Mutna su to posla, uzdam se u svoje noge.

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Mutna su to posla, uzdam se u svoje noge.
Pejovic,Adukor,Cmiljanic jos 1,5 god. Oremus i Fanimo jos 2,5 god. Krsti samo(ako ne produzi) istice 30.06.KrajisnikBosnjak je napisao/la: ↑10 mar 2021, 00:12Svakako. Imaš Adukora koji nije ništa bolji od nekog omladinca, čovjek nije 5 punih utakmica odigrao u Mađarskoj, zatim imaš Velkoskog koji ima šlifa, ali nije brz, nema snage i svoje najbolje godine je protračio u Aziji - višak igrač, također tu se nalazi Pejović, čovjek koji je duplo slabiji igrač od Crepulje kojeg smo se lako odrekli - neupotrebljiv u zadnje vrijeme.Samozdravlje je napisao/la: ↑10 mar 2021, 00:06
Ma iskreno tanko je ovo, ma da ih 10 ovakvih ima pravo biti u rosteru(terenu). Bolje 2-3 stranca dobra, da su ala Rahman, nego 6 ovakvih.
Nadam se iskreno da će se desiti solidna "čistka" na ljeto, da će se budžet osloboditi pojedinih domaćih, a i inostranih parazita poput Dušana Hodžića.
Sarajevo je preduzeće, firma... Ako si dobar radnik, privređuješ kompaniji, ima mjesta za tebe! Ako si nekad dobar bio, a danas zabušavaš, mi nažalost nemamo razloga da te držimo na platnoj listi, višak si, vozi jarane.
Pravilo je 5 stranaca.miky_hz je napisao/la: ↑09 mar 2021, 23:38Ko ispada sad od stranaca kad se Cmiljanic registruje,mislim da je trojka Oremus,Fanimo,Pejovic sigurna a da ce se treci birati izmedju ova tri ostala(Velkoski,Adukor,Cmiljanic).
I definitivno ako ostane ovo pravilo sa 4 stranca,rascititi tu situaciju,tu nam treba kvalitet ne kvantitet.Nema potrebe drzati strance po tribinama,nepotrebno skroz.
Za 3 mjeseca mu ugovor istice. Tamam da ga zavrsis
Nama Pejović uopće nije problem. Problem je što nema Rahmanovića, igrača koji osvoja prostor sa loptom u nogama, koji pravi višak i zato nije prinuđen da dodaje prvom do sebe. Isto važi i za Tatara. Šta je posao Pejoviću? - dati loptu naprijed. Samo što je sad dadne Velkoskom koji je odmah izgubi ili se uopće i ne kreće i ne nudi, ili je da TSSu. Tss nju zaključa, majstor je, valja je, nema šanse da mu je uzmeš, ali šta dalje? Ništa od toga nemamo kad je on onda prinuđen dati je prvom do sebe jer ništa nije napravio time. Druga stvar, kad se TSS vrati da on prenosi loptu, mi nemamo tog igrača iza špica i zato imaš probleme u zadnjoj trećini terena. Mislim da bi bolje sve išlo da TSS igra sa Đokanovićem, a na AMFu da bude bilo ko, pa makar i mrtvi Krste, manje je loš nego na krilu.NisamInSajder je napisao/la: ↑10 mar 2021, 00:29Za 3 mjeseca mu ugovor istice. Tamam da ga zavrsis
I ja bih volio da se Messi vrati, samo jel ono on ima i bh. pasos?
Ima frka neka tamo u klubu, čini mi se, uhapsili im predsjednika. Ima Crepko naš pasoš.NisamInSajder je napisao/la: ↑10 mar 2021, 00:29Za 3 mjeseca mu ugovor istice. Tamam da ga zavrsis
Sve napisano u boldiranoj recenici. To sam ja i pisao prije dan-dva. Ali, ja sam govorio da fali prenos od stopera pa prema dalje (Zrinjski je bas zatvorio taj prenos onim presingom). Pejovic nije iznosio loptu nikako (ni protiv Zelje, ni protiv Zrinjskog) i onda se Susic vracao po loptu i desi se taj gubitak tog poluspica. A i da se Susic ne vrati gubis poluspica jer Susic to nije. Na poluspica stavit Zinedina, zamjena Krste i guraj tako, sigurno gore nece biti od onog sto je bila u prethodne dvije utakmice.SarajevoJeBordo je napisao/la: ↑10 mar 2021, 00:37Nama Pejović uopće nije problem. Problem je što nema Rahmanovića, igrača koji osvoja prostor sa loptom u nogama, koji pravi višak i zato nije prinuđen da dodaje prvom do sebe. Isto važi i za Tatara. Šta je posao Pejoviću? - dati loptu naprijed. Samo što je sad dadne Velkoskom koji je odmah izgubi ili se uopće i ne kreće i ne nudi, ili je da TSSu. Tss nju zaključa, majstor je, valja je, nema šanse da mu je uzmeš, ali šta dalje? Ništa od toga nemamo kad je on onda prinuđen dati je prvom do sebe jer ništa nije napravio time. Druga stvar, kad se TSS vrati da on prenosi loptu, mi nemamo tog igrača iza špica i zato imaš probleme u zadnjoj trećini terena. Mislim da bi bolje sve išlo da TSS igra sa Đokanovićem, a na AMFu da bude bilo ko, pa makar i mrtvi Krste, manje je loš nego na krilu.NisamInSajder je napisao/la: ↑10 mar 2021, 00:29Za 3 mjeseca mu ugovor istice. Tamam da ga zavrsis
Mi smo ostali bez dva najbolja igrača, ofanzivnog veznog i krilnog igrača. A šta smo doveli? Doveli smo 2 špica od kojih je jedan upitnog kvaliteta. I tog špica smo mi trebali dovesti sve i da nismo prodali ovu dvojicu.
Nista, pakuj se. Hadziji na vrata, za ruku ga i po Ljubana, usput cemo i Sataru uzet.AlfredNobel je napisao/la: ↑10 mar 2021, 00:42Ima frka neka tamo u klubu, čini mi se, uhapsili im predsjednika. Ima Crepko naš pasoš.NisamInSajder je napisao/la: ↑10 mar 2021, 00:29Za 3 mjeseca mu ugovor istice. Tamam da ga zavrsis
SarajevoJeBordo je napisao/la: ↑10 mar 2021, 00:37Nama Pejović uopće nije problem. Problem je što nema Rahmanovića, igrača koji osvoja prostor sa loptom u nogama, koji pravi višak i zato nije prinuđen da dodaje prvom do sebe. Isto važi i za Tatara. Šta je posao Pejoviću? - dati loptu naprijed. Samo što je sad dadne Velkoskom koji je odmah izgubi ili se uopće i ne kreće i ne nudi, ili je da TSSu. Tss nju zaključa, majstor je, valja je, nema šanse da mu je uzmeš, ali šta dalje? Ništa od toga nemamo kad je on onda prinuđen dati je prvom do sebe jer ništa nije napravio time. Druga stvar, kad se TSS vrati da on prenosi loptu, mi nemamo tog igrača iza špica i zato imaš probleme u zadnjoj trećini terena. Mislim da bi bolje sve išlo da TSS igra sa Đokanovićem, a na AMFu da bude bilo ko, pa makar i mrtvi Krste, manje je loš nego na krilu.NisamInSajder je napisao/la: ↑10 mar 2021, 00:29Za 3 mjeseca mu ugovor istice. Tamam da ga zavrsis
Mi smo ostali bez dva najbolja igrača, ofanzivnog veznog i krilnog igrača. A šta smo doveli? Doveli smo 2 špica od kojih je jedan upitnog kvaliteta. I tog špica smo mi trebali dovesti sve i da nismo prodali ovu dvojicu.
Pidro kako igra upitno je dati mu i 15 minuta.Samozdravlje je napisao/la: ↑10 mar 2021, 01:04SarajevoJeBordo je napisao/la: ↑10 mar 2021, 00:37Nama Pejović uopće nije problem. Problem je što nema Rahmanovića, igrača koji osvoja prostor sa loptom u nogama, koji pravi višak i zato nije prinuđen da dodaje prvom do sebe. Isto važi i za Tatara. Šta je posao Pejoviću? - dati loptu naprijed. Samo što je sad dadne Velkoskom koji je odmah izgubi ili se uopće i ne kreće i ne nudi, ili je da TSSu. Tss nju zaključa, majstor je, valja je, nema šanse da mu je uzmeš, ali šta dalje? Ništa od toga nemamo kad je on onda prinuđen dati je prvom do sebe jer ništa nije napravio time. Druga stvar, kad se TSS vrati da on prenosi loptu, mi nemamo tog igrača iza špica i zato imaš probleme u zadnjoj trećini terena. Mislim da bi bolje sve išlo da TSS igra sa Đokanovićem, a na AMFu da bude bilo ko, pa makar i mrtvi Krste, manje je loš nego na krilu.NisamInSajder je napisao/la: ↑10 mar 2021, 00:29
I ja mislim da nama Crepulja ne treba dok imamo Susica. Treba napraviti ili pruziti priliku nakom od onih sto igraju "10" Zinedin,Dal,Salcin, pa i Krste.
Krila nemamo,slomljena su Jukic,Heba,Krle i Fanimo poboljeva iako ga bas GOTIVIM. mozda probati lijevo Pidro-Salcin, a na "10" da se oprobaju Zinedin-Dal bar u ovom Kupu. Probati, 5 izmjena ima. Bilo bi nesto novo. Ovo u subotu je sporo, bezidejno... igrali smo kao da je Rahman tu, a on![]()
Tebi kad neko trči presing na zadnju liniju, tu ne može loptu iznijeti jedan igrač. U toj situaciji cijela odbrana i zadnji vezni igrači moraju da trče bez lopte. Konstantno da traže prazan prostor i nude se. Ne smiju biti statični i povrh svega toga svako od njih mora biti tehnički potkovan da IZ PRVE igra tačan pas i odmah po predaji da traži prazan prostor. Kod nas u ligi nema toga, mi smo blizu toga nekad bili kad imamo dobar teren. U tome ti je jako bitna figura golman koji mora biti siguran u igri nogom. Npr Guardiola je Harta otpisao zbog toga jer hoće golmana koji ativno učestvuje. Kod nas čim nemaš 100% siguran pas nazad, odma je to lopta na palac i šajba. Doduše i ne čudi to jer slabo ko kod nas može igrati neki ozbiljniji presing, a Zrinjski je izgleda dobro pripremljen i zato će bez problema da dobiju sve male utakmice i realno baš su nam prijetnja.NisamInSajder je napisao/la: ↑10 mar 2021, 00:55Sve napisano u boldiranoj recenici. To sam ja i pisao prije dan-dva. Ali, ja sam govorio da fali prenos od stopera pa prema dalje (Zrinjski je bas zatvorio taj prenos onim presingom). Pejovic nije iznosio loptu nikako (ni protiv Zelje, ni protiv Zrinjskog) i onda se Susic vracao po loptu i desi se taj gubitak tog poluspica. A i da se Susic ne vrati gubis poluspica jer Susic to nije. Na poluspica stavit Zinedina, zamjena Krste i guraj tako, sigurno gore nece biti od onog sto je bila u prethodne dvije utakmice.SarajevoJeBordo je napisao/la: ↑10 mar 2021, 00:37Nama Pejović uopće nije problem. Problem je što nema Rahmanovića, igrača koji osvoja prostor sa loptom u nogama, koji pravi višak i zato nije prinuđen da dodaje prvom do sebe. Isto važi i za Tatara. Šta je posao Pejoviću? - dati loptu naprijed. Samo što je sad dadne Velkoskom koji je odmah izgubi ili se uopće i ne kreće i ne nudi, ili je da TSSu. Tss nju zaključa, majstor je, valja je, nema šanse da mu je uzmeš, ali šta dalje? Ništa od toga nemamo kad je on onda prinuđen dati je prvom do sebe jer ništa nije napravio time. Druga stvar, kad se TSS vrati da on prenosi loptu, mi nemamo tog igrača iza špica i zato imaš probleme u zadnjoj trećini terena. Mislim da bi bolje sve išlo da TSS igra sa Đokanovićem, a na AMFu da bude bilo ko, pa makar i mrtvi Krste, manje je loš nego na krilu.NisamInSajder je napisao/la: ↑10 mar 2021, 00:29
Sljedeci problem bi mogao biti kreiranje sansi. Jer, ukoliko Mesanovic bude prvi pik na napadacu i ukoliko se misli da on bude spic, nece prolaziti taktika iz prosle polusezone, gdje bi Handzic obvukao stopere i stvorio rupu u odbrani, a krila (najcesce Tatar) utrcavao u taj prostor. Mesanovic nije taj napadac koji ce odvuci nekog, i on voli da trazi prostor, da ulazi iza ledja odbrani, dok bi vec Cmiljanic mogao biti taj napadac koji ce odvuci odbranu. Tako da bih ja Mesanovica preselio na desno krilo i on bi imao ulogu Tatara iz prosle polusezone, a Cmiljanic/Handzic u vrhu napada, Zinedin na poluspica i desno krilo ostaje Fanimo.
Sad me bas zanima sta je Vinko spremio za veceras.
Nista, pakuj se. Hadziji na vrata, za ruku ga i po Ljubana, usput cemo i Sataru uzet.AlfredNobel je napisao/la: ↑10 mar 2021, 00:42Ima frka neka tamo u klubu, čini mi se, uhapsili im predsjednika. Ima Crepko naš pasoš.NisamInSajder je napisao/la: ↑10 mar 2021, 00:29
+1Samozdravlje je napisao/la: ↑09 mar 2021, 22:33Sanchez1987 je napisao/la: ↑09 mar 2021, 11:28
Sve ok,samo nije Kurdicu vise 18-19 god nego 21,sa tim godinama vec treba da igra za nas protiv recimo ekipa radnik,mladost,krupa olimpik itd,a tad odmaras ove iz prve postave,a ne ovaj na posudbu,a daj Adukora npr koji samo uzme lovu i ispari se,a nista bolji nije,isto i Kanuric- Dizdarevic primjer,ne znam kad ce se poceti vjerovati akademcima,ako nece u tim godinama.
Kad se Kurdic vrati sa posudbe imat ce 22 god. i 30-tak utakmica u ligama slicnim nasim. Ostat ce mu jos godina ugovora sa nama. Meni je bio sasvim ok i kad je bio ovdje. Nista bolji od njega nisu stoperi tipa Serbecic,Adukor, pa i Dupovac. Mislim da ce imati i bolju karijeru od Milicevica. Da sam na mjestu njegovog menadzera ucinio bi sve da se ne vraca u FKS(iako mora), jer ce ovdje vjerovatno biti klupiran. I sa 19 je bio dobar. Ne vjerujem da bi i jedan igrac sa 22 g. i standardan u Kukesiu dosao u FKS(ako ne mora).
Kaze treba da postanemo samoodrziv klub a obrcemo parama ko onaj neki sa kladionicom,kaze zaradio sam od kladionice golfa 2, al prije toga vozio golfa 4
Sanchez1987 je napisao/la: ↑10 mar 2021, 01:50Kaze treba da postanemo samoodrziv klub a obrcemo parama ko onaj neki sa kladionicom,kaze zaradio sam od kladionice golfa 2, al prije toga vozio golfa 4, ej sa 22 god se tek vraca sa posubde a hocemo da zaradimo,da nije tezih povreda i srednjeg prsta i tome slicno ni ova 2-3 akademca ne bih gledali na terenu.
Trenutno korisnika/ca: benko21, CentarsutNaClanak921, ErosViverosViv, huntingseason, mosarajvosa83, Napapijri, nedimmmm1337, pitara, rimljanin90, roccosiffredi, StarmoCity, Vrhbosnian i 135 gostiju.