AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Zenga
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Zenga » 28 feb 2021, 18:54

Ono sto je krasilo Piolijev rad od samog pocetka u Milanu, je da donosi logicne odluke, tipa danas Romagnoli na klupu. Kao sto sam pisao, previse bi bilo igrati sa -3 igraca vs ozbiljne ekipe poput Rome (Romagnoli i oba krila). Nadam se da ce se dozvat ova krila, jer su zaista katastrofalni.

Pisao sam jos u januaru kada je Mandzo stigao, a Milan bio lider, ukoliko ne bude znacajan br. golova Leaoa, Rebica i Mandze mi cemo strijepiti i za 4.mj, a Scudetto nemoguca misija. Ne moze Ibra sa 40 sve sam, njegovih 12 golova je i vise nego sto smo mogli realno ocekivati od covjeka s nogom i po u penziji.

Romagnoli, Sale, Hakan, Bennacer i Ibra su svi u kanalu nakon povreda/covida - a Rebic je takav gotov cijelu sezonu. Ovom zadnjem slijedi sup karta na ljeto ukoliko ne popravi svoju igru i/ili ratu golova/asist. Jer ovo sto je prikazao zadnjih utakmica je na nivou Romagnolia, ako ne i slabije. Samo sto je lakse kritikovati kikseve CB-a (zbog primljenih golova), nego LW-a (iako prilika/golova nema ni na vidiku...). Leao je odigrao svega 3-4 dobre utakmice, ostatak ili prosjek ili ispod istog, sve vise potsjeca na Balotellia. Ova dva LW, uz RW, su uzrok svih ofanzivnih problema ekipe. Hauge ne doprinosi ni u ofanzivi, ni defanzivi, umoran, spor, ili jednostavno procitan?

Sale i Kastijeho grizu u defanzivi, ali to nazalost nije dovoljno, ne trebaju nam dva desna beka na terenu, nego i neko ko ce doprinjeti u ofanzivi. Ne bude li makar jedan od LW / RW raspolozen veceras, uz dobar nastup, opet cemo tesko dati vise od max jednog gola - sto sa ogromnom vjerovatnocom nije dovoljno za 3 bobe.

Nadajmo se najboljem, FORZA MILAN :salut:

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 28 feb 2021, 19:16

Zenga je napisao/la:
28 feb 2021, 18:54
Ono sto je krasilo Piolijev rad od samog pocetka u Milanu, je da donosi logicne odluke, tipa danas Romagnoli na klupu. Kao sto sam pisao, previse bi bilo igrati sa -3 igraca vs ozbiljne ekipe poput Rome (Romagnoli i oba krila). Nadam se da ce se dozvat ova krila, jer su zaista katastrofalni.

Pisao sam jos u januaru kada je Mandzo stigao, a Milan bio lider, ukoliko ne bude znacajan br. golova Leaoa, Rebica i Mandze mi cemo strijepiti i za 4.mj, a Scudetto nemoguca misija. Ne moze Ibra sa 40 sve sam, njegovih 12 golova je i vise nego sto smo mogli realno ocekivati od covjeka s nogom i po u penziji.

Romagnoli, Sale, Hakan, Bennacer i Ibra su svi u kanalu nakon povreda/covida - a Rebic je takav gotov cijelu sezonu. Ovom zadnjem slijedi sup karta na ljeto ukoliko ne popravi svoju igru i/ili ratu golova/asist. Jer ovo sto je prikazao zadnjih utakmica je na nivou Romagnolia, ako ne i slabije. Samo sto je lakse kritikovati kikseve CB-a (zbog primljenih golova), nego LW-a (iako prilika/golova nema ni na vidiku...). Leao je odigrao svega 3-4 dobre utakmice, ostatak ili prosjek ili ispod istog, sve vise potsjeca na Balotellia. Ova dva LW, uz RW, su uzrok svih ofanzivnih problema ekipe. Hauge ne doprinosi ni u ofanzivi, ni defanzivi, umoran, spor, ili jednostavno procitan?

Sale i Kastijeho grizu u defanzivi, ali to nazalost nije dovoljno, ne trebaju nam dva desna beka na terenu, nego i neko ko ce doprinjeti u ofanzivi. Ne bude li makar jedan od LW / RW raspolozen veceras, uz dobar nastup, opet cemo tesko dati vise od max jednog gola - sto sa ogromnom vjerovatnocom nije dovoljno za 3 bobe.

Nadajmo se najboljem, FORZA MILAN :salut:
Sa ovim se slazem 100% covid nas je mnogo unazadio
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 28 feb 2021, 19:29

Covid je nešto najbolje što se desilo za ovu ekipu da nam pokažu koliki im je maksimum.
Mlada ekipa, nikakvog priitiska sa tribine.
Sad je na Pioliu da se zapita gdje griješi i šta treba popraviti.
Svaki odličan trener ima i plan B, vidit ćemo je li spreman nešto promijeniti.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 28 feb 2021, 19:37

Plan B je obični mit. Plan treba da bude izaći na teren, trčati i ginuti za dres koji nosiš. Svesti greške na minimum a povećati zalaganje i koncentraciju na maksimum. Naravno, taktičke zamisli su nešto drugo, možeš se odlučiti na defanzivu, kontre ili napad. Ali to je sve dio jednog plana. Taj mit o planu B nikad nisam uvažavao.

Pad forme se može desiti, to je sastavni dio igre. Ali pad htijenja i volje se ne smije dešavati.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 28 feb 2021, 20:06

Biti će zanimljivo vidjeti je li Romagnoliju možda oduzeta traka. :mrgreen:

Vidim da će je Ibra večeras nositi, ali govorim ovo iz razloga jer je svaki put Gigi bio backup kapiten, čak i kad je Zlatan bio na terenu.

Ne znam baš šta večeras očekivati, ili će se nastaviti ista agonija kao prethodnih par kola ili će ekipa reagovati na najbolji mogući način. Sve u svemu, bitno je da se bar ne izgubi večeras, a potencijalna pobjeda bi vrijedilo kao 6 bodova.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 28 feb 2021, 20:10

U zadnjih 16 gostovanja u Rimu skor je 7-7-2 nije bas obecavajuce.

Al eto nadam se nekom vcrs odgovoru ekipe na ovu seriju losih rezultata,Roma nam je ostala duzna iz prvog dijela sezone kad smo ih ubili,a oni nama dali 3 komada.

Sa pobjedom vcrs bi se napravio jedan veliki korak ka top4 na kraju

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 28 feb 2021, 20:39

Gledam ovaj sastav Rome i možda sam presubjektivan, ali niti jedan igrač iz njihovih prvih 11 ne bi imao mjesta u Milanu. No, to ne mora ništa da znači. Jedino mjerilo je teren i koliko će ko uložiti truda u toku 90+minuta
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 28 feb 2021, 20:44

Hajmo rossonerii obraduje nas ⚫🔴⚫🔴

Forzaa Milan

Gigio kapiten :ljepota:
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 28 feb 2021, 20:46

@Rope

Gdje si ti vidio ili ti ga procitao da je Ibra kapiten?

Ja mislim da on cak nije ni 3-ca opcija,rekao je da njemu to nije bitno

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 28 feb 2021, 20:47

sve osim poraza Puna kapa...

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 28 feb 2021, 20:53

Mrš Ibra u 3pm više. Prazan gol ima , a on petom pokušava , debilno samo tako.
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 28 feb 2021, 20:54

E moja Zlatane, dva zicera su to

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 28 feb 2021, 20:54

Joj Ibre ccc..
Sarajevo ljubavi moja.

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 28 feb 2021, 20:54

Maestro^^ je napisao/la:
28 feb 2021, 20:53
Mrš Ibra u 3pm više. Prazan gol ima , a on petom pokušava , debilno samo tako.

Bas kreten golman mu na travi moze sta hoce a on se zaj.ebava
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 28 feb 2021, 20:55

Yebi se Ibra. To si morao dati ccc
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 28 feb 2021, 20:55

Dragi Zlatane kad vodis 3-0 onda se zajebaji ovo se moralo dati.

Ono sto me raduje puno smo bolje usli u utakmicu u odnosu na zadnjih 4-5 utakmica

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 28 feb 2021, 20:56

Dobro otvaranje, nikada dosade u tekmama sa romom. :thumbup: Ovih nekoliko prvih dodira Fikre tho :ljepota:
Unico amore sei!
❤️🖤

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 28 feb 2021, 20:57

Dva zicera i dva ponistena gola u samo 8 minuta, nevjerovatno

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 28 feb 2021, 20:57

Oni nisu normalni majke mi.
Dobar ulazak u meč , ali si već morao voditi , pa možda i 2 gola razlike.
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 28 feb 2021, 20:57

Pa ja ne vjwrujem da on dodaje,a ima prazan gol,pa yebo vas Zlatan vise

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: rossonero85 i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []