Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

japa
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la japa » 12 feb 2021, 19:14

hahahahahah ali jesu li realni ovi teoreticari zavjera, kazu glumi ozlijedu dok vodi 2-0 u setovima :rol: :rol:

Mislim ja bi iskreno volio da je folirao pa da sad nastavi turnir zdrav, zbog ovih Fedtarda sto su se obradovali.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 12 feb 2021, 19:48

bodi123 je napisao/la:
12 feb 2021, 16:00
Sačekajte malo da se mišići ohlade, veoma moguće da je nešto puklo i da ne izađe više na teren uopšte.
Da je nešto puklo , on bi odmah izašao sa terena , jedva bi hodao ... Nema tu čekanja da se ohladi , tu je kraj .
Kod Novaka je vjerovatno napuknuće ili istegnuće .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 12 feb 2021, 20:18

Fed i njegovi milijuni fanova ima da uživaju ako dosta izvjesno i Rafa i Nole budu zaustavljeni,polu teniski,polu ne(suspenzija,ozljede).

Što se publike tiče,oni su doživjeli vrhunac na kyrgios-thiem,zaista bi da su morali tjerati nji hs tog meča nastupio show i vjerojatno incidenti. Nick da je "normalan", ne bi valjao,jel. Ali ajd,nek je takva osobnost,attention whore, al da je makar toliko profi kolko je fognini,a ne također došljački sunarodnjak,bio bi definitivno stalnije u završnicama turnira i bar poenakd u krugu top10,minimum minimuma. thiem-dimitrov,tu po svemu sudeći opet nimalo jednostavan job za dominatorica.

drago mi je da je faa probio barijeru,uzvratio shapu za uso i rano čišćenje,sad ima vrhunsku šansu iako ne bi bila senzacija da opet razočara.

a Novače,jbg,ovo je ono kad ljudi "upisuju" titulu samo tako ko da je **** dim doći i pokoriti grand slam. tako bilo na us open post corona tako i sad. Mnogo je faktora potrebno da se sklopi pa makar bio i najbolji. 2 lijepa match upa od top igrača mu nadolaze(iako možda ne pri ovakvoj podlozi),ukoliko bude u stanju mrvicu bolje od petog seta,moglo bi biti i dovoljno,no da poveže toliko setova nezaliječen i osvoji u nerazrijeđenom turniru,a ostali top fit, jako neizgledan scenarij. Nije doduše ni odigrao nešto specijalno 2. i 3.kolo do te povrede protiv nezgodno raspoloženih amera.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 12 feb 2021, 20:21

Felixians4 je napisao/la:
12 feb 2021, 20:18
Fed i njegovi milijuni fanova ima da uživaju ako dosta izvjesno i Rafa i Nole budu zaustavljeni,polu teniski,polu ne(suspenzija,ozljede).
Ne uživaju oni dugo. Tačnije od one dvije meč lopte ma Wimblyu. Federer neće više uzeti GS. :kafa:
"We need to suffer. And we need to fight."

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 12 feb 2021, 20:30

12 feb 2021, 20:18

Što se publike tiče,oni su doživjeli vrhunac na kyrgios-thiem,zaista bi da su morali tjerati nji hs tog meča nastupio show i vjerojatno incidenti. Nick da je "normalan", ne bi valjao,jel. Ali ajd,nek je takva osobnost,attention whore, al da je makar toliko profi kolko je fognini,a ne također došljački sunarodnjak,bio bi definitivno stalnije u završnicama turnira i bar poenakd u krugu top10,minimum minimuma. thiem-dimitrov,tu po svemu sudeći opet nimalo jednostavan job za dominatorica.

drago mi je da je faa probio barijeru,uzvratio shapu za uso i rano čišćenje,sad ima vrhunsku šansu iako ne bi bila senzacija da opet razočara.

a Novače,jbg,ovo je ono kad ljudi "upisuju" titulu samo tako ko da je **** dim doći i pokoriti grand slam. tako bilo na us open post corona tako i sad. Mnogo je faktora potrebno da se sklopi pa makar bio i najbolji. 2 lijepa match upa od top igrača mu nadolaze(iako možda ne pri ovakvoj podlozi),ukoliko bude u stanju mrvicu bolje od petog seta,moglo bi biti i dovoljno,no da poveže toliko setova nezaliječen i osvoji u nerazrijeđenom turniru,a ostali top fit, jako neizgledan scenarij. Nije doduše ni odigrao nešto specijalno 2. i 3.kolo do te povrede protiv nezgodno raspoloženih amera.
Ozbiljno,kad Fed ispadne onda je to choke,penzija i svasta nesto ali kad je Nolo pred istim onda se tu mora poklopiti milion faktora,zanimljivo bas ...

