FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

skoroalen
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la skoroalen » 15 mar 2021, 19:04

taremuha je napisao/la:
15 mar 2021, 18:47
skoroalen je napisao/la:
15 mar 2021, 18:38
ElCartel11 je napisao/la:
15 mar 2021, 18:36

Ne ide Borac ispred kona jer imaju slabiji medjusobni omjer od njih.
Koliko znam, gleda se gol razlika nakon 22 kola, tako da bi u slučaju pobjede Borca od dva ili više gola razlike oni bili ispred.
Zar se ne gleda gol-razlika tek na kraju sezone, kada je nemoguće gledati međusobni omjer zbog trokružnog sistema. Ne znam, moguće da se i sada gleda gol-razlika, ali to govorim po nekoj logici :D
Znam da bi bilo logičnije, al se sjećam kad smo u sezoni DK zijanili u Banovićima od Tuzle da je bila ova rasprava. Zrinji tad bježali tri boda, i bilo nam krivo što ne možemo titulu proslavit na Koševu nego moramo ići u Gabelu (imali smo bolji međusobni od Zrinjskog, al kad je gol razlika u pitanju moraš čekat zadnje kolo da sudiš, jer teoretski ti možeš izgubit 5 razlike a protivnik dobit 5 razlike pa da te prestignu). Znamo šta je bilo, proslavili titulu na Koševu na osnovu boljeg međusobnog sa Zrinjskim, nakon tri tekme (dvije domaće, jedna gostujuća), što je haos nelogično, al ovo je Bosna pa je sve moguće. :lol:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 15 mar 2021, 19:05

Odličan rezultat, Zrinjskom 8 a željkanu 9 bodova bježimo.
Poprilično slaba lištica je najbliža, tu je i Velež ali koliko god mi kiksali a dosta ćemo kiksat, i ove dvije ekipe će to isto kiksat.

Huh, preživljavamo, dobro je. :D :D
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Bordolav
Kontakt:

Post Postao/la Bordolav » 15 mar 2021, 19:05

Sanse da Borac ne dobije su minimale, pa vi racunaj te!
Umjesto da mi odradjujemo svoje zadatke i uzdamo se u sebe, mi molimo BOGA ko ce pobijediti a ko zijaniti!
Tako se ne posta je sampion
I ako je liga kikiriki moramo mi biti ti koji se dohavizavamo ali Bogami slabo

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 15 mar 2021, 19:07

Zip je napisao/la:
15 mar 2021, 18:58
Ne smije Borac da dobije da bi imali odlican raspored.

slika
Ma dobit će
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 15 mar 2021, 19:08

MortemHz je napisao/la:
15 mar 2021, 19:07
Zip je napisao/la:

slika
Ma dobit će
Ma znam.
Pobjedom eto ih na 4 mjesto.
Dobra stvat je sto ce nam u tom slucaju dolaziti, al cemo gostovati Zrinjskom i zeljo domaca utakmica.

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 15 mar 2021, 19:11

Borac ako dobije, dolazi nama. Izmedju Zrinje i Borca, svejedno nam je kome smo gost a koga cekamo.
U novi boj ...

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 15 mar 2021, 19:14

vedinjo98 je napisao/la:
08 mar 2021, 17:38
Kaze Slavko da je otkinut bodic Zelji. Mogao bi on njima otkinut sva tri. Hahahaha
Dragi forumasi samo da se citiram :tralala:
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 15 mar 2021, 19:15

vedinjo98 je napisao/la:
15 mar 2021, 19:14
vedinjo98 je napisao/la:
08 mar 2021, 17:38
Kaze Slavko da je otkinut bodic Zelji. Mogao bi on njima otkinut sva tri. Hahahaha
Dragi forumasi samo da se citiram :tralala:
Vedo care :beba:

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 15 mar 2021, 19:16

BordoSarajevo je napisao/la:
15 mar 2021, 07:13
AlfredNobel je napisao/la:
15 mar 2021, 05:36
Historicar je napisao/la:
15 mar 2021, 02:51

Ma ne znam sta da kažem, iskreno nije mi do života, ne znam hocu li moci na posao ujutro ustati.Još ko da gledam, narednih dana ce biti raznih "analiza" krize Sarajeva od strane ovih nepismeno-retardiranih novinarskih imbecila, te razni udarci od dušmana sa svih strana.
Ako ti toliki uticaj u životu pravi fudbal, da ne možeš ustati na posao i da ti kreira toliku sekiraciju oko svega, ja bih se zapitao za sebe. Koga boli qurac što će novinari pisati članke, što će se navijači drugih klubova zezati i provocirati?

Stvarno nekad se začudim da ljudima toliku tugu stvara jedan kiks, loša igra ili tako nešto. Nije onda ni čudo kakvih sve postova bude..
Ne razumiješ ti to druže.
Ima ovdje bolesnika i više nego što misliš koji legnu sa Sarajevom i ustanu sa Sarajevom. Imaš milion primjera ostvarenih ljudi sa porodicom, djecom.... pa im Sarajevo uljepša sedmicu ili pokvari. Ne razumiju to oni kojim to neko tamo "Sarajevo" predstavlja da ubiju par sati vikendom i bace par komentara i zaborave na Sarajevo do sljedećeg vikenda.
Al nikad to nećeš razumit, da ne pišem dalje, uzalud je.

"Ne bih dozvolio da mi raspoloženje zavisi od nekog Hodžića, Velkoskog, Sušića..."
Koga briga za igrače, da se navija za igrače, davno bi mi svi navijali za ManCity ili PSG. E moj druže, šta su ljudi sve prošli zbog Sarajeva i kakvih su problema imali jer su bolesnici, i hvala Bogu da nas ima takvih.
Čuj ti, na stranu Sarajevo, je.bo te ovo, neću se ja nervirat zbog Hodžića i Velkoskog.... Aferim :bow:
Ne da si fulio poentu, nego si je fulio na kvadrat. Aferim.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 15 mar 2021, 19:17

Ako Borac pobijedi oni nama dolaze a mi idemo Zrinji ?
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

extazy
Kontakt:

Post Postao/la extazy » 15 mar 2021, 19:17

Aduka87 je napisao/la:
15 mar 2021, 19:17
ja kolko vidim, najbolje je x da ostane, tada su parni i Borac i Zrinjski

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 15 mar 2021, 19:18

U situaciji kad igramo preloše dva konkurenta skoro pa sami sebe eliminišu u borbi za titulu. Realno da Zrinka jučer dobi i danas Željo bilo bi žestoko. Ovako nam se odlično otvorilo. Nadam se da će i nas u naredne dvije domaće tekme krenuti.

Dobiti Krupu , dohavizati se tokom pauze i onda Širokog pa laganica kolo po kolo...
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 15 mar 2021, 19:18

extazy je napisao/la:
Aduka87 je napisao/la:
ja kolko vidim, najbolje je x da ostane, tada su parni i Borac i Zrinjski
1:0 za bojac...
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 15 mar 2021, 19:18

Vodi borac
Sarajevo ljubavi moja.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 15 mar 2021, 19:18

Gledam Zelju i bezidejnost u napadu i vidim nas nazalost.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 15 mar 2021, 19:19

Zip je napisao/la:
15 mar 2021, 19:08
MortemHz je napisao/la:
15 mar 2021, 19:07
Zip je napisao/la:

slika
Ma dobit će
Ma znam.
Pobjedom eto ih na 4 mjesto.
Dobra stvat je sto ce nam u tom slucaju dolaziti, al cemo gostovati Zrinjskom i zeljo domaca utakmica.
Evo već vode.. :mrgreen:

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 15 mar 2021, 19:21

Utisci se nakon sinocnje utakmice, slegli, dijelove sam ponovo odgledao. I ponovo isti utisak dozivio. Nije to lose, da je Hebibovic pogodio u onoj sansi otislo bi na drugu stranu, ali i da je Hebibovic ispratio Ikica gol ne bi pao, tj. bile bi sanse znatno umanjene. Ali, ovo je veci samar od samara u porazu od Zrinjskog. Zasto? Zato sto se nakon tog prvog poraza i nakon pobjede u Kupu reklo, naucili smo gdje su greske, dovoljno je bilo jednom. Eh, sad vidimo da se u biti nista nije nacuilo i da ona promjena Handzic, a Mesanovic na poluspicu nije dosla poslije poraza, vec se tako planiralo i uigravalo, ali je Handzic vukao povredu.

Ponovo se izmjene nisu naucile, i u Kup utakmici izmjene se nisu maksimalno iskoristile, a protiv Sirokog se zakasnilo sa svim izmjenama. Nakon primljenog gola, osim Susica koji je zelio igru, od ostalih niko nije zelio igru, ili je nabijanje lopte prema 16 metara ili je trka i pokusaj solo prodora nekih. Hodzic daleko najlosiji bio na terenu u prvom poluvremenu, i nije se izveo na poluvremenu, cekala se nova greska njega i njegovog "partnera u zlocinu" Hebibovica, koji je takodjer bio jako los. Pejovic je svoja prica, ali njega drzati na terenu ,a Susica na klupi je smijesno. Susic je u prva dva meca bio nas glavni igrac, trazio nudio se, pokusavao kreirati nesto, ali problem je sto ga niko ne prati.

Zinedin, mnogi ga prozivaju fulom, za 20 minuta na terenu, i to 20 minuta kad je vladao takticki nered u nasoj ekipi, nabijanje lopte i igraca Sirokog i nasih, i ne mozes ga po tome ocijeniti. Ono sto mi se svidja kod njega i sto vecina nasih igraca nema jeste da smije sutnuti iz vana, i sinoc je pokusao, na kraju ispalo lose, ali je pokusao, mislim da je to jedini sut iz vana (uz onaj sut nakon faula Handzica), a sut iz vana je mozda bio oruzje koje bi sinoc izjednacilo i pobjedilo Siroki. Njihovi stoperi su se povukli u 16m i tu cuvali liniju, vezni igraci su izlazili visoko prema naprijed zeleci onemoguciti neki centarsut i u pocetku akcije prekinuti istu, pa je u tom dijelu ostala rupa, a kombinatorikom se lako dolazilo u taj prostor i kad treba osutati vecina nasih igraca ili trazi proigravanje sa spicom ili salje loptu na krilo za neki centarsut ili ubacivanje neko. I na pripremama kad niko nije mogao zabiti gol, Zinedin je zabio gol upravo iz suta iz daljine.

Po ne znam koji put pisem da se sistem mora mijenjati, jer nemamo isti tip igraca kao sto je Rahmanovic, a ni Tatara. Mora se traziti nesto novo, ubacivanjem Zinedina na poluspica i postavljanjem iza njega Susica i Djokanovica, dobit ces na kreativnosti, na lijevo krilo Dal, koji moze cak i odigrati tu ulogu Tatara, desno Fanimo i u spica Mesanovic, sa klupe imas Cmiljanica i Handzica na napadacke pozicije, te Jukica na desno krilo i Milanovica na lijevo, Krste moze jedino igrat poluspica.

Odbrana nije problem, primio si gol Sirokog iz dva udarca na gol, portiv Zrinjskog je bilo opasnosti, ali se dosta toga i ocistilo i iz najlakse situacije za odbranu se primio gol. Ali, stoji da se na svim pozicijama u odbrani na ljeto mora zaganjat po jedan igrac, ukoliko Kurdic se ocijeni kao nedovoljno kvalitetan za nas, iako ne znam zbog cega, jer momak gdje god ode izbori se za postavu, dakle po jedan lijevi bek,desni bek i stoper, najmanje, na ljeto.

Za kraj, sastav koji bih volio protiv Krupe: Kovacevic - Oremus, Adukor, Milicevic, Salcin (?) - Djokanovic,Susic - Fanimo, Mustedanagic, Dal - Cmiljanic.
Zadnja izmjena: NisamInSajder, dana/u 15 mar 2021, 19:33, ukupno mijenjano 1 put.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 15 mar 2021, 19:21

Sad Borac na 4 poziciji
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 15 mar 2021, 19:22

Znaci gostovanja: Velez,Zrinjski,Tuzla,Mladost,Olimpik
Kuci: Siroki,Borac,Zeljeznicar,Sloboda,Radnik,Krupa
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 15 mar 2021, 19:23

miky_hz je napisao/la:
15 mar 2021, 19:22
Znaci gostovanja: Velez,Zrinjski,Tuzla,Mladost,Olimpik
Kuci: Siroki,Borac,Zeljeznicar,Sloboda,Radnik,Krupa
Sem Veleza idealna gostovanja.

Kuci u zadnje vrijeme Siroki lahko rjesavamo, Borac kod kuce ima podrsku pbublike zbog Vice, sa Slobodom sam uvijek mrzio utakmice u Tuzli i RAdnik je depresija igrat kod njih
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, kogmagie46, MokraKifla, Vrhbosnian, ŠTA_JE i 65 gostiju.