FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

AlfredNobel
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la AlfredNobel » 10 mar 2021, 00:18

Zip je napisao/la:
10 mar 2021, 00:17
AlfredNobel je napisao/la:
10 mar 2021, 00:15
Pješke bih otišao po Crepulju.
Ubrzo ide Renault, stedi noge :kafa:
Mutna su to posla, uzdam se u svoje noge. :kafa:
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 10 mar 2021, 00:20

KrajisnikBosnjak je napisao/la:
10 mar 2021, 00:12
Samozdravlje je napisao/la:
10 mar 2021, 00:06
mikimaus je napisao/la:
10 mar 2021, 00:00
Mislim da je ove sezone dozvoljeno 5 stranaca u rosteru .

Ma iskreno tanko je ovo, ma da ih 10 ovakvih ima pravo biti u rosteru(terenu). Bolje 2-3 stranca dobra, da su ala Rahman, nego 6 ovakvih.
Svakako. Imaš Adukora koji nije ništa bolji od nekog omladinca, čovjek nije 5 punih utakmica odigrao u Mađarskoj, zatim imaš Velkoskog koji ima šlifa, ali nije brz, nema snage i svoje najbolje godine je protračio u Aziji - višak igrač, također tu se nalazi Pejović, čovjek koji je duplo slabiji igrač od Crepulje kojeg smo se lako odrekli - neupotrebljiv u zadnje vrijeme.

Nadam se iskreno da će se desiti solidna "čistka" na ljeto, da će se budžet osloboditi pojedinih domaćih, a i inostranih parazita poput Dušana Hodžića.

Sarajevo je preduzeće, firma... Ako si dobar radnik, privređuješ kompaniji, ima mjesta za tebe! Ako si nekad dobar bio, a danas zabušavaš, mi nažalost nemamo razloga da te držimo na platnoj listi, višak si, vozi jarane.
Pejovic,Adukor,Cmiljanic jos 1,5 god. Oremus i Fanimo jos 2,5 god. Krsti samo(ako ne produzi) istice 30.06.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 10 mar 2021, 00:27

miky_hz je napisao/la:
09 mar 2021, 23:38
Ko ispada sad od stranaca kad se Cmiljanic registruje,mislim da je trojka Oremus,Fanimo,Pejovic sigurna a da ce se treci birati izmedju ova tri ostala(Velkoski,Adukor,Cmiljanic).

I definitivno ako ostane ovo pravilo sa 4 stranca,rascititi tu situaciju,tu nam treba kvalitet ne kvantitet.Nema potrebe drzati strance po tribinama,nepotrebno skroz.
Pravilo je 5 stranaca.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 10 mar 2021, 00:29

Za 3 mjeseca mu ugovor istice. Tamam da ga zavrsis :D
I ja bih volio da se Messi vrati, samo jel ono on ima i bh. pasos?
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 10 mar 2021, 00:37

NisamInSajder je napisao/la:
10 mar 2021, 00:29
Nama Pejović uopće nije problem. Problem je što nema Rahmanovića, igrača koji osvoja prostor sa loptom u nogama, koji pravi višak i zato nije prinuđen da dodaje prvom do sebe. Isto važi i za Tatara. Šta je posao Pejoviću? - dati loptu naprijed. Samo što je sad dadne Velkoskom koji je odmah izgubi ili se uopće i ne kreće i ne nudi, ili je da TSSu. Tss nju zaključa, majstor je, valja je, nema šanse da mu je uzmeš, ali šta dalje? Ništa od toga nemamo kad je on onda prinuđen dati je prvom do sebe jer ništa nije napravio time. Druga stvar, kad se TSS vrati da on prenosi loptu, mi nemamo tog igrača iza špica i zato imaš probleme u zadnjoj trećini terena. Mislim da bi bolje sve išlo da TSS igra sa Đokanovićem, a na AMFu da bude bilo ko, pa makar i mrtvi Krste, manje je loš nego na krilu.

