FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Ahmoveliki
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Ahmoveliki » 11 feb 2021, 23:40

zlo87 je napisao/la:
11 feb 2021, 20:59
E vala ubi ova neizvjesnost. Da bar znamo ocel ikog dovodit da ne razmisljam vise. Da znamo sta je sa Milicevicem. Dje onaj sto je spominjao intervju sa Ibisevicem, vidi s tim svojim mozel kako sa Emirom ako ima kad.
Ma brate ja prvi suplje slusat ne mogu, eno Vedo ga je pitao u nasoj emisiji fakticki sve sto smo mi kao navijaci trazili i lik je maksimalno izbjegao ili izokrenuo odgovore il se popisao sebi u usta primjerom Cmiljanic... nemam nista protiv Borisa cak sta vise velika podrska al on je najavio stranca koji logicno mora bit duplo bolji od ostalih... evo vidio si Vede danas i konkretnih odgovora... samo sam se ismijao kako su koje novine prenijele jer ja imam audio klip od 15 min i slusam sta njih dvojica pricaju :rol:
Nadam se da ce ovo na dobro...

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 11 feb 2021, 23:42

joker90 je napisao/la:
11 feb 2021, 23:16
Remi ne bi bio loš definitivno, ma da mi nešto smrdi po iskustvu na minimalnu pobjedu pogani. Ono njihovo hajcaški. Imali smo onog pakaša što ode u Arabiju koji je uvijek imao potez koji lomi tekme, Rahmanović je bio mudonja i za udariti i nahajcati u derbiju. Sad trenutno sve nade polažemo u to da Tino dočeka derbi zdrav i da ga u prvih 20 minuta ne isklepaju do povrede. Ovo ostalo ne vidim ko može derbi odlučiti, povući nešto specijalno, individualno. Za nadati se da izgubim opkladu od @pasica u prvih 10 minuta odmah i da Cmilja poludi jer se evo godinama čuvao po tribinama za ovo sad! Doduše, možda Fanimo ako bude spreman nešto napravi i otvori mu se prostor ako oni budu napadački krenuli.

Krste ili Jukić po lijevom krilu, noćna mora za plave! :kafa:
Sve mi miriše na sliku onog derbija kad ga ribar onaj zabi, tj. kad se od njeg lopta odbi u gol. Derbi sa 12 minuta nadoknade, njihovo valjanje, udaranje i nevjerovatna količina ciganluka. U zraku to osjetim. Majstori su da na ciganluk uzmu.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 11 feb 2021, 23:49

Historicar je napisao/la:
11 feb 2021, 23:09
Jel može neko sa foruma da napravi poređenje najboljih 11 nas i kona, da vidimo otprilike koliko smo to jači od njih.
Teško je pravit neki head-to-head, jer ne igramo u istim formacijama, al evo okvirno:

Kovačević vs Erić: mislim da je suvišno išta pričat. Vladan je sad najbolji golman u ligi, prvi golman mlade reprezentacije, dok je Erić kikser i linijski golman, nesigurniji od našeg Džafića. Definitivno prednost nama.

Oremuš vs Stevanović/Blažević: takođe suvišno, Mirko na beku je tenk, mašina, gusjeničar... njihova oba desna beka su nivo federalne lige.

Dupovac vs Čeliković/Kosorić: Dupovac je kod nas imao polusezonu iz snova, i pitanje je koliko će moći ponoviti onakve igre i nastupe. Od Kosorića je bolji za pet klasa, a Čeliković ima fin CV i mogao bi bit solidan štoper. Tako da, za nijansu prednost nama.

Miličević vs Ikić: Ikić je općenito fin štoper al Mili je prerastao ovu ligu, igra tako mirno i jednostavno, najbolji naš stoper zadnjih par godina. Generalno je najmanja razlika između nas i njih na tim štoperskim pozicijama, Ikić-Čeliković bi mogli bit dobri.

Pidro vs Šehić/Miličević: kao i za desnog beka, Pidro je Alphonso Davies za oba njihova lijeva beka. Puno smo kvalitetniji tu.

Đokanović vs Alispahić: Đokanović je naša zlatna koka i čovjek koji donosi sigurnost veznom redu, ima potencijal da izraste u vrhunskog box to box veznjaka. Alispahić je dizelaš koji ipak može nekim iskustvom i naletom lucidnosti riješit puno toga (gol nama na Koševu, ona asistencija petom kad je redakcija svršavala itd). Ipak prednost nama, kakav god je, bolji od Andreja nije.

Pejović vs Mujezinović: Pejović je imao bljesak na početku sezone i onda je nekako usporio, stao. Ne igra baš nešto blistavo u zadnje vrijeme. Mujezinović imao polusezonu iz snova, pretvorio se u Gerrarda, zabijao iz svih pozicija. Moglo bi se reći, izjednačeno.

Bekrić vs Velkoski: najiskusniji pojedinci obje ekipe, s tim da Bekrić uvijek odigra strašno dobar derbi, a Velkoski pretežno ima strašno loš derbi. Osim onog prvog 2014. kad je zabio (onaj gol u silovanju 0:3 je Ahmetov, ono čak ni Hare ne bi promašio). Nadam se da će doći bolje krilo i da će zaigrat odmah na derbiju. Prednost Bekriću.

Fanimo vs Juričić: Fanimo je pet nivoa iznad Juričića, trenutno naš najopasniji ofanzivac. Ne vrijedi puno trošit riječi.

TSS vs Štilić: u ovom trenutku, definitivno Sušić. Međutim, Štilić iz prošle sezone je ubica, igrač od kojeg prijeti konstantna opasnost, i ne bi nikako valjalo da nakon priprema povrati tu formu, a kvalitet sigurno ima. Mi od Sušića još nismo vidjeli čime raspolaže, a spreman Sušić je malo bolji od spremnog Štilića.

Hare/Cmiljanić vs Lendrić: budući da je Cmiljanić još enigma, teško je zasigurno reći da li je bolji od Lendrića. Hare sigurno nije, mada je i Lendrić u padu forme i nije onaj igrač iz sezone 16/17. Za nijansu dajem prednost njima, barem dok ne vidimo Borisa u igri.

Širina je takođe na našoj strani, klupa je na našoj strani, teren, nedostatak publike (u korona situaciji, gdje svakako neće bit gostujućih navijača), Osim propušta derbi... Sve to je na našoj strani.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 11 feb 2021, 23:49

Kovačevića ne može kupiti klub koji ne može izdvojiti milion eura na pojačanja. Takav klub nije dovoljno dobar za Vladana i ako nemaju da plate za njega takav iznos onda nek idu na transfermarkt gledat slobodne igrače.

Ne znam šta će se i zbog čega dešavati al' ako bih imao odriješene ruke ja bih odbio sve i jednu ponudu manju od milion eura. I da ostane sa nama još dvije godine opet odlazi prije svog vrhunca i može još puno toga. Mogu oni nudit koliko hoće naše je da ne uzimamo.

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 11 feb 2021, 23:54

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
Nesto sam optimistican veceras :D
Hoce ko da se kladimo da Cmilja zabija u debiju ?
Ako ja budem u pravu, stavljam vam avatar na mjesec dana.
Isto vazi i za drugu stranu.
Moze, znaci Boris ako zabije ti meni biras avatar na mjesec, ako ne ja tebi?
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 11 feb 2021, 23:55

BORI SE BORI SEEEEEE
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 11 feb 2021, 23:56

hordasDoboj je napisao/la:
11 feb 2021, 23:54
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
Nesto sam optimistican veceras :D
Hoce ko da se kladimo da Cmilja zabija u debiju ?
Ako ja budem u pravu, stavljam vam avatar na mjesec dana.
Isto vazi i za drugu stranu.
Moze, znaci Boris ako zabije ti meni biras avatar na mjesec, ako ne ja tebi?
Tako je :thumbup:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 11 feb 2021, 23:58

skoroalen je napisao/la:
11 feb 2021, 23:49
Jel može neko sa foruma da napravi poređenje najboljih 11 nas i kona, da vidimo otprilike koliko smo to jači od njih.
Teško je pravit neki head-to-head, jer ne igramo u istim formacijama, al evo okvirno:

Kovačević vs Erić: mislim da je suvišno išta pričat. Vladan je sad najbolji golman u ligi, prvi golman mlade reprezentacije, dok je Erić kikser i linijski golman, nesigurniji od našeg Džafića. Definitivno prednost nama.

Oremuš vs Stevanović/Blažević: takođe suvišno, Mirko na beku je tenk, mašina, gusjeničar... njihova oba desna beka su nivo federalne lige.

Dupovac vs Čeliković/Kosorić: Dupovac je kod nas imao polusezonu iz snova, i pitanje je koliko će moći ponoviti onakve igre i nastupe. Od Kosorića je bolji za pet klasa, a Čeliković ima fin CV i mogao bi bit solidan štoper. Tako da, za nijansu prednost nama.

Miličević vs Ikić: Ikić je općenito fin štoper al Mili je prerastao ovu ligu, igra tako mirno i jednostavno, najbolji naš stoper zadnjih par godina. Generalno je najmanja razlika između nas i njih na tim štoperskim pozicijama, Ikić-Čeliković bi mogli bit dobri.

Pidro vs Šehić/Miličević: kao i za desnog beka, Pidro je Alphonso Davies za oba njihova lijeva beka. Puno smo kvalitetniji tu.

Đokanović vs Alispahić: Đokanović je naša zlatna koka i čovjek koji donosi sigurnost veznom redu, ima potencijal da izraste u vrhunskog box to box veznjaka. Alispahić je dizelaš koji ipak može nekim iskustvom i naletom lucidnosti riješit puno toga (gol nama na Koševu, ona asistencija petom kad je redakcija svršavala itd). Ipak prednost nama, kakav god je, bolji od Andreja nije.

Pejović vs Mujezinović: Pejović je imao bljesak na početku sezone i onda je nekako usporio, stao. Ne igra baš nešto blistavo u zadnje vrijeme. Mujezinović imao polusezonu iz snova, pretvorio se u Gerrarda, zabijao iz svih pozicija. Moglo bi se reći, izjednačeno.

Bekrić vs Velkoski: najiskusniji pojedinci obje ekipe, s tim da Bekrić uvijek odigra strašno dobar derbi, a Velkoski pretežno ima strašno loš derbi. Osim onog prvog 2014. kad je zabio (onaj gol u silovanju 0:3 je Ahmetov, ono čak ni Hare ne bi promašio). Nadam se da će doći bolje krilo i da će zaigrat odmah na derbiju. Prednost Bekriću.

Fanimo vs Juričić: Fanimo je pet nivoa iznad Juričića, trenutno naš najopasniji ofanzivac. Ne vrijedi puno trošit riječi.

TSS vs Štilić: u ovom trenutku, definitivno Sušić. Međutim, Štilić iz prošle sezone je ubica, igrač od kojeg prijeti konstantna opasnost, i ne bi nikako valjalo da nakon priprema povrati tu formu, a kvalitet sigurno ima. Mi od Sušića još nismo vidjeli čime raspolaže, a spreman Sušić je malo bolji od spremnog Štilića.

Hare/Cmiljanić vs Lendrić: budući da je Cmiljanić još enigma, teško je zasigurno reći da li je bolji od Lendrića. Hare sigurno nije, mada je i Lendrić u padu forme i nije onaj igrač iz sezone 16/17. Za nijansu dajem prednost njima, barem dok ne vidimo Borisa u igri.

Širina je takođe na našoj strani, klupa je na našoj strani, teren, nedostatak publike (u korona situaciji, gdje svakako neće bit gostujućih navijača), Osim propušta derbi... Sve to je na našoj strani.
Ne znam buraz sto se i trudis objasnjavat.
Ekipa kojoj pobjegnes 9 bodova za jednu polusezonu je kao u rangu sa nama po forumskim strucnjacima... svasta, svaki dan sve veca glupost od vece.
Kvalitet i sirina i forma i samopouzdanje sve na nasoj strani.
Sto naravno ne znaci da cemo pobjedit jer je to derbi ali uci mirne glave i to je to. Nek oni jurišaju i trce njima treba pobjeda kao za lijeka.

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 11 feb 2021, 23:58

Fakat roster bez Rahmana i Tatara izgleda dosta siromašnije. Imaš kao najzvucnije Sušića koji do sada igra svaku treću, Milicevica koji je odlazeći dok nije ugovor produzio, Fanima koji vuče povredu. Nemaš para da dovedes jačeg od Cmiljanica. Sve mi se neki neki negativni argumenti motaju... Da hoće krenuti liga da vidimo na čemu smo, ako nas ista izvadi biće timska igra to zajedništvo i rutina pobijedjivanja. Naravno i Marinovic doktor.

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 12 feb 2021, 00:06

Kovačević, Oremuš, Dupovac, Miličević, Pidro, Đokanović, Pejović, Sušić, Fanimo, Jukić i Handžić.Mislim da nam je ovo trenutno najboljih 11.

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 12 feb 2021, 00:10

OsmanhodzicBuco je napisao/la:
11 feb 2021, 23:58
Fakat roster bez Rahmana i Tatara izgleda dosta siromašnije. Imaš kao najzvucnije Sušića koji do sada igra svaku treću, Milicevica koji je odlazeći dok nije ugovor produzio, Fanima koji vuče povredu. Nemaš para da dovedes jačeg od Cmiljanica. Sve mi se neki neki negativni argumenti motaju... Da hoće krenuti liga da vidimo na čemu smo, ako nas ista izvadi biće timska igra to zajedništvo i rutina pobijedjivanja. Naravno i Marinovic doktor.
Ma igrat ćemo mi derbi na sigurno. Na posjed i bez srljanja. U prednosti smo, njima pobjeda treba. Uvijek može zalutati neki njihov prekid, svako ti iz prekida gol može dati. Naša najveća prednost je teren koji je brz i što nam je ekipa generalno brža u odnosu na njihove dizelaše. Tako da strpljivo i pametno i trošiti ih posjedom.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 12 feb 2021, 00:10

SarajevoJeBordo je napisao/la:
11 feb 2021, 23:42
joker90 je napisao/la:
Remi ne bi bio loš definitivno, ma da mi nešto smrdi po iskustvu na minimalnu pobjedu pogani. Ono njihovo hajcaški. Imali smo onog pakaša što ode u Arabiju koji je uvijek imao potez koji lomi tekme, Rahmanović je bio mudonja i za udariti i nahajcati u derbiju. Sad trenutno sve nade polažemo u to da Tino dočeka derbi zdrav i da ga u prvih 20 minuta ne isklepaju do povrede. Ovo ostalo ne vidim ko može derbi odlučiti, povući nešto specijalno, individualno. Za nadati se da izgubim opkladu od @pasica u prvih 10 minuta odmah i da Cmilja poludi jer se evo godinama čuvao po tribinama za ovo sad! Doduše, možda Fanimo ako bude spreman nešto napravi i otvori mu se prostor ako oni budu napadački krenuli.

Sve mi miriše na sliku onog derbija kad ga ribar onaj zabi, tj. kad se od njeg lopta odbi u gol. Derbi sa 12 minuta nadoknade, njihovo valjanje, udaranje i nevjerovatna količina ciganluka. U zraku to osjetim. Majstori su da na ciganluk uzmu.
Eh, bravo! Taj derbi sa onim amaterom iz Brazila je slika i prilika ovog o čemu pričam gore. Na to mi sve miriše, daj Bože da griješimo.
Bahati, bahati Željkan!
1946

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 12 feb 2021, 00:13

joker90 je napisao/la:
12 feb 2021, 00:10
joker90 je napisao/la:

Eh, bravo! Taj derbi sa onim amaterom iz Brazila je slika i prilika ovog o čemu pričam gore. Na to mi sve miriše, daj Bože da griješimo.
Ono je nešto nevjerovatno. Ono se ne viđa ni u kantonalnim ligama, a pri tome su oni ponosni na taj ciganluk i onog orangutana što je skakao po tunelu. Što je najgore, većina igrača im i ima takav mentalitet.

JohnKeynes97
Kontakt:

Post Postao/la JohnKeynes97 » 12 feb 2021, 00:15

12 feb 2021, 00:13
joker90 je napisao/la:
12 feb 2021, 00:10

Ono je nešto nevjerovatno. Ono se ne viđa ni u kantonalnim ligama, a pri tome su oni ponosni na taj ciganluk i onog orangutana što je skakao po tunelu. Što je najgore, većina igrača im i ima takav mentalitet.
Jel to onaj mentol sto je znao govoriti samo “ok”
PSPHM

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 12 feb 2021, 00:15

Nama je i bod odlican samo da se ne topi prednost, bas je lijepo za vidjet ovih -9. Oni ce imat taj pritisak jer moraju pobijedit da bi se nadali necemu a mi cemo samo cekat pogresan potez i puf +12 :kafa:
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 12 feb 2021, 00:25

Vinko je majstor za kontre, puno više nego za ono što Sarajevo igra u 95% utakmica, kad igramo protiv postavljenih odbrana i bunkera. Nadam se da će tako igru i postaviti, jer njima je pobjeda teški imperativ ako misle sanjati o tituli i stizanju ove prednosti. Imaš Jukića i Fanima koji su se ubili za takvu igru, za lopte u prostor i istrčavanje, čak i ovaj Cmilja ne djeluje kao sidraš onaj klasični i pored visine od 193cm, nego mi je nekakav agilan, okretan. Fine i bekove imamo i nadam se zdravog Tinu na ceneru, moglo bi se iz kontre pametno probati, barem je po meni to najbolja opcija sa ovim što imamo trenutno. Pametno igrati, ne srljati i ništa ne glumiti favorita i Barcelonu bez potrebe, nego proračunato i hladno na rezultat.
Bahati, bahati Željkan!
1946

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 12 feb 2021, 00:35

Aduka87 je napisao/la:
12 feb 2021, 00:15
Nama je i bod odlican samo da se ne topi prednost, bas je lijepo za vidjet ovih -9. Oni ce imat taj pritisak jer moraju pobijedit da bi se nadali necemu a mi cemo samo cekat pogresan potez i puf +12 :kafa:
Sjeti se kad smo u sezoni duple krune dočekali Zrinjski na Koševu sa + 9, pa izgubili zbog Kešoljubovog kretenizma.Taj poraz mi i danas izazove neku gorčinu i bijes, iako se sve dobro završilo na kraju.

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 12 feb 2021, 00:38

12 feb 2021, 00:35
Aduka87 je napisao/la:
Sjeti se kad smo u sezoni duple krune dočekali Zrinjski na Koševu sa + 9, pa izgubili zbog Kešoljubovog kretenizma.Taj poraz mi i danas izazove neku gorčinu i bijes, iako se sve dobro završilo na kraju.
Mislim da je tada bilo +11

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 12 feb 2021, 00:39

E jeste se picke zelje usrali, sa njima najgore sto mozemo odigrat je remi, nek mole boga da ne bude nas dan pa da ne prime trojku opet ko onomad na dan grada, i sad je simbolicno zbog praznika. Ne znam ni kako su se izvukli zadnji put na kosevu. Opusteno momci
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 12 feb 2021, 00:41

12 feb 2021, 00:38
12 feb 2021, 00:35
Aduka87 je napisao/la:
Mislim da je tada bilo +11
Nije, +9.Sedam dana prije Zrinjskog smo na Koševu igrali sa Krupom, završilo 0:0, a uoči Krupe bilo + 11.
Zadnja izmjena: Historicar, dana/u 12 feb 2021, 00:42, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: amypitar, johntravolta123, mnon46, rimljanin90, Tarapi, ubipara i 32 gosta.