FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Bordolav
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Bordolav » 22 feb 2021, 07:58

Bice to sve aBd dobro, samo tisina bez najava!
Jer svi znamo sta je derbi, ma koliko jedan tim bio
dominantniji znalo se uvijek odbiti od glavu.
Sjetimo se sansi iz proslog derbija, i prvog poluvremena
A onda se trebamo sjetiti i drugog poluvremena.
Sto se peh moze navuci na kosti malo je reci.
JA SAM VISE ZA ONU VARIJANTU GDJE NEMA PUNO PRICE I NAJAVA, A NA KRAJU SE REZULTAT I USPJEH SLAVI!
A pri tome dobije se duplo, jer si ispao dingospo, kao sto mi to i jesmo kao Klub, a ujedno ih i sprcio!
Hvala prijatno, nemamo mi vremena😎😎😎

I

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 22 feb 2021, 08:01

Ne znam o kakvom mentalitetu pricate, nisu oni uopšte puno uspjesniji u derbijima da mozes reci imaju bolji mentalitet za derby, jesu od od posljednja tri dva dobili. Derby presudi ko ima vise zelje pa rekao bi i srece nema tu pravila, meni sto je zanimljivo cesto zna pobjediti ekipa koja je u problemima i negativnostima, valjda se vise naloze posto kad derby dobijes popraviš tu negativu.

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 22 feb 2021, 08:15

slika
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 22 feb 2021, 08:25

Imaju oni jaku ekipu. Nismo mi toliko bolji da mozemo najavljivati lagane pobjede. Ni protiv drugih ekipa iz vrha nije drasticna razlika u kvaliteti tima. Ako cemo realno u 5 deka.

FK SARAJEVO
Velkoski-Mesanovic-Fanimo
---------------TS Susic

ZELJEZNICAR
Veseli-Lendric-E.Zec
------------Stilic

BORAC
Ziljkic-Lukic-Zakaric
---------Vranjes

ZRINJSKI
Govedarica-Ivancic-Filipovic
--------------------Bilbija

VELEŽ
Brandao-Georgijevic-Cvijanovic
---------------Vehabovic

TUZLA
Crnkic-Ubiparip-Nukic
-------------Brkic

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 22 feb 2021, 08:28

Alen1987 je napisao/la:
22 feb 2021, 08:25
Imaju oni jaku ekipu. Nismo mi toliko bolji da mozemo najavljivati lagane pobjede. Ni protiv drugih ekipa iz vrha nije drasticna razlika u kvaliteti tima. Ako cemo realno u 5 deka.

FK SARAJEVO
---------------TS Susic

ZELJEZNICAR
Veseli-Lendric-E.Zec
------------Stilic

BORAC
Ziljkic-Lukic-Zakaric
---------Vranjes

ZRINJSKI

VELEŽ
---------------Vehabovic

TUZLA
Crnkic-Ubiparip-Nukic
-------------Brkic
tek kad budemo neporazeni ili oborimo rekord neki o osvojenom broju poena mozemo pricati da smo bolji, par titula kad uvezemo onda tek o nekoj dominaciji...

#AleneOprosti :kafa: :wtf:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 22 feb 2021, 08:30

Borac na papiru ima najkvalitetniji napadackio dio, ali eto na pripremama recimo niti jedan gol nisu postigli.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

GangEvil
Kontakt:

Post Postao/la GangEvil » 22 feb 2021, 08:33

holyman je napisao/la:
22 feb 2021, 00:59
Ista prica kao i za prosli derbi.
Mi smo mnogo superiorniji, oni nikad gori.

Plava khurva kada primi gol, ne moze pobijediti, nemaju ni kvalitet ni mentalitet za to, ako ima neko statistiku neka ostavi ovdje, mislim da su 9 puta prvi primali go, a samo jednom na kraju slavili. Dok je nama preokrenuti rezultat u 2 minute macji kasalj..

Prosli derbi nismo dobili 4-0 samo zbog trenera koji se povukao u drugom i koji je drzao u igri onog imbecila sto se odaziva na ime handze.
Sada je druga prica. 0-3 ponovilo se abd
Da li ti je dobro.....pa samo zadnja 2 derbija što su dobili, oba su počeli gubiti....Toliko o tome da su 9, a samo jednom....🤦

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 22 feb 2021, 08:38

GangEvil je napisao/la:
22 feb 2021, 08:33
holyman je napisao/la:

Plava khurva kada primi gol, ne moze pobijediti, nemaju ni kvalitet ni mentalitet za to, ako ima neko statistiku neka ostavi ovdje, mislim da su 9 puta prvi primali go, a samo jednom na kraju slavili. Dok je nama preokrenuti rezultat u 2 minute macji kasalj..

Prosli derbi nismo dobili 4-0 samo zbog trenera koji se povukao u drugom i koji je drzao u igri onog imbecila sto se odaziva na ime handze.
Da li ti je dobro.....pa samo zadnja 2 derbija što su dobili, oba su počeli gubiti....Toliko o tome da su 9, a samo jednom....🤦
Mozda misli na 9 meceva u ovoj sezoni, a ne na zadnjih 9 derbija. Nema potrebe da odmah napadate ljude, prvo bar upitajte ili ukazite na gresku. Cuj da li ti je dobro :D
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 22 feb 2021, 08:43

GangEvil je napisao/la:
holyman je napisao/la:

11 od 19 meceva u prosloj polusezoni su prvi primili pogodak i morali vracati rezultat, vjerovatno na to misli ...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 22 feb 2021, 09:01

Napapijri je napisao/la:
22 feb 2021, 08:38
GangEvil je napisao/la:
holyman je napisao/la:

Mozda misli na 9 meceva u ovoj sezoni, a ne na zadnjih 9 derbija. Nema potrebe da odmah napadate ljude, prvo bar upitajte ili ukazite na gresku. Cuj da li ti je dobro :D
Ma ja, nesto sam brisao i uredjivao pa zaboravio dodati da je to u prvom dijelu, medjutim nije ni 9 nego cak 11 puta ko sto denchi rece
NEMA NAZAD

Zoran28
Kontakt:

Post Postao/la Zoran28 » 22 feb 2021, 09:03

U derbiju nema pravila, ali da od drugih pravite Lester, Atletiko M., Lajocig...vala i nema nekog smisla. Ali eto...
Dugo se Osim pokušavao izboriti za svoje mjesto pod suncem, a kada ga je početkom 1960-ih našao, došla je čuvena Afera Planinić i jednogodišnja suspenzija, službeno zbog namještanja utakmica

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 22 feb 2021, 09:22

Ako im Ramovića registruju do derbija, gotovi smo :rol: :rol: :rol:

Senner
Kontakt:

Post Postao/la Senner » 22 feb 2021, 09:25

Znaju i oni da neće s nama tako lako. Strašan pritisak je njima i to niti jedan psiholog ne može skinuti, igraš protiv ekipe koja ti bježi 9 bodova i znaš da ako zijaniš da te niko oprati neće, a da ne pričam o borbi za titulu. Ona pobjedom na derbiju jeste bliža ali je opet tako daleko.
Ne trebamo srljati, a Boga mi ni biti kao u drugom poluvremenu zadnji derbi.
Vjerujem u stručni štab da će najbolji i najspremniji izaći na teren, da će muški na snagu odraditi svoj dio posla i da ćemo iskoristiti prilike koje nam se budu ukazale.
Nadam se pobjedi koja bi bila strašan podsticaj za nastavak prvenstva💪, adrenalin skočio kao da je danas tekma, valja inšAllah dočekati ponedeljak u 17:30 h😎.

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 22 feb 2021, 09:27

Denchi@ ne kazem da nismo bolji kada se sve uzme u obzir. Sistem i stabilnost su nasa najveca prednost uz akademiju koja ce aBd jos jacati. Ali kazem igracki, trenutno prvih 11 nas i ostalih timova u ligi nije velika razlika da mozes sigurno dobiti na grbavici ili poslije kuci zrinjskog, u listici...

badboy
Kontakt:

Post Postao/la badboy » 22 feb 2021, 09:36

Alen1987 je napisao/la:
22 feb 2021, 09:27
Denchi@ ne kazem da nismo bolji kada se sve uzme u obzir. Sistem i stabilnost su nasa najveca prednost uz akademiju koja ce aBd jos jacati. Ali kazem igracki, trenutno prvih 11 nas i ostalih timova u ligi nije velika razlika da mozes sigurno dobiti na grbavici ili poslije kuci zrinjskog, u listici...
Daj ba, normalni neki respekt prema svim protivnicima ok al s ovim vec pretjerujes. Evo, koga bi ti iz nasih prvih 11 realno gledajuci zamjenio s bilo kojim igracem iz bilo koje ekipe iz nase lige. Bas me zanima (ja eventualno imam jednog ili nijednog).

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 22 feb 2021, 10:02

EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 22 feb 2021, 10:45

bordobijeli je napisao/la:
22 feb 2021, 08:01
Ne znam o kakvom mentalitetu pricate, nisu oni uopšte puno uspjesniji u derbijima da mozes reci imaju bolji mentalitet za derby, jesu od od posljednja tri dva dobili. Derby presudi ko ima vise zelje pa rekao bi i srece nema tu pravila, meni sto je zanimljivo cesto zna pobjediti ekipa koja je u problemima i negativnostima, valjda se vise naloze posto kad derby dobijes popraviš tu negativu.
Jesu. U zadnjih 10 sezona mi imamo dvije pobjede na Grbavici, oni pet. Na Koševu 3-3 u pobjedama. 90% nerješenih rezultata smo bili bolji na terenu al nismo dobili. Šta je to ako nije mentalitet? U strahu smo nekom konstantno, protiv njih smo promašili više mrtvih zicera nego protiv svih drugih ekipa u ligi. Na zadnjem derbiju tri Haretove, jedna Pejović.
Na derbiju 2:2 na Grbavici Ahmet promašio prazan gol nakon prečke Stanojevića, doduše iz teške pozicije but still...
U sezoni 17/18 prvi derbi na Koševu Rahmanović promašio penal, drugi derbi na Koševu pogodio stativu sa 10ak metara u čistoj situaciji.
Derbi na Grbavici kad je bio bojkot Hordi Hebib promašio prazan gol sa 5 metara.
Iste sezone na Koševu Četković s 10 metara u čistoj situaciji nabije loptu 3 metra preko gola, Mihojević promaši zicer nakon kornera.
Na Koševu na Bekićdan Hebib zaobiđe golmana i promaši gol, doduše tad smo uzeli utakmicu.
Na Grbavici u sezoni 14/15 Dulja 2 puta išao 1 na 1 i nije zabio.

Strah od pobjede, ogromna želja igrača da soliraju, povaljaju i ponize protivnike... Koštali su nas pobjeda u najmanje 5 derbija.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 22 feb 2021, 10:47

Denchi je napisao/la:
22 feb 2021, 08:28
Alen1987 je napisao/la:
22 feb 2021, 08:25

FK SARAJEVO
---------------TS Susic

ZELJEZNICAR
Veseli-Lendric-E.Zec
------------Stilic

BORAC
Ziljkic-Lukic-Zakaric
---------Vranjes

ZRINJSKI

VELEŽ
---------------Vehabovic

TUZLA
Crnkic-Ubiparip-Nukic
-------------Brkic
tek kad budemo neporazeni ili oborimo rekord neki o osvojenom broju poena mozemo pricati da smo bolji, par titula kad uvezemo onda tek o nekoj dominaciji...

#AleneOprosti :kafa: :wtf:
Uvezali smo par.

Ide treća :kafa:
Koševo Zapad

Zoran28
Kontakt:

Post Postao/la Zoran28 » 22 feb 2021, 10:48

Barcelona ima 11 kvalitetnijih igraca od Cadiza, Celte...pa ko im garantuje da te timove mogu SIGURNO dobiti ?! Kakbe sigurne pobjede u danasnjem fudbalu ? PSG demolira Barcu, pa kiksa od Monaca, pusti suplju i sigurne pobjede...
Dugo se Osim pokušavao izboriti za svoje mjesto pod suncem, a kada ga je početkom 1960-ih našao, došla je čuvena Afera Planinić i jednogodišnja suspenzija, službeno zbog namještanja utakmica

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 22 feb 2021, 11:01

Ljudi moji sad opet gledam ovaj zadnji derbi je li moguce da jedan spic koji igra u najvecem klubuu drzavi promasi onoliko 100%tnih prilika, evo opet se iznervirah
NEMA NAZAD

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Beli98, MSOZ101, napoleon72, Pantelija, Serha, Skojevska i 78 gostiju.