Pisao sam jos u januaru kada je Mandzo stigao, a Milan bio lider, ukoliko ne bude znacajan br. golova Leaoa, Rebica i Mandze mi cemo strijepiti i za 4.mj, a Scudetto nemoguca misija. Ne moze Ibra sa 40 sve sam, njegovih 12 golova je i vise nego sto smo mogli realno ocekivati od covjeka s nogom i po u penziji.
Romagnoli, Sale, Hakan, Bennacer i Ibra su svi u kanalu nakon povreda/covida - a Rebic je takav gotov cijelu sezonu. Ovom zadnjem slijedi sup karta na ljeto ukoliko ne popravi svoju igru i/ili ratu golova/asist. Jer ovo sto je prikazao zadnjih utakmica je na nivou Romagnolia, ako ne i slabije. Samo sto je lakse kritikovati kikseve CB-a (zbog primljenih golova), nego LW-a (iako prilika/golova nema ni na vidiku...). Leao je odigrao svega 3-4 dobre utakmice, ostatak ili prosjek ili ispod istog, sve vise potsjeca na Balotellia. Ova dva LW, uz RW, su uzrok svih ofanzivnih problema ekipe. Hauge ne doprinosi ni u ofanzivi, ni defanzivi, umoran, spor, ili jednostavno procitan?
Sale i Kastijeho grizu u defanzivi, ali to nazalost nije dovoljno, ne trebaju nam dva desna beka na terenu, nego i neko ko ce doprinjeti u ofanzivi. Ne bude li makar jedan od LW / RW raspolozen veceras, uz dobar nastup, opet cemo tesko dati vise od max jednog gola - sto sa ogromnom vjerovatnocom nije dovoljno za 3 bobe.
Nadajmo se najboljem, FORZA MILAN