:thumbup: :thumbup:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Goretzka
Kontakt:

Post Postao/la Goretzka » 12 feb 2021, 20:31

Federer jos samo na ovom WB ima sansi. Ako ga ne uzme to je to od njega. Jbt jel realno da se zaboravilo na lika, bas je steta sto ga nema na AO. 🙄

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 12 feb 2021, 20:32

od mene sigurno takvi izrazi ne izlaze. Mnogo je faktora potrebno da bi OSVOJIO!Dakle, ne vidim kako sam tu rogera nešto oštetio,to vrijedi uopšteno. Vala baš zanimjivo. Teže vam je biti objektivan nego platiti uduplan račun za struju izgleda. Ali evo i najveći znalac uvjerljivo - bodi preolako otpisuje likove(nishikori zadnje recimo),a ovo da je federeru ovo zadnja šansa se priča već 10 godina, ja bih njega držao za opasnim uvijek,pa čovjek je dolazio do SF AO,RG,na Us Openu bi kiksirao tik pred Rafu,baš šteta da se jedino tamo nisu sastali,održao lekciju novaku u londonu u grupi ujesen 19.).

Mada,mislim da nije "legacy tragedy" za noleta da omani i ovaj Grand Slam na svom Aussieju,posebno ne uzme li i rafa i tako poveže svaki po najmanje dvaput te se izdvoji na 21. Mislim da su mu prvi glavni ciljevi ove godine da makar nad jednim od rogera i rafe smanji taj zaostatak od 3 ,prestigne feda po no.1 sedmicama što će biti u ožujku te Olimpijsko zlato.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 12 feb 2021, 21:43

Svaka cast Noli danas. Dosta je napredovao i sto se toga tice. Nolo od prije 12,13g bi ono danas predao bez razmisljanja. Ovako se izborio i sad moze pokusat nesto uradit da to sanira.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 12 feb 2021, 21:48

darker10 je napisao/la:
12 feb 2021, 21:43
Svaka cast Noli danas. Dosta je napredovao i sto se toga tice. Nolo od prije 12,13g bi ono danas predao bez razmisljanja. Ovako se izborio i sad moze pokusat nesto uradit da to sanira.
Teško da šta može , sanirati može ali će igrati sa 60-70% snage ... To je dovoljno za Raonića , ali za nešto više ne ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 12 feb 2021, 21:48

12 feb 2021, 20:32
od mene sigurno takvi izrazi ne izlaze. Mnogo je faktora potrebno da bi OSVOJIO!Dakle, ne vidim kako sam tu rogera nešto oštetio,to vrijedi uopšteno. Vala baš zanimjivo. Teže vam je biti objektivan nego platiti uduplan račun za struju izgleda. Ali evo i najveći znalac uvjerljivo - bodi preolako otpisuje likove(nishikori zadnje recimo),a ovo da je federeru ovo zadnja šansa se priča već 10 godina, ja bih njega držao za opasnim uvijek,pa čovjek je dolazio do SF AO,RG,na Us Openu bi kiksirao tik pred Rafu,baš šteta da se jedino tamo nisu sastali,održao lekciju novaku u londonu u grupi ujesen 19.).

Mada,mislim da nije "legacy tragedy" za noleta da omani i ovaj Grand Slam na svom Aussieju,posebno ne uzme li i rafa i tako poveže svaki po najmanje dvaput te se izdvoji na 21. Mislim da su mu prvi glavni ciljevi ove godine da makar nad jednim od rogera i rafe smanji taj zaostatak od 3 ,prestigne feda po no.1 sedmicama što će biti u ožujku te Olimpijsko zlato.
Koga prelako otpisujem? Ako me sjećanje služi riječ je bila o finalistima USO iz 2014. godine? Evo da baš vidimo šta ima u njima za budućnosti.

Car je gotov teniser, to je jasno i njemu i svima koji ga prate kroz karijeru. Na isti način i istom brzinom kako su otišli Berdych i Tsonga, odlazi i Čilić. Za godinu dana su od Top 10-15 igrača došli do toga da ne mogu proć 3 kola na slemu, znači fajront. Zajeban je tenis baš, individualni sport, čim grohneš fizički padaš brzinom svjetlosti i na touru, nema te ko vući kao u fudbalu, košarci. Izgubiš na brzini, snazi, ne možeš ispratit tempo treniranja za najviše domete, teže se oporavljaš i na sve to kako naći motivaciju koju imaju Rublev i ekipa... sve se to osjeti na terenu gdje te mladići prepuni snage te energije uhvate u mašinu i samelju kao mljeveno meso.

Zbog toga je trojka fenomen za sebe jer se čisto na igrački(dobro lažem, i mentalni) faktor drže u vrhu iznad ostalih. Taktički se nonstop prilagođavaju, unapređuju tehnički, gledaju na budućnost jer to moraju, imaju nešto za šta se bore. Čilić, Wawrinka, Nishikori i slični su odradili svoje, nit imaju motivacije više za šta, nit im tijelo to dozvoljava.

Što se tiče Nishikorija, prvo da kažem da je taj lik meni jedan od najgotivnijih tenisera u zadnjoj deceniji. Čist kao suza, tehnički savršen, uživancija je baš bila gledati njegov tenis dok ga je igrao. Međutim, što radi tjelesne građe koja je k.urac, što radi ekstremnog izbora gripa uništen je fizički i raspada se evo par godina već. Zglobovi na rukama otišli, leđa kao u prosječnog fizičkog radnika, ne može se sastavit. Nekoliko operacija prošao, a vrijeme ne radi za njega, 31 u guzici već. Prije da će objavit kraj karijere baš kao i Čilić, nego da ćemo dočekati neki povratak u Top 10.

Dalje, konkurencija je trenutno jača od one iz generacija 89. - 95. gdje nemaš tri tenisera da valjaju, a tada je u peaku bio. Generacija 95. - 00. je dosta bogatija, imaš baš puno dobrih i vrhunskih igrača te i onih koji će to tek postati, tako da je veliko pitanje sve i da se ispune ovi navedeni uslovi oko zdravlja, da li bi Kei ponovo mogao u svjetski vrh, preko jače konkurencije koja svakim danom postaje još i jača.

Ono što je sigurno, zakoračili smo uveliko u smjenu generacija. Ne računajući trojku koja je svijet za sebe(i da se neko ne upali, pa bodi kako su i dalje Novak i Rafa prvi za boga milog), ostali teniseri iz decenije koje je iza nas se gase kao svijeće, a najveći razlog pored biološkog faktora je upravo val novih klinaca, preovladava zakon jačeg, snažnijeg.
bombaysaphire je napisao/la:
12 feb 2021, 19:48
bodi123 je napisao/la:
12 feb 2021, 16:00
Sačekajte malo da se mišići ohlade, veoma moguće da je nešto puklo i da ne izađe više na teren uopšte.
Da je nešto puklo , on bi odmah izašao sa terena , jedva bi hodao ... Nema tu čekanja da se ohladi , tu je kraj .

Kod Novaka je vjerovatno napuknuće.
Nije **** neg se ćuko posro :mrgreen:
Zadnja izmjena: bodi123, dana/u 12 feb 2021, 21:53, ukupno mijenjano 1 put.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 12 feb 2021, 21:53

12 feb 2021, 21:48
darker10 je napisao/la:
Teško da šta može , sanirati može ali će igrati sa 60-70% snage ... To je dovoljno za Raonića , ali za nešto više ne ...
Je li to ti potcijenjuješ Raonića?
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 12 feb 2021, 22:12

Federer nema sansi na WB, obrukace se ako se vrati, propao je ko mudo kroz gace.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 12 feb 2021, 22:32

Mancini je napisao/la:
12 feb 2021, 21:53
12 feb 2021, 21:48
darker10 je napisao/la:
Je li to ti potcijenjuješ Raonića?
U 11 mečeva protiv Đokovića ima čak 0 ( slovima nula pobjeda ) . Realno šta ti misliš ? :hmmmmm:

lucky13
Kontakt:

Post Postao/la lucky13 » 12 feb 2021, 22:42

kad si srece qurate, apsolutni favorit na 3 slema (fed odsutan): wimbl otkazan, USO njsra sa sudijom, AO kliznes na reklamu... e ebem te zivote.

ako nista bar je rekord u sedmicama osiguran.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 12 feb 2021, 22:48

Sve drugi krivi majku mu,trebao je imati 34 slema :(
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 12 feb 2021, 22:51

lucky13 je napisao/la:
12 feb 2021, 22:42
kad si srece qurate, apsolutni favorit na 3 slema (fed odsutan): wimbl otkazan, USO njsra sa sudijom, AO kliznes na reklamu... e ebem te zivote.

Otkazivanje Wimbledona i "njesra" sa sudijom na US Openu možeš staviti pod qratu sreću , povredu na meču proklizavanjem preko reklame baš i ne ...

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 12 feb 2021, 23:06

bodi _ pa ok,nisam ni mislo konkretno povratak u sam,sam vrh(top10 isto tu računam), onda OK,slažemo se. Al za Mrnju nipošto,on po svim izjavama planira svakako se vratiti i vjerujem da on ima to u sebi,kod njega su više problemi taktičko-mentalne prirode,pogotovo što je on očuvaniji od mnogih zbog stila igre,pauzirao je bio zbog suspenzije pa ova kolektivna pauza,dao si je logično oduška malo obiteljski,dobio sina,ima on motiva i štofa da postane nanovo relevantan,bar jednu (polu)godinu još... evo baš je na telesport mlinarić objavio dns o tome tekst.

Berdycha su jbg pomele ozljede, no i tako bi pogotovo u Australiji doteturao do osmine,četvrtfinala. Wawrinka isto pokušava ko i Murray, ne mislim da ja da su oni prvi red izazivača ni da ciljaju na top5, al ne bi ih totalno otpisivao,to mi je podcjenjivački i neozbiljno prema tako velikim majstorima.

ne kockam već par godina i nije mi bitno u tom smjer,čisto me interesira zašto je 1.20 - 4.00 u korist de minarua kontra fabija? fognini je odradio par finih mečeva na atp cupu, sad se psihofizički istrošio s caruso sunarodnjakom, no ak nema ozljede,ne vidim zašto to nije li-la u bookmaker omjerima,mnogi tu očekuju dramu

Goretzka
Kontakt:

Post Postao/la Goretzka » 12 feb 2021, 23:08

delinjo je napisao/la:
12 feb 2021, 22:48
Jbt realno zamisli sta bi mi navijaci Rafe trebali reci 🤣 ajd Fedeks i Djovak nisu toliko povreda imali ali Rafi su samo povrede izbile bar 5-6 slamova.

A ne racunaju nafaku 2012 na lopticu AO, WB 19 znamo vec kako, onaj RG osvojio Rafa odustao s turnira, pa US da li je 11' ono spasio mec lopte protiv Fedeksa itd itd..

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 12 feb 2021, 23:30

12 feb 2021, 22:51
lucky13 je napisao/la:
12 feb 2021, 22:42

Otkazivanje Wimbledona i "njesra" sa sudijom na US Openu možeš staviti pod qratu sreću , povredu na meču proklizavanjem preko reklame baš i ne ...
Ptice cvrkutale. Zec se.vio vjevericu. Kisa padala, vjetar pirio. Nije se dalo. Ceo svet protiv njega. Srpska posla jel.
27.10.2020

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 12 feb 2021, 23:40

Goretzka je napisao/la:
12 feb 2021, 23:08
delinjo je napisao/la:
12 feb 2021, 22:48
Jbt realno zamisli sta bi mi navijaci Rafe trebali reci 🤣 ajd Fedeks i Djovak nisu toliko povreda imali ali Rafi su samo povrede izbile bar 5-6 slamova.

A ne racunaju nafaku 2012 na lopticu AO, WB 19 znamo vec kako, onaj RG osvojio Rafa odustao s turnira, pa US da li je 11' ono spasio mec lopte protiv Fedeksa itd itd..
baš sam razmišlja o tome dosta puta,rafa je sigurno najviše oštećen u tom smislu (propustio dosta gs,pa recimo finale s wawrinkom i fizički problemi), al ovo što ti navodiš je jbg novak zaslužio na terenu, a kolega lucky je naveo ipak nes(p)retne događaje koji ga koštaju recentno.

Ostali bolni Rafini porazi: Soderling RG 2009, Djokovic AO 2012 i W 2018. Federer AO 2017
Fedovi: Nadal W 2008. AO 2009, Murray OI 2012, Djokovic W 2014,2019, US Open 2010,2011
Novak: Nadal 2008 OI, RG 2012,2013, Wawrinka RG 2016, UO 2016.

Moglo se tu još pridodati,no mislim da ih je ovo najviše zaboljelo. Koliko su samo puta kiksevima i nesrećama tik rundu pred okršaj se izbjegli i svi ostali zakinuti spektaklima među njima trojicom, posebno na Us Openu.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.