SportSport.ba liga
Moderatori/ce: __Liedson__,deyo
- __Liedson__
- Kontakt:
Re: SportSport.ba liga
Pa zavisi na kojoj si strani, ako si svako kolo na istoj strani kao klubovi vodecih glava bice ti dobro. Ne mogu a da ne primijetim da su svako kolo na istoj strani Potkovice, Gongashi i Premier, bas velika slucajnost ili neki dobar sablon
Daj nemoj zezati Liedson. Gongashi su prosle sezone ispali iz lige, a Premier i Potkovice su bili direktni suparnici za titulu.__Liedson__ je napisao/la: ↑13 feb 2021, 11:12Pa zavisi na kojoj si strani, ako si svako kolo na istoj strani kao klubovi vodecih glava bice ti dobro. Ne mogu a da ne primijetim da su svako kolo na istoj strani Potkovice, Gongashi i Premier, bas velika slucajnost ili neki dobar sablon![]()
Raspored ove sezone sam ja pravio po Bergerovim tablicama i to po plasmanu od prosle sezone.
Znaci nema sanse da je neko namjerno odredio ko ce biti na kojoj strani i kad.
Parove postavlja Mig i mi ostali u savezu nemamo nista s tim. Ovo kolo sam samo ja uletio da pomognem oko postanja.
Pogledaj i parove ove subote, sta je to po tebi moglo biti ubaceno a nije:
Ako imas ti bolji prijedlog, dugo si tu, daj podijeli sa nama.
Inace nevezano za tebe, moram reci da dosta ljudi ovdje puno pametuje a nista konkretno ne bi predlozili niti uradili.
Cak su se mnogi javljali u savez a ne znaju post urediti, nekoga quotati a da ne spominjem nesto komplikovanije.
Ako im kazes da mora osmisliti sablon za parove koji ce svima odgovarati i za koji ce se moci napisati kratko upustvo, da se zna sta kako, pa onda da svake sedmice zadovolji zelje 90 igraca pa da postavi 15 tema i to stalno pregledava pa onda milion nekih drugih stvari onda je odgovor pa ne bih ja to, nisam tako mislio, svaka cast vama, placa li se to...
Lazem, bilo je nekih prijedloga ali ono povrsno, treba mozda to tako ali ne znam, skontajte vi sta kako pa napravite ili ono treba to bolje, treba nesto promijeniti...
- __Liedson__
- Kontakt:
Ja samo kazem da mi je to sto se rasporeda tice zapalo za oko, ne zelim uopste da vjerujem da opet postoje neke malverzacije u savezu ali smo svi bili svjedoci par puta da se taj polozaj zloupotrebljavao u razne svrhe. Nemoguce da su u igri na srecu skoro uvijek najuspjesnije ekipe ljudi iz saveza, sto nam mozda govori da ipak nije sve samo ni sreca nego i kalkulacije u odredjivanju parova.
I sam sam nekoliko sezona bio u savezu, znam kakva je odgovornost i gubljenje vremena za nesto od cega nemas nista. (Imas evo ovako da ti drugi seru kako radis i kako treba da radis).
Za to vrijeme moja ekipa je jednom mislim kup osvojila i to je to, a sad ljudi brane titule, osvajaju ligu, kup i superkup u jednoj sezoni.
Liga na neki nacin ide uzlaznom putanjom, evo svih 90 igraca je tipovalo, po par puta ih se oznacava da tipuju sto i nije obaveza nicija ali se jednostavno toliko ugled lige narusavao u zadnje vrijeme da niko nikom vise ne vjeruje.
Sto se tice biranja parova ja licno nemam neki prijedlog koji bi sve zadovoljio, a nije da nije bilo nekih solidnih prijedloga...ali eto ako se i odlucilo za taj neki sablon daj onda svima na znanje kakav je sablon pa cu i sam znati kakve ce me utakmice zapasti, a ne ovako ima kao neki sablon al opet moze biti svasta, evo Atletico tri zadnje odigrao 3-1, 4-2 i 2-2 i odjednom moze i on opet u ponudu.
I sam sam nekoliko sezona bio u savezu, znam kakva je odgovornost i gubljenje vremena za nesto od cega nemas nista. (Imas evo ovako da ti drugi seru kako radis i kako treba da radis).
Za to vrijeme moja ekipa je jednom mislim kup osvojila i to je to, a sad ljudi brane titule, osvajaju ligu, kup i superkup u jednoj sezoni.
Liga na neki nacin ide uzlaznom putanjom, evo svih 90 igraca je tipovalo, po par puta ih se oznacava da tipuju sto i nije obaveza nicija ali se jednostavno toliko ugled lige narusavao u zadnje vrijeme da niko nikom vise ne vjeruje.
Sto se tice biranja parova ja licno nemam neki prijedlog koji bi sve zadovoljio, a nije da nije bilo nekih solidnih prijedloga...ali eto ako se i odlucilo za taj neki sablon daj onda svima na znanje kakav je sablon pa cu i sam znati kakve ce me utakmice zapasti, a ne ovako ima kao neki sablon al opet moze biti svasta, evo Atletico tri zadnje odigrao 3-1, 4-2 i 2-2 i odjednom moze i on opet u ponudu.
Što se biranja parova tiče možda je moguće pronaći neki generator, u njega ubaciti sve mečeve liga petica i izabrati broj parova koje treba izbaciti za domaćina. Nakon toga uraditi isto to, bez već izvučenih parova, za goste i po treći put za bonus par/parove.
Nešto ovako:

*Place#1 je zapravo par jedan, dok je broj iza dvotačke fudbalski par
Nešto ovako:

*Place#1 je zapravo par jedan, dok je broj iza dvotačke fudbalski par
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Pa kada ih označite 3 puta za jedno kolo
★Mostar u srcu, Velež do groba!★
★https://www.youtube.com/watch?v=HEr4S-5PgLY★
9. august - Ofanziva na Otoci
🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️
SK Stolac Hercegovina
★https://www.youtube.com/watch?v=HEr4S-5PgLY★
9. august - Ofanziva na Otoci
🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️
SK Stolac Hercegovina
Sto se tice rasporeda za ovu sezonu tu sigurno nema malverzacija.Ja samo kazem da mi je to sto se rasporeda tice zapalo za oko, ne zelim uopste da vjerujem da opet postoje neke malverzacije u savezu ali smo svi bili svjedoci par puta da se taj polozaj zloupotrebljavao u razne svrhe. Nemoguce da su u igri na srecu skoro uvijek najuspjesnije ekipe ljudi iz saveza, sto nam mozda govori da ipak nije sve samo ni sreca nego i kalkulacije u odredjivanju parova.
Svako moze da pogleda raspored na kraju prosle sezone i po Bergerovim tablicama napravi raspored.
Ako koga zanima poslat cu mu i tabelu u excelu da vidi kako je radjeno.
To da su najuspjesnije ekipe ljudi iz saveza pa to mozes tumaciti kako god. Evo deyo je bio u savezu prosle sezone pa ispao iz lige.
legenda i njegova ekipa su osvojili sve pa nisu bili u savezu. Opet sekretar je u najtrofenijem klubu pa nema sanse da ima ikakve veze sa malverzacijama jer sam radio sa njim i znam da nije nikad nista zloupotrijebio. Mozes gledat to i na nacin da su ljudi u savezu svaki dan ovdje, posveceniji su od ostalih.
Ja npr. sad zbog obaveza u savezu htio ne htio pogledam kako se tipuje i kako drugi razmisljaju. Prije nisam pogledao niti jednu prognozu osim svoje ekipe da ne bih sta pogrijesio u vezi pravila. A to da je bilo malverzacija jeste. Ja dan danas nakon zakljucavanja snimim offline stranicu sa prognozama. To sam radio i prije i tako je Auleta (meni se cini) pao.
Pocelo je sve trolanjem tinejdzera, gospodina koji je ovo vodio preko 11 godina. Covjek nije jednostavno htio da vise trpi, dosta mu je svega i tu je krenulo sa prvim problemima jer nije niko htio da radi ono sto je on radio uspjesno dugi niz godina.Liga na neki nacin ide uzlaznom putanjom, evo svih 90 igraca je tipovalo, po par puta ih se oznacava da tipuju sto i nije obaveza nicija ali se jednostavno toliko ugled lige narusavao u zadnje vrijeme da niko nikom vise ne vjeruje.
Problemi su sad oko parova, nekom odgovaraju nekom ne. Mig je tu na udaru, najvise jer je njegova ekipa uspjesna.
Sto se tice sablona sta god da predlozis komplikovano je. Nece niko da cita i razmislja niti ima vremena pa da vidi od kud njemu Atletico ili Barcelona. Najlakse se samo zaliti. Evo ja cu gledati da napravim skriptu ili neku aplikaciju pa da svi imaju javno i da mogu kliknuti i vidjeti svoje parove. Trenutno nemam vremena ali gledat cu to do kraja sezone.
Jesam li nesto propustio, je li igramo za neke pare pa svako malo netko trazi dlaku u jajetu oko zdrijeba?!
Jedino da se ekran snima dok se to radi, al' mi je smiješno da se toliko buke diže oko lige koja nema nikakve nagrade, nit' išta, te da se ima toliko nepovjerenja u parove i njihov odabir. Previše se otišlo u neku ružnu priču svake sedmice ovdje, oko namještanja parova za tipovanje i parova kola. Nikad svi neće biti zadovoljni i uvijek će neko doći i pokazati na taj jedan tip par kojeg je većina pogodila.
Još jednom, pohvale savezu za dodatak citiranja
Također, sad sam se sjetio da imam još jedan prijedlog, no ništa strašno
Bilo bi lijepo da na temi "Arhiva", na prvom postu budu izlistane sezone i stranice na kojima se nalaze, npr:
Sezona 1 - stranica 1
Sezona 2 - stranica 5
Sezona 3 - stranica 9
Neki dan sam htio da nađem svoju najbolju sezonu, no nije mi se dalo baš pregledavati svaku stranicu
Zadnja izmjena: Otelo, dana/u 13 feb 2021, 14:03, ukupno mijenjano 1 put.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Vratiti @123456 kao sekretara i mirna Bosna.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
Zasto? U cemu je on bolji od postojeće trojke?
@otelo mozda i budu nagrade
Max Allegri
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Sa njim nije bilo ovoliko kontroverzi svako kolo. Jedino ono malo pred kraj kada je i odlučio napustiti.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
jbg to ti je uvijek tako, posvadjaju se ljudi kad igraju covjeve ne ljuti se a ne ovdje gdje neki igraju preko 10 godina.
Uvijek je neko kriv za nesto.
A arhiva je haos. Nazalost nema cak ni tabela od vecine proslih sezona. Stavljale su se slike a sad linkovi ne rade. Dosta informacija fali.Otelo je napisao/la: ↑13 feb 2021, 14:00Jedino da se ekran snima dok se to radi, al' mi je smiješno da se toliko buke diže oko lige koja nema nikakve nagrade, nit' išta, te da se ima toliko nepovjerenja u parove i njihov odabir. Previše se otišlo u neku ružnu priču svake sedmice ovdje, oko namještanja parova za tipovanje i parova kola. Nikad svi neće biti zadovoljni i uvijek će neko doći i pokazati na taj jedan tip par kojeg je većina pogodila.
Još jednom, pohvale savezu za dodatak citiranja![]()
Također, sad sam se sjetio da imam još jedan prijedlog, no ništa strašno![]()
Bilo bi lijepo da na temi "Arhiva", na prvom postu budu izlistane sezone i stranice na kojima se nalaze, npr:
Sezona 1 - stranica 1
Sezona 2 - stranica 5
Sezona 3 - stranica 9
Neki dan sam htio da nađem svoju najbolju sezonu, no nije mi se dalo baš pregledavati svaku stranicu![]()
Jedini nacin je da se sezona po sezona rekonstruise po prognozama AKO su sve tu. To je ogroman posao. Mozda se nekad i uradi.
Ne znam od kad si tu ali ja sam od prve sezone od 2009. godine. Uvijek je bilo onih kojima neke stvari nisu odgovarale i uvijek se nesto bune.BoixosNois1899 je napisao/la: ↑13 feb 2021, 14:08Sa njim nije bilo ovoliko kontroverzi svako kolo. Jedino ono malo pred kraj kada je i odlučio napustiti.