Mi smo ostali bez dva najbolja igrača, ofanzivnog veznog i krilnog igrača. A šta smo doveli? Doveli smo 2 špica od kojih je jedan upitnog kvaliteta. I tog špica smo mi trebali dovesti sve i da nismo prodali ovu dvojicu.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 10 mar 2021, 00:42

Ima frka neka tamo u klubu, čini mi se, uhapsili im predsjednika. Ima Crepko naš pasoš.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 10 mar 2021, 00:55

SarajevoJeBordo je napisao/la:
10 mar 2021, 00:37
Nama Pejović uopće nije problem. Problem je što nema Rahmanovića, igrača koji osvoja prostor sa loptom u nogama, koji pravi višak i zato nije prinuđen da dodaje prvom do sebe. Isto važi i za Tatara. Šta je posao Pejoviću? - dati loptu naprijed. Samo što je sad dadne Velkoskom koji je odmah izgubi ili se uopće i ne kreće i ne nudi, ili je da TSSu. Tss nju zaključa, majstor je, valja je, nema šanse da mu je uzmeš, ali šta dalje? Ništa od toga nemamo kad je on onda prinuđen dati je prvom do sebe jer ništa nije napravio time. Druga stvar, kad se TSS vrati da on prenosi loptu, mi nemamo tog igrača iza špica i zato imaš probleme u zadnjoj trećini terena. Mislim da bi bolje sve išlo da TSS igra sa Đokanovićem, a na AMFu da bude bilo ko, pa makar i mrtvi Krste, manje je loš nego na krilu.

Mi smo ostali bez dva najbolja igrača, ofanzivnog veznog i krilnog igrača. A šta smo doveli? Doveli smo 2 špica od kojih je jedan upitnog kvaliteta. I tog špica smo mi trebali dovesti sve i da nismo prodali ovu dvojicu.
Sve napisano u boldiranoj recenici. To sam ja i pisao prije dan-dva. Ali, ja sam govorio da fali prenos od stopera pa prema dalje (Zrinjski je bas zatvorio taj prenos onim presingom). Pejovic nije iznosio loptu nikako (ni protiv Zelje, ni protiv Zrinjskog) i onda se Susic vracao po loptu i desi se taj gubitak tog poluspica. A i da se Susic ne vrati gubis poluspica jer Susic to nije. Na poluspica stavit Zinedina, zamjena Krste i guraj tako, sigurno gore nece biti od onog sto je bila u prethodne dvije utakmice.

Sljedeci problem bi mogao biti kreiranje sansi. Jer, ukoliko Mesanovic bude prvi pik na napadacu i ukoliko se misli da on bude spic, nece prolaziti taktika iz prosle polusezone, gdje bi Handzic obvukao stopere i stvorio rupu u odbrani, a krila (najcesce Tatar) utrcavao u taj prostor. Mesanovic nije taj napadac koji ce odvuci nekog, i on voli da trazi prostor, da ulazi iza ledja odbrani, dok bi vec Cmiljanic mogao biti taj napadac koji ce odvuci odbranu. Tako da bih ja Mesanovica preselio na desno krilo i on bi imao ulogu Tatara iz prosle polusezone, a Cmiljanic/Handzic u vrhu napada, Zinedin na poluspica i desno krilo ostaje Fanimo.

Sad me bas zanima sta je Vinko spremio za veceras.
10 mar 2021, 00:42
Ima frka neka tamo u klubu, čini mi se, uhapsili im predsjednika. Ima Crepko naš pasoš.
Nista, pakuj se. Hadziji na vrata, za ruku ga i po Ljubana, usput cemo i Sataru uzet.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 10 mar 2021, 01:04

I ja mislim da nama Crepulja ne treba dok imamo Susica. Treba napraviti ili pruziti priliku nakom od onih sto igraju "10" Zinedin,Dal,Salcin, pa i Krste.
Krila nemamo,slomljena su Jukic,Heba,Krle i Fanimo poboljeva iako ga bas GOTIVIM. mozda probati lijevo Pidro-Salcin, a na "10" da se oprobaju Zinedin-Dal bar u ovom Kupu. Probati, 5 izmjena ima. Bilo bi nesto novo. Ovo u subotu je sporo, bezidejno... igrali smo kao da je Rahman tu, a on :wave:

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 10 mar 2021, 01:17

10 mar 2021, 01:04

I ja mislim da nama Crepulja ne treba dok imamo Susica. Treba napraviti ili pruziti priliku nakom od onih sto igraju "10" Zinedin,Dal,Salcin, pa i Krste.
Krila nemamo,slomljena su Jukic,Heba,Krle i Fanimo poboljeva iako ga bas GOTIVIM. mozda probati lijevo Pidro-Salcin, a na "10" da se oprobaju Zinedin-Dal bar u ovom Kupu. Probati, 5 izmjena ima. Bilo bi nesto novo. Ovo u subotu je sporo, bezidejno... igrali smo kao da je Rahman tu, a on :wave:
Pidro kako igra upitno je dati mu i 15 minuta.

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 10 mar 2021, 01:22

10 mar 2021, 00:55

Sve napisano u boldiranoj recenici. To sam ja i pisao prije dan-dva. Ali, ja sam govorio da fali prenos od stopera pa prema dalje (Zrinjski je bas zatvorio taj prenos onim presingom). Pejovic nije iznosio loptu nikako (ni protiv Zelje, ni protiv Zrinjskog) i onda se Susic vracao po loptu i desi se taj gubitak tog poluspica. A i da se Susic ne vrati gubis poluspica jer Susic to nije. Na poluspica stavit Zinedina, zamjena Krste i guraj tako, sigurno gore nece biti od onog sto je bila u prethodne dvije utakmice.

Sljedeci problem bi mogao biti kreiranje sansi. Jer, ukoliko Mesanovic bude prvi pik na napadacu i ukoliko se misli da on bude spic, nece prolaziti taktika iz prosle polusezone, gdje bi Handzic obvukao stopere i stvorio rupu u odbrani, a krila (najcesce Tatar) utrcavao u taj prostor. Mesanovic nije taj napadac koji ce odvuci nekog, i on voli da trazi prostor, da ulazi iza ledja odbrani, dok bi vec Cmiljanic mogao biti taj napadac koji ce odvuci odbranu. Tako da bih ja Mesanovica preselio na desno krilo i on bi imao ulogu Tatara iz prosle polusezone, a Cmiljanic/Handzic u vrhu napada, Zinedin na poluspica i desno krilo ostaje Fanimo.

Sad me bas zanima sta je Vinko spremio za veceras.
10 mar 2021, 00:42

Nista, pakuj se. Hadziji na vrata, za ruku ga i po Ljubana, usput cemo i Sataru uzet.
Tebi kad neko trči presing na zadnju liniju, tu ne može loptu iznijeti jedan igrač. U toj situaciji cijela odbrana i zadnji vezni igrači moraju da trče bez lopte. Konstantno da traže prazan prostor i nude se. Ne smiju biti statični i povrh svega toga svako od njih mora biti tehnički potkovan da IZ PRVE igra tačan pas i odmah po predaji da traži prazan prostor. Kod nas u ligi nema toga, mi smo blizu toga nekad bili kad imamo dobar teren. U tome ti je jako bitna figura golman koji mora biti siguran u igri nogom. Npr Guardiola je Harta otpisao zbog toga jer hoće golmana koji ativno učestvuje. Kod nas čim nemaš 100% siguran pas nazad, odma je to lopta na palac i šajba. Doduše i ne čudi to jer slabo ko kod nas može igrati neki ozbiljniji presing, a Zrinjski je izgleda dobro pripremljen i zato će bez problema da dobiju sve male utakmice i realno baš su nam prijetnja.

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 10 mar 2021, 01:32

09 mar 2021, 22:33
Sanchez1987 je napisao/la:
09 mar 2021, 11:28

Sve ok,samo nije Kurdicu vise 18-19 god nego 21,sa tim godinama vec treba da igra za nas protiv recimo ekipa radnik,mladost,krupa olimpik itd,a tad odmaras ove iz prve postave,a ne ovaj na posudbu,a daj Adukora npr koji samo uzme lovu i ispari se,a nista bolji nije,isto i Kanuric- Dizdarevic primjer,ne znam kad ce se poceti vjerovati akademcima,ako nece u tim godinama.

Kad se Kurdic vrati sa posudbe imat ce 22 god. i 30-tak utakmica u ligama slicnim nasim. Ostat ce mu jos godina ugovora sa nama. Meni je bio sasvim ok i kad je bio ovdje. Nista bolji od njega nisu stoperi tipa Serbecic,Adukor, pa i Dupovac. Mislim da ce imati i bolju karijeru od Milicevica. Da sam na mjestu njegovog menadzera ucinio bi sve da se ne vraca u FKS(iako mora), jer ce ovdje vjerovatno biti klupiran. I sa 19 je bio dobar. Ne vjerujem da bi i jedan igrac sa 22 g. i standardan u Kukesiu dosao u FKS(ako ne mora).
+1

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 10 mar 2021, 01:34

@NisamInSajder
Ko je taj Satara? Vidim non stop se spominje danas..

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 10 mar 2021, 01:50

TexVikler je napisao/la:
09 mar 2021, 23:29
Tjeraj Besica dovedi nekakvu sataru i adukora kojeg smo vec otjerali. Kao sto smo doveli kanurica koji bog te pito cime se bavi, a otjerali Dizdarevica na tribine mladosti.
I kako se onda nadati napretku?
Kaze treba da postanemo samoodrziv klub a obrcemo parama ko onaj neki sa kladionicom,kaze zaradio sam od kladionice golfa 2, al prije toga vozio golfa 4 😁, ej sa 22 god se tek vraca sa posubde a hocemo da zaradimo,da nije tezih povreda i srednjeg prsta i tome slicno ni ova 2-3 akademca ne bih gledali na terenu.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 10 mar 2021, 01:51

10 mar 2021, 01:17

Pidro kako igra upitno je dati mu i 15 minuta.

Mozda bi i njemu ovo odgovaralo. Ne moze se bas toliko zaboraviti, samo tiho razmisljam :kafa:

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 10 mar 2021, 02:27

Rahman je bio idelaan za poziciju poluspica zato sto je konj svoje vrste. Ne boji se povuc loptu, potegnit. Njemu je bilo svejedno primit 20 jakih udaraca za jednu tekmu. Visok je i moze je zagradit, sacuvat odlozit na stranu i sve je to dobro funkcionisalo.
Za Susica sam pisao odavno da nije za tu poziciju... previse je mekan, previse je spor.
SJB je to fino uočio i sročio u par recenica, majstor jest vidi se ali nama za poziciju poluspica treba drugi tip igraca. Po meni je idealna kombinacija na zadnjem veznom TSS i Andrej,a na poluspica Salčin.
On ima taj smek i nisko teziste, explozivan je i brz. Moze se lagano oslobodit igraca i ima fin zadnji pas, lijepo podvali loptu. Sa njim nemamo visinu i skok kao sa Rahmanom ali imamo explozivnost i bilo bi lijepo pokusati sa njim to mu svakako i jest prava pozicija.
Dok ne vidimo sta je sa Dalom i planira li se Zinedin dozvat i viknut na sebe malo...

