Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

1921boy
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la 1921boy » 10 feb 2021, 11:16

Shogun je napisao/la:
10 feb 2021, 10:34
1921boy je napisao/la:
10 feb 2021, 10:29
Strahinja Kerkez - AEL potencijalni reprezentativac izjavio je njegov otac Dušan Kerkez !
Za Kipar.
Mislio sam da sam napisao Kipar nisam vidio hvala na ispravci !
Šteta kako nam druge reprezentacije preuzimaju talente Slovenija,Austrija,Kipar,Švicarska,Švedska itd sve zbog toga što niko nije obavio ni jedan poziv sa roditeljima i samim igračom e ovo je jedan od faktora zašto je Barbarez morao biti izabran prije Peteva bez obzira na iskustvo ovog drugog !

Kad tebe Barbarez nazove da te pita bi li igrao za reprezentaciju BiH ili da tvoje dijete igra za BiH šteta velika !
Brko iz druge galaksije!

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 10 feb 2021, 12:07

Sad baš gledam kakvi su sve igrači prolazili kroz reprezentaciju od u17 do A reprezentacije sve veliki klubovi a trenutno svi od 24 do 27 godina i igraju u Njemačkim niželigašima i imaju posao sigurno

Armin Hodžić (Liverpool - Kasimpaša)
Sead Hajrović (Arsenal - Viktoria Koln)
Nikola Jelišić (Bayern - Pipinsried)
Ognjen Gnjatić (Roda - Erzgebirge Aue)
Marijan Ćavar (Frankfurt - Greuter Furth)
Rijad Kobiljar (Sarajevo - Uerdingen 05)
Sandy Husić (BVB - završio karijeru)
Benjamin Hadžić (Bayern - Austria Klagenfurt)
Mirza Mustafić (BMG - SV Elversberg)
Ali Suljić (Chelsea - Brommapojkarna)

Samo u Njemačim Regionalligama ima oko 30 igrača iz BiH koji su nekad bili u BMG,Bayeru/nu itd.

Emir Sejdović - FSV Frankfurt (20) CMF
Malik Memišević - Werder Bremen II (19) CF (u17 24.utakm. 20 golova 7 asistencija) (u19 16.utakmica 8 golova 3 asistencije)
Abdullah Džafo - Hannover 96 II (20) AMF
Nikola Kosanić - Altona 93 (21) AMF
Stefan Rankić - FSV Luckenwalde (20) CB
Dino Kurbegović - Bischofswerda (20) DMF
Hamza Salman - Fortuna Koln (22) AMF
Amer Habibović - Greuter Furth II (19) CF

Šta li se njima desi pa krene takav sunovrat odu sa 14,15 godina kao veliki talenti i onda do 23 prekinu karijeru ili igraju u niželigašima da li je takav mentalitet da umisli da je neki fudbaler a ustvari nije i onda kažemo da nismo rasadnik talenata,da nije bilo povreda i glupog razmišljanja u glavama pojednih sad bi bili u Bayernu,Arsenalu,Chelsea,Barceloni,Juventusu,Atalanti itd

Eto pogledajmo Bayern,Liverpool,Chelsea,BMG,Frankfurt sve su to ekstra klubovi za igrače u kojima mogu osigurati egzistenciju a i osigurati bolji klub/transfer ali ne može kad mi gram mozga nemamo i onda se pitamo zašto su nam ovakve stvari u i oko reprezentacije i ne samo oko nje već oko svega jer nismo zadovoljni.

A i onda odabir reprezentacije uništi pojedine igrače jer misle da imaju mjesto a te iste reprezentacije imaju dosta boljih igrača na tim pozicijama
Halilović,Suljić,Šimunović a kod nas bi sigurno imali mjesto u tom periodu kad im je bilo ponuđeno Suljić i Šimunović bi igrali uz Zuku ili Tonija i sad imamo Švede koji će sigurno do sljedeće zime napraviti super transfere.

Još uz to kad dodaš ove potencijalne sigurno da ima kvaliteta samo da se krene od vrha MFSBIH (Mafijaški Savez Fudbalski Bosne i Hercegovine)i počisti šljam,izbaci se politika i nacionalni ključ !

Onda uz Vahu na klupi Barbareza,Bajramovića,Rahimića pomoćnike i na terenu Begovića,Hadžikadunića,Ahmedhodžića,Gazibegovića,Pjanića,Džeku,
Demirovića,Prevljaka,Gojaka,Kolašinca,Bradonjića,Kovača,Radonju,Hasića niko me ne bi mogao uvjeriti da sa ovim SŠ i ovim igračima ne možemo otići na SP ili EP kao prvi u bilo kojoj grupi.

Ali sanjajmo realnost je drugačija
Brko iz druge galaksije!

icetea01
Kontakt:

Post Postao/la icetea01 » 10 feb 2021, 13:18

Goalgetter je napisao/la:
09 feb 2021, 22:32
Grahovac je samo jedna jako losa kopija Cimirota. Alibi igrac.
Pratim austrijsku ligu i on meni jednostavno nije igrac za reprezentaciju. Imamo na njegovoj poziciji hrpu slicnih ili za nijansu boljih igraca. Vise bih probao ovog Gazibegovica, jucer fenomenalan pogodak iz slobodnjaka u 95-oj minuti i jos za pobjedu (2-1).

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 10 feb 2021, 13:57

1921boy je napisao/la:
10 feb 2021, 12:07
Sad baš gledam kakvi su sve igrači prolazili kroz reprezentaciju od u17 do A reprezentacije sve veliki klubovi a trenutno svi od 24 do 27 godina i igraju u Njemačkim niželigašima i imaju posao sigurno

Armin Hodžić (Liverpool - Kasimpaša)
Sead Hajrović (Arsenal - Viktoria Koln)
Nikola Jelišić (Bayern - Pipinsried)
Ognjen Gnjatić (Roda - Erzgebirge Aue)
Marijan Ćavar (Frankfurt - Greuter Furth)
Rijad Kobiljar (Sarajevo - Uerdingen 05)
Sandy Husić (BVB - završio karijeru)
Benjamin Hadžić (Bayern - Austria Klagenfurt)
Mirza Mustafić (BMG - SV Elversberg)
Ali Suljić (Chelsea - Brommapojkarna)

Samo u Njemačim Regionalligama ima oko 30 igrača iz BiH koji su nekad bili u BMG,Bayeru/nu itd.

Emir Sejdović - FSV Frankfurt (20) CMF
Malik Memišević - Werder Bremen II (19) CF (u17 24.utakm. 20 golova 7 asistencija) (u19 16.utakmica 8 golova 3 asistencije)
Abdullah Džafo - Hannover 96 II (20) AMF
Nikola Kosanić - Altona 93 (21) AMF
Stefan Rankić - FSV Luckenwalde (20) CB
Dino Kurbegović - Bischofswerda (20) DMF
Hamza Salman - Fortuna Koln (22) AMF
Amer Habibović - Greuter Furth II (19) CF

Šta li se njima desi pa krene takav sunovrat odu sa 14,15 godina kao veliki talenti i onda do 23 prekinu karijeru ili igraju u niželigašima da li je takav mentalitet da umisli da je neki fudbaler a ustvari nije i onda kažemo da nismo rasadnik talenata,da nije bilo povreda i glupog razmišljanja u glavama pojednih sad bi bili u Bayernu,Arsenalu,Chelsea,Barceloni,Juventusu,Atalanti itd

Eto pogledajmo Bayern,Liverpool,Chelsea,BMG,Frankfurt sve su to ekstra klubovi za igrače u kojima mogu osigurati egzistenciju a i osigurati bolji klub/transfer ali ne može kad mi gram mozga nemamo i onda se pitamo zašto su nam ovakve stvari u i oko reprezentacije i ne samo oko nje već oko svega jer nismo zadovoljni.

A i onda odabir reprezentacije uništi pojedine igrače jer misle da imaju mjesto a te iste reprezentacije imaju dosta boljih igrača na tim pozicijama
Halilović,Suljić,Šimunović a kod nas bi sigurno imali mjesto u tom periodu kad im je bilo ponuđeno Suljić i Šimunović bi igrali uz Zuku ili Tonija i sad imamo Švede koji će sigurno do sljedeće zime napraviti super transfere.

Još uz to kad dodaš ove potencijalne sigurno da ima kvaliteta samo da se krene od vrha MFSBIH (Mafijaški Savez Fudbalski Bosne i Hercegovine)i počisti šljam,izbaci se politika i nacionalni ključ !

Onda uz Vahu na klupi Barbareza,Bajramovića,Rahimića pomoćnike i na terenu Begovića,Hadžikadunića,Ahmedhodžića,Gazibegovića,Pjanića,Džeku,
Demirovića,Prevljaka,Gojaka,Kolašinca,Bradonjića,Kovača,Radonju,Hasića niko me ne bi mogao uvjeriti da sa ovim SŠ i ovim igračima ne možemo otići na SP ili EP kao prvi u bilo kojoj grupi.

Ali sanjajmo realnost je drugačija
Problem je što kod nas novibnari i navijači te neke igrače proglase velikim talentima bez ikakvog osnova i onda se to uzme zdravo za gotovo. Svi očekuju da će taj neki igrač onda napraviti vrhunsku karijeru i odvesti nas na neko SP. A realnost je da je taj neki igrač kod nas malo odskakao od svojih vršnjaka a kad pogledaš region i Europu, takvih igrača imaš na stotine, da ne kažem hiljade. Kod nas se vrhunskim talentom proglasi neko za koga smo samo čuli da igra u omladinskim kategorijama npr.Bayerna bez da išta znaš o tom igraču. To što igra u omladinskim kategorijama Bayerna ili BVB-a, uopšte ne znači da će uopšte biti igrač a kamoli dobar ili vrhunski igrač.

Za ovaj odlazak na SP ili EP, dovoljno je vidjeti na kojem nivou igraju Gojak, Kolašinac, Prevljak, Demirović, Begović. Ja stvarno ne znam na osnovu čega ljudi misle da su to vrhunski igrači koji ti garantuju odlazak na SP ili EP. Zar najmanje 20ak reprezentacija u Europi po svim kriterijima, parametrima nema bolju reprezentaciju od nas? Po čemu smo mi to sigurni učesnici? Nemaš 3-4 igrača koji igraju redovno Ligu prvaka. Nemaš šta dalje pričati. Imaš možda 5-6 igrača u ligama petice koji su među glavnim igračima svojih klubova. Koliko je naših igrača osvojilo neke trofeje zadnjih 4-5 godina? Mi imamo strašno siromašan igrački kadar i još sktroz deficitaran na određenim pozicijama, jako puno igrača koji ne igraju za svoje klubove ili igraju jako malo. Naša realnost je u najboljem slučaju taj treći šešir ali ako se baš trgnemo...

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 10 feb 2021, 14:51

Nisu nikad bili neki igrači.
Iz juniorskih Bundesligaša ako 5 igrača potpišu profesionalne ugovore iz jedne generacije, to je vrhunski posao.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 10 feb 2021, 14:59

ASD je napisao/la:
10 feb 2021, 14:51
Iz juniorskih Bundesligaša ako 5 igrača potpišu profesionalne ugovore iz jedne generacije, to je vrhunski posao.
Upravo tako, većinom su propaliteti, kud ćeš dalje, RB Leipzigov prvi akademac koji je postigao prvijenac u bundesligi je Demirović.

Ali naši ljudi polahko shvataju da je seniorski fudbal jedino pravo mjerilo.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 10 feb 2021, 15:03

Požuruju se stvari zato i propadaju. Važna stvar kod tih uzrasta je otarasiti ih pritiska a istovremeno naći neki fini balans da ne misle kako su već uspjeli. Alen Halilović je propao zbog pritiska a da neće neka druga djeca.

Pogotovo treba uzeti u obzir da nisu sva djeca jednako emocionalno zrela. Nekom je dovoljno malo pa da ga se cijelog poljulja, takav mi je djelovao pr. radi onaj iz Finske što je otišao za Celtic a nekome treba malo više.

Mi im sa tim svojim hoćeš igrat za Bosnu nikako ne pomažemo. A požurujemo stvari zato što se nama dogadjaju stvari na nivou ekscesa. Mi ne znamo kako se pravi igrač i svaki igrač koji se pojavi mi ga tretiramo kao rijetku biljku, kao da se više nikad neće ponoviti i zato mu natovarimo pritisak koji, pogotovo dijete od tako malo godina, ne može da podnese.

Ja sam to već govorio: ovako kako mi radimo niko više ne radi sem afričkih država. Mi, Nigerija, Senegal i Obala Bjelokosti i niko više. Ok, te tri države idu redovno na svjetsko prvenstvo ali na osnovu suhog talenta oni bi morali imati više titula svjetskog prvaka nego Njemačka a nemaju.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 10 feb 2021, 15:06

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
10 feb 2021, 14:59
ASD je napisao/la:
10 feb 2021, 14:51
Upravo tako, većinom su propaliteti, kud ćeš dalje, RB Leipzigov prvi akademac koji je postigao prvijenac u bundesligi je Demirović.

Ali naši ljudi polahko shvataju da je seniorski fudbal jedino pravo mjerilo.
Pa dobro sad. Kod ovih većih talenata se vidi da će lako ući u seniorski fudbal.
Kod ovih gore nabrojanih je jasno bilo da neće nikada dobiti šansu. Druga je stvar što ih Avazov sport predstavlja potencijalnim Mesijima.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 10 feb 2021, 15:45

asd strucnjak:-)
daj ti nama brate 3 imena nasih 'talenata', koji ce napraviti dobru karijeru, da se dzaba ne ubijamo pisajuci o svakom balavcu:-)
kazes da se to odmah vidi, ko valja a ko ne, pa da i mi 'vidimo':-)

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 10 feb 2021, 16:04

Nemojmo se zavaravati, sve je ovo tanko.

Mi nećemo imati pristojnu ekipu za još 10 godina.

Nema talenata majstori, sve je ovo buranija.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

retromoos
Kontakt:

Post Postao/la retromoos » 10 feb 2021, 17:45

TopRemove je napisao/la:
09 feb 2021, 22:37
retromoos je napisao/la:
09 feb 2021, 22:32
TopRemove je napisao/la:
09 feb 2021, 22:02
Kad smo kod desnih bekova prati li iko Benjamina Čolića? Redovan u jednom od najboljih čeških klubova, čak je i pet golova dao ove sezone. :mrgreen:
Na zalasku karijere, nepotreban. Okrenuti se mladim kvalitetnim snagama na toj strani Dedicu i Gazibegovicu. Menala ozbiljno poceti gurati jer tamo skripi opasno. Golman ce biti veliki problem jer niko ne odskace kvalitetom od drugih, sve teski prosjek. Kod mene bi i Dzeko polahko pocinjao sa klupe, a Demirovic, Prevljak i aBd Koljic bi se poceli forsirati. Sve hvala Edinu ali je postao jako trom i spor, za kapitena definitvno nije mislim da ni kod kuce ne zna zavesti red, kako ce onda u repki.

Hodzic, Bajic, Duljevic, Hotic, Hadziahmetovic, Cavar, Cipetic, Kvrzic, Loncar, Prcic, Sanicanin, i ostala buranija kod mene nikad ne bi dobili poziva. Mozda jedino na burek :bih:
Mislio sam pod okolnostima sličnim ovim koje smo imali na zadnjem okupljanju, ne misliš da je u tom trenutku recimo neko poput njega bio bolje rješenje od Todorovića/Cipetića/Kadušića?
U tom trenutku vjerovatno jeste, samo na duge staze za njega je prekasno. Treba gurati mlade snage

OnakoBa
Kontakt:

Post Postao/la OnakoBa » 10 feb 2021, 17:54

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
10 feb 2021, 16:04
Nemojmo se zavaravati, sve je ovo tanko.

Mi nećemo imati pristojnu ekipu za još 10 godina.

Nema talenata majstori, sve je ovo buranija.
Ako i tad je budemo imali... katastrofa je sve, od zalaganja igrača do vrha države. Sve katastrofa, sve se kroz marku i nacionalni ključ gleda
Mi smo porodica i svi ćemo za BiH na terenu ostaviti srce. Meni državni dres sve znači. Tri smo nacije, ali jedna duša. Svi smo rođeni u jednoj državi i mislim da je konačno došlo vrijeme da shvatimo to.
- Dejan Malinović

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 10 feb 2021, 18:39

Gigovića ignorišu, iako dečko ima želju da igra za nas.
Na putu smo da ga izgubimo. Bez sumnje poziv u švedske seniore ćer bit pobjeda za ljude koji vode reprezentaciju.
Oslonićemo se valjda na Danilovića koji je na tribinama Nacionala :thumbdown:
Štetočine i zlikovci!

TopRemove
Kontakt:

Post Postao/la TopRemove » 10 feb 2021, 21:58

Stevanović asistent u remiju protiv St. Gallena (2:2), ima gol i četiri asistencije u zadnjih pet utakmica.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 11 feb 2021, 12:03

TopRemove je napisao/la:
10 feb 2021, 21:58
Stevanović asistent u remiju protiv St. Gallena (2:2), ima gol i četiri asistencije u zadnjih pet utakmica.
Tatar je bolji :zviz:
Čovjek već tri sezone igra na vrhunskom nivou a niko da se sjeti da uputi pozivu a na toj poziciji smo definitivno "osakaćeni" gdje Rahmanović,Gojak ili Duljević moraju igrati poziciju koju ne znaju igrati ili kad igraju su loši haos a on koji je vrsno krilo još od perioda u Željezničaru a nema mjesta u reprezentaciji !

To je stvarno velika sramota saveza jer već treću godinu zaredom igra na vrhunskom nivou i dobijao je nagradu za najboljeg igrača godine u Švicarskoj.
A ima još igrača koji mogu igrati tu poziciju i bolji su od postojećih ali eto najveći dokaz kako se spisak kroji na osnovu nac.ključa,poznanstva ili menadžera
Brko iz druge galaksije!

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 11 feb 2021, 12:11

On je dobio mislim zadni 2-3 puta uvijek poziv ali klub neda zbog Covida.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 11 feb 2021, 12:17

1921boy je napisao/la:
11 feb 2021, 12:03
TopRemove je napisao/la:
Čovjek već tri sezone igra na vrhunskom nivou a niko da se sjeti da uputi pozivu a na toj poziciji smo definitivno "osakaćeni" gdje Rahmanović,Gojak ili Duljević moraju igrati poziciju koju ne znaju igrati ili kad igraju su loši haos a on koji je vrsno krilo još od perioda u Željezničaru a nema mjesta u reprezentaciji !

To je stvarno velika sramota saveza jer već treću godinu zaredom igra na vrhunskom nivou i dobijao je nagradu za najboljeg igrača godine u Švicarskoj.
A ima još igrača koji mogu igrati tu poziciju i bolji su od postojećih ali eto najveći dokaz kako se spisak kroji na osnovu nac.ključa,poznanstva ili menadžera
Bajević ga je pozivao, za utakmice lige nacija protiv Poljske i Italije je otkazao jer bi morao provesti dvije sedmice u karantinu kad bi se vratio u Švicarsku, za baraž protiv Sjeverne Irske je opet pozvan i otpao zbog povrede.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 11 feb 2021, 12:21

Drape je napisao/la:
11 feb 2021, 12:17
1921boy je napisao/la:
11 feb 2021, 12:03
TopRemove je napisao/la:

Bajević ga je pozivao, za utakmice lige nacija protiv Poljske i Italije je otkazao jer bi morao provesti dvije sedmice u karantinu kad bi se vratio u Švicarsku, za baraž protiv Sjeverne Irske je opet pozvan i otpao zbog povrede.
Ma ja ali eto šteta što prije opet nije dobio prije korone jer fakat je dobar na toj poziciji a tu nam škripi maksimalno to igra Gojak koji je klasicni AMF igrač a ne krilo i zato ga sjebe uvijek ta pozicija
Brko iz druge galaksije!

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 11 feb 2021, 13:00

Potencijalni :

Adi Nalić
Dženis Burnić
Nikola Katić
Boško Šutalo
Srđan Babić
Svetozar Marković
Armin Gigović
Luka Šimunović
Silvije Begić
Husein Balić
Aleksandar Vukotić
Darijan Bojanić
Ivan Šunjić
Dino Arslanagić
Ahmet Muhamedbegović
Rifet Kapić
Vladimir Bradonjić
Nermin Karić
Amel Mujanić
Adnan Marić
Aljoša Vasić
Osman Hadžikić
Anes Omerović
Adnan Curović
Marko Raguž
Tarik Ibrahimagić
Strahinja Kerkez
Armin Abaz
Aleksandar Jovičić
Dejan Joveljić
Arnel Jakupović
Emir Karić
Adrian Grbić

Igrači koji su nas odbili i sa kojima je bilo razgovora da igraju za nas : (u skorije vrijeme i prije)

Luka Jovic
Sergej Milinkovic-Savic
Zlatan Ibrahimovic
Haris Seferovic
Samir Handanovic
Alen Halilovic
Vedran Corluka
Dejan Lovren
Marko Arnautović
Zlatko Junuzović
Darijo Srna
Tin Jedvaj
Mateo Kovacic
Ivan Rakitic
Mario Pašalić
Nemanja Gudelj
Zdravko Kuzmanović
Neven Subotić
Josip Iličić
Jasmin Kurtić
Josip Drmić
Marko Marin
Adem Ljajic
Mario Pavelić
Brko iz druge galaksije!

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 11 feb 2021, 13:34

1921boy je napisao/la:
11 feb 2021, 13:00
Potencijalni :

Adi Nalić
Dženis Burnić
Nikola Katić
Boško Šutalo
Srđan Babić
Svetozar Marković
Armin Gigović
Luka Šimunović
Silvije Begić
Husein Balić
Aleksandar Vukotić
Darijan Bojanić
Ivan Šunjić
Dino Arslanagić
Ahmet Muhamedbegović
Rifet Kapić
Vladimir Bradonjić
Nermin Karić
Amel Mujanić
Adnan Marić
Aljoša Vasić
Osman Hadžikić
Anes Omerović
Adnan Curović
Marko Raguž
Tarik Ibrahimagić
Strahinja Kerkez
Armin Abaz
Aleksandar Jovičić
Dejan Joveljić
Arnel Jakupović
Emir Karić
Adrian Grbić

Igrači koji su nas odbili i sa kojima je bilo razgovora da igraju za nas : (u skorije vrijeme i prije)

Luka Jovic
Sergej Milinkovic-Savic
Zlatan Ibrahimovic
Haris Seferovic
Samir Handanovic
Alen Halilovic
Vedran Corluka
Dejan Lovren
Marko Arnautović
Zlatko Junuzović
Darijo Srna
Tin Jedvaj
Mateo Kovacic
Ivan Rakitic
Mario Pašalić
Nemanja Gudelj
Zdravko Kuzmanović
Neven Subotić
Josip Iličić
Jasmin Kurtić
Josip Drmić
Marko Marin
Adem Ljajic
Mario Pavelić
jel mozda znas, po cemu ovi boldirani imaju ili su imali pravo nastupa za BiH?

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], MostarReds22, mrAdislic i 29 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []