FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Robust
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Robust » 16 mar 2021, 09:21

jos nije dao ostavku sta ceka suncan dan mozda

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 16 mar 2021, 09:21

Haj'mo biti realni, svugdje na svijetu trenera na klupi drže rezultati/igra. Mi čitavu sezonu kuburimo i sa jednim i sa drugim. Zato je najbolje da trener odstupi (podnese ostavku) jer ovako ne ide. Mišljenja sam da jako teško možemo izboriti evropu (već sam ranije pisao), jer dosta stvari nam ne ide u prilog, a što je pokazala i sinošnja utakmica: Sudije koje sude za drugoga, izgubljeno samopouzdanje, nemamo para.... po meni najrealniji je reset totalni svih struktura u klubu. Ukoliko ovaj Cerić ne poduzme ništa u narednih 10-tak dana , mislim da se trebamo i njemu zahvaliti... Završiti sezonu sa juniorima, igračima na posudbi i igračima koji pristaju na drastično smanjenje plate. Riješiti se i preglomaznog stručnog štaba, na čelu sa trenerom, jer ljudi, ovako ne ide više, posataje mučno, te graniči sa komedijom, cirkusom....
P.S. Izjava trenera Željezničara da je najbolji, ne da je za šprdnje, nego je za tužbe... Dajte go da slavimo....

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 16 mar 2021, 09:26

KANA je napisao/la:
16 mar 2021, 08:32
BarbareZeljin je napisao/la:
16 mar 2021, 08:02
Svaka Vam cast kad mozete i imate snage i volje bilo sta napisati.
Znam da je to nemoguce,ali ne znam da mi se ikad desilo da ih nemam volje ni pogledat vise,otisli,ostali.
Sve prazno i bez smisla.
Znam da cu opet sljedece sedmice biti tu,ne mogu protiv sebe,ali nemam snage niti sta pisat,niti sta ocekivat,niti sta kalkulisat ,niti cemu se nadati.Svaka vam cast mentalni patuljci. Pretplacena bagro. Nevjerovatno je sta ste uradili ove godine,gubite od najlosijih ekipa lige,i to ne jednom,gubite na nasem stadionu,ne borite se,boli vas guzica,uspijeli ste od kluba koji je prkosio rezimima i ratovima,savezimamda napravite to da naa se ne boje ni protivnici niti savez,koji se izivljavaju na nama.
11 navijaca koji imaju imalo smisla za fudbal,vise bi zelje i borbenosti prikazali od vas.
Stidite se .
ma brate gore ne moze ,ne sjecam se kad mi je gore bilo :puke: sve bi im ispisnice podijelio sve jednom hadalju .4 utakmice zaredom smo opljackani u klubu sute ,Amarove izjave sramotne...ma tacno totalno rasulo i ne vidim izlaz iz ove situacije .Previse smo ljudi istrosili u ovih 8 godina ,ne znam ni ko bi se vise i bavio klubom :roll: mrka nam je kapa zadugo se mi necemo sastaviti .Savez nam je **** majku od one kradje u Bijeljini pa evo sve do sada .
Kad prvi čovjek kluba kaže da nije pametan šta da radi dalje jasno je dokle smo došli. Ali i pored svega Amar mora ostati jer ako on ode u klubu bukvalno neće ostati niko. Ili ako postoji grupa ljudi koja bi se uključila u rad a neće zbog Amara ovo je pravi trenutak da se jave. Podršku bi dobili sto posto.

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 16 mar 2021, 09:32

Svašta bi sada "nadrobio" ali evo ukratko. Licemjerni smo, i totalno neobjektivni. Hoćemo kontinuitet trenera, i slažem se sa tim, samo zašto smo svi bili zato da Adžem ode? Osvojio je kup, nesretno smo izgubili titulu, gurao je mlade igrače. Zašto je morao otići? NIsam vidio da smo ga ovako branili i stali iza njega. Ali Ado je bio "samo" trener i ništa više.
Amar....nemojmo biti kratke pameti, znamo kako je došao u klub, znamo da je on doveo Selimovića, i kompletan UO, kao i nove ljude u skupštini da bi imao većinu odlučivanja. Pa nismo djeca, ima nas ovdje koji i znamo nešto. Naravno odmah je puklo, jer su mislili da im je MIske ostavio punu kasu, jeste racku, propuh im ostavio, i belaji su odmah krenuli. Na to nadovežemo igranku oko licence, koronu, tekme bez publike, raspad uprave, i imamo šta imamo. Staru i neizbalansiranu ekipu, igrače kojima smo dužni, koji ponekad neće da igraju, a ponekad hoće. I na kraju imamo Amara, koji prvi put u životu otvoreno u kamere kaže da nema ideju šta bi napravio. Na kraju veoma je upitno šta će sa licencom za PL biti i ko će(i hoće li) od igrača potpisati reprogram dugovanja da bi uopšte dobili licencu.
Kroz ove dvije godine i 3 mjeseca, Amar je ostao sam, i ekipa ljudi uz njega se totalno raspala. Ostao je tu i tamo neki poltrončić, ja jasnim i preciznim zadacima, posebno što se društvenih mreža i medija tiče...Pitamo se svi što se klub ne oglasi oko ovih evidentnih krađa i lakrdija, a ja vas pitam ko će sastaviti smišljen tekst, i plasirati ga medijima u ime kluba? Shvatite da mi uprave NEMAMO. Svi koji iole nešto vrijede, znaju i mogu su se povukli, ne žele ovakav način funkcionisanja kluba. DJL.
Promjene se moraju napraviti. Po meni treba nam trener izvana, mlad, ambiciozan, koji prati trendove, koji ima muda, autoritet i znanje. U ovom vremenu bezparice može se naći takav i za manje pare od onih koje trenutno izdvajamo za trenera, ali i kompletan stručni štab. Imamo 6 trenera, koji ne mogu odabrati kvalitetne izvođače penala, pa fulimo 3 od 5.
Sklanjanjem Amara bi se vjerujte mnogi vratili da budu uz Želju, da pomognu, unaprijede, finansijski poguraju. Jednostavno situacija je takva, da sada niko neće, pa ni oni njegovi najvjerniji.
Kao poslijedica svega, Željo tone sve dublje i dublje, na 100-ti rođendan. I ako se ovako nastavi izlaza nema. Za izlaz su potrebne pare i to odmah, a ja vas pitam ko će ih u ovim okolnostima dati. Ne daju ni banke, tražili smo na sve strane.
Slijedeća tekma Tuzla City na Grbavici. Oni u jakom naletu, psihološki prespremni, zinula guzica, uzeli nas dvaput u tri dana. Husić ima pare, plaća igrače a i sudije. A znamo gdje smo mi. Pa hajmo prognozirati rezultat. I hajmo razmisliti šta će biti ako zijanimo.
Znači za kraj boli me racku za svim upravama, trenerima, igračima. BITAN MI JE ŽELJO, A za njega je u ovom momentu najbolje da se Amar povuče. Ako ima imalo obraza, to će napraviti, jer 2 godine i 3 mjeseca nije malo, anisi Brko ništa ponudio, osim obećanja. Nedovoljno...

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 16 mar 2021, 09:39

Poslije one situacije na pocetku utakmice gdje je Mujezinovic oboren taman na ivici, a sudija nije nista svirao, odma se nekako i moglo naslutiti da nece na dobro. Naivno je misliti da ako neko napusti, da ce neko bolji ili slicnog kvaliteta doci, pogotovo u ovim vremenima. Zato je bolje pamet u glavu, i ako neko moze da pomogne klubu na bilo kakav nacin, neka to i ucini. Ali samo tjerati nekoga, a da nemas nikakve indikacije da ce biti bolje u bilo kojem smislu, meni nema smisla.

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 16 mar 2021, 09:54

Ma jasno nam je svima da su dušmani namirisali krv i da će na sve načine učiniti da nas ugase. Vidi se to po sudjenju i svemu. Ali kako mi na to možemo odgovoriti, to je pitanje?

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 16 mar 2021, 09:54

Tristan10 je napisao/la:
16 mar 2021, 09:39
Poslije one situacije na pocetku utakmice gdje je Mujezinovic oboren taman na ivici, a sudija nije nista svirao, odma se nekako i moglo naslutiti da nece na dobro. Naivno je misliti da ako neko napusti, da ce neko bolji ili slicnog kvaliteta doci, pogotovo u ovim vremenima. Zato je bolje pamet u glavu, i ako neko moze da pomogne klubu na bilo kakav nacin, neka to i ucini. Ali samo tjerati nekoga, a da nemas nikakve indikacije da ce biti bolje u bilo kojem smislu, meni nema smisla.
Zar može gore?? Rezultat nećemo ostvariti koji bi zadovoljio sve prave navijače za 100godišnjicu kluba (mene lično titula), čak mislim da nećemo izboriti ni evropu ove godine, tako da po meni je svejedno završili 5ti ili 9ti. a napredak bi bio u finansijskom rezultatu (smanjenje troškova) te promjenom klime u klubu, gdje bi uz pošten pristup, ipak mislim uspjeli okupiti ljude kojima je stalo, i koji mogu pomoći. Znači napredak je svakako zagarantovan, jer gore ne može. Navijači sve više gube povjerenje u trenutne ljude u klubu (od igrača, trenera, upravljačkih struktura...), tako da je bilo oja promjena plus u ovom trenutku. Iskreno bih volio da griješim, te da sve ostane ovako, a da ekipa osvoji titulu, ili barem izbori evropu (nisam zadovoljan na 100ti rođendan evropom). Ali zar ima neko da vjeruje da ova skupina ljudi može nešto napraviti ????

lendra
Kontakt:

Post Postao/la lendra » 16 mar 2021, 10:02

https://****/**/fudba ... iji-638988 **
Zeljković se nije šalio: Begić na čekanju, Osim ostaje na staroj funkciji
Gledaj pitarskog kera sto pokusava da jos 8 godina vlada.
Republička liga BiH:1946
Prva liga SFRJ:1971–72
Premijer liga:1997–98, 2000–01, 2001–02, 2000–01, 2009–10, 2000–01, 2011–12, 2000–01, 2012–13
Kup BiH:1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2010–11, 2011–12, 2017–18
Superkup:1998, 2000, 2001

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 16 mar 2021, 10:08

Ni ja nisam bio za otkaz Adzemu. Ta mi odluka nije imala ikakve logike, ali se desila jer je bio pritisak navijaca. Da nam je bio i Selimbegovic iz Regensburga ljudi bi opet trazili otkaz. A nama dodje Krcmarevic. Slozio bi se isto da je Amar imao vise glupih poteza, ali hajde mi reci koji su to ozbiljni ljudi koji bi dosli u klub kad bi on napustio? Meni vise smrdi da bi izgubili kvalitetnog trenera, a to je Amar, a u klub nebi niko kvalitetan dosao, i zavrsili bi sa nekim ispodprosjecnim trenerom, i upravom na nivou trenutne. Znaci opet bi bila stepenica nazad nego sto je trenutno.

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 16 mar 2021, 10:12

Tristan10 je napisao/la:
16 mar 2021, 09:39
Juče me podsjetilo na utakmicu Urugvaj Jugoslavija, u Montevideu, kad Jugoslavija nije mogla nikako pobijedit. E tako je i juče bilo na kontakt i ruke u 16 onaj papak iz Čitluka je samo odmahivao. :urnebes: Penal samo pokaže da se ustane :urnebes:
Juče se nije moglo pobijedit a jedini krivci su za to Begić, Pilav i onaj mamlaz na terenu u sudijskom dresu, čuj Musa !
Ni Osim ni Miske ni Pešto ni Badžak ni Cerić.
Juče bio Dembele ili Mujezinovićna terenu,pobijedit se nije moglo, to shvatite.
Kokuza niko ne yebe ni 2%, nažalost.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

WOLF20
Kontakt:

Post Postao/la WOLF20 » 16 mar 2021, 10:16

Ocito Amar nema obraza, taj sam nece dati ostavku.

AMARE ODLAZI

AMARE ODLAZI
“I'll Make Him an Offer He Can't Refuse?”

Mamla
Kontakt:

Post Postao/la Mamla » 16 mar 2021, 10:22

Svidjaju mi se prosarana misljenja, puno je realnijih komentara. Vidim da raja u globalu shvata situaciju i ima odlicnih postova. U biti jedinstvo i kontinuitet nama treba

MrAlemKa
Kontakt:

Post Postao/la MrAlemKa » 16 mar 2021, 10:25

Otići na trening i podržati ih a ne gaziti sad smo im najpotrebniji sad se pokazuje ljubav prema klubu da ne znam ti kakvi su rezultati sad moramo pokazati jedinstvo i snagu jer mi smo najjaci i najbolji klub u drzavi sa najboljim navijacima. Jucer sam vidio borbu i zelju prvi put ove polusezone i momci su zasluzili podrsku. To je moje misljenje najlakse ih je pljuvat trebamo bit kao jedno i u dobru i u zlu ! Izdici se iz ove situacije i izaci kao pobjednici jer ni smo ZELJO !

WOLF20
Kontakt:

Post Postao/la WOLF20 » 16 mar 2021, 10:32

MrAlemKa je napisao/la:
16 mar 2021, 10:25
Otići na trening i podržati ih a ne gaziti sad smo im najpotrebniji sad se pokazuje ljubav prema klubu da ne znam ti kakvi su rezultati sad moramo pokazati jedinstvo i snagu jer mi smo najjaci i najbolji klub u drzavi sa najboljim navijacima. Jucer sam vidio borbu i zelju prvi put ove polusezone i momci su zasluzili podrsku. To je moje misljenje najlakse ih je pljuvat trebamo bit kao jedno i u dobru i u zlu ! Izdici se iz ove situacije i izaci kao pobjednici jer ni smo ZELJO !

Oni su sve sanse svoje ispucali kod raje zajedno sa Amarom... Pisa se po nama sa sastavom, na presu i nema gdje ne jos.

Vrijeme je da se ocisti sve ovo pa makar djeca do kraja prvenstva igrali svakako je za nas prvenstvo zavrseno.
“I'll Make Him an Offer He Can't Refuse?”

MrAlemKa
Kontakt:

Post Postao/la MrAlemKa » 16 mar 2021, 10:35

WOLF20 je napisao/la:
16 mar 2021, 10:32
MrAlemKa je napisao/la:
16 mar 2021, 10:25

Oni su sve sanse svoje ispucali kod raje zajedno sa Amarom... Pisa se po nama sa sastavom, na presu i nema gdje ne jos.

Vrijeme je da se ocisti sve ovo pa Maka djeca do kraja prvenstva igrali svakako je za nas prvenstvo zavrseno.

Ma brate iskreno ne znam, da nisu juce odigrali dobro ja ne bih A rekao... al boga mi pa pogledaj **** sanse to njje normalno sta nije ulazilo.

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 16 mar 2021, 10:37

Samo bi volio da pitam Sinišu Stevanovića koji kao “voli klub” kako te nije stid predstavljaš se kao čovjek koji voli klub koji bi poginuo otiđi ako ga voliš otiđi molim te 34 godine imaš ne znaš centrirat.
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

MrAlemKa
Kontakt:

