U Zaliku sam zadnji put bio prije 5 god, i to gore kod Matkovića uz magistralu

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
Nego sta su Meite i Mandzukic ako nisu pojacanja ? Ibra se vratio iz MLS-a pa vidi ga sad, Mandzukic je strasan igrac samo mu treba malo vremena. Sto se Meite tiče da su mogli doveli bi Konea ali nisu mogli tako da su se odlucili za najmanje rizicnu varijantu ali opet taj Meite ne bi trebao igrati pored zdravog Tonalia i Bennacera.Ruicosta je napisao/la: ↑14 feb 2021, 01:10Ne moze se Meite smatrat pojacanjem. Kad ti dodje Meite nisi se pojaco i tacka! Taman da ce iz Primavere neko morat odigrat utakmicu dvije do kraja sezone, igraci poput Meitea, koji nemaju mjesta u mrtvom Torinu, se ne smiju dovodit! Ne znam kakva je logika dovodit nekoga ko nije igro lopte godinu dana nikako, a dvije godine nije igro na evropskom nivou. Ni to nije pojacanje. Dok smo imali onaj neki momenat da moramo krpit klupu s juniorima i igrali smo dobro. Kad su nam 3 juniora na klupi onda su i oni na terenu ratereceni, nema imperativa, nema pritiska. Ako izgube ko ce im ista reci. A sad - najbolji mercato, haj izgubi majcin sine ako smijes. I onda olovne noge pod tim pritiskom. Ja nikoga do kraja sezone doveo ne bih da sam bio umjesto njih u toj upravi. Ali eto, nek su se oni pojacali mrtvom Meiteom i Mandzukicem, bas da vidimo. Dabogda ja ne bio nista u pravu. Dabogda me demantovali sve i Meite i Mandzukic.
UrbyEmanuelson je napisao/la: ↑14 feb 2021, 13:54Ja ne mogu da se ne vratim na sinoc.
Prvo,nakon 9 godina ti se nudi skudeto u ruke(znam da je cilj LP i to)
Drugo,Juve kiksao i umjesto da se odmaknemo od njih jos vise mi kiksamo protiv losije ekipe,tu se pokazuje mentalitet i snaga.
Po meni ova ekipa ce uvjek imati problem protiv ekipa koje nas stisnu visoko,mislio sam da je Bennacer rjesenje za to ali vidjeli smo da nije (ne krivim ga direktno i znam da je tek oporavljen).
Najveci problem u svemu ovome od sinoc je sljedeći:
Uvjek ima ekipa koje budu pod pritiskom 10,15,20 minuta i onda nadju nacin da se tog pritiska oslobode. Mi smo sinoc bili pod pritiskom po mojoj procjeni nekih 80 minuta i to je nesto nedopustivo i nesto sto ne mogu razumjeti,pogotovo ako je na drugoj strani Spezia.
Nadam se samo da ih je Pioli cvrsto napao u svlacionici i ukazao im na sve. Presing se rjesi trkom,otvaranjem prostora kratkim pasovima i kombinatorikom,nekom dobrom dugom loptom ako je utrcavanje pravovremeno.
Mi smo sinoc izgledali kao amateri protiv profesionalne ekipe,ispucavali loptu u nedogled,nedopustivo po meni fakat.
Ako nesto ne promjene,ekipe ce poceti da kopiraju igru Spezie sinoc i eto ti jos problema,a nece se sigurno svaka ekipa povuci i cekati nas na svojoj polovici.
Baš tako.UrbyEmanuelson je napisao/la: ↑14 feb 2021, 13:54Ja ne mogu da se ne vratim na sinoc.
Prvo,nakon 9 godina ti se nudi skudeto u ruke(znam da je cilj LP i to)
Drugo,Juve kiksao i umjesto da se odmaknemo od njih jos vise mi kiksamo protiv losije ekipe,tu se pokazuje mentalitet i snaga.
Po meni ova ekipa ce uvjek imati problem protiv ekipa koje nas stisnu visoko,mislio sam da je Bennacer rjesenje za to ali vidjeli smo da nije (ne krivim ga direktno i znam da je tek oporavljen).
Najveci problem u svemu ovome od sinoc je sljedeći:
Uvjek ima ekipa koje budu pod pritiskom 10,15,20 minuta i onda nadju nacin da se tog pritiska oslobode. Mi smo sinoc bili pod pritiskom po mojoj procjeni nekih 80 minuta i to je nesto nedopustivo i nesto sto ne mogu razumjeti,pogotovo ako je na drugoj strani Spezia.
Nadam se samo da ih je Pioli cvrsto napao u svlacionici i ukazao im na sve. Presing se rjesi trkom,otvaranjem prostora kratkim pasovima i kombinatorikom,nekom dobrom dugom loptom ako je utrcavanje pravovremeno.
Mi smo sinoc izgledali kao amateri protiv profesionalne ekipe,ispucavali loptu u nedogled,nedopustivo po meni fakat.
Ako nesto ne promjene,ekipe ce poceti da kopiraju igru Spezie sinoc i eto ti jos problema,a nece se sigurno svaka ekipa povuci i cekati nas na svojoj polovici.
Ne znam da je iko ovdje od nas u nekom zanosu za skudeto,svi i dalje ocekujemo ta top4 mjesta za LP, sto se pak skudeta tice vecina nas je ovdje i rekla i govorila da nakon 25 kola ako se bude tu gdje smo sad onda vec se apetiti mjenjaju,a evo idu te tekme koje ce biti te sto ce pokazati dalji smjer nase sezone,Inter pa Roma,ako obe izgubimo o skudeto ne treba vise ni spominjati,a onda nam slijedi grcevita borba za top4Zenga je napisao/la: ↑15 feb 2021, 09:11Milan je uzeo 12 od mogućih 21p od početka 2021 (porazi vs Juve, Atalanta, Spezia), te igrao 120min vs Torina u kupu, i ispali vs Intera. Naredne dvije utakmice su jako bitne, jer su obe za 6p. Svakako očekivam žestoku bitku do zadnjeg kola za CL plasman.
Četiri ekipe su dale više golova od Milana, a tri ekipe primile manje. Ukupno četiri ekipe imaju bolju/jednaku gol razliku kao Piolijevi aduti. Sve to sugeriše da Milan nije vrijedan Scudetta, zato spustite očekivanja![]()
Iduca dva kola ce pokazati od cega je ova ekipa,pa cemo vidjeti je li kadra da se poguraju do kraja za skudeto.meepo je napisao/la: ↑15 feb 2021, 15:48Ja se i dalje nadam Scudettu , a vi pisite kako se Milan bori za CL. Ovaj tim ima kvaliteta i potencijala. Drugi na tabeli sa bodom manje od prvoplasiranog i jos 16 utakmica do kraja.Raspored relativno dobar. Nadam se da je Spezia bila dobar samar i da će se nakon tog samara dozvati.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.