Nekad nije valjao sekretar nekad Padovan, Faraon, ja ili neko drugi...
Uvijek je bilo kontraverzi. Slicnih naravno. Od kako sam u savezu, jedva da su Potkovice usle u 1.ligu a imali smo n7+b razlike, to je recimo iskoristio Defender i ekipa pa su nas na kraju i prestigli. Uveo sam 90% sablon, koji podliježe malim korekcijama iz kola u kolo zbog ravnoteže, dokaz tome su i dosadašnji rezultati. Ponovit ću, mislim da su Deyo i Defender dokazani igraci dugi niz godina i treba im se vjerovati,ja sam tu relativno novi i oni to nadgledaju a do sad nije bilo primjedbi. Za kraj,oni koji ponavljaju pricu o parovima, samo nek uzmu statistiku rezultata.BoixosNois1899 je napisao/la: ↑13 feb 2021, 14:08Sa njim nije bilo ovoliko kontroverzi svako kolo. Jedino ono malo pred kraj kada je i odlučio napustiti.
Max Allegri
Evo prijedlog:
Uzimamo parove iz engleske, spanske, italijanske, njemacke, francuske i bih lige.
Koristima stranicu flashscore.com
Prvo biramo za domacina 6 parova.
Par broj 1.
Prvo gledamo prvi dostupan par iz engleske lige. Ako nema onda spanska, njemacka itd.
Par broj 2.
Gledamo posljednji dostupan par iz spanske lige. Ako nema onda dalje, italija, njemacka...
Ovako sve do posljednjeg para.
Onda isto ovako za gosta, svih pet parova.
Prvi dostupan par pa onda posljednji dostupan par tako da se ne biraju samo prvi parovi ovi sto igraju prije podne i popodne.
Bonus par moze po izboru postavljaca parova.
Evo parovi po ovome za ovo kolo:
engleska
spanija
italija
njemacka
francuska
bih
Domacin
1. leicester - liverpool
2. barcelona - alaves
3. torino - genoa
4. union berlin - schalke
6. psg - nice
Gost
1. crystal palace - burnley
2. eibar - valladolid
3. napoli - juventus
4. werder - freiburg
5. reims - lens
Uzimamo parove iz engleske, spanske, italijanske, njemacke, francuske i bih lige.
Par broj 1.
Prvo gledamo prvi dostupan par iz engleske lige. Ako nema onda spanska, njemacka itd.
Par broj 2.
Gledamo posljednji dostupan par iz spanske lige. Ako nema onda dalje, italija, njemacka...
Prvi dostupan par pa onda posljednji dostupan par tako da se ne biraju samo prvi parovi ovi sto igraju prije podne i popodne.
engleska
spanija
italija
njemacka
francuska
bih
Domacin
1. leicester - liverpool
2. barcelona - alaves
3. torino - genoa
6. psg - nice
Gost
2. eibar - valladolid
3. napoli - juventus
4. werder - freiburg
5. reims - lens
-
Sviuodbranu
- Kontakt:
Odlicno zvuci. Malo mi se zavrtoglavalo od skoro istih parova istih klubova...Malo izmjesati to.defender je napisao/la: ↑13 feb 2021, 14:32Evo prijedlog:
Par broj 1.
Par broj 2.
engleska
spanija
italija
njemacka
francuska
bih
Domacin
1. leicester - liverpool
2. barcelona - alaves
3. torino - genoa
6. psg - nice
Gost
2. eibar - valladolid
3. napoli - juventus
4. werder - freiburg
5. reims - lens
Mada kako god uradis neko ce se buniti. Najbolje vi u savezu izmedju sebe nspravite i koga briga.
Ko previse prica oduzimaj bodove, dijeli crvene, izbacuj. Pa vi ste savez jbm ga nece vam igraci kolo voditi a svake sezona neka kuknjava.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
0-0 stavim lester lpool i jucer promjenim.
Nadam se nekom golu
Edit
Lakse se dise
Nadam se nekom golu
Edit
Lakse se dise
Hhhahahahha ma nemamo mi srece buraz ,nije nasa sezona jbg
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 21 gost.