FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

ElCartel11
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ElCartel11 » 09 mar 2021, 22:43

TexVikler je napisao/la:
09 mar 2021, 21:41
Zasto Djokanovic nije pozvan u ovo nesto sto novinari zovu reprezentacija?
Hvala Bogu sto nije pozvan. Nadam se, da nece zvati naše igrace, da se umaraju bezveze u toj raspaloj menadzerskoj repki.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 09 mar 2021, 22:45

Nadam se da se izgladilo to sa Fanimom. Bez njega sutra mrka kapa.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 09 mar 2021, 22:55

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
09 mar 2021, 11:57
NisamInSajder je napisao/la:
09 mar 2021, 07:47
Milicevic u repku ;). Treba sad zaganjat Milosa Sataru iz Mladosti za stopera narednu sezonu, ugovor mu istice na ljeto, domaci igrac, reaguj Hadzija. A i pored njega ima nekoliko imena kojima ugovori isticu na ljeto, treba Bosmana koristiti.
Bravo, odlican igrac je Satara. Znam da su povezivali jedno vrijeme i Sanicanina s nama, steta sto nije dosao..
Kurdic nas igrac, 4 god. mladji, ne treba nista za potpis ugovora. Ako je taj Satara bas dobar kako igra u 12 ekipi lige. Iz Mladosti (DK) Lucani :urnebes:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 09 mar 2021, 23:00

Samozdravlje je napisao/la:
09 mar 2021, 22:55
09 mar 2021, 11:57
NisamInSajder je napisao/la:
09 mar 2021, 07:47
Milicevic u repku ;). Treba sad zaganjat Milosa Sataru iz Mladosti za stopera narednu sezonu, ugovor mu istice na ljeto, domaci igrac, reaguj Hadzija. A i pored njega ima nekoliko imena kojima ugovori isticu na ljeto, treba Bosmana koristiti.
Bravo, odlican igrac je Satara. Znam da su povezivali jedno vrijeme i Sanicanina s nama, steta sto nije dosao..
Kurdic nas igrac, 4 god. mladji, ne treba nista za potpis ugovora. Ako je taj Satara bas dobar kako igra u 12 ekipi lige. Iz Mladosti (DK) Lucani :urnebes:
Bit ce mjesta za obojicu, otici ce nam 2 stopera veoma brzo. Besic(prepostavljam) i Mili(isto tesko da ce opet produziti)
Tako da, neka i Kurdica i Satare(?, samo nasa zelja, tu je SŠ da ga dovede ako im treba)
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 09 mar 2021, 23:04

Stroj1946 je napisao/la:
09 mar 2021, 12:59
MortemHz je napisao/la:
09 mar 2021, 12:50
forgempp je napisao/la:
09 mar 2021, 12:46
Je li ima jos neko da mu se vise svidjalo kako igra Gavric nego kako igra Pejovic?
Zasto nas je Gavric napustio, je li on nije htio ostati ili smo ga se mi rijesili?
Po meni ništa specijalno i mislim da je Pejović bolji. Kada je došao u Sarajevo pružao je fantastične partije i onda je pao u formi iz nekog razloga i nikako da se digne na taj nivo.
Obrnuto. On je dosao kod nas u fantasticnoj formi, trenutno je na tom realnom nivou.

Pejovic je odigrao 4-5 odlicnih,10-tak dobrih i sad pad. Licno mislim da ni jedan od dvojice nisu za Sarajevo kakvo mi zelimo. Pejovic svakako bolji.
Dosao u pravom trenutku i digao igru Sarajeva bas kad je trebalo.

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 09 mar 2021, 23:04

JVVVST je napisao/la:
09 mar 2021, 20:44
VenamaHrabrih je napisao/la:
09 mar 2021, 20:23
Nešta kontam u zadnje vrijeme (valjda od duga bolovanja), kako niti jedan naš trener, generalno govoreći, ne želi mijenjati uvriježene navike i usvojene formacije. Što bi rekao Koja iz Discipline; Da li ti znaš za neki drugi ritam? Zašto je taj strah od pogreške toliko izražen da prerasta u patologiju? Realno i uopšteno govoreći, mi smo među najgorim ligama u Europi. Čemu onda toliki strah kad gore ne može biti? Sva se igra kod svake ekipe bazira na jednoj formaciji, što znači da isključivo igra indovidualni kvalitet. Nakon zamornog ponavljanja jednog te istog, neumitno dolazi do zamora materijala i pada u formi, te loših rezultata, a onda i do otkaza trenerima koji ili nemaju hrabrosti ili ne znaju promjeniti način igre, pa ih svejedno otjeraju. Zašto je ta greška toliki bauk, pa niko ne želi pogriješiti čime pravi kardinalnu grešku u želji da ne napravi istu?! Ta paranoja i anksioznost neumitno koči svaki razvoj, afirmaciju juniora i taj famozni iskorak. Ovo zaista nije nikakva kritika, jer najmanje na nju imam pravo. Ako forsiranje jednog te istog sistema snagu pretvara u bol, bol u nemoć, nemoć u letargiju, letargiju u atrofiju i propadanje, čemu onda biti uporan u tome? Koliko god čudno zvučalo, nije znanje ono što pravi vrhunskog igrača i stručnjaka, nego baš suprotno, tj - neznanje, odnosno želja za što većim znanjem. Svako ko je završio neku školu i/ili fakultet, svjestan je da je tek tada sistematizirao svoje neznanje, odnosno tek postao svjestan koliko ne zna. Najviše znaju oni koji neće da uče. Nema tog qurca u koji se ne razumiju. Ta stagnacija, uz dužno poštovanje, prisutna je i kod naših trenera. Njihovo znanje je oskudno i okoštalo sa sveprisutnim strahom od novog. Nema tu hljeba.
Volio bih da je Vinko svjestan ovog problema, jer ga masa ljudi poštuje i smatra da je najbolje rješenje na ovoj poziciji. Volio bih da se zadrži u FKS ko AF u MUFC sa jednakim uspjehom. Za to će mu trebati malo više hrabrosti i rizika, te više oslanjanja na mlađe igrače. Da bi dalje skočio, moraš malo krenuti nazad, uzet ćeš bolji zalet. Naravno da bih volio titulu treću u nizu, ali bi mi još draže bilo da Vinko nadvlada strah od greške. Na greškama se ionako uči.
Haj sasrećom sutra.
Odmah mi pade na pamet Husrefovo eksperimentisanje na derbiju sa dva napadaca. Probo jednom i nikad vise :D
Ako si izvukao takav zakljucak, onda se nisam bas najbolje izrazio, pa te molim da mi oprostis. Nisam mislio na experimentisanje već na multicentričan način razmišljanja. Pripreme postoje za experimente. Ekipa igra sistem koji joj najviše odgovara. Kad taj sistem ne prolazi, poseže se za drugim koji može biti plod experimenata u pripremnom periodu, tako da imaš rezervne varijante tokom prvenstvs i igrače naučene da igraju i razmišljaju van ustaljenih okvira. Zato sam jedared napisao da bi igrači trebali, barem jednom sedmično, dva sata prakticirati košarkaški trening. To je experimentisanje. Husrefov "krimen" bio je taj što je pokušao učiniti nešto ad hoc bez unaprijed pripremljene radnje. Takmičarska utakmica mu je bila experiment, pa je prošao kako je prošao.
Što reče kum-Napapirji, jedino je Sablić pokušavao malo vanistitucionalno razmišljati.
Strah me pomalo da i Vinka isti vakuum ne uvuče. :salut:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 09 mar 2021, 23:13

09 mar 2021, 23:00

Bit ce mjesta za obojicu, otici ce nam 2 stopera veoma brzo. Besic(prepostavljam) i Mili(isto tesko da ce opet produziti)
Tako da, neka i Kurdica i Satare(?, samo nasa zelja, tu je SŠ da ga dovede ako im treba)
Zasto Besic ide ? Mili ima jos 1,5 god. ugovor, Dupovac dovoljno dobar, Kurdic ako se vrati i Adukor nako. Dovoditi stopera, da u najboljem slucaju bude na klupi ? Imamo mi preca posla, precih pozicija. Slazem se za SŠ da je strucniji i informisaniji od mene.

