FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Ma neka ba raja.Cigani ostaju cigani.Dolazimo da se zabavljamo a oni mogu cijene da udaraju koliko hoce ko ih ****.LJUBAV je samo jedna.FCS.
@ Sarajlija89
moje misljenje je da se ispravno pise Nista i Niko.
a to sa kartama je stvarno nisko od uprave Zeljeznicara.
moje misljenje je da se ispravno pise Nista i Niko.

ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- sarajlija89
- Kontakt:
ma nisam ja piso iso copy-pastePasha je napisao/la:@ Sarajlija89
moje misljenje je da se ispravno pise Nista i Niko.![]()

pozzz
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Zasijali reflektori na pomoćnom terenu
" Odigrana svečana revijalna utakmica između veterana Sarajeva i Željezničara. "
Večeras je sa početkom u 19:30h odigrana svećana utakmica između veterana Sarajeva i Željezničara povodom prvog paljenja reflektora na pomoćnom terenu stadiona „Asim Ferhatović – Hase“. Tako su, nakon postavljene umjetne trave, završeni radovi na jednom pomoćnom terenu, a za naredni period su najavljeni isti radovi i za drugi pomoćni teren. Na poluvremenu utakmice je upriličena i mala ceremonija otvaranja, nakon koje je gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen uz legendu bordo kluba Vahidina Musemića i još par veterana po prvi put upalio reflektore koji će u budućnosti obasjavati pomoćni teren na Koševu.
Ovim je izvršena zacrtana nadogradnja i modernizacija ovog sportskog centra, a igračima Sarajeva su sada pruženi uslovi i za noćne termine treninga. Moramo reći da se uslovi s vremenom popravljaju i da će, nakon modernizacije i drugog pomoćnog terena, FK Sarajevo imati sportski centar na kojem bi mnogi klubovi iz Premijer lige pozavidjeli. Ovaj projekat su finansirali Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo te Općina Centar.
Vratimo se utakmici u kojoj su veterani Željezničara slavili rezultatom 4:3 nakon lijepe, revijalne utakmice sa dosta lijepih poteza i golova. Poveo su „Plavi“ golom Biščevića, a rezultat je poravnao Turković. Nakon toga je uslijedilo vodstvo gostiju od 3:1 golovima Gredića i Jahića, a Smječanin je smanjio rezultat na 3:2.
Drugo poluvrijeme se nastavilo pod svjetlošću reflektora, a rezultat je opet poravnat i to drugim golom Turkovića na utakmici. Ipak, dva puta je mrežu uzdrmao i Jahić koji je postavio konačni rezultat 3:4.
Za Sarajevo su igrali Turković, Repuh, Smječanin, Varešanović, Granov, Fočić, Vuksanović, Behlulović, Naser, Fazlagić, Hurtić, Zukić...

" Odigrana svečana revijalna utakmica između veterana Sarajeva i Željezničara. "
Večeras je sa početkom u 19:30h odigrana svećana utakmica između veterana Sarajeva i Željezničara povodom prvog paljenja reflektora na pomoćnom terenu stadiona „Asim Ferhatović – Hase“. Tako su, nakon postavljene umjetne trave, završeni radovi na jednom pomoćnom terenu, a za naredni period su najavljeni isti radovi i za drugi pomoćni teren. Na poluvremenu utakmice je upriličena i mala ceremonija otvaranja, nakon koje je gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen uz legendu bordo kluba Vahidina Musemića i još par veterana po prvi put upalio reflektore koji će u budućnosti obasjavati pomoćni teren na Koševu.
Ovim je izvršena zacrtana nadogradnja i modernizacija ovog sportskog centra, a igračima Sarajeva su sada pruženi uslovi i za noćne termine treninga. Moramo reći da se uslovi s vremenom popravljaju i da će, nakon modernizacije i drugog pomoćnog terena, FK Sarajevo imati sportski centar na kojem bi mnogi klubovi iz Premijer lige pozavidjeli. Ovaj projekat su finansirali Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo te Općina Centar.
Vratimo se utakmici u kojoj su veterani Željezničara slavili rezultatom 4:3 nakon lijepe, revijalne utakmice sa dosta lijepih poteza i golova. Poveo su „Plavi“ golom Biščevića, a rezultat je poravnao Turković. Nakon toga je uslijedilo vodstvo gostiju od 3:1 golovima Gredića i Jahića, a Smječanin je smanjio rezultat na 3:2.
Drugo poluvrijeme se nastavilo pod svjetlošću reflektora, a rezultat je opet poravnat i to drugim golom Turkovića na utakmici. Ipak, dva puta je mrežu uzdrmao i Jahić koji je postavio konačni rezultat 3:4.
Za Sarajevo su igrali Turković, Repuh, Smječanin, Varešanović, Granov, Fočić, Vuksanović, Behlulović, Naser, Fazlagić, Hurtić, Zukić...

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Janjoš: Pokazaćemo da možemo i znamo
" Alaim: Treba nam još 6 bodova za Evropu, učinićemo sve da sutra dođemo do 3! "
Danas je na Grbavici održana press konferencija pred sutrašnji vječiti derbi između Željezničara i Sarajeva. U potpunosti prenosimo izjave našeg šefa stručnog štaba Mehmeda Janjoša, kao i izjavu kapitena oba tima, Muhameda Alaima i Edisa Mulalića.
„Neka se ne naljute na mene ostali klubovi u Bosni i Hercegovini, ali mislim da je ovo jedini pravi, istinski derbi. Sarajevo i Željezničar su klubovi sa tradicijama i koji su po meni najkvalitetniji, bez obzira na poziciju na tabeli. Sarajevo dolazi na Grbavicu da pokaže da može, da zna, da ovog proljeća naše igre i rezultati nisu slučajni i jednostavno želimo da, u fer i sportskom nadmetanju, dođemo do povoljnog rezultata. Nadam se i apelujem na nas aktere da sve bude fer i sportski, a ako mi budemo na tereni onakvi kakvi i trebamo biti, onda će naši vjerni navijači imati priliku da uživaju.“ – izjavio je Mehmed Janjoš.
Muhamed Alaim, kapiten bordo tima, se prisutnima obratio sa sljedećim riječima: „Mi o samoj utakmici nećemo puno pričati. S obzirom da smo fokusirani na izjave igrača sa Grbavice i to pomno pratimo ja, ispred igrača FK Sarajevo, mogu reći da ćemo, s obzirom da su „Plavi“ uvjereni u pobjedu, mi učiniti sve da to ne bude tako. Momci su spremni, i psihički i fizički. Ući ćemo pametno u utakmicu i tako ćemo i igrati. Ni mi ni Željezničar u ovom trenutku nismo naročito opterećeni rezultatom, ali, s obzirom kakva nam je liga, nama treba 6 bodova teoretski za izlazak u Evropu i uradićemo sve da i dođemo do njih. Tako, sutra ćemo izaći i na utakmicu i probati pokloniti pobjedu našim navijačima. Moja zadnja poruka će biti da na terenu i na tribina treba sve da bude korektno, što ponajviše i zavisi od nas. Ako ima tenzija na terenu, to se prenosi i na tribine. Evo, i Edis je tu ispred igrača Željezničara i nadam se da ćemo zajedno pružiti igru kakvu navijači i zaslužuju.“
„Položaj na tabeli nema nikakve veze sa derbijem. Bilo je prije sezona i kada je bila obrnuta situacija, ali to se nije odražavalo na derbi. Što se tiće izjava, i naših i igrača Sarajeva, mislim da je to glupost jer će se na terenu pokazati istina. Lično, nikad nisam prognozirao utakmice, ali sam uvjeren da, u ovoj ligi, ako se boriš i ako trčiš rezultat ne može izostati, a ja mogu obećati da ćemo upravo to i pružiti.“ – rekao je kapiten i predstavnik igrača Željezničara Edis Mulalić.
Po svemu što smo mogli čuti, svi zajedno očekuju kvalitetnu i fer utakmicu, a zaista se nadamo da ćemo to i gledati sutra uz dosta golova i, naravno, pobjedu bordo tima.
" Alaim: Treba nam još 6 bodova za Evropu, učinićemo sve da sutra dođemo do 3! "
Danas je na Grbavici održana press konferencija pred sutrašnji vječiti derbi između Željezničara i Sarajeva. U potpunosti prenosimo izjave našeg šefa stručnog štaba Mehmeda Janjoša, kao i izjavu kapitena oba tima, Muhameda Alaima i Edisa Mulalića.
„Neka se ne naljute na mene ostali klubovi u Bosni i Hercegovini, ali mislim da je ovo jedini pravi, istinski derbi. Sarajevo i Željezničar su klubovi sa tradicijama i koji su po meni najkvalitetniji, bez obzira na poziciju na tabeli. Sarajevo dolazi na Grbavicu da pokaže da može, da zna, da ovog proljeća naše igre i rezultati nisu slučajni i jednostavno želimo da, u fer i sportskom nadmetanju, dođemo do povoljnog rezultata. Nadam se i apelujem na nas aktere da sve bude fer i sportski, a ako mi budemo na tereni onakvi kakvi i trebamo biti, onda će naši vjerni navijači imati priliku da uživaju.“ – izjavio je Mehmed Janjoš.
Muhamed Alaim, kapiten bordo tima, se prisutnima obratio sa sljedećim riječima: „Mi o samoj utakmici nećemo puno pričati. S obzirom da smo fokusirani na izjave igrača sa Grbavice i to pomno pratimo ja, ispred igrača FK Sarajevo, mogu reći da ćemo, s obzirom da su „Plavi“ uvjereni u pobjedu, mi učiniti sve da to ne bude tako. Momci su spremni, i psihički i fizički. Ući ćemo pametno u utakmicu i tako ćemo i igrati. Ni mi ni Željezničar u ovom trenutku nismo naročito opterećeni rezultatom, ali, s obzirom kakva nam je liga, nama treba 6 bodova teoretski za izlazak u Evropu i uradićemo sve da i dođemo do njih. Tako, sutra ćemo izaći i na utakmicu i probati pokloniti pobjedu našim navijačima. Moja zadnja poruka će biti da na terenu i na tribina treba sve da bude korektno, što ponajviše i zavisi od nas. Ako ima tenzija na terenu, to se prenosi i na tribine. Evo, i Edis je tu ispred igrača Željezničara i nadam se da ćemo zajedno pružiti igru kakvu navijači i zaslužuju.“
„Položaj na tabeli nema nikakve veze sa derbijem. Bilo je prije sezona i kada je bila obrnuta situacija, ali to se nije odražavalo na derbi. Što se tiće izjava, i naših i igrača Sarajeva, mislim da je to glupost jer će se na terenu pokazati istina. Lično, nikad nisam prognozirao utakmice, ali sam uvjeren da, u ovoj ligi, ako se boriš i ako trčiš rezultat ne može izostati, a ja mogu obećati da ćemo upravo to i pružiti.“ – rekao je kapiten i predstavnik igrača Željezničara Edis Mulalić.
Po svemu što smo mogli čuti, svi zajedno očekuju kvalitetnu i fer utakmicu, a zaista se nadamo da ćemo to i gledati sutra uz dosta golova i, naravno, pobjedu bordo tima.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
- FK Sarajevo
- Kontakt:
trebaju nam bodovi u borbi za drugo mjesto igraci dajte sve od sebe ako Bog da do pobjede
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!
bruka i sramota od uprave Zeljeznicara....al jbg ne dolaze svaki dan veliki klubovi poput Slavije i Sarajeva...isto tako su i nama naplatili... a kada dodju ove manje ekipe poput Celika naplate im 3 km ulaz 

Ustani i bori se,neka pjesma ori se,za svoj klub i grad,uvjek bicu tu SLAVIJU do smrti voljecu
- bistrikboy
- Kontakt:
Niđe veze,ovo jeste bezobrazan potez ali i jedinstven ove sezone,sjever inace kosta 7km...stele je napisao/la:bruka i sramota od uprave Zeljeznicara....al jbg ne dolaze svaki dan veliki klubovi poput Slavije i Sarajeva...isto tako su i nama naplatili... a kada dodju ove manje ekipe poput Celika naplate im 3 km ulaz

– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
- FK Sarajevo
- Kontakt:
naprijed sarajevo dobrom igrom do pobjede

Joj kakvih ovdje likova ima. Cuj slavija veliki klub. Joj lud si skroz. Mora da si siso sa Romanijestele je napisao/la:bruka i sramota od uprave Zeljeznicara....al jbg ne dolaze svaki dan veliki klubovi poput Slavije i Sarajeva...isto tako su i nama naplatili... a kada dodju ove manje ekipe poput Celika naplate im 3 km ulaz
- FK Sarajevo
- Kontakt:
u ovoj utakmici napadaci su totalno zakazali odbrambenima se nema sta reci maksa i torlak su dobro odradili svoj posao
Raja zijanili smo zasluzeno.Pa koje nama kriv kad onakve sanse ne iskoristimo.Zeljo je uputio 3 udarca na go i dao nam 2.To je nasa bruka.Ja se opet vracam na onu svoju bojazan od zimus kako nas je napustilo dosta napadaca a nijedan nije dosao.Ok skoro je poceo u pola proljeca da igra.Jahovca treba otjerat u vrbanjusu,pa odmah se vidi da nema slifa za fudbal,a onaj POKUSAJ glavom je smijesan,ako je on bio a cinimi se da jeste.I hirosa nabiti nogom,momak samo sluzi za svadje.Da rezimiram,u principu sam zadovoljan rezultatima u proljece s obzirom na promjene u sastavu.Ako jos bude evropa a hoce abg,sezona se moza smatrati uspjesnom.LJUBAV JE SAMO JEDNA.FCS.
Krcko, svaka cast, navijam za Zelju, ali ovaj post je toliko realan, svaka cast jos jednom.krcko je napisao/la:Raja zijanili smo zasluzeno.Pa koje nama kriv kad onakve sanse ne iskoristimo.Zeljo je uputio 3 udarca na go i dao nam 2.To je nasa bruka.Ja se opet vracam na onu svoju bojazan od zimus kako nas je napustilo dosta napadaca a nijedan nije dosao.Ok skoro je poceo u pola proljeca da igra.Jahovca treba otjerat u vrbanjusu,pa odmah se vidi da nema slifa za fudbal,a onaj POKUSAJ glavom je smijesan,ako je on bio a cinimi se da jeste.I hirosa nabiti nogom,momak samo sluzi za svadje.Da rezimiram,u principu sam zadovoljan rezultatima u proljece s obzirom na promjene u sastavu.Ako jos bude evropa a hoce abg,sezona se moza smatrati uspjesnom.LJUBAV JE SAMO JEDNA.FCS.
Cuva Bog Zelju svog!
sad imamo jako male sanse za europu iako imamo bod prednosti nad borcem treba imati u vidu da oni zadnju igraju u zenici protiv celika a mi protiv slavije poprilicno sam siguran da ce borac zavrsiti cetvrti.
You are someone else I am still right here
Zasluzeno smo izgubili,ali mi na SJEVERU se nismo predavi ni sekunde.Davali smo zadnji atom snage,da bi bodrili svoj VOLJENI KLUB.
Mi Nikad Odustati Necemo!!!!!HZSA
HOĆU SAMO DA VAM KAŽEM DA JE BORAC ZASLUŽIO PLASMAN U EUROPU, A TO MOŽETE I SAMI ZAKLJUČITI AKO STE REALNI:NAJBOLJA GOL RAZLIKA, PRVI U FER PLEJU, OD SVIH IZGUBIO NAJVIŠE BODOVA KOD KUĆE(ČITAJ IGRAJU POŠTENO).
UTAKMICU KOJU SU IZGUBILI OD ZRINJSKOG JE ČISTA NESREĆA.
SARAJEVU KAPA DOLE ZA IGRU U DERBIJU, ALI NISU IMALI SREĆE.

"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
- FK Sarajevo
- Kontakt:
isto tako moze se reci da je borac pobjedio u laktasima a dali je to bilo namjesteno to se neznaVB 1987 je napisao/la:HOĆU SAMO DA VAM KAŽEM DA JE BORAC ZASLUŽIO PLASMAN U EUROPU, A TO MOŽETE I SAMI ZAKLJUČITI AKO STE REALNI:NAJBOLJA GOL RAZLIKA, PRVI U FER PLEJU, OD SVIH IZGUBIO NAJVIŠE BODOVA KOD KUĆE(ČITAJ IGRAJU POŠTENO).
- el-fighter
- Kontakt:
Borac me dosta iznenadio ove sezone. Kad se sjetim jedne utakmice, gdje su navijači Borca ušli na teren i naredili igračima da skinu dresove uz povike:"Niste dostojni da nosite dres Borca". U ovoj završnici sezone imaju šansu da Sarajevu oduzmu mjesto koje vodi u Evropu. Nadam se da će Sarajlije uspjeti da sačuvaju ovo mjesto.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
- FK Sarajevo
- Kontakt:
evo jedan lijep komentar hehe ako Bog da evropa se moze izboriti moramo shvatiti da je celik nepobjediv na bilinom polju tako da se za borac neznael-fighter je napisao/la:Borac me dosta iznenadio ove sezone. Kad se sjetim jedne utakmice, gdje su navijači Borca ušli na teren i naredili igračima da skinu dresove uz povike:"Niste dostojni da nosite dres Borca". U ovoj završnici sezone imaju šansu da Sarajevu oduzmu mjesto koje vodi u Evropu. Nadam se da će Sarajlije uspjeti da sačuvaju ovo mjesto.