FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

muamer10
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la muamer10 » 04 jan 2011, 22:09

Ukoliko se realizuje transfer Džeke iz Wolfsburga u City bivši njegovi klubovi Željezničar i Teplice bi podijelili 5 posto od visine transfera što im pripada po osnovu naknade za solidarnost. Željezničaru bi pripalo 3.75 posto, a to bi u ovom slučaju iznosilo nešto preko 2 miliona KM. av.z :)

legenda79
Kontakt:

Post Postao/la legenda79 » 04 jan 2011, 22:15

A niko ne pise i ne razmislja o tome zasto je Olimpic prijavio da svoje premierligaske utakmice u sezoni 2011/2012 igra u hrasnici a Željeznicar na GRADSKOM stadionu Asim Ferhatović Hase...!!!! ;)

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 04 jan 2011, 22:30

legenda79 je napisao/la:A niko ne pise i ne razmislja o tome zasto je Olimpic prijavio da svoje premierligaske utakmice u sezoni 2011/2012 igra u hrasnici a Željeznicar na GRADSKOM stadionu Asim Ferhatović Hase...!!!! ;)
???

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 04 jan 2011, 22:30

Zuban polje ispod Trebevića
Rodi majka petnes’ pitarčića
Udario pitar sa svih strana
Polomi se od stative grana
Ali ne daj željovačka krvi
U plavih je Hadis mali
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 04 jan 2011, 22:32

legenda79 je napisao/la:A niko ne pise i ne razmislja o tome zasto je Olimpic prijavio da svoje premierligaske utakmice u sezoni 2011/2012 igra u hrasnici a Željeznicar na GRADSKOM stadionu Asim Ferhatović Hase...!!!! ;)
Pa svakako se odmotava i prica oko stadiona,normala je da igramo na kosevu za period izgradnje stadiona...naravno,ako gradnja bude ugovorena...u stvari je ta prica i najvaznija,dzeko je uvijek bio izvjestan i evo doslo je vrijeme tog transfera koji ce se vjerovatno desiti sada,i mi tu imamo mnogo da dobijemo...ali stadion je bar za mene prica broj jedan,i za mene najvaznija stvar koja bi se mogla desiti...tek tu bi dobili ogromne stvari,od sponzora,od euforije navijaca,veceg dolaska na stadion,sponzorstva,jer bi bili magnet sponzorima da se reklamiraju na takvom stadionu,kao svakako i zelja svakog igraca ove lige da igra u nasem dresu i na takvom stadionu a ne u selendrama i na livadama...evropa nas ceka,svasta nesto lijepo moze da se desi na 90.rodjendan....lagano cemo postati mi ekipa koja ce da bira,a ne da nas ucjenjuje svaki igrac...stvari lijezu na svoje mjesto...sada bi trebao marketing da eksplodira,da imamo nekog strucnog na tom mjestu i da konacno pokorimo trziste,da zanimanje bude svuda u BiH za nas,da smo brend,da smo trend...prilika koja se ne propusta ako se dobije stadion,plus Dzeko i novac od njega...imamo velike sanse za oboje...vidjecemo hocemo li biti mudri i podici se na nivo iznad ostalih
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 04 jan 2011, 22:34

Omar500 je napisao/la:
???
:?: :?: :?:
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 04 jan 2011, 22:56

O čemu ti to! :o :o :o :o :o
Možda su prijavili ali na "plejki".......... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

slatkis86
Kontakt:

Post Postao/la slatkis86 » 04 jan 2011, 23:15

hmm to je logicno ;) plan je da se papiri dobiju za nekih 7 mjeseci tj pred pocetak sezone 2011-2012..nakon toga bi se vjerovatno radilo na dizajnu sto nebi trajalo vise od 6 mjeseci (mozda bi cak poceli i ranije ako bi bili 100% sigurni da ce stadion gradit))...teoretski gradnja bi mogla poceti na proljece 2012 :D u svakom slucaju ovo je pokusaj da se osiguraju u naprijed a ako nebude nista od stadiona moze se ponovo prijaviti grbavica

Dino_TM
Kontakt:

Post Postao/la Dino_TM » 04 jan 2011, 23:20

@boccacio vam je sve rekao ;)

arbitar
Kontakt:

Post Postao/la arbitar » 04 jan 2011, 23:25

slatkis86 je napisao/la:

hmm to je logicno ;) plan je da se papiri dobiju za nekih 7 mjeseci tj pred pocetak sezone 2011-2012..nakon toga bi se vjerovatno radilo na dizajnu sto nebi trajalo vise od 6 mjeseci...teoretski gradnja bi mogla poceti na proljece 2012 :D
nešto čisto sumnjam da možeš dobiti ikakve papire bez projekta :roll:

ako je informacija tačna onda to znači da se napreduje po pitanju stadiona, a to se da naslutiti i iz onoga što je pile danas rekao (doduše krije informacije ko zmija noge, neće da ih podijeli sa širokim narodnim masama :D)

moram priznati da će mi vrlo teško pasti da idem gore svake dvije sedmice da gledam tekmu, daleko brate, treba ti dvogled da vidiš igrača, a vjetar kad puhne, uhhh, al hajde podnio bih i teže stvari samo da napravimo taj stadiončić :)

ako ništa drugo vrijedi igrat i osvojiti još koju titulu na tom stadionu taman toliko da ih imamo više osvojenih na njemu nego komšije :)

slatkis86
Kontakt:

Post Postao/la slatkis86 » 04 jan 2011, 23:39

arbitar je napisao/la:
slatkis86 je napisao/la:

hmm to je logicno ;) plan je da se papiri dobiju za nekih 7 mjeseci tj pred pocetak sezone 2011-2012..nakon toga bi se vjerovatno radilo na dizajnu sto nebi trajalo vise od 6 mjeseci...teoretski gradnja bi mogla poceti na proljece 2012 :D
nešto čisto sumnjam da možeš dobiti ikakve papire bez projekta :roll:

ako je informacija tačna onda to znači da se napreduje po pitanju stadiona, a to se da naslutiti i iz onoga što je pile danas rekao (doduše krije informacije ko zmija noge, neće da ih podijeli sa širokim narodnim masama :D)

moram priznati da će mi vrlo teško pasti da idem gore svake dvije sedmice da gledam tekmu, daleko brate, treba ti dvogled da vidiš igrača, a vjetar kad puhne, uhhh, al hajde podnio bih i teže stvari samo da napravimo taj stadiončić :)

ako ništa drugo vrijedi igrat i osvojiti još koju titulu na tom stadionu taman toliko da ih imamo više osvojenih na njemu nego komšije :)
projekt grbavica nije samo maketa....mislim da vlast nece bas marit za vizuelni dio stadiona i hoce li biti staklu il ne(malo je glup primjer al nadam se da razumijes sto hocu da kazem)..njih zanima program finansiranja,povrsina koju ce zauzimat itd (sto ce se znati i bez makete jer arhitekte imaju vec gotov pocetni dio i onda ga nadogradjuju po zelji investitora,kluba itd) a vizuelni dio ce se vjerovatno pocet radit pri kraju dobijanja papira..

nikom nece biti drago da ide na ono ruglo od koseva al zeljo i mi navijaci smo izdrzali puno gorep pa cemo i to

Dino_TM
Kontakt:

Post Postao/la Dino_TM » 04 jan 2011, 23:41

Zar se ne bi islo po projektu od Stozica ? Ako bi, onda ne bi trebao neki poseban posao da se radi, samo malo dotjerivanje ovog projekta.

slatkis86
Kontakt:

Post Postao/la slatkis86 » 04 jan 2011, 23:47

Dino_TM je napisao/la:Zar se ne bi islo po projektu od Stozica ? Ako bi, onda ne bi trebao neki poseban posao da se radi, samo malo dotjerivanje ovog projekta.
trebalo bi...uzeli bi osnovni dio tog stadiona ( DNK tog stadiona) i onda bi se na osnovu njega nadogradio nas (po zeljama naseg kluba i naravno od kolicine novca)..uglavnom nece bit isti kao u stozicama al ce imat slicnosti s njim

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 05 jan 2011, 01:09

arbitar je napisao/la:

To je ono sto ce i meni najteze pasti gledanje utakmice na onom lavoru i nije neki dozivljaj sve mi je daleko i sto je najgore to bi moglo potrajati cijelu sezonu, nekako mi se cini da ne bi ni isao na utakmice ma koliko mi to tesko palo...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

lemi_kitao
Kontakt:

Post Postao/la lemi_kitao » 05 jan 2011, 01:19

Džekin transfer u Englesku nije samo dobar iz aspekta navijača Želje, jer ćemo dobiti prijeko potreban keš, treba spomenuti da je dobar za ugled čitave države, reprezentacije i da možda nekim drugim igračima svojim igrama može pomoći da se probiju u Premiership...želim mu što manje ozljeda, puno igranja i mnogo golova...

Ono što sam nedavno napisao da nam Jamak (ako je uopšte došao) neće (ili ne možda odmah) pretstavljati pojačanje jer mu je potrebna adaptacija i navikavanje na ekipu, potvrdio je Amar u izjavama za Oslobođenje...(iako će nekih pojačanja vjerovatno biti) i na neki način indirektno okrenuo priču u pravcu da se Željo mora više oslanjati na svoju školu školu u situaciji u kojoj nemaju puno izbora (prije svega finansijskog) iako se namiču solidne svote novca...
Ako krenu u tom pravcu (Uprava i Amar), sve više pružanju šansi mladim igračima, jako mi je drago i nadam se najboljem...

