La Liga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers
Re: La Liga
@let3-pa bas zbog toga i "dominiraju",a realno samo su nastavili sa Cholizmom a ove sezone za razliku od prethodnih imaju igraca koji ce im s golom,dva rijesavati ove manje utakmice.
@blejzer-pa kad im dodjee takva ekipa opet ispadaju.
@blejzer-pa kad im dodjee takva ekipa opet ispadaju.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Stigle ih suze Eibara. 
Šteta što imaju ovu utakmicu manje. Taman se moglo malo zakuhat.
Do kraja mjeseca ulaze u ozbiljnu mašinu igranja svaka tri dana.

Šteta što imaju ovu utakmicu manje. Taman se moglo malo zakuhat.

Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
Kakvog su napadaca likovi pustili u direktne rivale i ostali na onom celavom. Pa to ni Perez ne bi uradio kad bi nam bio predsjednik na jedan rok. Pop.isam se na dan kad je pacov imenovan predsjednikom.
27.10.2020
- LlullSergio
- Kontakt:
Krenuli sa laganim chokeom.
Kakvu sirinu ima Atletico , strasno.
Pola tima kad im fali zamjeni ih malo losiji fudbaler.
Njima je 6 opcija u veznom redu Kondogbia i 4 opcija u napadu Corea.
Strasan tim.
Pola tima kad im fali zamjeni ih malo losiji fudbaler.
Njima je 6 opcija u veznom redu Kondogbia i 4 opcija u napadu Corea.
Strasan tim.
- Shategabri
- Kontakt:
- FabioParatici
Sta kazu vol.2:
These are the 10 players who hold the most Ballon d'Or points in history:
10. Cruyff: 506 points
9. Kaka: 550
8. M. Platini: 551
7. Beckenbauer: 576
6. Ronaldo Nazario: 600
5. van Dijk: 679
4. Zidane: 715
3. Modric: 837
2. Lionel Messi: 2961
1. Cristiano Ronaldo: 3,601
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
#PIRLOOUT
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
#PIRLOOUT
Nij ni cudo sto je debeli dobio 10 kg u RejaluEden Hazard🗣: "Naravno da bih bio šef kuhinje da nisam nogometaš. Gdje god igramo, moji saigrači najviše vole apartman u kojem sam smješten jer znaju šta ih čeka na stolovima. Kada ne pripremam hranu, kratko se zadržavaju u mojoj blizini i prema tome znam koja im je namjera bila."
"Nakon nogometne karijere želim se posvetiti kuhanju i ovu igru ostaviti iza sebe. Volim hranu, to zaista nije sramno, a i sve više kolega preko hrane postaju moji prijatelji. Svi su u mom društvu, ali Karim Benzema jasno daje do znanja da je moj cimer na svim putovanjima."
27.10.2020
Nije to uopšte tako ove sezone. Cholo je napravio određene modifikacije u igri, više igrača sudjeluje u napadu i konkretnije se igra po tom pitanju.
Evo ovdje je precizno objašnjen veći dio ovoga o čemu govorim.
Cijela ekipa je uključena što se tiče same igre i svi imaju svoj uticaj, kao i uvijek kod Chola, a naravno da je Suarez glavni napadač. Suarez je upravo taj napadač koji je toliko nedostajao Atleticu neko vrijeme. Takav napadač je potreban za eventualno planiranje titule. Pisao sam o tome već nekoliko puta.messilla je napisao/la: ↑08 feb 2021, 22:34Ne bi bilo loše da se izbaci neka statistika koliko troši šuteva po golu.Prošle sezone je znao promašivati po nekoliko mrtvih šansi na utakmici. Doduše bilo je i golova iz ničega.
Glavni razlog zašto je ovakva situacija na tabeli. Pomaže dosta i što su na vrijeme ispali iz kupa. Zanima me koliko će moći gurati na dva fronta. Nije naravno upitno da imaju širine, ali napad nosi jedan čovjek.
Sam si nedavno rekao da je Suarez neko ko je nedostajao Atleticu i napadač koji je bio potreban sistemu.
messilla je napisao/la: ↑25 jan 2021, 10:56Imao je jako loš ugovor, koji bi se automatski produžio ukoliko odigra 60% utakmica. Suarez je kotačić koji je nedostajao Atleticu, a ne motor koji nosi ekipu. Barcelona je ekipa koja je odavno zrela za rekonstrukcije, godina dana Suareza ne bi ništa donijela, a bio bi još veći problem riješiti ga se na ljeto i još teže ostaviti ga sa onom platom. Najveća je greška što ga se nisu riješili godinu dana ranije.
Pa i ja sam smatrao u nekim godinama da je Ronaldo bio bolji od Messija, iako Messija smatram boljim igračem sve ukupno tako da ne znam kakve veze sve ukupni bodovi sa Ballon d'Or imaju sa tim što oko 80% neutralnih ljudi smatra Messija boljim igračem sve ukupno.FabioParatici je napisao/la: ↑09 feb 2021, 11:36Sta kazu vol.2:
These are the 10 players who hold the most Ballon d'Or points in history:
10. Cruyff: 506 points
9. Kaka: 550
8. M. Platini: 551
7. Beckenbauer: 576
6. Ronaldo Nazario: 600
5. van Dijk: 679
4. Zidane: 715
3. Modric: 837
2. Lionel Messi: 2961
1. Cristiano Ronaldo: 3,601
Iako sam poprilično siguran da ti ova statistika nije ni tačna. Nemoguće je da Ronaldo ima ikako više bodova od Messija kada Messi ima 1 zlatnu loptu više, drugo iz razloga jer je Ronaldu zlatna lopta 2013 godine nategnuta i razlika u broju glasova nije bila tako velika. Ako se dobro sjećam imao je tek 2% glasova više od Messija i 3% glasova više od Riberya. Sve ostale zlatne lopte su Messi i Ronaldo dobijali ubjedljivo. A treće iz razloga jer je Ronaldo 2010-e godine bio tek šesti u izboru za zlatnu loptu i mislim da je te godine dobio samo 2-3% glasova. Gotov sve glasove te godine su pokupili Messi, Xavi, Iniesta, Snajider i Milito. Ronalda nigdje nije bilo.
I ne radi se tu samo o njima dvojici nego i ostalim. Jel moguće da na ovoj listi nema npr. Xavija i Inieste, a van Dijk je zbog 2-3 sezone u TOP 5

- FabioParatici
Ok, ta mi statistika nije tacna. 

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
#PIRLOOUT
#PIRLOOUT
- Donnie Darko
- Kontakt:
Bukvalno su sabrani glasovi izbora do 2009., i onda od 2016. do danas. Fali sve od 2010. do 2015., jer je tad bio drugačiji format. Tako da sam procjeni da li je tačno.
Fale 4 izbora koja je Messi uzeo, od toga 3 ubjedljivo, tj sva 4 ubjedljivo u odnosu na Ronalda, i 2 koja je Ronaldo uzeo, od toga 1 ubjedljivo.
Zadnja izmjena: Donnie Darko, dana/u 09 feb 2021, 17:18, ukupno mijenjano 1 put.
“You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favorite football team.” - Eric Cantona
“You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favorite football team.” - Eric Cantona
Tačno. Ako zanemarimo period od 2010 do 2015, zbroj glasova i jest onakav kakav je napisao. Nema perioda iz 2010, 2011, 2012, 2015 kada je Messi bio daleko isped Ronalda i fali period iz 2014 kada je Ronaldo bio daleko ispred Messija.Donnie Darko je napisao/la: ↑09 feb 2021, 17:12Bukvalno su sabrani glasovi izbora do 2009., i onda od 2016. do danas. Fali sve između 2010. i 2015., jer je između bio drugačiji format. Tako da sam procjeni da li je tačno.
Fale 4 izbora koja je Messi uzeo, od toga 3 ubjedljivo, tj sva 4 ubjedljivo u odnosu na Ronalda, i 2 koja je Ronaldo uzeo, od toga 1 ubjedljivo.
2007 Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 277
Lionel Messi 255
2008 Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 446
Lionel Messi 281
2009 Ballon d'Or
Lionel Messi 473
Cristiano Ronaldo 233
2010 FIFA Ballon d'Or
Lionel Messi 22.65%
Cristiano Ronaldo 3.92%
2011 FIFA Ballon d'Or
Lionel Messi 47.88%
Cristiano Ronaldo 21.60%
2012 FIFA Ballon d'Or
Lionel Messi 41.60%
Cristiano Ronaldo 23.68%
2013 FIFA Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 27.99%
Lionel Messi 24.72%
2014 FIFA Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 37.66%
Lionel Messi 15.76%
2015 FIFA Ballon d'Or
Lionel Messi 41.33%
Cristiano Ronaldo 27.76%
2016 Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 745
Lionel Messi 316
2017 Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 946
Lionel Messi 670
2018 Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 478
Lionel Messi 280
2019 Ballon d'Or
Lionel Messi 686
Cristiano Ronaldo 476
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Zaobiđi me... Da li mogu pogađati? Ti si jedan od onih koji nemaju više od 25 godina, niti imaš posao, ni ženu i djecu, a otac i mati ti i sada plaćaju struju. A jedina zanimacija u životu ti je biti trol na ss.ba
Šta sam pogodio od ovog?
Zadnja izmjena: Petardaa, dana/u 09 feb 2021, 17:42, ukupno mijenjano 1 put.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Zamisli od svih forumaša, dobrih i loših, inteligentnih i retardiranih, ti izabereš da budeš novi saruman.
Pardon, saurman*, jer je i ime fiktivnog lika kojem je posvetio svoj nick uspio fulati.
Pardon, saurman*, jer je i ime fiktivnog lika kojem je posvetio svoj nick uspio fulati.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.