Post Postao/la MrAlemKa » 16 mar 2021, 10:44

sarajevskiPlavi1921 je napisao/la:
16 mar 2021, 10:37
Samo bi volio da pitam Sinišu Stevanovića koji kao “voli klub” kako te nije stid predstavljaš se kao čovjek koji voli klub koji bi poginuo otiđi ako ga voliš otiđi molim te 34 godine imaš ne znaš centrirat.
Pa to je kad nemas treninge odgovarajuće, bokseri na treningu upute jedan te isti udarac 5000 puta da bi ga pogodio u borbi makar pet puta kako treba... a ovaj sigurno to ne radi, zato i nije vidio dalje od premijer lige. Koliko sebe daš toliko i dobiješ, samo na kraju najvise se navijači kidaju radi njega i njegovih poteza tobejarabi

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 16 mar 2021, 10:52

Ritamreda je napisao/la:
16 mar 2021, 00:21
Raonffa je napisao/la:
15 mar 2021, 23:47
E što bih volio da Amar ode, pa da dođe neki xy trener, ne znam kako ljudi ne shvataju da je i Amar kao trener limitiran sa ovim igračimam, pa on dvije godine priča kako su "najbolji, jer su naši", jer je takva situacija u klubu da više nikom ne možeš yebat mater kad te svi imaju u šaci.

Ne branim Amara, ne mislim sad da je on loš zato jer je sve oko njega loše, ali ono na osnovu čega će neko drugi raditi bolji posao?
Vecina ne tjera Amara da Zelji bude bolje. Ima dosta onih koji nisu prezalili bivsu upravu i kao krivca vide Amara, te u startu ga tjeraju. Takvi garibi nisu, niti ce ikada biti dio Zeljeznicara. Ovi drugi sto ga tjeraju uopste nisu upuceni u situaciju u klubu, te bi samo da tjeraju jer ce to kao izroditi nesto dobro dakle jos jedna skupina fsntazista i ljudi odmaknutih od kluba. **** Amara iskreno, ako je on problem neka sutra se skloni, ali problem je puno veci, dakle NEMAMO predsjednika, NEMAMO upravu i ono zbog cega je sve ovako NEMAMO PARA. Zato je ekipa takva kakva jeste, oni su poginuli veceras, Stilic nikad vise nije trcao, ali dzaba kad od njih 11 , 6 igraca je zalutalo u Zelju ne ZBOG Amara, nego zato sto NEMAMO para za bolje.
Mada, moj je stav da i on nekad s formacijom izmislja toplu vodu. Evo veceras, brate vrati Celikovica na stopera, a Sabana u vezu. Celikovic ne zna dodati naprijed. Bekric je bio los, a mucno je postalo gledati Kosorica i Sehica. Trude se oni, ginu, ali...
bas zato sto od njegovog dolaska NISTA NEMAMO, on treba da ode.
dvije godine i tri mjeseca su bile dovoljne da vidimo barem neki napredak na nekom od polja. napretka nema. naprotiv.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 16 mar 2021, 10:54

Po meni Amara ne treba tjerati već on treba preuzeti funkciju u upravi kluba jer on to realno i jeste i svoju trenersku platu osloboditi. Na mjesto trenera staviti nekog mlađeg, jeftinijeg perspektivnog kojeg će on nadgledati, usmjeravati i pomagati mu u sazrijevanju. Do kraja sezone gurati što više mlađih igrača kako bi se spremali za iduću sezonu što bolje. Okrenuti se ozdravljenju kluba, jačanju omladinskog pogona, rezanju troškova. Mi navijači moramo shvatiti da još minimalno pet godina neće biti trofeja i da će svaki izlazak u Evropu biti veliki uspjeh. Ko misli da može drugačije grdno se vara.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 16 mar 2021, 10:55

Najtraženija sposobnost beka, osim u srpskom fudbalu, gde bek može da bude svako ko zna da udari protivnika, ili ga na neki drugi način onesposobi u nameri postizanja gola.

Napad nije njegov posao, tu su nesposobni veznjaci.

Nas Sinisa je rođen u Beogradu
Prije fudbala je trenirao karate

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: GradKamena2, istokzeljo, kontra, Sarun, skoJaa i 59 gostiju.