FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Samozdravlje
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Samozdravlje » 16 feb 2021, 19:41

Kad si navijac koji nije blizak Klubu, onda ti nista ne preostaje nego to "AKO".

- Sta AKO Nam i Uprava smatraju ili zele da od ove sezone (+9), FKS ide putem samoodrzivog kluba ? Samoodrziv Klub je bio krajni cilj ulaska Tana.
- Sta AKO Nam nema zelju da svake sezone upunpava vise od 2 mill.€.? COVID itd...
- Sta AKO se poigralo sa Namovim povjerenjem 800 kKM duga, ako je Jahic nesto zabrljao ili neko drugi iz Uprave ?
- Sta AKO se sa dovodjenjem Italijana u Akademiju cini konacni zaokret u vodjenju Kluba ?

Nekako mi se cini da @Pantelija nesto zna, nekako mi iskljuciv i nepomirljiv :kafa:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 16 feb 2021, 19:48

Samozdravlje je napisao/la:
16 feb 2021, 19:41
Kad si navijac koji nije blizak Klubu, onda ti nista ne preostaje nego to "AKO".

- Sta AKO Nam i Uprava smatraju ili zele da od ove sezone (+9), FKS ide putem samoodrzivog kluba ? Samoodrziv Klub je bio krajni cilj ulaska Tana.
- Sta AKO Nam nema zelju da svake sezone upunpava vise od 2 mill.€.? COVID itd...
- Sta AKO se poigralo sa Namovim povjerenjem 800 kKM duga, ako je Jahic nesto zabrljao ili neko drugi iz Uprave ?
- Sta AKO se sa dovodjenjem Italijana u Akademiju cini konacni zaokret u vodjenju Kluba ?

Nekako mi se cini da @Pantelija nesto zna, nekako mi iskljuciv i nepomirljiv :kafa:
Ista ja ne znam samo znam da bez napadaca nemamo dole sta traziti
A to nije dobro
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 16 feb 2021, 19:49

Pa i jesmo samoodrziv klub,samo ga Nam odrzava 😁

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 16 feb 2021, 19:50

Ne kontam kako ovi sto im se gadi i tema i pisanje na njoj opet ulaze na nju. Pa nije ovo posao da se mora. Samo preskocite...
Bahati, bahati Željkan!
1946

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 16 feb 2021, 19:56

Tjerali do sad na tribine sve igrace, sad kad brane Emira po cijenu svega u slucaju Hrvoja se usutili. Meni nije problem rec nisam u pravu, drugi je, pogrijesio sam. Vecini je to najteze napisati.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Indianac
Kontakt:

Post Postao/la Indianac » 16 feb 2021, 19:59

Sta ako nam Nam namjerno zavrno pipu?

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 16 feb 2021, 20:07

feniksptica je napisao/la:
16 feb 2021, 19:56
Tjerali do sad na tribine sve igrace, sad kad brane Emira po cijenu svega u slucaju Hrvoja se usutili. Meni nije problem rec nisam u pravu, drugi je, pogrijesio sam. Vecini je to najteze napisati.
Kakve tribine, kakvo tjeranje, treba nam svaki igrac. Bice teska sezona, igra se na dva fronta

Ahmoveliki
Kontakt:

Post Postao/la Ahmoveliki » 16 feb 2021, 20:14

Mislim da je Mili dosao na preporuku Vinkeca i mislim da ce se on i zalagati da mu ostane u ekipi do kraja ugovora...
Moje misljenje il ugovor il tribina! Necemo vala ni tebi biti "odskocna daska" sjedni 3 4 mjeseca pa se onda kontaj hos u zrinjski hos u seriu c :stop:

Ubit cemo brasno u nehljebima... Heba 2 komada :bih:

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 16 feb 2021, 20:16

Bas ce tsko kvalitetnog igraca Vinko poslati na tribine ds bi udovoljio nezadovoljnim navijacima... Al pazi, nezadovoljan a imas polusezonu bez poraza :rol: :rol: :rol:

Uostalom, da se navijaci ista pitaju u odlucivanju kluba nebi mi nogu dali "onome"
Zadnja izmjena: Zip, dana/u 16 feb 2021, 20:17, ukupno mijenjano 1 put.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 16 feb 2021, 20:17

Sanchez1987 je napisao/la:
16 feb 2021, 19:49

Pa i jesmo samoodrziv klub,samo ga Nam odrzava 😁

Jesi li Ti pismen Ahbabu :njanjanja: , nisam rekao NAModrziv, nego samoodrziv. Shvatit ces da se salim sa ovim "pismen" :thumbup: halali .

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 16 feb 2021, 20:20

Zip je napisao/la:
16 feb 2021, 20:16
Bas ce tsko kvalitetnog igraca Vinko poslati na tribine ds bi udovoljio nezadovoljnim navijacima... Al pazi, nezadovoljan a imas polusezonu bez poraza :rol: :rol: :rol:

Uostalom, da se navijaci ista pitaju u odlucivanju kluba nebi mi nogu dali "onome"
Mislis da ce njega pitati da li Mili ide na tribine ili ne? Nekako se meni cini da je to stav kluba, tj.uprave. Moguce i da grijesim.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 16 feb 2021, 20:20

Pantelija je napisao/la:
16 feb 2021, 19:48

Ista ja ne znam samo znam da bez napadaca nemamo dole sta traziti
A to nije dobro

Onda mi je lakse .

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 16 feb 2021, 20:20

Zip je napisao/la:
16 feb 2021, 20:16

Sto izvrces sve sto se napise???
To je pravilo kluba otkad je Emir tu. I to je i emir tekao. Zo de reklo i rahmanovicu i tataru prosli put.
Sad kao mi hocemo da neko ide na tribine. Sto izmisljas?

To je dvolično i jadno. Kao sto je slagao za strance, kao sto je slagao za zamjene ako neko ode, kao sto je slagao za to da je pratio cmiljanica tako je i ovo slagao, pogazio.
I niko nista ne trazi, boli me neka stvar ko ce igrati, hocu titulu.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 16 feb 2021, 20:21

Seres ti Zip mnogo, a do jucer zajedno ismijavasmo neke ljude. Je l ko rekao da je iko nezadovoljan ? Shvatas li da umjesto 6 nerijesenih s 2 poraza i 2 pobjede od toga biimao vise bodova ? Shvatas li da je ova struktura ljudi u klubu zauzela takav stav ? Branis ljude koji mijenjaju svoje stavove i principe ??
Nije jos gotovo, ima vremena da potpise. Al i Adukor i Darko su bili kvalitetni igraci, pa se slali. Samo tad smo za njih imali zamjene a sad svako zna da nemamo zamjenu za Milicevica i pravite se ludi i pokusavate kroz neki prelos sarkazam sve rjesavati. Stani iza svojih rijeci i kad nije idealna situacija.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 16 feb 2021, 20:25

Pa baš ova sezona je ta koja realno može biti za nas historijska što se tiče prihoda i rashoda i samoodrživosti.
Dobrim radom i dobrim rezultatima smo popravili koeficijent, na ruku nam ide i formiranje trećeg europskog takmičenja - konferencijske lige.

Održimo ovaj nivo kvaliteta koji smo imali sa Rahmanovićem, Tatarom, Ahmetovićem i ponovimo prošlogodišnji rezultat u evropi i mi smo faktički po prvi put u historiji, samoodrživi, odnosno, prihodi bi nam bili veći od rashoda.

1. kolo LP (kući + na strani)
2. kolo LP (kući + na strani) *ispadanje
3. kolo EL (kući + na strani)
4. PLAY OFF EL (kući + na strani) *ispadanje
Ovaj rezultat nam je donio cirka 4 miliona KM, bez publike, bez TV prava.
Ovaj rezultat da ponovimo, što je realno, imali bi zagarantovanu GRUPNU FAZU Konferencijske lige, neko je napisao da bi te grupe nama donijele automatski 2 miliona EURA (treba provjeriti?), što znači:
Šest dodatnih utakmica, tri utakmice kući i tri na strani.
Vjerovatno svaki remi/pobjeda donosi prihode.

Ukoliko mogne publika biti na stadionima i ukoliko bi igrali na Koševu, mi bi sigurno imali minimalno prosjek 15 000 po utakmici. Neka je prosječna karta 10KM, u tih minimalno 7 domaćih utakmica bi od karata zaradili preko 1 milion KM.
TV prava, sponzori, igrači u izlogu.. sve su to mogući prihodi, doduše, ima i troškova organizacije i putovanja al to bi ova stavka i pokrila.

Malo je nelogično, kad smo sad na izvoru i prešli "toliki put" do samoodrživosti, da na kraju mjenjalo ploču i brišemo ono što smo godinama gradili.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 16 feb 2021, 20:27

Poceo se i Zip gubit :kafa:
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 16 feb 2021, 20:30

Dvojica nam fale do tri milje, da su se @Mortem i @Samozdravlje učlanili, sad bi zaokružili tricu.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 16 feb 2021, 20:33

feniksptica je napisao/la:
16 feb 2021, 20:21
Seres ti Zip mnogo, a do jucer zajedno ismijavasmo neke ljude. Je l ko rekao da je iko nezadovoljan ? Shvatas li da umjesto 6 nerijesenih s 2 poraza i 2 pobjede od toga biimao vise bodova ? Shvatas li da je ova struktura ljudi u klubu zauzela takav stav ? Branis ljude koji mijenjaju svoje stavove i principe ??
Nije jos gotovo, ima vremena da potpise. Al i Adukor i Darko su bili kvalitetni igraci, pa se slali. Samo tad smo za njih imali zamjene a sad svako zna da nemamo zamjenu za Milicevica i pravite se ludi i pokusavate kroz neki prelos sarkazam sve rjesavati. Stani iza svojih rijeci i kad nije idealna situacija.

Sa 6 nerjesenih i 8 pobjeda smo SAMPIONI, bez obzira na ostale rezultate.
Vjerovatno si mislio 2 pobjede,2 poraza i 2 remija su 8 bodova, ali ako su porazi od kona, onda je titula upitna. Naravno da kone dobiju svih 14 :urnebes:

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 16 feb 2021, 20:38

Nema tu nikakvog političkog puta, jednostavno okreće se nova politika kluba, ide se putem kojim je dinamo krenuo na početku, okretanjem akademiji, i mladim igračima. Doveden je italijan i mora se novo poglavlje sad okrenuti. 2020 godina je smrt za mnoge klubove postala. Puno igraca puno rashoda bez karata sponzora novca. Dug je nastao jer je takva situacija došla po klub kao u svijetu. Jahić manje više problem. Očito je da nije niskim ugovor produžen jer će se na kraju godine rastati sa mnogima. Onaj ko ima ugovor ostat će meni se čini ovi momci do 23 24 godine ce tu biti, a za ostale će vjerovatno pregovaranje ići... uzimajući ovaj novonastali dug prema poreskoj, ne može se dobit radna dozvola za igraca dok se ne izmire obaveze prema državi. I naravno vrlo logično je da nismo nikog onda ni doveli zbog toga što velika primanja traže. I ostali klubovi su u **** jer će se za radnu vizu sačekati dobro a plata ide uredno. Zato se nadam da ostali igrači imaju važeći radnu dozvolu. Da nećemo imati problema.
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

JohnKeynes97
Kontakt:

Post Postao/la JohnKeynes97 » 16 feb 2021, 20:38

Jedan sto rece jucer da nece reciklirat postove, danas opet nastavi po starom.
PSPHM

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: ado-hz, Beli98, Hajdeee, inzomni, Jabroni, laznokrilo, mosarajvosa83, Pena, roccosiffredi i 98 gostiju.