Postao/la NisamInSajder » 15 mar 2021, 19:21
Utisci se nakon sinocnje utakmice, slegli, dijelove sam ponovo odgledao. I ponovo isti utisak dozivio. Nije to lose, da je Hebibovic pogodio u onoj sansi otislo bi na drugu stranu, ali i da je Hebibovic ispratio Ikica gol ne bi pao, tj. bile bi sanse znatno umanjene. Ali, ovo je veci samar od samara u porazu od Zrinjskog. Zasto? Zato sto se nakon tog prvog poraza i nakon pobjede u Kupu reklo, naucili smo gdje su greske, dovoljno je bilo jednom. Eh, sad vidimo da se u biti nista nije nacuilo i da ona promjena Handzic, a Mesanovic na poluspicu nije dosla poslije poraza, vec se tako planiralo i uigravalo, ali je Handzic vukao povredu.
Ponovo se izmjene nisu naucile, i u Kup utakmici izmjene se nisu maksimalno iskoristile, a protiv Sirokog se zakasnilo sa svim izmjenama. Nakon primljenog gola, osim Susica koji je zelio igru, od ostalih niko nije zelio igru, ili je nabijanje lopte prema 16 metara ili je trka i pokusaj solo prodora nekih. Hodzic daleko najlosiji bio na terenu u prvom poluvremenu, i nije se izveo na poluvremenu, cekala se nova greska njega i njegovog "partnera u zlocinu" Hebibovica, koji je takodjer bio jako los. Pejovic je svoja prica, ali njega drzati na terenu ,a Susica na klupi je smijesno. Susic je u prva dva meca bio nas glavni igrac, trazio nudio se, pokusavao kreirati nesto, ali problem je sto ga niko ne prati.
Zinedin, mnogi ga prozivaju fulom, za 20 minuta na terenu, i to 20 minuta kad je vladao takticki nered u nasoj ekipi, nabijanje lopte i igraca Sirokog i nasih, i ne mozes ga po tome ocijeniti. Ono sto mi se svidja kod njega i sto vecina nasih igraca nema jeste da smije sutnuti iz vana, i sinoc je pokusao, na kraju ispalo lose, ali je pokusao, mislim da je to jedini sut iz vana (uz onaj sut nakon faula Handzica), a sut iz vana je mozda bio oruzje koje bi sinoc izjednacilo i pobjedilo Siroki. Njihovi stoperi su se povukli u 16m i tu cuvali liniju, vezni igraci su izlazili visoko prema naprijed zeleci onemoguciti neki centarsut i u pocetku akcije prekinuti istu, pa je u tom dijelu ostala rupa, a kombinatorikom se lako dolazilo u taj prostor i kad treba osutati vecina nasih igraca ili trazi proigravanje sa spicom ili salje loptu na krilo za neki centarsut ili ubacivanje neko. I na pripremama kad niko nije mogao zabiti gol, Zinedin je zabio gol upravo iz suta iz daljine.
Po ne znam koji put pisem da se sistem mora mijenjati, jer nemamo isti tip igraca kao sto je Rahmanovic, a ni Tatara. Mora se traziti nesto novo, ubacivanjem Zinedina na poluspica i postavljanjem iza njega Susica i Djokanovica, dobit ces na kreativnosti, na lijevo krilo Dal, koji moze cak i odigrati tu ulogu Tatara, desno Fanimo i u spica Mesanovic, sa klupe imas Cmiljanica i Handzica na napadacke pozicije, te Jukica na desno krilo i Milanovica na lijevo, Krste moze jedino igrat poluspica.
Odbrana nije problem, primio si gol Sirokog iz dva udarca na gol, portiv Zrinjskog je bilo opasnosti, ali se dosta toga i ocistilo i iz najlakse situacije za odbranu se primio gol. Ali, stoji da se na svim pozicijama u odbrani na ljeto mora zaganjat po jedan igrac, ukoliko Kurdic se ocijeni kao nedovoljno kvalitetan za nas, iako ne znam zbog cega, jer momak gdje god ode izbori se za postavu, dakle po jedan lijevi bek,desni bek i stoper, najmanje, na ljeto.
Za kraj, sastav koji bih volio protiv Krupe: Kovacevic - Oremus, Adukor, Milicevic, Salcin (?) - Djokanovic,Susic - Fanimo, Mustedanagic, Dal - Cmiljanic.
Zadnja izmjena:
NisamInSajder, dana/u 15 mar 2021, 19:33, ukupno mijenjano 1 put.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi