bordobijeli je napisao/la: ↑22 feb 2021, 08:01
Ne znam o kakvom mentalitetu pricate, nisu oni uopšte puno uspjesniji u derbijima da mozes reci imaju bolji mentalitet za derby, jesu od od posljednja tri dva dobili. Derby presudi ko ima vise zelje pa rekao bi i srece nema tu pravila, meni sto je zanimljivo cesto zna pobjediti ekipa koja je u problemima i negativnostima, valjda se vise naloze posto kad derby dobijes popraviš tu negativu.
Jesu. U zadnjih 10 sezona mi imamo dvije pobjede na Grbavici, oni pet. Na Koševu 3-3 u pobjedama. 90% nerješenih rezultata smo bili bolji na terenu al nismo dobili. Šta je to ako nije mentalitet? U strahu smo nekom konstantno, protiv njih smo promašili više mrtvih zicera nego protiv svih drugih ekipa u ligi. Na zadnjem derbiju tri Haretove, jedna Pejović.
Na derbiju 2:2 na Grbavici Ahmet promašio prazan gol nakon prečke Stanojevića, doduše iz teške pozicije but still...
U sezoni 17/18 prvi derbi na Koševu Rahmanović promašio penal, drugi derbi na Koševu pogodio stativu sa 10ak metara u čistoj situaciji.
Derbi na Grbavici kad je bio bojkot Hordi Hebib promašio prazan gol sa 5 metara.
Iste sezone na Koševu Četković s 10 metara u čistoj situaciji nabije loptu 3 metra preko gola, Mihojević promaši zicer nakon kornera.
Na Koševu na Bekićdan Hebib zaobiđe golmana i promaši gol, doduše tad smo uzeli utakmicu.
Na Grbavici u sezoni 14/15 Dulja 2 puta išao 1 na 1 i nije zabio.
Strah od pobjede, ogromna želja igrača da soliraju, povaljaju i ponize protivnike... Koštali su nas pobjeda u najmanje 5 derbija.