FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

NisamInSajder
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la NisamInSajder » 18 mar 2021, 10:47

Shategabri je napisao/la:
18 mar 2021, 10:17
Šta radi onaj Talijan što su ga zaposlili u Akademiju?
Ima ono najbitnije u bordo sedmici. Uglavnom za sad edukacija trenera, kako direktno OP Sarajeva (Akademija i Skola fudbala), tako i drugih skola fudbala sa kojim Sarajevo saradjuje Valter, onda sa profesorima na fakultetu sporta i tjelesnog odgoja. I Plakako, koji je cini mi se prvi asistent Cioffija, obilaze Skole Fudbala i gledaju kako se radi sa djecom.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 18 mar 2021, 10:59

NisamInSajder je napisao/la:
18 mar 2021, 10:47
Shategabri je napisao/la:
18 mar 2021, 10:17
Šta radi onaj Talijan što su ga zaposlili u Akademiju?
Ima ono najbitnije u bordo sedmici. Uglavnom za sad edukacija trenera, kako direktno OP Sarajeva (Akademija i Skola fudbala), tako i drugih skola fudbala sa kojim Sarajevo saradjuje Valter, onda sa profesorima na fakultetu sporta i tjelesnog odgoja. I Plakako, koji je cini mi se prvi asistent Cioffija, obilaze Skole Fudbala i gledaju kako se radi sa djecom.
Hajde valjda to sve bude ozbiljno.
Za neki rezultat treba vremena sigurno.
Treba i dosta rada, truda.
Koševo Zapad

JohnKeynes97
Kontakt:

Post Postao/la JohnKeynes97 » 18 mar 2021, 11:15

Ovo je stvarno sramota. Talijan nam evo vec 3-4 mjeseca pare uzima, a nije izbacio bar igraca tipa Ansu Fati. Sramota!!!
PSPHM

Tele33
Kontakt:

Post Postao/la Tele33 » 18 mar 2021, 11:22

Još uvijek ne treba previše razmišljati o ekipama ispod nas, naši trebaju 100% bit koncentrisani na našu igru. Ako se uspijemo dignut, imamo šanse fine da uzmemo titulu, ako ovako ili malo bolje budemo igrali, nema šanse da je osvojimo, nebitno ko, al neko će nas skinut ko uđe u najbolju seriju.

Opet treba naglasit, ako se ne uzme titula ove godine, noga iz kluba svima koji su učestvovali u transferima Benje i Amara (Jedan je morao ostat).

Reko bi da su nam u kupu šanse 50-50.
Samo naprijed Saraj'vo!

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 18 mar 2021, 11:36

AlfredNobel je napisao/la:
18 mar 2021, 00:47
I da, da nadovežem još nešto usput.. Slažem s s ovim što je @BordoSarajevo napisao gore oko Pidre. To sam i prije pričao, to ću i ponoviti.

Svima puna usta mladih igrača, svi u fazonu "istrpićemo ih", a koliko je od toga istina? NULA!
Evo šta se sve Pidri piše i kako ga se vrijeđa. Ja sam ga kritikovao, jer to zaslužuje, ali vrijeđati momka je van svake pameti. E takva stvar bi bila i s svakim drugim. Sutra Vinko neka stavi Ramića, mali neka pogriješi ili odigra lošu tekmu, išle bi mu uvrede. Ko misli da nije tako, nek sebi složi šamarčinu.

Sjećate li se Alena Mustafića i derbija na Grbavici? Dala mu se prilika, odigrao loše, sjećam se one njegove greške na 20 metara od gola. Naravno, odmah se udarilo po momku. Tako da, molim vas, zaebite te priče oko "trpljenja" nekoga, jer je to na našem podneblju nemoguće. Nek sutra Dal napravi grešku ili fuli zicer, ebaće mu se od babe do strine.
Pidro ima 23 godine i nije dijete i sa 23 godine je trebao biti već istrpljen igrač. Pidro kad bude na vrhuncu forme možda ga prodamo za 100k eura u drugu tursku ligu.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 18 mar 2021, 11:55

SarajevoJeBordo je napisao/la:
18 mar 2021, 11:36
I da, da nadovežem još nešto usput.. Slažem s s ovim što je @BordoSarajevo napisao gore oko Pidre. To sam i prije pričao, to ću i ponoviti.

Svima puna usta mladih igrača, svi u fazonu "istrpićemo ih", a koliko je od toga istina? NULA!
Evo šta se sve Pidri piše i kako ga se vrijeđa. Ja sam ga kritikovao, jer to zaslužuje, ali vrijeđati momka je van svake pameti. E takva stvar bi bila i s svakim drugim. Sutra Vinko neka stavi Ramića, mali neka pogriješi ili odigra lošu tekmu, išle bi mu uvrede. Ko misli da nije tako, nek sebi složi šamarčinu.

Sjećate li se Alena Mustafića i derbija na Grbavici? Dala mu se prilika, odigrao loše, sjećam se one njegove greške na 20 metara od gola. Naravno, odmah se udarilo po momku. Tako da, molim vas, zaebite te priče oko "trpljenja" nekoga, jer je to na našem podneblju nemoguće. Nek sutra Dal napravi grešku ili fuli zicer, ebaće mu se od babe do strine.
Pidro ima 23 godine i nije dijete i sa 23 godine je trebao biti već istrpljen igrač. Pidro kad bude na vrhuncu forme možda ga prodamo za 100k eura u drugu tursku ligu.
Pidro je imao ozbiljnu povredu, pa komplikacije, njegov oporavak je najduzebi trajao od svih ostalih igraca koji su pokidali ligamente. A vidimo da je jos uvijek ostavilo psihickog traga na njemu. A i da budemo realni, imao je nekoliko solidnih partija na jesen. To sto je slabije odigrao ove 3-4 utakmice, kao i ostatak ekipe. I ove zime se morao dovesti lijevi bek, sto zbog konkurencije Pidri, a i moras imat dva cista lijeva beka, tacno da ti je Roberto Karlos prva opcija.

EDIT:

Naravno da Pidro, pa i svaki igrac sa 23 godine mora biti barem za nasu ligu formiran igrac i da se ne trpi. Igraci do 20te godine se trpe, sve poslije je cekanje Godoa.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Zoran28
Kontakt:

Post Postao/la Zoran28 » 18 mar 2021, 12:20

Gon'te Talijana doso duzme kesh !!!
Dugo se Osim pokušavao izboriti za svoje mjesto pod suncem, a kada ga je početkom 1960-ih našao, došla je čuvena Afera Planinić i jednogodišnja suspenzija, službeno zbog namještanja utakmica

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 18 mar 2021, 12:20

18 mar 2021, 11:55
SarajevoJeBordo je napisao/la:
18 mar 2021, 11:36

Pidro je imao ozbiljnu povredu, pa komplikacije, njegov oporavak je najduzebi trajao od svih ostalih igraca koji su pokidali ligamente. A vidimo da je jos uvijek ostavilo psihickog traga na njemu. A i da budemo realni, imao je nekoliko solidnih partija na jesen. To sto je slabije odigrao ove 3-4 utakmice, kao i ostatak ekipe. I ove zime se morao dovesti lijevi bek, sto zbog konkurencije Pidri, a i moras imat dva cista lijeva beka, tacno da ti je Roberto Karlos prva opcija.

EDIT:

Naravno da Pidro, pa i svaki igrac sa 23 godine mora biti barem za nasu ligu formiran igrac i da se ne trpi. Igraci do 20te godine se trpe, sve poslije je cekanje Godoa.
Smisao mog posta je da za igrača od 23 godine ne možeš pričati "treba ga istrpiti, dijete" bez obzira šta je uzrok loših igara. Po tome i Handzic je nase dijete, treba ga istrpit.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 18 mar 2021, 12:31

5 naših kadeta je dobilo poziv za U-17 reprezentaciju.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Jadnimi
Kontakt:

Post Postao/la Jadnimi » 18 mar 2021, 12:33

bordobijeli je napisao/la:
18 mar 2021, 01:20
Evander je napisao/la:
18 mar 2021, 00:42
Koliko godina vec prave tu akadmiju i "sistem"?
Vala baš, prije 2-3 godine dobro se radilo bilo igraca sad posljednje dvije nista. Umjesto da rastemo ono silazna putanja.
Dosadno je ponavljati, rezultati Akademije su krenuli silaznom putanjom, kada je Uprava podržala pobunjene("stručne") trenere i otjerala uspješnog Direktora. Sada žanjemo posljedice te odluke. Trebati će nam vremena da se vratimo na tadašnju situaciju. Bestragom izgubljene godine

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 mar 2021, 13:11

miky_hz je napisao/la:
18 mar 2021, 12:31
5 naših kadeta je dobilo poziv za U-17 reprezentaciju.
Nije loše. :thumbup:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 18 mar 2021, 13:37

Ma Talijan je tek došao njeg ne treba vezati za ovu trenutno situaciju. Mene interesuje da li on bude u Sarajevu i na koji nacin sad to funkcioniše, da li ucestvuje u radu i edukaciji. Nadam se da nije samo postavljen radi imena i javnosti, bilo je takvi primjera prije se naši stalno vadili kao stranci glavni a u stvari naši odradjivali sve a kad ne ide onda kazu ma Tan odlucuje nije do nas.

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 18 mar 2021, 13:51

Neko je napisao da je desna ruka Cioffia nekakav Muhamed Plakalo.Ko je lik, na osnovu čega je tako visokopozicioniran u Akademiji, koje su mu reference... ?

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 18 mar 2021, 13:55

18 mar 2021, 13:37
Ma Talijan je tek došao njeg ne treba vezati za ovu trenutno situaciju. Mene interesuje da li on bude u Sarajevu i na koji nacin sad to funkcioniše, da li ucestvuje u radu i edukaciji. Nadam se da nije samo postavljen radi imena i javnosti, bilo je takvi primjera prije se naši stalno vadili kao stranci glavni a u stvari naši odradjivali sve a kad ne ide onda kazu ma Tan odlucuje nije do nas.
Vec sam pisao gore, cijeli njegov rad je dosad prezentovan u bordo sedmici. Za ova dva mjeseca krenuo je dobro. Pisao sam gore vec, za sada se radi edukacija trenera OP Sarajeva i skola fudbala sa kojima saradjiva Sarajevo. Obilaze se te skole fudbala da Cioffi vidi kako se to radi sa mladim igracima.

Morate shvatiti da njegov opis posla nije da on trenira i da stanca igrace, vec da upravlja trenerima koji ce to raditi, ujedno je tu edukacija trenera. Vjerovatno njegov dio je i skauting mladih koji bi se mogli dovesti.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Covid19
Kontakt:

Post Postao/la Covid19 » 18 mar 2021, 13:59

Taj talijan da valja igro bi za juventus

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 18 mar 2021, 14:00

Historicar je napisao/la:
18 mar 2021, 13:51
Neko je napisao da je desna ruka Cioffia nekakav Muhamed Plakalo.Ko je lik, na osnovu čega je tako visokopozicioniran u Akademiji, koje su mu reference... ?
Da ne pisem sve, mozes pronaci na googlu o njemu sta te zanima. Uglavnom, on je i prije bio u akademiji, na funkciji pomocnog trenera i tim menadzera. Igracka karijera skromna, prosao OP Sarajeva, pa je bio u Portugalu, nakon toga Bosna Visoko i to je to,sto ja znam za igracku karijeru.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 18 mar 2021, 14:01

18 mar 2021, 13:55
18 mar 2021, 13:37
Vec sam pisao gore, cijeli njegov rad je dosad prezentovan u bordo sedmici. Za ova dva mjeseca krenuo je dobro. Pisao sam gore vec, za sada se radi edukacija trenera OP Sarajeva i skola fudbala sa kojima saradjiva Sarajevo. Obilaze se te skole fudbala da Cioffi vidi kako se to radi sa mladim igracima.

Morate shvatiti da njegov opis posla nije da on trenira i da stanca igrace, vec da upravlja trenerima koji ce to raditi.
Ma jasno on je kordinator i volio bi da to bude u punom kapacitetu. Htio sam reci da nebi volio da Talijan bude paravan a akademiju vode Dzeno, Torlak i slicni. Da ne bude ko u savezu postave misketa i spahu kao imena a iza drugi odlucuju o svemu.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 18 mar 2021, 14:58

Yebacemo Krupu 1:0 !
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Covid19
Kontakt:

Post Postao/la Covid19 » 18 mar 2021, 15:42

Ali kakvo pojacanje adzija dovodi u julu, syebace se sve nacije :shock:

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 18 mar 2021, 16:08

Nece Krupa znat sta je snaslo kad im damo gol..ni mi necemo znat kako da se nosimo s tom situacijom
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], endeende, HordasDolacMalta, keli, MaroonBjelave, misstianopenaldo, N3R3D, riki46 i 60 gostiju.