TexVikler
Kontakt:

Post Postao/la TexVikler » 09 mar 2021, 23:24

@VenamaHrabrih, Lijepo ti to sve pises haveru ali zar ti stvarno vjerujes da kod nas postoji trener koji zna bilo sta o svemu tome? Sve su to nepismeni djuturumi koji u bilo kojoj normalnoj drzavi nebi bili ni pomocnici u drugim ili trecim ligama a kamoli da vode ekipe iz najviseg ranga takmicenja. Oni su i jedini krivci sto se nijedan nas klub nikada nije plasirao u grupnu fazu LP ili LE, nisu ni tereni ni drzava ni besparica, nego samo nestrucan kadar.
Pa pogedaj samo ko u nasim klubovima vodi omladinske pogone, sve sami uhljebi, klosari pijanice i narkomani koji bi da ih klubovi ne uhljebe ''jer su nasi'' zavrsili na ulici ili krepali od gladi. Sve dok se nase skole fudbala iz temelja ne promijene nikad mi napretka necemo vidjeti. Nadam se da ce ovaj nas Italijan nesto pokrenuti u akademiji i da cemo u skorije vrijeme (bar za 5 godina) poceti izbacivati skolovane igrace koji ce moci igrati u nekim, za pocetak, ispodprosjecnim evropskim ligama poput ceske, ruske, belgijske i sl....
Do tada mozemo samo gledati ovu patnju i mastati o nekom napretku.

SVE SNAGE I SREDSTVA TREBA USMJERITI SAMO U AKADEMIJU I UCITELJE! U tome je spas.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 09 mar 2021, 23:26

09 mar 2021, 23:13
09 mar 2021, 23:00

Zasto Besic ide ? Mili ima jos 1,5 god. ugovor, Dupovac dovoljno dobar, Kurdic ako se vrati i Adukor nako. Dovoditi stopera, da u najboljem slucaju bude na klupi ? Imamo mi preca posla, precih pozicija. Slazem se za SŠ da je strucniji i informisaniji od mene.
Prepostavka da Besic ide, 3 mjeseca do isteka ugovora, a do sad su svi produzili koji ce ostati(evidentno je da je tako)
Mili ima jos god ipo ugovor, ali po nekim info vjerovatno cemo ga jos na ljeto pustiti uz neku finu odstetu.
Dupovac super igrac, posluzit ce on nama aBd
nazad imas Kurdica, Sataru, Dupovca i Adukora. Ako bi Satara potpisao za relativno male pare, i da je svjestan da nece biti u prvih 11 ako bude boljih od njega, sto da ne ?
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

TexVikler
Kontakt:

Post Postao/la TexVikler » 09 mar 2021, 23:29

Tjeraj Besica dovedi nekakvu sataru i adukora kojeg smo vec otjerali. Kao sto smo doveli kanurica koji bog te pito cime se bavi, a otjerali Dizdarevica na tribine mladosti.
I kako se onda nadati napretku?

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 09 mar 2021, 23:33

Kakav nam je SD, klub jos i dobro stoji
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 09 mar 2021, 23:36

TexVikler je napisao/la:
09 mar 2021, 23:24
@VenamaHrabrih, Lijepo ti to sve pises haveru ali zar ti stvarno vjerujes da kod nas postoji trener koji zna bilo sta o svemu tome? Sve su to nepismeni djuturumi koji u bilo kojoj normalnoj drzavi nebi bili ni pomocnici u drugim ili trecim ligama a kamoli da vode ekipe iz najviseg ranga takmicenja. Oni su i jedini krivci sto se nijedan nas klub nikada nije plasirao u grupnu fazu LP ili LE, nisu ni tereni ni drzava ni besparica, nego samo nestrucan kadar.
Pa pogedaj samo ko u nasim klubovima vodi omladinske pogone, sve sami uhljebi, klosari pijanice i narkomani koji bi da ih klubovi ne uhljebe ''jer su nasi'' zavrsili na ulici ili krepali od gladi. Sve dok se nase skole fudbala iz temelja ne promijene nikad mi napretka necemo vidjeti. Nadam se da ce ovaj nas Italijan nesto pokrenuti u akademiji i da cemo u skorije vrijeme (bar za 5 godina) poceti izbacivati skolovane igrace koji ce moci igrati u nekim, za pocetak, ispodprosjecnim evropskim ligama poput ceske, ruske, belgijske i sl....

