FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

forgempp
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la forgempp » 20 mar 2021, 19:54

NisamInSajder je napisao/la:
20 mar 2021, 19:52
forgempp je napisao/la:
20 mar 2021, 19:49
Historicar je napisao/la:
20 mar 2021, 19:45
Ko bi sutra mogao na lijevo krilo, Mešanović ili Milanović ? Ne vjerujem da su u stručnom štabu toliko ludi da tu opet stave Hebibovića.
Ako je Milanovic spreman, zaista ne vidim prepreku da mu se ne da sansa.
Ubijeđen sam da bi on onu Hebibovu sansu rutinirao.

Najbolje nam je rjesenje na krilu.
Milanovic mora biti prvi izbor, dok se Jukic ne oporavi. A da imam ja tu moc upravljanja, Varesanovic bi sutra poceo na toj poziciji.
Ne znam da li moze na krilo, ali kad cemo mu dat sansu ako necemo sutra protiv Krupe.
Bolje njega gledat nego Velkoskog.
Naci ce mu se neka pozicija.
Sutra ocekujem prvijenac Jasketa. :D
I od Handzar divizije također.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 20 mar 2021, 19:59

Sutra je pobjeda jednostavno pod moranje

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 20 mar 2021, 19:59

kengur je napisao/la:
20 mar 2021, 15:50
Arnelv52 je napisao/la:
20 mar 2021, 13:03
Ne treba gledati crno. Nama niko neće reći kako se pravi dobar igrač, ekipa ili klub. Mi svog tog znanja unutar kluba uglavnom nemamo. I sve te greške koje pravimo su što se kaže učenje kroz "pokušaj i grešku" ili što bi Englezi rekli "trial and error". Ja to tako gledam: mi sakupljamo ta iskustva da bi u nekom narednom periodu znali na osnovu toga šta može i kako ne može. Imamo taj komfor da ta iskustva sakupljamo sa prvog mjesta.

Nećemo rješiti problem ako namjesto Hadžića dodje neki uslovno kvalitetniji Hadžić ili namjesto Vinka neki uslovno kvalitetniji Vinko. Prvi način smrzavanja mesa u gradovima je podrazumijevao to da je neko išao u planinu sjekao led i donosio ga svojim mušterijama da su oni mogli staviti namirnice u taj led. Neko ko je hodao po planini ne zna ništa o radu frižidera. A proizvođači frižidera su potisnuli rezače ledenih kocki. Nisu bolji rezači.

Ima noviji primjer Uber i Lyft taksista koji na istom principu objašnjava fenomen nestanka taksi službi.

Naveo sam dva primjera, a postoje pedeset i dva, da objasnim kako mi trenutno sječemo led. Vrhunski klubovi proizvode frižidere i neće nam biti dovoljno da zaposlimo bržeg ili jačeg čovjeka nego ćemo se morati prilagoditi. A to prilagodjavanje košta. Ne možemo ništa raditi dok ne dovršimo akademiju, ne osposobimo stadion i ne počnemo praviti igrače za prvi tim.

Tad će se morati u jednom ili dva prelazna roka dovesti pet ili deset vrhunskih igrača, sahraniti stari način rada i otpočeti novi. Vidite i sami da što god smo vrhunskih igrača doveli da je uglavnom propalo. Opet ako se moram slikovito izjasniti: dovodili smo proizvodjače frižidera da sa nama režu led. I njihov voljni momenat je nakon par sedmica pao. Grupa igrača kao grupa nije bila na njegovom nivou. I na kraju smo dobili skupog proizvodjača frižidera koji više nema volje da reže led.
Dobra si opisao nas sistem kao "trial and error". Fudbal je ozbiljan biznis. Da li bi ti bio sretan da ti daju pilota borbenih aviona ili kardio hirurga da te operise, koji se vodi takvim principima ? Neki dan momak ode u akademiju pilota i kaze od njih 14,000 prijavljenih izabrali njih 20 za akademiju. A ko zna koliko ce od njih 20 stvarno na kraju zavrsiti. Dakle samo najbolji a ne "hajde da pokusamo pa sta bude".

Odlicno si primjetio, nasi upravo to rade - skupljaju iskustvo. Vrijeme tece a ono se ne moze vratiti i dragocjeno je. Trenutno imamo situaciju da smo u ekonomskoj prednosti ali je pitanje do kada. Kada u bisnisu ili vrhunskom sportu imas nekakav edge (za koji si se kao vuk borio da ga ostvaris) onda ga maksimalno koristis i to sto prije. Imamo komfor prve pozicije ali sta ako za 5 kola i to prospemo ?

To za led ti ima smisla. Mi smo rezaci leda a zelimo ici u proizvodnju frizera. Problem je sto nama treba "paradigm shift" u pristupu. Vec 3-4 godine se kasni sa strancima trenerima u akademiji. Nase podneblje ima sportskog talenta ali fudbal koji se igra u Evropi/Juznoj Americi je jako drugaciji od onog sto nasi smatraju. Recimo nasi misle da kopiraju Barcu ako drze loptu u nogama 70% vremena i vracaju loptu golmanu. Kazu imamo posjed. A to sto nismo sanse napravili nema veze i to pogotovo protiv onih slabijih. Nemamo vertikalne prodornosti nego kruzimo oko 16, jer nam igraci presporo razmisljaju u datim situacijama. Spora rjesenja i nedovoljna tehnika kod vecine. Recimo probaj jacim evropskim ekipama izaci visoko. Kad imaju igrace koji su tehnicki potkovani, fizicki izuzetno spremni i razmisljaju na moderan nacin, oni ti uvale tricu za poluvrijeme. Nece se prepasti i zbuniti nego koristiti prostor koji im ostavljas i sa 2-3 poteza praviti sprinteve do tvog gola. Za PLBiH je to mislena imenica. Zato igrace koje sada pravimo ne mogu ostati duze u solidnoj Evropskoj ekipi. Treba nam par stranih trenera da nas edukuju. Trebaju nam stranci u upravi koji imaju slicna iskustva u vodjenju klubova i zanju moderne tokove biznisa. Umjesto 7 ljudi u marketingu platis tim od 3 osobe za pracenje mladih potencijala iz Afrike i Juzne Amerike a platis outsourcing za marketinsku kampanju svakih 6 mjeseci (po potrebi). A ne da ocekujes od dobrog simpaticnog Hadzije (koji nije SD vec koordinator) da ti nalazi rjesenja koja on ne moze.

Nam kao i Tan puno vjeruje nasima, a kiksevi se stalno dogadjaju. Za nas odlazak Rahmana prije ljeta moze biti koban. Nadati se najboljem ali za sada djeluje da smo ozbiljnu gresku u koracima napravili. Sada raja vec prelazi u domen nadanja da ce i ostali prosipati bodove.

Daleko smo mi od Evrope i "iskoraka" bar 4-5 godina.
Meni je takodje fudbal koji mi igramo neambiciozan i često mi se čini da naši nemaju ni ideju kako da napadnu i da je svo to dodavanje samo u nedostatku ideja.

Što se crnaca iz Afrike tiče mislim da mi nismo spremni za njih. Nismo mi spremni uzeti igrača iz Afrike za 300 hiljada a prodati ga za tri miliona jer mi još uvijek ne znamo kako da obučimo igrača. Tog igrača kad dodje u naš klub treba razviti a mi ga ne znamo i zato imamo više nego dovoljno dokaza.

Mi smo trenutno u jednom vremenskom kontekstu kad bolji rezači leda ne možemo biti a nemamo dovoljno znanja unutar kluba da se profiliramo kao fabrika za proizvodnju frižidera. Dok ne završimo akademiju, od ovog Cioffija ne bude neke fajde i ne osposobimo stadion mi ne možemo biti fabrika za proizvodnju frižidera jer bez akademije i znanja unutar nje nećemo praviti dobre igrače, bez dobrog stadiona nećemo igrati Europu a bez dobrog infrastrukture i opet znanja unutar kluba ne možemo privući bolja imena a bez svega toga ne možemo podići svoj imidž i svoj budžet.

U tom smislu je "trial and error" taktika korisna jer ona proizvodi znanje koje kasnije možemo upotrijebiti. Mi smo ovaj level doktorirali a na bolji ne možemo.

Nije to isto k'o hirurgija jer hirurg ima unaprijed odredjeni set knjiga koje on nauči, dobije mentora da ga obuči i postane dobar hirug. U fudbalu, kad je takmičenje izmedju klubova upitanju, ne postoji unaprijed odredjen set knjiga a još manje mentor. Imaš dvije taktike na koje se možeš oslonuti: jedna je da pokušavaš učiti kroz dizajnirane eksperimente a druga je da unajmiš i platiš znanje.

Dizajnirani eksperimenti malo koštaju ali zahtijevaju vrijeme. Unajmljivanje znanja puno košta ali je brže. Zato meni ni ovaj Cmiljanić nije problem. Klub ga je unajmio po par svojih kriterija. I ako smo pogodili nekad u nekoj budućnosti ćemo bar mnogo bolje znati kako da pogodimo Cmiljanića a ako nismo onda analizirat i bolje kalibrirati svoje sprave.

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 20 mar 2021, 20:01

bordobijeli je napisao/la:
20 mar 2021, 19:36
Ma mi jedino sami sebi mozemo oduzeti titulu. Ono sto mi moramo u ovoj polusezoni to je popraviti igru. A za budućnost moramo imati neku viziju da napredujemo
Pa uradili smo vec dosta po tom pitanju ! Trudimo se maximalno da sjebemo sve sto se sjebat moze.

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 20 mar 2021, 20:03

FoSte95 je napisao/la:
20 mar 2021, 19:59
Sutra je pobjeda jednostavno pod moranje
Mislim da nismo ni svjesni koliko su nam bitne utakmice sa Krupom i Širokim.Tu nam je 6 bodova pod teškim imperativom i moranjem.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 20 mar 2021, 20:09

JohnKeynes97 je napisao/la:
20 mar 2021, 19:58
forgempp je napisao/la:
20 mar 2021, 19:45
Ko bi sutra mogao na lijevo krilo, Mešanović ili Milanović ? Ne vjerujem da su u stručnom štabu toliko ludi da tu opet stave Hebibovića.

Hebib je mala pickica koju trebe nabiti nogom iz kluba. Sve mu **** po spisku.
Miran
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 20 mar 2021, 20:14

Laki malo nervozan
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 20 mar 2021, 20:15

forgempp je napisao/la:
20 mar 2021, 19:54
forgempp je napisao/la:

Milanovic mora biti prvi izbor, dok se Jukic ne oporavi. A da imam ja tu moc upravljanja, Varesanovic bi sutra poceo na toj poziciji.
Ne znam da li moze na krilo, ali kad cemo mu dat sansu ako necemo sutra protiv Krupe.
Pa u Livrpoolu je igrao na krilu nekoliko puta, a siguran sam da se moze snaci na krilu, brzina, dribling, osjecaj za prostor, sve ima. Mislim da nekih pretjeranih izmjena u odnosu na Siroki nece biti, zakrpit ce se rupe koje ce ostati neigranjem nekoliko igraca, i zamijenit ce se oni sto su losije odigrali prethodnu. Pa ce to vjerovatno izgledati ovako:
Kovacevic - Oremus, Milicevic, Adukor, Hodzic - Djokanovic, Pejovic, Susic, Fanimo, Milanovic - Mesanovic.

Ono sto bih ja volio da izadje na teren sutra, a u okvirima realnosti je:
Kovacevic - Oremus, Milicevic, Adukor, Besic - Djokanovic, Susic - Fanimo, Mustedanagic, Varesanovic - Cmiljanic.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 20 mar 2021, 20:19

Sutra od prve minute juriš, gaziti preko mrtvih ako treba, ali se bodovi moraju uzeti.

