FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
moje misljenje je da se ispravno pise Nista i Niko.

a to sa kartama je stvarno nisko od uprave Zeljeznicara.
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
- sarajlija89
- Kontakt:
ma nisam ja piso iso copy-pastePasha je napisao/la:@ Sarajlija89
moje misljenje je da se ispravno pise Nista i Niko.![]()
a to sa kartama je stvarno nisko od uprave Zeljeznicara.

pozzz
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
" Odigrana svečana revijalna utakmica između veterana Sarajeva i Željezničara. "
Večeras je sa početkom u 19:30h odigrana svećana utakmica između veterana Sarajeva i Željezničara povodom prvog paljenja reflektora na pomoćnom terenu stadiona „Asim Ferhatović – Hase“. Tako su, nakon postavljene umjetne trave, završeni radovi na jednom pomoćnom terenu, a za naredni period su najavljeni isti radovi i za drugi pomoćni teren. Na poluvremenu utakmice je upriličena i mala ceremonija otvaranja, nakon koje je gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen uz legendu bordo kluba Vahidina Musemića i još par veterana po prvi put upalio reflektore koji će u budućnosti obasjavati pomoćni teren na Koševu.
Ovim je izvršena zacrtana nadogradnja i modernizacija ovog sportskog centra, a igračima Sarajeva su sada pruženi uslovi i za noćne termine treninga. Moramo reći da se uslovi s vremenom popravljaju i da će, nakon modernizacije i drugog pomoćnog terena, FK Sarajevo imati sportski centar na kojem bi mnogi klubovi iz Premijer lige pozavidjeli. Ovaj projekat su finansirali Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo te Općina Centar.
Vratimo se utakmici u kojoj su veterani Željezničara slavili rezultatom 4:3 nakon lijepe, revijalne utakmice sa dosta lijepih poteza i golova. Poveo su „Plavi“ golom Biščevića, a rezultat je poravnao Turković. Nakon toga je uslijedilo vodstvo gostiju od 3:1 golovima Gredića i Jahića, a Smječanin je smanjio rezultat na 3:2.
Drugo poluvrijeme se nastavilo pod svjetlošću reflektora, a rezultat je opet poravnat i to drugim golom Turkovića na utakmici. Ipak, dva puta je mrežu uzdrmao i Jahić koji je postavio konačni rezultat 3:4.
Za Sarajevo su igrali Turković, Repuh, Smječanin, Varešanović, Granov, Fočić, Vuksanović, Behlulović, Naser, Fazlagić, Hurtić, Zukić...

" Alaim: Treba nam još 6 bodova za Evropu, učinićemo sve da sutra dođemo do 3! "
Danas je na Grbavici održana press konferencija pred sutrašnji vječiti derbi između Željezničara i Sarajeva. U potpunosti prenosimo izjave našeg šefa stručnog štaba Mehmeda Janjoša, kao i izjavu kapitena oba tima, Muhameda Alaima i Edisa Mulalića.
„Neka se ne naljute na mene ostali klubovi u Bosni i Hercegovini, ali mislim da je ovo jedini pravi, istinski derbi. Sarajevo i Željezničar su klubovi sa tradicijama i koji su po meni najkvalitetniji, bez obzira na poziciju na tabeli. Sarajevo dolazi na Grbavicu da pokaže da može, da zna, da ovog proljeća naše igre i rezultati nisu slučajni i jednostavno želimo da, u fer i sportskom nadmetanju, dođemo do povoljnog rezultata. Nadam se i apelujem na nas aktere da sve bude fer i sportski, a ako mi budemo na tereni onakvi kakvi i trebamo biti, onda će naši vjerni navijači imati priliku da uživaju.“ – izjavio je Mehmed Janjoš.
Muhamed Alaim, kapiten bordo tima, se prisutnima obratio sa sljedećim riječima: „Mi o samoj utakmici nećemo puno pričati. S obzirom da smo fokusirani na izjave igrača sa Grbavice i to pomno pratimo ja, ispred igrača FK Sarajevo, mogu reći da ćemo, s obzirom da su „Plavi“ uvjereni u pobjedu, mi učiniti sve da to ne bude tako. Momci su spremni, i psihički i fizički. Ući ćemo pametno u utakmicu i tako ćemo i igrati. Ni mi ni Željezničar u ovom trenutku nismo naročito opterećeni rezultatom, ali, s obzirom kakva nam je liga, nama treba 6 bodova teoretski za izlazak u Evropu i uradićemo sve da i dođemo do njih. Tako, sutra ćemo izaći i na utakmicu i probati pokloniti pobjedu našim navijačima. Moja zadnja poruka će biti da na terenu i na tribina treba sve da bude korektno, što ponajviše i zavisi od nas. Ako ima tenzija na terenu, to se prenosi i na tribine. Evo, i Edis je tu ispred igrača Željezničara i nadam se da ćemo zajedno pružiti igru kakvu navijači i zaslužuju.“
„Položaj na tabeli nema nikakve veze sa derbijem. Bilo je prije sezona i kada je bila obrnuta situacija, ali to se nije odražavalo na derbi. Što se tiće izjava, i naših i igrača Sarajeva, mislim da je to glupost jer će se na terenu pokazati istina. Lično, nikad nisam prognozirao utakmice, ali sam uvjeren da, u ovoj ligi, ako se boriš i ako trčiš rezultat ne može izostati, a ja mogu obećati da ćemo upravo to i pružiti.“ – rekao je kapiten i predstavnik igrača Željezničara Edis Mulalić.
Po svemu što smo mogli čuti, svi zajedno očekuju kvalitetnu i fer utakmicu, a zaista se nadamo da ćemo to i gledati sutra uz dosta golova i, naravno, pobjedu bordo tima.
- FK Sarajevo
- Kontakt:
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

