AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Zenga
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Zenga » 13 feb 2021, 23:26

Ohanite malo, nije smak svijeta - duga je sezona, tek je počeo drugi dio prvenstva. Milanu je CL comeback kao Scudetto, još uvijek smo prvi na tabeli i ne treba razmišljati ŠBBKBB, ni unaprijed pisati poraze protiv Intera, Rome. I oni su se redovno prosipali :mrgreen: Desi se, ekipa je u silaznoj formi, što je sasvim logično jer nisu znali za poraz godinu dana...

U Zaliku sam zadnji put bio prije 5 god, i to gore kod Matkovića uz magistralu :mrgreen: Naleti na tekmu kod mene, pusti pabove :lol:

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 13 feb 2021, 23:31

Zenga je napisao/la:
13 feb 2021, 23:26
U Zaliku sam zadnji put bio prije 5 god, i to gore kod Matkovića uz magistralu :mrgreen: Naleti na tekmu kod mene, pusti pabove :lol:
Otisao sam ja iz Mostara ima 5-6 godina.Naletim nekad dole, ali rijetko.

DarioTZ
Kontakt:

Post Postao/la DarioTZ » 13 feb 2021, 23:34

@zenga

Druze tesko je sazvakati igru , nemoc protiv spezie i nezalaganje svih 10 igraca (bez donarume) .
Zbog cega je ispalo ovako ne znam , ali nadam se da ce se ekipa sto prije vratiti u pravi ritam , jer ako uvezemo par loših kola , i LP ce nam doci u pitanje .

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 13 feb 2021, 23:36

Ako Donnaruma koji slucajem ode besplatno na ljeto onda komplet menadžment treba dati otkaz. Lik je najbolji golman u U-23 kategoriji i jedan od najboljih golmana na svijetu.

DarioTZ
Kontakt:

Post Postao/la DarioTZ » 13 feb 2021, 23:53

Dona moze postati ikona ovog Milana , al za to je potrebna Lp , i vece ambicije da bi on ostao godinama. Nadam se da Raiola nece praviti problem i ce Dona ostati jos nekoliko godina makar

Ruicosta
Kontakt:

Post Postao/la Ruicosta » 14 feb 2021, 01:10

Ne moze se Meite smatrat pojacanjem. Kad ti dodje Meite nisi se pojaco i tacka! Taman da ce iz Primavere neko morat odigrat utakmicu dvije do kraja sezone, igraci poput Meitea, koji nemaju mjesta u mrtvom Torinu, se ne smiju dovodit! Ne znam kakva je logika dovodit nekoga ko nije igro lopte godinu dana nikako, a dvije godine nije igro na evropskom nivou. Ni to nije pojacanje. Dok smo imali onaj neki momenat da moramo krpit klupu s juniorima i igrali smo dobro. Kad su nam 3 juniora na klupi onda su i oni na terenu ratereceni, nema imperativa, nema pritiska. Ako izgube ko ce im ista reci. A sad - najbolji mercato, haj izgubi majcin sine ako smijes. I onda olovne noge pod tim pritiskom. Ja nikoga do kraja sezone doveo ne bih da sam bio umjesto njih u toj upravi. Ali eto, nek su se oni pojacali mrtvom Meiteom i Mandzukicem, bas da vidimo. Dabogda ja ne bio nista u pravu. Dabogda me demantovali sve i Meite i Mandzukic.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 14 feb 2021, 01:36

Ruicosta je napisao/la:
14 feb 2021, 01:10
Ne moze se Meite smatrat pojacanjem. Kad ti dodje Meite nisi se pojaco i tacka! Taman da ce iz Primavere neko morat odigrat utakmicu dvije do kraja sezone, igraci poput Meitea, koji nemaju mjesta u mrtvom Torinu, se ne smiju dovodit! Ne znam kakva je logika dovodit nekoga ko nije igro lopte godinu dana nikako, a dvije godine nije igro na evropskom nivou. Ni to nije pojacanje. Dok smo imali onaj neki momenat da moramo krpit klupu s juniorima i igrali smo dobro. Kad su nam 3 juniora na klupi onda su i oni na terenu ratereceni, nema imperativa, nema pritiska. Ako izgube ko ce im ista reci. A sad - najbolji mercato, haj izgubi majcin sine ako smijes. I onda olovne noge pod tim pritiskom. Ja nikoga do kraja sezone doveo ne bih da sam bio umjesto njih u toj upravi. Ali eto, nek su se oni pojacali mrtvom Meiteom i Mandzukicem, bas da vidimo. Dabogda ja ne bio nista u pravu. Dabogda me demantovali sve i Meite i Mandzukic.
Nego sta su Meite i Mandzukic ako nisu pojacanja ? Ibra se vratio iz MLS-a pa vidi ga sad, Mandzukic je strasan igrac samo mu treba malo vremena. Sto se Meite tiče da su mogli doveli bi Konea ali nisu mogli tako da su se odlucili za najmanje rizicnu varijantu ali opet taj Meite ne bi trebao igrati pored zdravog Tonalia i Bennacera.

Nista skoro nisu potrosili na dovođenje ove trojice igraca i s obzirom kakva je situacija u svijetu s aspekta finansija merkato je odlicno odrađen.
Galliania se isto pljuvalo dosta u zadnjim godinama mandata , ali lik je radio cuda s obzirom na budzet koji je imao, a sad isto vazi za Maldinija. Dzaba sto Elliot ima milijarde i milijarde kad ljudi nisu dosli da bacaju pare u bunar vec da naprave poslovni model koji ce im omoguciti da prodaju klub.

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 14 feb 2021, 09:47

Jbt jedna izgubljena utakmica i odmah drvlje i kamenje. Čak su @memaga i @Ruicosta pozitivni u odnosu na druge komentare.
Problem je loša igra u polju. Biće utakmice koju ćeš izgubiti ako dobro odigrao, biće i utakmica koje će se ne zasluženo dobiti. Ali samo ako se vrati igra sa početka sezone.
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 14 feb 2021, 10:32

Poklopilo se hiljadu stvari kontra nas. Spezia je u svemu bila bolja, te uz ogromnu trku, želju i borbenost vratila nas na tvorničke. Pored toga, nevjerovano da se onoliko kliže na danasnjim terenima? Da li je onaj teren neki hybrid? Ono još nisam vidio.
Očigledno je da pritsak raste, jasno se vidi od "kapitena" do Ibre, tako da se ovim mlađima i nema šta prigovoriti.

Pioli je očito promjneio svoja neka načela pri sastavljanju ekipe, vodjenju tekme i nekih stvari oko tima. Kjer je rovit vec dva mjeseca , to je pokazao izmjenom i onda se pitam zasto Tomori/Kalulu nije igrao od početka. Isto važi i za Benasera.
Mislim da je prije nove godine uvijek birao igrače koji su 100% spremni , sada počinje da se okreće ovim iskusnijim ali nespremnim igračima i to nas pocinje kostati.

Pozdrav za druga Roma!

FORZA MILAN

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 14 feb 2021, 10:42

Ma raja ostaviti ovaj mec vec iza ide se dalje,sinoc jednoatavno nista nije islo kako treba. Ne vjerujem da mozemo ponoviti mec u kojem necemo uputiti sut u okvir gola.

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 14 feb 2021, 13:54

Ja ne mogu da se ne vratim na sinoc.
Prvo,nakon 9 godina ti se nudi skudeto u ruke(znam da je cilj LP i to)
Drugo,Juve kiksao i umjesto da se odmaknemo od njih jos vise mi kiksamo protiv losije ekipe,tu se pokazuje mentalitet i snaga.

Po meni ova ekipa ce uvjek imati problem protiv ekipa koje nas stisnu visoko,mislio sam da je Bennacer rjesenje za to ali vidjeli smo da nije (ne krivim ga direktno i znam da je tek oporavljen).
Najveci problem u svemu ovome od sinoc je sljedeći:
Uvjek ima ekipa koje budu pod pritiskom 10,15,20 minuta i onda nadju nacin da se tog pritiska oslobode. Mi smo sinoc bili pod pritiskom po mojoj procjeni nekih 80 minuta i to je nesto nedopustivo i nesto sto ne mogu razumjeti,pogotovo ako je na drugoj strani Spezia.
Nadam se samo da ih je Pioli cvrsto napao u svlacionici i ukazao im na sve. Presing se rjesi trkom,otvaranjem prostora kratkim pasovima i kombinatorikom,nekom dobrom dugom loptom ako je utrcavanje pravovremeno.
Mi smo sinoc izgledali kao amateri protiv profesionalne ekipe,ispucavali loptu u nedogled,nedopustivo po meni fakat.
Ako nesto ne promjene,ekipe ce poceti da kopiraju igru Spezie sinoc i eto ti jos problema,a nece se sigurno svaka ekipa povuci i cekati nas na svojoj polovici.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 14 feb 2021, 14:28

UrbyEmanuelson je napisao/la:
14 feb 2021, 13:54
Drugo,Juve kiksao i umjesto da se odmaknemo od njih jos vise mi kiksamo protiv losije ekipe,tu se pokazuje mentalitet i snaga.

Po meni ova ekipa ce uvjek imati problem protiv ekipa koje nas stisnu visoko,mislio sam da je Bennacer rjesenje za to ali vidjeli smo da nije (ne krivim ga direktno i znam da je tek oporavljen).
Uvjek ima ekipa koje budu pod pritiskom 10,15,20 minuta i onda nadju nacin da se tog pritiska oslobode. Mi smo sinoc bili pod pritiskom po mojoj procjeni nekih 80 minuta i to je nesto nedopustivo i nesto sto ne mogu razumjeti,pogotovo ako je na drugoj strani Spezia.
Nadam se samo da ih je Pioli cvrsto napao u svlacionici i ukazao im na sve. Presing se rjesi trkom,otvaranjem prostora kratkim pasovima i kombinatorikom,nekom dobrom dugom loptom ako je utrcavanje pravovremeno.
Mi smo sinoc izgledali kao amateri protiv profesionalne ekipe,ispucavali loptu u nedogled,nedopustivo po meni fakat.
Ako nesto ne promjene,ekipe ce poceti da kopiraju igru Spezie sinoc i eto ti jos problema,a nece se sigurno svaka ekipa povuci i cekati nas na svojoj polovici.
:thumbup:
Il Club più titolato al mondo!

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 14 feb 2021, 20:06

UrbyEmanuelson je napisao/la:
14 feb 2021, 13:54

Baš tako.
Nije ovo obična izgubljena utakmica, Spezia nam 90 minuta nije dala ozbiljnije da dođemo do gola i pritiskala nas kao što je Barca pritiskala protivnike u vrijeme Xavia i Inieste. Nedopustivo!
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 15 feb 2021, 09:11

Milan je uzeo 12 od mogućih 21p od početka 2021 (porazi vs Juve, Atalanta, Spezia), te igrao 120min vs Torina u kupu, i ispali vs Intera. Naredne dvije utakmice su jako bitne, jer su obe za 6p. Svakako očekivam žestoku bitku do zadnjeg kola za CL plasman.

Četiri ekipe su dale više golova od Milana, a tri ekipe primile manje. Ukupno četiri ekipe imaju bolju/jednaku gol razliku kao Piolijevi aduti. Sve to sugeriše da Milan nije vrijedan Scudetta, zato spustite očekivanja :mrgreen:

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 15 feb 2021, 10:26

Ma niko se niti kune u skudeto, medjutim sto su duze u borbi za njega to je sigurnije da ce na kraju upasti u top 4, sto je i bio cilj na pocetku sezone.
Druga sad stvar, ako do zadnji 5-6 kola Milan bude u prilici da se ravnopravno bori za titulu, onda potuci se za skudeto pa sta bude.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 15 feb 2021, 13:55

Vi biste trebali zaganjati Sergia Ramosa, naravno ukoliko klub ide u LP...a sve su prilike da hoce.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 15 feb 2021, 14:09

Zenga je napisao/la:
15 feb 2021, 09:11
Milan je uzeo 12 od mogućih 21p od početka 2021 (porazi vs Juve, Atalanta, Spezia), te igrao 120min vs Torina u kupu, i ispali vs Intera. Naredne dvije utakmice su jako bitne, jer su obe za 6p. Svakako očekivam žestoku bitku do zadnjeg kola za CL plasman.

Četiri ekipe su dale više golova od Milana, a tri ekipe primile manje. Ukupno četiri ekipe imaju bolju/jednaku gol razliku kao Piolijevi aduti. Sve to sugeriše da Milan nije vrijedan Scudetta, zato spustite očekivanja :mrgreen:
Ne znam da je iko ovdje od nas u nekom zanosu za skudeto,svi i dalje ocekujemo ta top4 mjesta za LP, sto se pak skudeta tice vecina nas je ovdje i rekla i govorila da nakon 25 kola ako se bude tu gdje smo sad onda vec se apetiti mjenjaju,a evo idu te tekme koje ce biti te sto ce pokazati dalji smjer nase sezone,Inter pa Roma,ako obe izgubimo o skudeto ne treba vise ni spominjati,a onda nam slijedi grcevita borba za top4

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 15 feb 2021, 15:48

Ja se i dalje nadam Scudettu , a vi pisite kako se Milan bori za CL. Ovaj tim ima kvaliteta i potencijala. Drugi na tabeli sa bodom manje od prvoplasiranog i jos 16 utakmica do kraja.Raspored relativno dobar. Nadam se da je Spezia bila dobar samar i da će se nakon tog samara dozvati.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 15 feb 2021, 16:04

meepo je napisao/la:
15 feb 2021, 15:48
Ja se i dalje nadam Scudettu , a vi pisite kako se Milan bori za CL. Ovaj tim ima kvaliteta i potencijala. Drugi na tabeli sa bodom manje od prvoplasiranog i jos 16 utakmica do kraja.Raspored relativno dobar. Nadam se da je Spezia bila dobar samar i da će se nakon tog samara dozvati.
Iduca dva kola ce pokazati od cega je ova ekipa,pa cemo vidjeti je li kadra da se poguraju do kraja za skudeto.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 15 feb 2021, 16:24

Inter i Roma su u pdlicnoj formi i naletu, a mi osjetno padamo, tako da su naredne 2 utakmice nevjerovatno bitne iz vise razloga.
Pod hitno psihicki se moramo podici, jer se vecina igraca oporavila i konkurise za tekme i samo moramo nastaviti igrati svoju igru sa visokim presingom, za razliku protiv Spezie gdje su nas nasom igrom dobili.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.