
Da opet postavim tu sliku. Zna Emir sta radi :kafa:

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 02 feb 2021, 21:34

Osim Salcina, koga je od omladinaca Vinko probao i ubacio u sluzbenim utakmicama a da nije prije Vinka nastupao ?
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 02 feb 2021, 21:36

Očigledno je da Tatar i Miličević neće produžit ugovor, šta radit? Yebiga, ne pije vode ovo slanje na tribinama, boli njih kur.ac hoćel igrat ili neće, možda im je i bolje što sjede i drk.aju kur.ac a plata ide.
Ja bih mjenjao taktiku za dobrobit kluba, koristio bi ih obojicu do kraja ugovora i onda nek idu i ne bi im dao više da priđu Koševu poslije tog pa kad bi sljedeći put dolazili i nudili da oni nama plaćaju da igraju.

Eh sad će neko doć i reć čuvat će nogice, ne bih se složio. Više je primjera kako naši igrači "proigraju" zadnjih pola godine odnosno pred istek ugovora, pa bi i ovi vjerovatno zapeli da obezbjede što bolji klub i pare posle nas.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 02 feb 2021, 21:36

Zip je napisao/la:
02 feb 2021, 21:23
hordasDoboj je napisao/la:
02 feb 2021, 21:17
Ovdje je problem sto neki ljudi slijepo brane neke ljude, jedni slijepo brane Upravu, Emira, neki Husrefa, neki Safeta i tako u krajnost.

Ljudi skontajte se da su svi oni ljudi i svi mogu pogrijesiti, a kao javne licnosti su otvoreni na kritike javnosti. I ja smatram da je ovo najuspjesnija Uprava Sarajeva ikad, Hadzija najuspjesniji SD ovog kluba ikad pa eto i Husref najuspjesniji trener ovog kluba.

Ali greska je ovakvog igraca dovesti, prije bih doveo onog Sretena sto je na portalu neki dan intervju imao, i njega kad dovedes znas da si doveo zalog za buducnost, rezervu.

Od ovog mi necemo nista imati, ni mogucnost prodaje, nece donijeti kvalitet neki presudan, opteretit ce kvotu stranaca i budzet..
Niko ne brani ovde Upravu, nego valjda se dopusti igracu da potpise, pa da odradi koji trening, koju pripremnu utskmicu pa onda ligasku utakmicu da bi znali jel pojacanje ili nije...

Cinjenica da je doveden u PSV, Huescu i Levante sigurno ima kvalitet, koliki to treba da vidimo.

Pitar nebi bio pitar da ne poyebe sve zbog igraca koji dolazi i nakon nekog vremena pojedu sva govhna koja su izasrali...

Zlatno pravilo za igraca koji dolazi u nasu ligu je, da NEMA NIKAKVIH PRAVILA...
Ma brani se nekad bezveze, i razumijem u jednu ruku zbog nekih napada koji su sad iza nas, niko ne moze srusiti ovu Upravu do Nama i njih samih. Ali to ne znaci da ne mogu ljudi pogrijesit i ok je priznat gresku.

Evo Emir je znao na ljeto da nam treba pojacanje u napadu, ne bi se pregovaralo sa Bequirajem da nam nije trebao.

Ovaj momak ima toliko upitnika iznad sebe. Kvalitet, golovi, kontinuitet, stranac. Sta se sve mora poklopiti da bi se on snasao kod nas. To je veliki rizik, ne rizikujes sa prvim napadacem, a nije doveden za klupe jer bi se protivilo onom sto su nam pricali da stranac mora biti 2x bolji od naseg igraca.

Jedino mi ima smisla donekle da je doveden za krila al to znaci da ces napadaca trazit sa nasim papirima a takvih nema vise u marketu.

