NBA 2020/2021
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako
- Felixians4
- Kontakt:
Re: NBA 2020/2021
U Goldenu niko ni slobodno sem Stepha ne zna ubacit
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Školuje ih Steph.
Ode i Greenu koljeno
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Koliko god su Wiggins i Qubre upitni kao 2 i 3 oocija toliko je i Steph ogranicen sa svojom odbranom, Klaya nema da ganja protivnicke bekove vise, Steph je defanzivna labilnosti i kao takav nema prostora da bude u raspravi za mvp ove sezone jer tu je Embid koji je medju kandidatima za dpoy, Bron koji igra odlicnu odbranu. To su 2 glavna kandidata i ostali sem Jokica nisu ni blizu u u konverzaciji za mvp i vjerovatno ce omjer ekipe presuditi u njihovom slucaju. Sto se tice rostera Gsw da je tu Klay itekako bi bili jedni od contendera jer bi Wiggins bio 3 opcija i dosta opasniji, a i ovako izgleda jako dobro, Qubre bi imao dosta manju ulogu. Ja tek sad shvatam koliko je Klay bio bitan za ovu ekipu, Dray bi imao jos vise asistencija da je on tu. Odlican roster i samo je povreda Klaya udaljila gsw od borbe za titulu, racunaj da bi onaj Klay danas imao 25 poena minimum i rukama.Epidaurus je napisao/la: ↑13 feb 2021, 21:14Bivsi AS daje 5 poena po mecu na 35% iz igre i 19% za tri. Za njega je ove sezone bukvalno upitno hoce li pogoditi zicer, a kamo li sta ozbiljnije. Sa ovakvim procentima on je ofanzivni minus bez obzira na odlican playmaking kojeg omogucuje prije svega Stephovo kretanje i maksimalni fokus na njega do te mjere da svako malo iskoce sa 2 igraca pa ostave samog covjeka pod kosem.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑13 feb 2021, 21:02Necemo se sloziti, kao i obicno.Meni nikako ne moze biti los roster sa superstarom, bivsim AS igracem kojeg vec opisah, 2 iznadprosjecna role igraca (Oubre i Wiggins jesu iznad prosjeka svojih uloga) plus top pik.
To je sve bez da pominjem igrace koji su vec par godina tu u sistemu poput Looneya, Leea, Paschalla, pa i Bazemorea koji je njihov produkt.
Wiggins i Oubre su kvalitetni igraci uloge ali kao 2. i 3. opcija su jako upitni. Sa Klayom bi oni imali itekakvog smisla i GSW bi bio ozbiljna ekipa. Wiseman je potencijal i to prilicno ozbiljan ali trenutno nije igrac koji donosi neku preveliku korist. Sasvim ocekivano naravno obzirom da je uletio u NBA iz srednje skole fakticki nakon svega 3 tekme na collegeu.
Paschallu je ovo druga sezona u GSW. Bazemore bio u GSW zadnji put u 2013-14 sezoni. Dakle prije dolaska Kerra dok je jos Jackson bio trener, a ta ekipa i stil igre te ekipe bukvalno nema nikakve veze s ovim sto GSW igra otkako je Kerr tu. Lee je granicni NBA igrac, u jacoj ekipi ne bi imao ni mjesto na dnu klupe. Jedan Cook iz Lakersa koji tu ulazi na teren tek kad je gotova utakmica bi imao sasvim finu minutazu ovdje.
Ekipa je defanzivno kvalitetna bez sumnje ali ofanzivno je odron nad odronima. Sem Stepha tu nemas igraca koji je u stanju iskreirat ikakav sut.
Steph uopce nije defanzivna labilnost niti neka rupa. Milion puta prozvakana prica koja nema nikakvih uporista u stvarnosti i brojkama. Prosjecan defanzivac i pored fizicke limitiranosti. Protivnici su ga ciljali u izolacijama na vrhuncu jer je bolja opcija napasti prosjecnog defanzivca nego vrhunskog kakvi su bili i Klay i Iggy i Draymond.
Ceka se komentar izvjesne osobe na rezultat utakmice GS - BKN, Stephovih 1/8 za tri i Hardenovu partiju. 

Nije za tebe jer ga branis kao da ti je babo, a realno jest, sreca Gsw pa su oni imali taj luksuz u Klayu, Greenu, Igoudali, pa poslije i Durant da to prikriju i zamaskiraju. Sto se tice ofanzivnog dijela Steph je revolucionar,steta sto to nije nikad zaokruzio bar jednim final mvpijem.Epidaurus je napisao/la: ↑14 feb 2021, 04:17Steph uopce nije defanzivna labilnost niti neka rupa. Milion puta prozvakana prica koja nema nikakvih uporista u stvarnosti i brojkama. Prosjecan defanzivac i pored fizicke limitiranosti. Protivnici su ga ciljali u izolacijama na vrhuncu jer je bolja opcija napasti prosjecnog defanzivca nego vrhunskog kakvi su bili i Klay i Iggy i Draymond.
@Nezz ja bi se slozio za Utah, itekako ce oni imati sta reci ove godine, a i u godinama koje dolaze, prosle godine da je Bogdanovic bio koji je i prosle sezone bio im drugi strijelac do povrede oni bi igrali finale zapada sa Lal. Takodje msm da Lac ima jako neugodan matchup sa Denverom i da im oni ne leze, plus Philla mi je dosta bolja ekipa od ovogodisnjeg Bostona koji sa Kembom ne moze nista napraviti, ako se njeg rijese i dovedu nekog Brownu i Tatumu eto i njih u borbi za istok.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑14 feb 2021, 01:53Ja ne znam da iko hype PHI. U vrhu lige jesu, to je cinjenica, ali da neko govori da su medju glavnim kandidatima za titulu, bas i ne.Znaju se glavni kandidati...To su LAL, LAC i BKN. Sve ostale ekipe iz vrha ce vrebati svoju priliku.StevieFranchise je napisao/la: ↑14 feb 2021, 01:44Ma shvatam na šta misliš ali end product Sixersa je potpuno nesrazmjeran hajpu koji je oko njih svake sezone otkako imaju ovaj core. Naravno treba vremena da izgradiš tim ali mislim da je i ovo sa Riversom neki honeymoon period. Ne znam koliko će neko iskustvo pomoći Simmonsu jer on je dostigao svoj plafon i njegova ofanzivna limitiranost njih najviše koči. Bojim se da će potrošiti uzalud vrijeme mijenjajući sve moguće role playere dok on stagnira.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑14 feb 2021, 01:32
Racuna se koliko su puta Embiid i Simmonsa zajedno igrali u POu pa da se pomene to "vjecni"? Ispada da ljudi 6-7 godina ne mogu nista u POu, a realnost je da tek skupljaju to iskustvo.I oni i MIL.Ne dolazi uspjeh preko noci, osim ako ne formiras supertim. DAL se godinama "patio" dok nije dosao do titule.SAS su se godinama "patili" dok nisu dosli do svoje 1.titule, a itekako se igralo dobro, imala 1.mjesta u POu itd.Sigurno si mladji pa to i ne pamtis, jer su se tako ekipe gradile i tako je ekipa sticala iskustvo.A ne ovo danas, ako ne osvojis u 2 godine, batali sve, niko ku.rcu ne valja, chokeri i sl.
Titulu je tesko osvojiti, neko ce uzeti jednom, neko nijednom.Ne mogu svim imati po 5 titula i ne mogu svi kreirati supertimove.
@Chief Ja to ne gledam tako. Gledam tim kao tim. Ako je ekipa sposobna igrati vrhunsku odbranu, a uz to imati i vrhunski napad, to je itekako opasna ekipa.Historija pokazuje da timovi sa top 5 napadom i odbranom obicno igraju finale. UTA je trenutno jedina ekipa u ligi koja to ima.
Ne branim ga ja, brane ga brojke. Defanzivne rupe su igraci poput Traea, Thomasa il Kembe koji nisu u stanju bukvalno nista odbraniti. Steph takav igrac nikad nije bio sto potvrdjuju i brojke. Smijesno je da mit o Stephu kao defanzivnoj rupi postoji i nakon toliko godina. 1 na 1 nikada nije bio neki faktor ali nije bio ni rupetina kao ova trojica sto ih gore spomenuh dok je u timskoj odbrani uvijek bio sasvim korektan i nikada nije ispadao kao zadnji amater.rudy91 je napisao/la: ↑14 feb 2021, 04:40Nije za tebe jer ga branis kao da ti je babo, a realno jest, sreca Gsw pa su oni imali taj luksuz u Klayu, Greenu, Igoudali, pa poslije i Durant da to prikriju i zamaskiraju. Sto se tice ofanzivnog dijela Steph je revolucionar,steta sto to nije nikad zaokruzio bar jednim final mvpijem.Epidaurus je napisao/la: ↑14 feb 2021, 04:17Steph uopce nije defanzivna labilnost niti neka rupa. Milion puta prozvakana prica koja nema nikakvih uporista u stvarnosti i brojkama. Prosjecan defanzivac i pored fizicke limitiranosti. Protivnici su ga ciljali u izolacijama na vrhuncu jer je bolja opcija napasti prosjecnog defanzivca nego vrhunskog kakvi su bili i Klay i Iggy i Draymond.
Trae, Thomas, Kemba su priča za sebe, ali to ne mjenja cinjenicu da je Curry uzasan u defanzivi iako je bolji od te trojice, mogu brojke biti kakve hoce, on je medju najgorim defanzivcima na terenu u datom momentu, luksuz je bio sto su oni to mogli sakriti sa vec pomenutim igračima. To sto ti meni nabrojis ozonske rupe u odbrani ne mjenja da je i Steph samo rupa velika, a ne ozonska.Epidaurus je napisao/la: ↑14 feb 2021, 04:53Ne branim ga ja, brane ga brojke. Defanzivne rupe su igraci poput Traea, Thomasa il Kembe koji nisu u stanju bukvalno nista odbraniti. Steph takav igrac nikad nije bio sto potvrdjuju i brojke. Smijesno je da mit o Stephu kao defanzivnoj rupi postoji i nakon toliko godina. 1 na 1 nikada nije bio neki faktor ali nije bio ni rupetina kao ova trojica sto ih gore spomenuh dok je u timskoj odbrani uvijek bio sasvim korektan i nikada nije ispadao kao zadnji amater.rudy91 je napisao/la: ↑14 feb 2021, 04:40Nije za tebe jer ga branis kao da ti je babo, a realno jest, sreca Gsw pa su oni imali taj luksuz u Klayu, Greenu, Igoudali, pa poslije i Durant da to prikriju i zamaskiraju. Sto se tice ofanzivnog dijela Steph je revolucionar,steta sto to nije nikad zaokruzio bar jednim final mvpijem.Epidaurus je napisao/la: ↑14 feb 2021, 04:17Steph uopce nije defanzivna labilnost niti neka rupa. Milion puta prozvakana prica koja nema nikakvih uporista u stvarnosti i brojkama. Prosjecan defanzivac i pored fizicke limitiranosti. Protivnici su ga ciljali u izolacijama na vrhuncu jer je bolja opcija napasti prosjecnog defanzivca nego vrhunskog kakvi su bili i Klay i Iggy i Draymond.
Joj smrde Currija sto se usmrdio k'o hala
2-9 trojka, 5 asistencija na 4 turnovera i -26
Mogo je tamo debilima nabijat statistiku
Dok Harden doktorski, pisa ga po glavi malo, 16 asistencija to ovaj ne moze za 6 tekmi prikupit
2-9 trojka, 5 asistencija na 4 turnovera i -26

Mogo je tamo debilima nabijat statistiku
Dok Harden doktorski, pisa ga po glavi malo, 16 asistencija to ovaj ne moze za 6 tekmi prikupit
Kakav coban vodi ovaj Denver post
Danas svaka šuša ima pravo na svoje misljenje

23
Jazzeri ce imati jednog na ASW, od trojke Conley, Spida, Gobert ko zaslužuje najvise
za mene nema neke dileme, Conley je MVP te ekipe samim time zaslužuje i AS, uporedio bi to sa Sunsima do prije par utakmica gdje je Booker onako na oko imao brojke koje vise iskacu ali CP3 je bio MVP, sad ovom serijom Booka u zadnje vrijeme situacija je nekih 50/50
i uvijek skakljivo pitanje da li prosiriti AS na 15 igraca, ali onda donekle malo gubi taj poziv na znacaju i razvodnjava se kriterij
za mene nema neke dileme, Conley je MVP te ekipe samim time zaslužuje i AS, uporedio bi to sa Sunsima do prije par utakmica gdje je Booker onako na oko imao brojke koje vise iskacu ali CP3 je bio MVP, sad ovom serijom Booka u zadnje vrijeme situacija je nekih 50/50
i uvijek skakljivo pitanje da li prosiriti AS na 15 igraca, ali onda donekle malo gubi taj poziv na znacaju i razvodnjava se kriterij
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
#Bosnianbeast
#DLOading
#WeGoHard
#DLOading
#WeGoHard
Imali 2 ozbiljne utakmice od trejda Hardena.Jednu dobili na guzove jednu ih Phila našamarala.
23
- BuffonGigi
- Kontakt:
Joj ovog alema zivota mi 

Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
To nije nikakva cinjenica jer ta tvrdnja nema nikakvo uporiste u stvarnosti niti ima podataka koji ce potvrditi tvrdnju da je Steph defanzivna rupa. Klasicna mitologija izmisljanje.rudy91 je napisao/la: ↑14 feb 2021, 05:30Trae, Thomas, Kemba su priča za sebe, ali to ne mjenja cinjenicu da je Curry uzasan u defanzivi iako je bolji od te trojice, mogu brojke biti kakve hoce, on je medju najgorim defanzivcima na terenu u datom momentu, luksuz je bio sto su oni to mogli sakriti sa vec pomenutim igračima. To sto ti meni nabrojis ozonske rupe u odbrani ne mjenja da je i Steph samo rupa velika, a ne ozonska.Epidaurus je napisao/la: ↑14 feb 2021, 04:53Ne branim ga ja, brane ga brojke. Defanzivne rupe su igraci poput Traea, Thomasa il Kembe koji nisu u stanju bukvalno nista odbraniti. Steph takav igrac nikad nije bio sto potvrdjuju i brojke. Smijesno je da mit o Stephu kao defanzivnoj rupi postoji i nakon toliko godina. 1 na 1 nikada nije bio neki faktor ali nije bio ni rupetina kao ova trojica sto ih gore spomenuh dok je u timskoj odbrani uvijek bio sasvim korektan i nikada nije ispadao kao zadnji amater.rudy91 je napisao/la: ↑14 feb 2021, 04:40
Nije za tebe jer ga branis kao da ti je babo, a realno jest, sreca Gsw pa su oni imali taj luksuz u Klayu, Greenu, Igoudali, pa poslije i Durant da to prikriju i zamaskiraju. Sto se tice ofanzivnog dijela Steph je revolucionar,steta sto to nije nikad zaokruzio bar jednim final mvpijem.
Samo ova Utah igra i ne misle stati,samo da ih povrede zaobidju bice itekako tezak protivnik svakome.
Koliko se ova Utah moze povezivati sa Atlantom 14/15?
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.