Ovo je neki uhljebljeni Bošnjo, puno napise, nista ne kaze, ali svejedno ce da me citira i veli da nisam skontao sta je htio reci.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Ovo je neki uhljebljeni Bošnjo, puno napise, nista ne kaze, ali svejedno ce da me citira i veli da nisam skontao sta je htio reci.
upravo to plus gledam ovog momka, Vedad Radonja mislim da ima i tu potencijal.
Bazdarevic je stvarno najbolji bio sto se tice skautinga, pracenja igraca i poziva. Ali jednostavno takticki i neke ostale tikove je imao cudne.SanaBosna je napisao/la: ↑04 mar 2021, 00:11upravo to plus gledam ovog momka, Vedad Radonja mislim da ima i tu potencijal.
https://www.transfermarkt.com/vedad-rad ... ler/461717
Muamer Aljic ovog momka bi isto trebali pratiti.
https://www.transfermarkt.com/muamer-al ... ler/787162
Eman Markovic
https://www.transfermarkt.com/eman-mark ... ler/374321
isto bi dodao Nikola Vasilja, momak je u strasno dobro formi evo dobili Shakhtar Donetsk 1-0 u gostiju u zadnje 6 utakmice primio je samo 2 gola.
https://www.transfermarkt.com/nikola-va ... aison/2020
@NeumjesanTip hoću samo da kazem nije toliko loša budućnost kao što neki misle.
Boško Šutalo isto gledam da Hrvati ne računaju na njega nema mjesta medju trenutne igrači njihove reprezentacije pa valja i tu vidjeti, ja mislim da sve igrače koje imaju mogućnost igrati za nas treba kontaktirati i pokušati dovesti, mislim ništa ne gubimo da ne pokušamo raspitati se za te igrače.
- Ivan Šunjić
- Boško Šutalo
- Mirko Maric
- Husein Balić
- Aleksandar Vukotić
- Nikola Katić
- Silvije Begić
- Dejan Joveljic
- Dzenis Burnic (Za ovog momka mada je moj sanjanin neznam šta bi rekao, toliko su ljudi ga digli da je najveći talent a isti slučaj ko Alen Halilović, za mene on trenutno nema mjesto u A reprezentaciju)
i da su šanse 1% da bi ove igrače pristali da igraju za nas opet savez bi trebalo sve učiniti da to uradi i mene ovo toliko nervira što uopste nikakve mjere ne poduzimaju da pokušaj ustupiti kontakt s ovim igračima, ja mislim da makar neko iz saveza idu po ove forume pa gledaju šta narod piše, jedini je Baždarevic bio selektor koji je pozivao igrače koji smo mi ovdje uvjek predlagali.
De mi javi svoj dijetalni rezim da i ja pocnem praktikovat' tu ishranu ... vitamina Patriotizam, Umisljenost, Ponos nikad dosta u modernom dobu ...Arnelv52 je napisao/la: ↑03 mar 2021, 22:45
Moja umišljenost i ako jeste umišljenost proizilazi iz mojega porijekla. Ja sam ponosan na to što je Bosna europski svjetionik i što smo štit pluralizmu u sred Europe i što smo to dokazali kroz historiju i u najtežim vremenima. Pa me zaboli ona stvar ako sam zbog toga umišljen jer znam da tvoji Švedi nemaju tu širinu.
Arnelv52 je napisao/la: ↑03 mar 2021, 19:36Upravo je školski primjer kako se i u Bosni može razvijati vrhunski talenat. Mislim da smo se u košarci najviše puta plasirali na EURO kada su u pitanju najpopularniji sportovi a da je upravo košarka tradicionalno sastavljena iz igrača školovanih u domaćoj ligi koji su ili u tom trenutku igrali u njoj ili bili već vani.h1a2s3o4 je napisao/la: ↑03 mar 2021, 14:57Ovi sto tvrde da kod nas nikako nema kvalitata moze jedno pitanje ?
Kako objasnjavate upsjeh kosarkaske reprezentacije gdje su dva momka, produkt BiH, velikim dijelom iznijeli kvalifikacije ? Pricam o Amaru Gegicu i naravno Kamenjašu.
Dosta toga je i do trenera i sistema u kojem igraci igraju.
Ta trojica trebaju dobro da te namarinjaju, inače ne bi tračao ovdje ko tetkica neka.feniksptica je napisao/la: ↑04 mar 2021, 14:12Koja budala uporedi kosarkasku i fudbalsku repku. Pa kakvi su strucnjaci vodili nasu kosarkasku repku u zadnjih nekoliko godina i mi da se skupimo ovdje bi ako nista bili blizu ''u bod'' da se plasiramo. Da nas oni vode. Fudbal je spoj loseg trenera i losih generacija. I svega i svacega u drzavi. Vidi se da na ovoj temi dominiraju ljudi kojima je sve negativa tj 90% negativa i sve gledaju podcjenjivacki i ismijavaju. Znam trojicu takvih primjera uzivo, nemaju 5 zubi u glavi. Takvi najvise misle da se znaju i hoce da se pitaju oko fudbala. Sto je najgore i pitaju se
Idi decko pravi sebi lazne profile, kad dobijes ban da slucajno ne budes lisen mogucnosti da pises kako Ermedin treba u drugu liguDuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑04 mar 2021, 14:18Ta trojica trebaju dobro da te namarinjaju, inače ne bi tračao ovdje ko tetkica neka.feniksptica je napisao/la: ↑04 mar 2021, 14:12Koja budala uporedi kosarkasku i fudbalsku repku. Pa kakvi su strucnjaci vodili nasu kosarkasku repku u zadnjih nekoliko godina i mi da se skupimo ovdje bi ako nista bili blizu ''u bod'' da se plasiramo. Da nas oni vode. Fudbal je spoj loseg trenera i losih generacija. I svega i svacega u drzavi. Vidi se da na ovoj temi dominiraju ljudi kojima je sve negativa tj 90% negativa i sve gledaju podcjenjivacki i ismijavaju. Znam trojicu takvih primjera uzivo, nemaju 5 zubi u glavi. Takvi najvise misle da se znaju i hoce da se pitaju oko fudbala. Sto je najgore i pitaju se
Ne pravim lažne profile, nego sam napravio back up, sa istim imenom, da mogu ljudi znati o kome se radi.feniksptica je napisao/la: ↑04 mar 2021, 14:44Idi decko pravi sebi lazne profile, kad dobijes ban da slucajno ne budes lisen mogucnosti da pises kako Ermedin treba u drugu liguDuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑04 mar 2021, 14:18Ta trojica trebaju dobro da te namarinjaju, inače ne bi tračao ovdje ko tetkica neka.feniksptica je napisao/la: ↑04 mar 2021, 14:12Koja budala uporedi kosarkasku i fudbalsku repku. Pa kakvi su strucnjaci vodili nasu kosarkasku repku u zadnjih nekoliko godina i mi da se skupimo ovdje bi ako nista bili blizu ''u bod'' da se plasiramo. Da nas oni vode. Fudbal je spoj loseg trenera i losih generacija. I svega i svacega u drzavi. Vidi se da na ovoj temi dominiraju ljudi kojima je sve negativa tj 90% negativa i sve gledaju podcjenjivacki i ismijavaju. Znam trojicu takvih primjera uzivo, nemaju 5 zubi u glavi. Takvi najvise misle da se znaju i hoce da se pitaju oko fudbala. Sto je najgore i pitaju se
Moljaka pubertetliju da me banuje bez ikakvog razloga.
Pišam se i na tebe i na vaša imaginarna pravila.feniksptica je napisao/la: ↑04 mar 2021, 14:54Jasna pravila, ako nisi navijac imas opste diskusije. Nego, nas narod voli protiv pravila i sta ces.
Gdje da Ermedina posaljemo ljudino, u koji klub u cvajtu ?
Školski primjer da košarka može poslužiti kao primjer drugim sportovima. Svi naši najveći talenti od Mršića i Markovića do Muse i Teletovića su ponikli u Bosni i izgradili dobre karijere u vrhunskom sportu.h1a2s3o4 je napisao/la: ↑04 mar 2021, 12:46Arnelv52 je napisao/la: ↑03 mar 2021, 19:36
Upravo je školski primjer kako se i u Bosni može razvijati vrhunski talenat. Mislim da smo se u košarci najviše puta plasirali na EURO kada su u pitanju najpopularniji sportovi a da je upravo košarka tradicionalno sastavljena iz igrača školovanih u domaćoj ligi koji su ili u tom trenutku igrali u njoj ili bili već vani.
Ja mislim da je upravo ovo i problem.
Kod nas je sve manje školskih primjera, a sve više nekih alternativnih nazovi pokusaja primjera vođenja nečega. Svi u fazonu "ma znam ja to, lako je to".
Freiburg ima jako mali platni spisak i transferi su im jako mali u poređenju s drugim Bundesligašima. I to je godinama tako.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑04 mar 2021, 14:56Pišam se i na tebe i na vaša imaginarna pravila.feniksptica je napisao/la: ↑04 mar 2021, 14:54Jasna pravila, ako nisi navijac imas opste diskusije. Nego, nas narod voli protiv pravila i sta ces.
Gdje da Ermedina posaljemo ljudino, u koji klub u cvajtu ?
Ti stvarno želiš sa mnom u tu raspravu da uđeš oko Ermedina?
Evo prozivaš me mjesecima na toj temi, po čemu je to ludost reći da je Ermedin nivo dobrog cvajtaša? Da nije nivo Lucasa Alaria i Andre Silve?
Jel na nivou Luke Jovića?
Evo isto godište Saša Kalajdžić , 11 golova 4 asistencije, ode vjerovatno u RB Salzburg?
Da li je možda na nivou Weghorsta ili čak Sorlotha?
Ermedin bi u Bundesligi mjesto našao samo u ekipama iz donjeg dijela tabele.
To što on ima potencijal da napreduje ne umanjuje činjenicu da je trenutnom kvalitetom cvajtaš.
Samo sto relativno gledajuci su kosarka i rukomet manje interesantni sportovi, i tako je konkurencija manja. Fudbal je broj 1 u skoro svakoj drzavi, tako da se ulaze vise. U kosarci imas regionalnu ligu koja je jaka i to je po mom misljenju kljucna prednost naspram stanje u fudbalu. Isto treba dodati fizicke predispozicije, mislim da nasa regija ima najvisocije ljude na svijetu, ja barem nikad nisam vidio onoliki broj jablana kao kod nas, i to bi trebala da bude jedna karakteristika koja ti automatski daje prednost naspram ostalim drzavama.Arnelv52 je napisao/la: ↑04 mar 2021, 17:17Školski primjer da košarka može poslužiti kao primjer drugim sportovima. Svi naši najveći talenti od Mršića i Markovića do Muse i Teletovića su ponikli u Bosni i izgradili dobre karijere u vrhunskom sportu.h1a2s3o4 je napisao/la: ↑04 mar 2021, 12:46Arnelv52 je napisao/la: ↑03 mar 2021, 19:36
Upravo je školski primjer kako se i u Bosni može razvijati vrhunski talenat. Mislim da smo se u košarci najviše puta plasirali na EURO kada su u pitanju najpopularniji sportovi a da je upravo košarka tradicionalno sastavljena iz igrača školovanih u domaćoj ligi koji su ili u tom trenutku igrali u njoj ili bili već vani.
Ja mislim da je upravo ovo i problem.
Kod nas je sve manje školskih primjera, a sve više nekih alternativnih nazovi pokusaja primjera vođenja nečega. Svi u fazonu "ma znam ja to, lako je to".
Pritom smo u košarci najviše puta igrali europska prvenstva kad su u pitanju masovno popularni sportovi.
U tom smislu školski primjer. Što se tiče ostalog ja se i mogu složit sa svime što ti i @feniksptica govorite. Pričam o teoriji da se u Bosni ne može napraviti vrhunski igrač odn. da nema materijala za vrhunski sport.