Thiem moze do slama uvijek, Zverev mozda, Medo svakako da, Tsitsipas uz neku dozu srece al moze i Karen vjerujte mi. Samo da se sabere malo.
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Po meni je bekend jednako bitan udarac. Jednostavno igrac je dobae koliko mu je dobra njegova najveća mana. Forehand kakav god da je on je bolji udarac od bekenda na profi nivou, cak i Bornin forehand je praćka uživo tako da se ne može zlostavljati od strane protivnika.
Nisi ni svjestan koliko si ovo pogrešno rekao.BosniaBoston je napisao/la: ↑07 feb 2021, 13:08ali takodjer los bekend ce ga vise kostati od loseg forehanda(u odnosu na profi nivo naravno).
Ja sam mišljenja da je retern važniji od servisa.jestamaji je napisao/la: ↑07 feb 2021, 12:47borg i konors su obojica tvrdili da je to return, mislim da je i novak istog mišljenjabodi123 je napisao/la: ↑07 feb 2021, 12:43Ne može on s onakvom tehnikom nikad dobit kvalitetan proizvod, a već je kasno za veće promijene. Uvijek će ga zezati preciznost i konstantnost isto kao i Ćorića, a forhend je poslije servisa najvažniji udarac. Obojica će bit nadjačani u svakoj forhend forhend razmjeni s navedenim teniserima jer su svi tehnički jači. Shapovalov forhend me podsjeća na Federerov, premoćan je.
Zvereva zezaju druge stvari, pristup i mentalitet. On želi da igra tenis koji ne zna igrat i koji nikad neće znat, ne može se smarati i pimplati sa dva metra visine. Treba promijeniti mindset i početi koristiti blagodati koje je dobio, agresivnije i odlučnije udarati po loptici.![]()
Dan EvansNail for Real je napisao/la: ↑07 feb 2021, 16:58Pa da, backhand mozes kompenzovati slajsom, dobrim footworkom, mijenjanjem taktike, dok si bez jakog forehanda gotov prije nego sto mec pocne.
Pa daj sliku sta si stipsaFelixians4 je napisao/la: ↑07 feb 2021, 17:08Dan EvansNail for Real je napisao/la: ↑07 feb 2021, 16:58Pa da, backhand mozes kompenzovati slajsom, dobrim footworkom, mijenjanjem taktike, dok si bez jakog forehanda gotov prije nego sto mec pocne.kakvu đevojku ima uffff. Bodi, u pravu si, no Borna je primrdio top10,a vjerujem da će i ove godine ponovno,ima solidan ždrijeb na AO, Osminu bi mogao dostići.
Ima li Effeta djejolicnikola je napisao/la: ↑07 feb 2021, 18:13ajmo Sisara, Vika, Pironkova, Bjanka, Mugu, Donna, Olga i Svitara, igrajte ko cure rukometašice
Dobar servis je skoro nemoguce dobro returnirati. Ja to gledam na slican nacin kao @bodi123. Nakon dobrog servisa, sansa za dobar return je mizerna, te samim tim mnogo manji broj teoretskih poena koji se mogu dobit returnom, protiv dobrog servera.Galion je napisao/la: ↑07 feb 2021, 17:05Ja sam mišljenja da je retern važniji od servisa.jestamaji je napisao/la: ↑07 feb 2021, 12:47borg i konors su obojica tvrdili da je to return, mislim da je i novak istog mišljenjabodi123 je napisao/la: ↑07 feb 2021, 12:43Ne može on s onakvom tehnikom nikad dobit kvalitetan proizvod, a već je kasno za veće promijene. Uvijek će ga zezati preciznost i konstantnost isto kao i Ćorića, a forhend je poslije servisa najvažniji udarac. Obojica će bit nadjačani u svakoj forhend forhend razmjeni s navedenim teniserima jer su svi tehnički jači. Shapovalov forhend me podsjeća na Federerov, premoćan je.
Zvereva zezaju druge stvari, pristup i mentalitet. On želi da igra tenis koji ne zna igrat i koji nikad neće znat, ne može se smarati i pimplati sa dva metra visine. Treba promijeniti mindset i početi koristiti blagodati koje je dobio, agresivnije i odlučnije udarati po loptici.![]()
Nadal godinama drao Federera top spinom na njegov jednoručni backhand.Nail for Real je napisao/la: ↑07 feb 2021, 16:58Pa da, backhand mozes kompenzovati slajsom, dobrim footworkom, mijenjanjem taktike, dok si bez jakog forehanda gotov prije nego sto mec pocne.
ne bash,on recimo možda i jest najjači returner ikad,no mislim da ima boljih protiv baš big servera. istina,raonica i mislim isnera redovno dere, no karlo,kyrgios,fed kad ga ide prvi mu stvaraju nepremostive probleme i onda se unervozi. evo nisam ni pročitao drugu rečenicu da si istu riječ upotrijebio samo da on radi drugima. ma teško da je return u rangu servisa,pogotovo u vakuumu. neki prosječni top100er koji u ničemu ne odskače prije će biti bolje plasiran i s nekim povećim uspjehom sa top10 servisom nego returnom. vjerojatno je to prije vrijedolo više kad su podloge i reketi bili takvi da je bilo dosta veće razlike od trave i betona do prosječna šljake, no vjerujem da je i sada to omjer bar 65-35 za servis. al bitan je i drugi servis i prvi udarac nakon itd.Unofficialpage je napisao/la: ↑07 feb 2021, 23:20Kad je Nole u pitanju nema dobrog servisa jer ih on vrača sve kao od šale. Na takav način protivnika unervozi i unese mu dozu nesigurnosti. Ako nemaš laganih poena nakon servisa onda šansa za pobjedu itekako opada. I po meni je retern važniji od servisa ali ako malo bolje razmislim stavio bih ga na jednak nivo kao i servis po važnosti. I fh je mnogo važniji od bh, đaba ti je što imaš odličan bh ako ti je fh užasan, neke velike rezultate možeš zaboraviti.
Da ti probam objasnit pa ako shvatis shvatis. Naporan si sa rukometasicama, tvoje trolanje i konstanto spominjanje istih vise nikome nije zanimljivo. Zamisli da ja non stop pisem nebo je plavo ti bi rekao ovaj nije normalan.jolicnikola je napisao/la: ↑08 feb 2021, 00:10više mi se gleda tenis nego SB
sa teniserkama na ovako velikoj sceni mi se vraća miris Ćamile i njenih rukometašica
Pa da, zato je forehand mnogo bitniji. Samo sam htio reci da ima nacina kako "prikriti" los backhand, dok forehand ne mozes, to je glavni udarac u tenisu.OldFashioned je napisao/la: ↑07 feb 2021, 23:32Nadal godinama drao Federera top spinom na njegov jednoručni backhand.Nail for Real je napisao/la: ↑07 feb 2021, 16:58Pa da, backhand mozes kompenzovati slajsom, dobrim footworkom, mijenjanjem taktike, dok si bez jakog forehanda gotov prije nego sto mec pocne.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.