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 20 mar 2021, 20:20

Cuj 2-1 u Mostaru vec

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 20 mar 2021, 20:21

Kakav crni Milanovic, to je propalitet zestoki. Ako je u Olimpiku bio toliko los da je na kraju klupiran, sto bi mu mi trebali vise pruzat sansu. Kod Kesoljuba je takodjer odigrao citavu polusezonu i pokazao je da je levat. Pruzit sansu Dalu, Zinedinu i Hamzi (koji ce sigurno i igrati).
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 20 mar 2021, 20:35

Dadox je napisao/la:
20 mar 2021, 20:20
Cuj 2-1 u Mostaru vec
3:1

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 20 mar 2021, 20:36

JohnKeynes97 je napisao/la:
20 mar 2021, 19:58
forgempp je napisao/la:

Hebib je mala pickica koju trebe nabiti nogom iz kluba. Sve mu **** po spisku.
Smiri malo doživljaj sa psovanjem prema našim igračima.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 20 mar 2021, 20:39

20 mar 2021, 20:15
forgempp je napisao/la:

Pa u Livrpoolu je igrao na krilu nekoliko puta, a siguran sam da se moze snaci na krilu, brzina, dribling, osjecaj za prostor, sve ima. Mislim da nekih pretjeranih izmjena u odnosu na Siroki nece biti, zakrpit ce se rupe koje ce ostati neigranjem nekoliko igraca, i zamijenit ce se oni sto su losije odigrali prethodnu. Pa ce to vjerovatno izgledati ovako:
Kovacevic - Oremus, Milicevic, Adukor, Hodzic - Djokanovic, Pejovic, Susic, Fanimo, Milanovic - Mesanovic.

Kovacevic - Oremus, Milicevic, Adukor, Besic - Djokanovic, Susic - Fanimo, Mustedanagic, Varesanovic - Cmiljanic.
Svi Cmiljanića spominju u prvih 11 a ja nigje nevidjeh da on zvanično ima pravo nastupa za FK Sarajevo
Zadnja izmjena: visokohz, dana/u 20 mar 2021, 20:40, ukupno mijenjano 1 put.

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 20 mar 2021, 20:39

visokohz je napisao/la:
20 mar 2021, 20:35
Dadox je napisao/la:
20 mar 2021, 20:20
Cuj 2-1 u Mostaru vec
3:1
Sloboda od prilično komotne situacije na polusezoni do borbe za opstanak.Mislim da ce se teško spasiti, ekipa im je očajna.

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 20 mar 2021, 20:42

visokohz je napisao/la:
20 mar 2021, 20:39
20 mar 2021, 20:15
forgempp je napisao/la:

Svi Cmiljanića spominju u prvih 11 a ja nigje nevidjeh da on zvanično ima pravo nastupa za FK Sarajevo
Zukanovic rekao da je registrovan
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 20 mar 2021, 20:46

18 sati uoci jedne od najvažnijih utakmica u sezoni, mi nemamo pojma jel nam igrač koji je potpisao prije mjesec i po, zvanično registrovan i ima li pravo nastupa :facepalm:

midzuka
Kontakt:

Post Postao/la midzuka » 20 mar 2021, 20:55

20 mar 2021, 20:46
18 sati uoci jedne od najvažnijih utakmica u sezoni, mi nemamo pojma jel nam igrač koji je potpisao prije mjesec i po, zvanično registrovan i ima li pravo nastupa :facepalm:
To nijedan klub na dunjaluku ne objavljuje za svakog igrača pojedinačno. Prvenstveno zato što proces registracije ne traje toliko dugo i nije kompleksan ko ko kod nas, a drugi razlog zato što je to posao novinara koji istražuju i nagadjaju potencijalne postave.
JURIŠ

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 20 mar 2021, 21:00

Sto neko rece, do sad bi migrant papire dobio...
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Tarpi1234
Kontakt:

Post Postao/la Tarpi1234 » 20 mar 2021, 21:02

Nije

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”