SVE SNAGE I SREDSTVA TREBA USMJERITI SAMO U AKADEMIJU I UCITELJE! U tome je spas.

U UCITELJE, PA U AKADEMIJU , @Ahbabu :urnebes:

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 09 mar 2021, 23:38

Ko ispada sad od stranaca kad se Cmiljanic registruje,mislim da je trojka Oremus,Fanimo,Pejovic sigurna a da ce se treci birati izmedju ova tri ostala(Velkoski,Adukor,Cmiljanic).

I definitivno ako ostane ovo pravilo sa 4 stranca,rascititi tu situaciju,tu nam treba kvalitet ne kvantitet.Nema potrebe drzati strance po tribinama,nepotrebno skroz.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

TexVikler
Kontakt:

Post Postao/la TexVikler » 09 mar 2021, 23:40

09 mar 2021, 23:36
TexVikler je napisao/la:
09 mar 2021, 23:24

U UCITELJE, PA U AKADEMIJU , @Ahbabu :urnebes:
A bogami treba malo uloziti i u uciteljice :rol:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 09 mar 2021, 23:51

miky_hz je napisao/la:
09 mar 2021, 23:38
Ko ispada sad od stranaca kad se Cmiljanic registruje,mislim da je trojka Oremus,Fanimo,Pejovic sigurna a da ce se treci birati izmedju ova tri ostala(Velkoski,Adukor,Cmiljanic).

I definitivno ako ostane ovo pravilo sa 4 stranca,rascititi tu situaciju,tu nam treba kvalitet ne kvantitet.Nema potrebe drzati strance po tribinama,nepotrebno skroz.

Oremus ok, Fanimo dobar,ali sklon povredama, ostala 4-ica veliki ???? Krste radi svlacionice i mog jarana :rol:
Javi se,javi se.... :thumbup:

mikimaus
Kontakt:

Post Postao/la mikimaus » 10 mar 2021, 00:00

Mislim da je ove sezone dozvoljeno 5 stranaca u rosteru .
SAMO TI I NIKO VISE SARAJ' VO ... ZA TOBOM LUDI SMO SVI

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 10 mar 2021, 00:06

mikimaus je napisao/la:
10 mar 2021, 00:00

Ma iskreno tanko je ovo, ma da ih 10 ovakvih ima pravo biti u rosteru(terenu). Bolje 2-3 stranca dobra, da su ala Rahman, nego 6 ovakvih.

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 10 mar 2021, 00:12

10 mar 2021, 00:06
mikimaus je napisao/la:
10 mar 2021, 00:00

Ma iskreno tanko je ovo, ma da ih 10 ovakvih ima pravo biti u rosteru(terenu). Bolje 2-3 stranca dobra, da su ala Rahman, nego 6 ovakvih.
Svakako. Imaš Adukora koji nije ništa bolji od nekog omladinca, čovjek nije 5 punih utakmica odigrao u Mađarskoj, zatim imaš Velkoskog koji ima šlifa, ali nije brz, nema snage i svoje najbolje godine je protračio u Aziji - višak igrač, također tu se nalazi Pejović, čovjek koji je duplo slabiji igrač od Crepulje kojeg smo se lako odrekli - neupotrebljiv u zadnje vrijeme.

Nadam se iskreno da će se desiti solidna "čistka" na ljeto, da će se budžet osloboditi pojedinih domaćih, a i inostranih parazita poput Dušana Hodžića.

Sarajevo je preduzeće, firma... Ako si dobar radnik, privređuješ kompaniji, ima mjesta za tebe! Ako si nekad dobar bio, a danas zabušavaš, mi nažalost nemamo razloga da te držimo na platnoj listi, višak si, vozi jarane.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 10 mar 2021, 00:15

Pješke bih otišao po Crepulju.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 10 mar 2021, 00:17

AlfredNobel je napisao/la:
10 mar 2021, 00:15
Pješke bih otišao po Crepulju.
Ubrzo ide Renault, stedi noge :kafa:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: amypitar, HariTz, johntravolta123, Lecler, r3m1, supervizor i 74 gosta.