- bistrikboy
- Kontakt:
Niđe veze,ovo jeste bezobrazan potez ali i jedinstven ove sezone,sjever inace kosta 7km...stele je napisao/la:bruka i sramota od uprave Zeljeznicara....al jbg ne dolaze svaki dan veliki klubovi poput Slavije i Sarajeva...isto tako su i nama naplatili... a kada dodju ove manje ekipe poput Celika naplate im 3 km ulaz

- FK Sarajevo
- Kontakt:

Joj kakvih ovdje likova ima. Cuj slavija veliki klub. Joj lud si skroz. Mora da si siso sa Romanijestele je napisao/la:bruka i sramota od uprave Zeljeznicara....al jbg ne dolaze svaki dan veliki klubovi poput Slavije i Sarajeva...isto tako su i nama naplatili... a kada dodju ove manje ekipe poput Celika naplate im 3 km ulaz
- FK Sarajevo
- Kontakt:
Krcko, svaka cast, navijam za Zelju, ali ovaj post je toliko realan, svaka cast jos jednom.krcko je napisao/la:Raja zijanili smo zasluzeno.Pa koje nama kriv kad onakve sanse ne iskoristimo.Zeljo je uputio 3 udarca na go i dao nam 2.To je nasa bruka.Ja se opet vracam na onu svoju bojazan od zimus kako nas je napustilo dosta napadaca a nijedan nije dosao.Ok skoro je poceo u pola proljeca da igra.Jahovca treba otjerat u vrbanjusu,pa odmah se vidi da nema slifa za fudbal,a onaj POKUSAJ glavom je smijesan,ako je on bio a cinimi se da jeste.I hirosa nabiti nogom,momak samo sluzi za svadje.Da rezimiram,u principu sam zadovoljan rezultatima u proljece s obzirom na promjene u sastavu.Ako jos bude evropa a hoce abg,sezona se moza smatrati uspjesnom.LJUBAV JE SAMO JEDNA.FCS.
UTAKMICU KOJU SU IZGUBILI OD ZRINJSKOG JE ČISTA NESREĆA.
SARAJEVU KAPA DOLE ZA IGRU U DERBIJU, ALI NISU IMALI SREĆE.

"TREĆI PUT ČASTIMO"
- FK Sarajevo
- Kontakt:
isto tako moze se reci da je borac pobjedio u laktasima a dali je to bilo namjesteno to se neznaVB 1987 je napisao/la:HOĆU SAMO DA VAM KAŽEM DA JE BORAC ZASLUŽIO PLASMAN U EUROPU, A TO MOŽETE I SAMI ZAKLJUČITI AKO STE REALNI:NAJBOLJA GOL RAZLIKA, PRVI U FER PLEJU, OD SVIH IZGUBIO NAJVIŠE BODOVA KOD KUĆE(ČITAJ IGRAJU POŠTENO).
UTAKMICU KOJU SU IZGUBILI OD ZRINJSKOG JE ČISTA NESREĆA.
SARAJEVU KAPA DOLE ZA IGRU U DERBIJU, ALI NISU IMALI SREĆE.
- el-fighter
- Kontakt:
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
- FK Sarajevo
- Kontakt:
evo jedan lijep komentar hehe ako Bog da evropa se moze izboriti moramo shvatiti da je celik nepobjediv na bilinom polju tako da se za borac neznael-fighter je napisao/la:Borac me dosta iznenadio ove sezone. Kad se sjetim jedne utakmice, gdje su navijači Borca ušli na teren i naredili igračima da skinu dresove uz povike:"Niste dostojni da nosite dres Borca". U ovoj završnici sezone imaju šansu da Sarajevu oduzmu mjesto koje vodi u Evropu. Nadam se da će Sarajlije uspjeti da sačuvaju ovo mjesto.
Trenutno korisnika/ca: ajdohordas, Amidzaa, ANamelessGhoul, Armija1987, AuroraBorealis, bordospartanac, bosnas_, budzak, Combattente87, deda, edinedin, ErosViverosViv, Fudo, insimadop, Komercijala19, leo1946, Lewy21, MaroonWhite1946, misstianopenaldo, MojaMalenkost, muhamedhulk, Oerde, OzmoodPinglewood, Pantelija, PapakIzSa, Posejdon, Proximic, ristagrad, roccosiffredi, samoFKS, sassari, Serha, Sinfoc1986, spezial, svihsedamsamuraja, Tarapi, Tatamata1946, tenpenny, USB, Vrhbosnian, WeekendOffender, zagorski i 296 gostiju.