Bez pogovora i ja cu ga podrzat ako dodje, pozelit cu mu sve najbolje a odluku cemo moc tek komentarisat u Maju, ali si usao bezveze u rizik.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

johntravolta123
Kontakt:

Post Postao/la johntravolta123 » 02 feb 2021, 21:36

Denchi je napisao/la:
02 feb 2021, 21:11
Pogledajte zivota vam

Ima li sta pametno da kaze da ne blejim sat vremena :rol:

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 02 feb 2021, 21:37

Dobar je napisao/la:
02 feb 2021, 21:19
Haris Handzic je za ovog alfa Romeo i omega
Hajde malo odvadite, momak ima dobre predispozicije i zna s loptom vise nego ijedan spic repke da ne spominjemo ligu...jako dobre osnove je imao, nije imao srece dosad, ne vjerujem da je za prvog spica doveden uopste....ali spalit momka bez da ga se vidi na terenu je bas kretenski....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 02 feb 2021, 21:38

https://www.transfermarkt.com/luka-djor ... ler/188338

Isti menadzer. Isto crnogorac. Cak su tu negdje s godinama. Eh ovo vrijedi dovest :urnebes:
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 02 feb 2021, 21:39

johntravolta123 je napisao/la:
02 feb 2021, 21:36
Denchi je napisao/la:
02 feb 2021, 21:11
Pogledajte zivota vam

Ima li sta pametno da kaze da ne blejim sat vremena :rol:
Ima premotaj na 35:00 pa ces saznat neke stvari od toga da je povrijedjen bio, da su ga yebavali gore u PSV da se to odrazilo na njegovu karijeru...
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 02 feb 2021, 21:47

Slucajno do PSV-a nije mogao doci sigurno. PSV ima jednu od najjacih skaut sluzbi. E sad zasto nije nista u karijeri uradio do sad, pojma nemam. Nisam imao pojma do danas da ovaj postoji. Da je nesto uradio, ne bi ni dolazio u BiH ligu.

Inace, tesko da ce ikad iti jedan nas akademac zavrsiti u PSV-u. Nemoguce da je bio parmak.

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 02 feb 2021, 21:50

Pantelija je napisao/la:
02 feb 2021, 21:02
michplatini je napisao/la:
02 feb 2021, 20:59
feniksptica je napisao/la:
02 feb 2021, 20:50
Ima l neko ko brani djelo i lik novog pojacanja.. da objasni zasto on prije Dervisagica ??
Zato što ime Borisa Cmiljanića i Kenana Dervišagića ne mogu u istu rečenicu za svakoga ko iole poznaje fudbal.
Sačekaj proljetni dio sezone pa me citiraj.
Pa sto ne pokaza raskosni talenat u slovackoj? 🤐

"Trebamo analizirati tržište i sagledati igrače iz Premijer lige BiH. Uvijek je bolje dovesti domaćeg kvalitetnog igrača, nego stranca. Bazirat ćemo se i na strano tržište, ali strani igrač mora donijeti prevagu, biti duplo bolji od domaćeg, da bi se to isplatilo. Istina, nemamo puno vremena, moramo odmah početi s radom i traženjem pojačanja", zaključio je Hadžić,

🤣🤣🤣
:bow: :bow:

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 02 feb 2021, 21:50

ajdohordas je napisao/la:
02 feb 2021, 21:33
02 feb 2021, 21:20
02 feb 2021, 21:15

Evo sklonit cemo se pa cemo sa strane citati postove velikih strucnjaka sa foruma.
Nismo znali da nekome smetamo :salut:
Niste se sa mnom tad prepirali, tad sam vas ja cak prizivao da se vratite. Ne smetate mi ni sad. Ja vas sad samo pozivam da ne budete slijepi pored ociju, zar su ovo odluke kluba za kojeg imate zelju da napreduje?
Ja ne branim nikog a pogotovo ne slijepo ili na bilo koji nacin... ja samo hocu da kazem da niko od nas ne moze znati kakav ce ovaj momak biti, star nije, potencijala ima... sta ako kod nas eksplodira ?
Ne mozemo se mi uvijek praviti pametni i pljuvati sve zivo jer vidimo tamo neke brojke.
Nek momak dodje i nek odigra koju tekmu, da vidimo na cemu smo, yebavat cemo majke svi kolektivno ako ne bude to to. A titulu mi ionako necemo zijanit 99%.
Najsvjeziji primjer je Tatar toliko spomenuti. Pa ja sam prvi bio nezadovoljan i pljuvao njegovo dovodjenje a gledaj sta danas taj momak znaciza nas klub i nasu igru.
Nadam se da si razumio moj stav i moje razmisljanje...
Neki dan sam ja napisao da su se trebali ugovori Tataru i Milicevicu zavrsiti do 31.12 a napadac ako je ove kvalitete do februara ipak se znalo 7 mjeseci da nam treba, pa ste me Aduka87 i ti docekali sa :tokralju: i "najjaci su", strasnim argumentima u najmanju ruku.