A stadion...opet sam mišljenja da ćemo još jedan duži period gledati tekme sa onakvih tribina...neko spominje sponzore i posjetu i ulaganja, recimo jedan Hajduk ima stadion među najljepšima u Evropi (po mom mišljenju), ali se ne hvale nekim jakim sponzorskim ugovorima (koliko ja znam) i niti imaju neku značajnu posjetu, a uz Dubrovnik su centar Dalmacije...za stadion će biti potrebno "napuniti" dosta džepova i zadovoljiti mnogo interesa, nadam se da će se to desiti što prije...
Pamet je najbolje raspoređena stvar na svijetu, niko se ne žali da mu je fali.

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 05 jan 2011, 01:26

Dino_TM je napisao/la:Zar se ne bi islo po projektu od Stozica ? Ako bi, onda ne bi trebao neki poseban posao da se radi, samo malo dotjerivanje ovog projekta.
Pa ne moze brate moj tek tako. Svaki stadion je prica za sebe. Kao prvo kod nas se spominje prica o garazi ispod stadiona plus sto bi nas stadion bio barem za nekih 60% a mozda i za 100% veci. Stozice ako se ne varam imaju 16 hiljada sjedecih mjesta a kod nas se barata cifrom od 25 do 30.000 sjedecih mjesta. Samo za stadion od 25.000 sjedecih mjesta potrosi se oko 1.200 do 1.400 tona celika eh sad dodaj garazu ispod itd.. mislim da me razumijes nece to tek tako ici. Znaci poseban projekat se mora napravit.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 05 jan 2011, 01:29

Pitanje sa stadionom, po meni, najbitnije je, kako će se održavati takav kompleks, jer ce ogromne pare biti potrebne da se održi. Za održavanje, klub se mora osloniti na gledaoce, tj. stadion mora biti pun. Olimpija se danas suocava sa takvim problemom, jer imaju veoma nisku posjetu. Nadam se da ce kod nas biti puno bolja situacija...
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 05 jan 2011, 01:43

Kad se pravi takav stadion, glavna stvar je samoodrživost.. Rentanje poslovnih prostora, garaza, hotela, restorana, ma svega moguceg.. I naravno tu jos dodas navijace.. Bice to ok, ne ulaze se tolika lova bez da nije uradjeno milion studija isplativosti..

Ma samo nek prave. :)
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 05 jan 2011, 01:48

Fk_zeljo_1921 je napisao/la:Pitanje sa stadionom, po meni, najbitnije je, kako će se održavati takav kompleks, jer ce ogromne pare biti potrebne da se održi. Za održavanje, klub se mora osloniti na gledaoce, tj. stadion mora biti pun. Olimpija se danas suocava sa takvim problemom, jer imaju veoma nisku posjetu. Nadam se da ce kod nas biti puno bolja situacija...
Nemozes ti porediti, Olimpik i Zeljeznicar, Olimpik je klub koji je nastao prije nekoliko godina i nema nikakvu historiju, dok je Zeljeznicar uz Sarajevo najveci klub u drzavi i ima historiju koja traje 90 godina, nego posto ne pratim u zadnje vrijeme desavanja nemam vremena, imali kakvih pojacanja spekulacija, i koliko posto ide nama ako Edin ode u City?

lottdogg
Kontakt:

Post Postao/la lottdogg » 05 jan 2011, 01:52

FC BAYERN je napisao/la:
Fk_zeljo_1921 je napisao/la:Pitanje sa stadionom, po meni, najbitnije je, kako će se održavati takav kompleks, jer ce ogromne pare biti potrebne da se održi. Za održavanje, klub se mora osloniti na gledaoce, tj. stadion mora biti pun. Olimpija se danas suocava sa takvim problemom, jer imaju veoma nisku posjetu. Nadam se da ce kod nas biti puno bolja situacija...
Nemozes ti porediti, Olimpik i Zeljeznicar, Olimpik je klub koji je nastao prije nekoliko godina i nema nikakvu historiju, dok je Zeljeznicar uz Sarajevo najveci klub u drzavi i ima historiju koja traje 90 godina, nego posto ne pratim u zadnje vrijeme desavanja nemam vremena, imali kakvih pojacanja spekulacija, i koliko posto ide nama ako Edin ode u City?
covjek prica o olimpiji iz ljubljane a ne o olimpiku :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []