Da, priznat fakultet ne znaci automatski i priznata diploma.
Poslodavcima je diploma manje-vise nebitna, njima su bitne kvalifikacije u vidu iskustva. Nostrifikacija diplome je preduslov za vizu.
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Da, priznat fakultet ne znaci automatski i priznata diploma.
https://belgrad.diplo.de/rs-sr/service/ ... /-/2309924
Sve zavisi od pokrajine do pokrajine.
Zavisi od osobe do osobe. Koliko će se posvetiti tome.Henk je napisao/la: ↑19 feb 2021, 00:29Pozdrav ljudi, nadam se da će mi neko iskreno odgovoriti. Jer bajki mi je na vrh glave. Koliko je zaista potrebno učenja vremenski da se savlada B1, bar onoliko koliko treba za polaganje? Neko ko jezik uči u svojoj matičnoj zemlji. Jer svi kao znaju, svi su to iz prve, to je prelagano itd a kad ih pitaš neku osnovu sa A2 pojma nemaju. Koliko treba riječi znati za B1? Ugl svaka info, savjet bilo šta dobro je došao. Ako je neko voljan više da objasni može i preko mejla samo nek se javi. Hvala vam unaprijed i samo iskreno bez nekih balkansko šupljih priča molim.
Za pricu bez bajki je potrebno da kazes nesto o znanju maternjeg jezika, talentu sto se tice stranih jezika i nivou njemackog kojeg trenutno posjedujes. Druga stvar, kako mislis vremenski? Koliko planiras dnevno odvojit vremena za ucenje njemackog? Nije isto ucit sat vremena i 4 dnevno. Ovo je tek bitno, kad iskreno sam sebi odgovoris ova pitanja iznad. Covjek ucenjem svaki dan zapravo shvati koliko toga ne zna, a zivi u potpuno oprecnom ubjedjenju.Henk je napisao/la: ↑19 feb 2021, 00:29Pozdrav ljudi, nadam se da će mi neko iskreno odgovoriti. Jer bajki mi je na vrh glave. Koliko je zaista potrebno učenja vremenski da se savlada B1, bar onoliko koliko treba za polaganje? Neko ko jezik uči u svojoj matičnoj zemlji. Jer svi kao znaju, svi su to iz prve, to je prelagano itd a kad ih pitaš neku osnovu sa A2 pojma nemaju. Koliko treba riječi znati za B1? Ugl svaka info, savjet bilo šta dobro je došao. Ako je neko voljan više da objasni može i preko mejla samo nek se javi. Hvala vam unaprijed i samo iskreno bez nekih balkansko šupljih priča molim.
Bjeze od advokata ko djavo od krsta.
Obavezno pogledaj ugovor. Pogotovo dio o otkaznom roku. Ako ga nisi ispostovao, vrlo cesto je posljedica neisplacivanje posljednje plate ili tuzba. U 95% slucajeva se to preda kao sporazumni raskid ugovora, radi izbjegavanja tih zajebancija sa obje strane, medjutim posto si ti dao otkaz to je jednostrani willenserklärung, za koji ne treba potvrda tj. odgovor s druge strane(a po svemu sudeci gazda i nije bas neki ok lik). Vazeci je od trenutka primanja istog od strane gazde. Dakle, u ovom slucaju si ti nosioc odgovornosti, a ne gazda, te si shodno tome obavezan i voditi racuna na trajanje otkaznog roka.
Kod B1 ti je najbitnije da možeš sastavljati kompliciranije rečenice, odnosno, one sa veznicima "dass" i "weil", tj. klauzualne, kako bi pokazao da imaš znanje jezika na nekom većem nivou dovoljnom za razgovor, to automatski znači i da ti treba veće znanje gramatike, no ništa pretjerano. Poslije toga, najveća prepreka je fond riječi jer ono sa A2 nije dovoljno. Kompliciraniji su zadaci na ispitu, teme o kojima se razgovara i slično. Naprimjer, na A2 je dovoljno da napišeš mail od 50 riječi i to su kao odgovori na četiri neka pitanja. Na B1 situacija je dosta teža sa obzirom da mail bude 80 riječi, a moraš "napisati" komentar na neki članak, odnosno dati svoje mišljenje. Znam da to nije mail, al' profesorica tako zove. Pored toga, jedan od zadataka na ispitu je i prezentacija određene teme, često "Leben in der EU - ja oder nein", gdje moraš da daš svoje mišljenje o EU, kakva je situacija o matičnoj zemlji, te da navedeš prednosti i mane života u EU. Kad to ispričaš neko će ti postaviti pitanje, pa moraš znati šta te pita i odgovoriti na to, no ponekad će te pitati nešto što si već rekao i moraš im odgovoriti da si to već rekao (trik pitanje). Pored toga, imaš i dio ispita gdje slušaš audio snimak i zaokružuješ tačne odgovore, te 'lesen' dio gdje dobiješ osam oglasa i sedam naslova za njih i moraš da spojiš koji oglas ide sa kojim naslov (jedan je višak).Henk je napisao/la: ↑19 feb 2021, 00:29Pozdrav ljudi, nadam se da će mi neko iskreno odgovoriti. Jer bajki mi je na vrh glave. Koliko je zaista potrebno učenja vremenski da se savlada B1, bar onoliko koliko treba za polaganje? Neko ko jezik uči u svojoj matičnoj zemlji. Jer svi kao znaju, svi su to iz prve, to je prelagano itd a kad ih pitaš neku osnovu sa A2 pojma nemaju. Koliko treba riječi znati za B1? Ugl svaka info, savjet bilo šta dobro je došao. Ako je neko voljan više da objasni može i preko mejla samo nek se javi. Hvala vam unaprijed i samo iskreno bez nekih balkansko šupljih priča molim.
Ovo nastane kad pitaš ljude koji su učili samo da polože ispit. Oni nisu slušali njemački mimo kurs, čitali mimo kursa, niti pokušavali da ga nauče. Naučili su napamet da napišu mail, razgovor su uvježbali onoliko koliko treba, a lesen i horen na A2 su prejednostavni, te su čak i bodovni zahtjevi za prolazak smiješni.kad ih pitaš neku osnovu sa A2 pojma nemaju
Ima i ovaj:Kaunas je napisao/la: ↑19 feb 2021, 09:02Odlican kanal za ucenje
https://youtube.com/c/LearnGermanwithAnja
Kad te nuzda natjera ne pitas nista, sutis i uciskraljttbvb je napisao/la: ↑19 feb 2021, 09:19Da ste ovdje tako htjeli učiti, svi bi bili neki stručnjaci i ne bi vam padalo na pamet da idete odavde![]()
Nadam se da si samo sarkastičan.kraljttbvb je napisao/la: ↑19 feb 2021, 09:19Da ste ovdje tako htjeli učiti, svi bi bili neki stručnjaci i ne bi vam padalo na pamet da idete odavde![]()
Članovi su najgori, gledam ovaj easy german sa njemačkom transkripcijom i engleskim prijevodom i der, das, dem, den, die sve lijepo prevedeno sa "the".redbull93 je napisao/la: ↑19 feb 2021, 09:25Kad te nuzda natjera ne pitas nista, sutis i uciskraljttbvb je napisao/la: ↑19 feb 2021, 09:19Da ste ovdje tako htjeli učiti, svi bi bili neki stručnjaci i ne bi vam padalo na pamet da idete odavde![]()
![]()
Ja imam problem sa rijecima u pm, moram nauciti ih puno vise. Gramatika i nije losa, vladam opet tim, samo vokabular obogatiti i clanove nauciti u ovom glupom njemackom.
Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, huupmil i 8 gostiju.