I tako svakog ko napise i najmanju primjedbu za rad nekog u klubu.

Vidi nemam ja problem s ovim igracem, i ja smatram da je do sad Emir radio dobar posao, ali jel se moze dat primjedba evo sad svi kosu cupamo hoce li potpisat Mili i Tatar, a moglo se rijesiti i znat da li se na njih racuna ili ne.

Takodjer ovaj đetić, totalno nelogicno, cekao si do februara i dovedes nekog u najmanju ruku sumnjive kvalitete, pa kao bit ce zamjena, a momak stranac, hoces ga uvodit sa tribine?

Na kraju reci cu ono sto sam rekao i Zipu, podrzat cu ga i ja ako/kad dodje, ali da se moglo ranije (za ovaj kvalitet igraca) ili bolje prosudit cemo u Maju. Bezveze se uslo u rizik.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 02 feb 2021, 21:55

Zukanovic je napisao/la:
Zukanovic je napisao/la:
06 jan 2021, 20:33
Ovo su sve igraci koji su dosli od kad je Emir tu. na prvi pogled bi rekao da radi dobar posao.

slika
Da opet postavim tu sliku. Zna Emir sta radi :kafa:
Evo redom analiza, da zanemarimo akademce.

TOP:
Tatar, Dupovac, Handžić (do ove sezone, a doveden je da bude džoker s klupe i to je sasvim dobro obavljao), Lazić, Miličević, Sušić, Oremuš, Šerbečić, Fanimo, Pejović (ukupno 10)

FLOP:
Šišić, Crnički, Cruz, Džafić, Milanović (?), Guzina, Letić, Marković (ukupno 8 igrača)

50/50:
Kapić - ime i kvalitet sigurno al kod nas to nije pokazao
Jukić, Zinedin, Dal - rano je za bilo kakvo proglašavanje
Gavrić - više flop al u najmanju ruku zahvalan igrač, šutio i igrao svoje, nije nas nigdje zavalio nit nas je gdje usrećio
Adukor - u prvom mandatu odličan igrač, ne znam šta bih rekao za njega

S tim da su, od osam flopova, najmanje četvorica dovedena planski za rotacije te, igrom slučaja, pokazali sve slabosti u najbitnijim utakmicama gdje nisu ni trebali da igraju.

Sve u svemu, nije tolika ubleha kolikom se pokušava predstavit. :kafa:
Zadnja izmjena: skoroalen, dana/u 02 feb 2021, 21:57, ukupno mijenjano 1 put.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Dobar
Kontakt:

Post Postao/la Dobar » 02 feb 2021, 21:55

Denchi je napisao/la:
02 feb 2021, 21:37
Dobar je napisao/la:
02 feb 2021, 21:19
Haris Handzic je za ovog alfa Romeo i omega
Hajde malo odvadite, momak ima dobre predispozicije i zna s loptom vise nego ijedan spic repke da ne spominjemo ligu...jako dobre osnove je imao, nije imao srece dosad, ne vjerujem da je za prvog spica doveden uopste....ali spalit momka bez da ga se vidi na terenu je bas kretenski....
Koga spaljuje samo sam reko da je Haris Handzic po meni bolji napadac od ovog momka.

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 02 feb 2021, 21:57

Znate li vi da je Said bio u Werderu 😁 nije to dzaba 😉

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 02 feb 2021, 21:58

02 feb 2021, 21:34
Osim Salcina, koga je od omladinaca Vinko probao i ubacio u sluzbenim utakmicama a da nije prije Vinka nastupao ?
F.Hodzic, Ramic i onaj jos jedan mali, Djokanovic je dobio dosta minuta i spomenuti Salcin
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 02 feb 2021, 21:58

02 feb 2021, 21:50
02 feb 2021, 21:20

Niste se sa mnom tad prepirali, tad sam vas ja cak prizivao da se vratite. Ne smetate mi ni sad. Ja vas sad samo pozivam da ne budete slijepi pored ociju, zar su ovo odluke kluba za kojeg imate zelju da napreduje?
Ja ne branim nikog a pogotovo ne slijepo ili na bilo koji nacin... ja samo hocu da kazem da niko od nas ne moze znati kakav ce ovaj momak biti, star nije, potencijala ima... sta ako kod nas eksplodira ?
Ne mozemo se mi uvijek praviti pametni i pljuvati sve zivo jer vidimo tamo neke brojke.
Nek momak dodje i nek odigra koju tekmu, da vidimo na cemu smo, yebavat cemo majke svi kolektivno ako ne bude to to. A titulu mi ionako necemo zijanit 99%.
Najsvjeziji primjer je Tatar toliko spomenuti. Pa ja sam prvi bio nezadovoljan i pljuvao njegovo dovodjenje a gledaj sta danas taj momak znaciza nas klub i nasu igru.
Neki dan sam ja napisao da su se trebali ugovori Tataru i Milicevicu zavrsiti do 31.12 a napadac ako je ove kvalitete do februara ipak se znalo 7 mjeseci da nam treba, pa ste me Aduka87 i ti docekali sa :tokralju: i "najjaci su", strasnim argumentima u najmanju ruku.

Vidi nemam ja problem s ovim igracem, i ja smatram da je do sad Emir radio dobar posao, ali jel se moze dat primjedba evo sad svi kosu cupamo hoce li potpisat Mili i Tatar, a moglo se rijesiti i znat da li se na njih racuna ili ne.

Takodjer ovaj đetić, totalno nelogicno, cekao si do februara i dovedes nekog u najmanju ruku sumnjive kvalitete, pa kao bit ce zamjena, a momak stranac, hoces ga uvodit sa tribine?

Na kraju reci cu ono sto sam rekao i Zipu, podrzat cu ga i ja ako/kad dodje, ali da se moglo ranije (za ovaj kvalitet igraca) ili bolje prosudit cemo u Maju. Bezveze se uslo u rizik.
Osisas se na nulu i nemas potrebe onda kosu cupati... :kafa:

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 02 feb 2021, 21:59

BordoSarajevo je napisao/la:
02 feb 2021, 21:36
Očigledno je da Tatar i Miličević neće produžit ugovor, šta radit? Yebiga, ne pije vode ovo slanje na tribinama, boli njih kur.ac hoćel igrat ili neće, možda im je i bolje što sjede i drk.aju kur.ac a plata ide.
Ja bih mjenjao taktiku za dobrobit kluba, koristio bi ih obojicu do kraja ugovora i onda nek idu i ne bi im dao više da priđu Koševu poslije tog pa kad bi sljedeći put dolazili i nudili da oni nama plaćaju da igraju.

Eh sad će neko doć i reć čuvat će nogice, ne bih se složio. Više je primjera kako naši igrači "proigraju" zadnjih pola godine odnosno pred istek ugovora, pa bi i ovi vjerovatno zapeli da obezbjede što bolji klub i pare posle nas.
Kupiš fino uloge od gospodina Nam-a,preuzmeš obaveze na sebe i pitaš se. Vrlo jednostavno.
ISTINA ZA VEDRANA!

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 02 feb 2021, 22:03

Kapiću, kapa dole :kafa:

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 02 feb 2021, 22:04

Denchi je napisao/la:
02 feb 2021, 21:58
02 feb 2021, 21:34
F.Hodzic, Ramic i onaj jos jedan mali, Djokanovic je dobio dosta minuta i spomenuti Salcin
Djokanovic je redovno igrao mislim i kod Husrefa, a ova dvojica nisu bas nesto dobila sansu u ligi
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 02 feb 2021, 22:04

Vanja8 je napisao/la:
02 feb 2021, 21:58
02 feb 2021, 21:50

Osisas se na nulu i nemas potrebe onda kosu cupati... :kafa:
Ne mogu imam malu glavu i velike usi :shifty:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”