@samozdravlje znam da volis akademiju i sve je to fino ali izjava da Serbecic nije nista bolji od Kurdica je smijesna realno. Bar samja tako shvatio tvoju izjavu. Serba je zadnje tekme kod nas totalno bio van forme i nezainteresovan jer se vracao u nazad u Rosenborg.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 10 mar 2021, 02:35

Sanchez1987 je napisao/la:
10 mar 2021, 01:50
TexVikler je napisao/la:
09 mar 2021, 23:29
Tjeraj Besica dovedi nekakvu sataru i adukora kojeg smo vec otjerali. Kao sto smo doveli kanurica koji bog te pito cime se bavi, a otjerali Dizdarevica na tribine mladosti.
I kako se onda nadati napretku?
Kaze treba da postanemo samoodrziv klub a obrcemo parama ko onaj neki sa kladionicom,kaze zaradio sam od kladionice golfa 2, al prije toga vozio golfa 4 😁, ej sa 22 god se tek vraca sa posubde a hocemo da zaradimo,da nije tezih povreda i srednjeg prsta i tome slicno ni ova 2-3 akademca ne bih gledali na terenu.

Ni slucajno nisam za vracanje Husrefa iz vise razloga. Ters brate. Kazu voli pare, a ko ih to ne voli ? Mozda Hadzic i ja ? Ne sumnjicim samo kazem, ne valja ovo kako napredujemo. Otisla dva igraca i nekako djelujemo mlako. Takodje vjerujem da cemo biti za 2-3 utakmice puno bolji, nismo se zagrijali. Osvojicemo aBd Titulu, ali mislim da nismo zadovoljni igrackim kadrom. Nekom ne pase Susic,drugom Hebib, trecem Krle i tako redom. Za sve dobro treba se zahvaliti, ali za ono sto nevalja treba kritikovati. Evo:
- Stranci nam nisu prevaga, kad je bio Rahman nismo to ni primjecivali. Ko je doveo i produzio ugovore strancima? Nisam majkemi?
Pejovic,Adukor,Cmiljanic jos 1,5 god. Oremus i Fanimo jos 2,5 god. Krsti samo(ako ne produzi) istice 30.06. Tesko cemo ovo ispraviti, treba vremena i para.
- Ko produzi D.Hodzica, ko plati Milanovica i Zinedina, dobro Dzaficu se trebalo produzit ima toga jos, ali ne smijem napascete me.
- Vec su igrali Kova,Mujakic,Pidro, Djokanovic,Kurdic,Mustafic, pa i Šabanovic. Nema novih, hajd Titula je najbitnija, ali i poslije Titule ce ostati repovi koji nam nece dati da umjesto 3 "nako" dovedemo jednog dobrog. Imamo kvantitet, ali kvalitet ? Mislim, odnosno siguran sam da nije do Marinovica, a i ako jeste onda je malo do njega.
Yebote sta ako ne bude Titule :roll: :hmmmmm:

PeakyBlinders
Kontakt:

Post Postao/la PeakyBlinders » 10 mar 2021, 04:05

.....................Mešanović...............
Fanimo........Velkoski.........Hebibović
.........Sušić..........Đokanović...........
Salčin.....Dupovac....Miličević...Oremuš
.................Kovačević....................

Možda ovako nešto.
ORIGINAL 1987

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 10 mar 2021, 05:01

Sve isto samo fanima na lijevo krilo hebu na desno krilo susica vratit na mjesto pejovica a na susicevo mjesto to jest ofanzivnog veznog stavit. KRSTU ZIDANA DALA..

Jel iko gledao ovog iz liverpoola imal hljeba il je i on ko Zidan doso da se penzionise kod nas sa 23 godine zivota..

Posto kad god gledam na instergramu treninge djete izgleda neozbiljno na drigirano samo se smije a izdrkati starci im uzimaju minutazu

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 10 mar 2021, 06:58

Nomadi dobili sinoc u Welsu

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 10 mar 2021, 07:35

DANAS IGRA SARAJEVO!
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.