FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Samozdravlje
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Samozdravlje » 22 mar 2021, 17:51

JohnKeynes97 je napisao/la:
22 mar 2021, 17:45
Samozdravlje je napisao/la:
22 mar 2021, 16:58
f0rest1946 je napisao/la:
22 mar 2021, 16:54

Pa imao je Rahmanovica pa sta je pokazao brate?
Odigrao protiv Celtica i Radnika dobro i tjt..

Pa juce kako Pejovic udje umjesto njeg mi smo ubrzali igru.. Nije se djaba Vinko ljutio na njeg i govorio mu da ubrza igru.

aBd da se popravi ali ako on ne moze donijeti prevagu protiv Krupe stas dalje pricati..
Bjezi od odgovornosti, ne smije ni slobodni udaraac da uzme ma daj.

Ubili su ga da valja,za 45 min. 6 prekrsaja na njemu, vjerovatno rekord sezone. Isto se desilo i protiv Zrinjskog. To sto smeta da ne daje prvom do sebe je stvar kvaliteta. Neko je spominjao da je imao raspravu sa Marinovicem(mozda nisam dobro vidjeo), ali on samo pokazao na lijevo koljeno. I u BL,ŠB je odigrao dobro. :salut:
Tu bombu za raspravu je bacio facebook ayatollah Sema.

je_Ko to ? laHva . :rol: Ne informisan i nedrustven :rol:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 22 mar 2021, 17:52

f0rest1946 je napisao/la:
22 mar 2021, 17:21
Ma jeste brate igraci Krupe su radili dobar presing na njeg ali uvjek neka izvlakusa na Susica.
"Neka on je povrijedjen proradit ce ovo ono i tako godinu dana"
Vala nije niko rijeci za njeg pisao svi smo ga cekali a on nista ne pokazuje.
Treba uzeti ulogu lidera jer su otisli Rahmanovic i Tatar a on ne smije ni slobodni udarac uzeti jbt :damn:
To meni i smeta najviše. Mislim, da se ne lažemo, kad smo ga potpisali svi smo pali u ekstazu. Odmah poređenja sa Štilićem, furka na asistenciju na SP, golove iz Hajduka, Safetov bratić, oni klipovi sa kompilacijom Papetovih golova iz osamdesetih i Tinovih iz Hajduka... Da bismo na kraju dobili igrača koji ne smije izvest prekid, koji rola loptu i razigrava, koji je u 20ak odigranih utakmica 2-3 puta opucao sa distance... ono što je odigrao u Lištici treba da radi svako kolo! To je ono što očekujemo i za šta je plaćen toliko. A ne ovako, dovedeš desetku koja izjavi "pa et meni godi pozicija CMFa, ne volim ić naprijed kao nekad". Znači, prevario si nas, potpisali smo De Bruynea a u kutiji dobili Kovačića. Zamisli da sutra kupiš Hajrovića, dovedeš ga i očekuješ 10 golova po sezoni, a on izjavi da mu godi pozicija lijevog beka i da će trčat do sredine terena, ni metra naprijed. Pa jbg jarane.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

JohnKeynes97
Kontakt:

Post Postao/la JohnKeynes97 » 22 mar 2021, 17:53

22 mar 2021, 17:51
JohnKeynes97 je napisao/la:
22 mar 2021, 17:45
22 mar 2021, 16:58

Ubili su ga da valja,za 45 min. 6 prekrsaja na njemu, vjerovatno rekord sezone. Isto se desilo i protiv Zrinjskog. To sto smeta da ne daje prvom do sebe je stvar kvaliteta. Neko je spominjao da je imao raspravu sa Marinovicem(mozda nisam dobro vidjeo), ali on samo pokazao na lijevo koljeno. I u BL,ŠB je odigrao dobro. :salut:
Tu bombu za raspravu je bacio facebook ayatollah Sema.

je_Ko to ? laHva . :rol: Ne informisan i nedrustven :rol:
Pa kako ne znas za vrhovnog vodju nasih par forumasa cccc
Ti ne volis FK Sarajevo.
PSPHM

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 22 mar 2021, 17:59

Cuj napravljeno toliko i toliko prekrsaja nad Tinom, zapitate li se zbog cega je to tako? Uzme brat loptu i pegla je pola sata..
ZZ

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 22 mar 2021, 18:00

Ma imamo mi puno veci problem od toga je li Tino fula ili nije. Uzeo sam tekmu i malo detaljnije pratio neke stvari. Prva stvar koja odmah udara u oci je prica o tome kako je Andrej loš ili slab u pas igri. Interesantno je to da je Andrej jedini igrac u sredini koji moze u punom trku izbaciti 2-3 vezna. E sad cesto daa "los pas"". I laiku to zaista tako izgleda dok ne vrati situaciju usporeno pa shvati dvije vrlo jednostavne stvari.
1- kada andrej krene i nako sto izbaci svog cuvara i eventualno jos jednoga, napravi višak. I sta se onda desava. Umejsto da 10ka, krila i napadac bjeze na sve strane i stvaraju situaciju gdje protivnik mora birati da li ici na njega ili ici za nasim iigracima i tako ostaviti prostor andreju. Medjutim, to se ne desava. Andrej kada prodje od nasih igraca niko ili samo jedan krene da to radi, ostali stoje i cekaju. I stoje. I desava se da jedan njihov igrac bez problema natjera andreja da daje riskantan pas nasem igracu.
2-drugi problem je taj sto kod nas ne postoji u sistemu opcija gdje pri dodavanju, igrac koji se oslobodio lopte automatski ide u prazan prostor da odvuce njihovog igraca i tako olaksa SLJEDECI pas. U toj Situaciji igrac kao Djokanovic mora da ujedno i razmislja o pasu i o protivniku pa cesto i udvajanju.

Sto se tice Susica, on ima dva problema. Jedan je taj da se namjesta na lijevu i taj je jos i naajmanji. Drugi problem je njegova pokretljivost. Uzasno.
Medjutim, on ima i više dobrih strana ali to u ovom sistemu ne ide. Njegovo gradjenje lopte, oslobadnjanje igraca u mjestu treba da eksploatise ostatak ekipe. Ali to se ne desava upravo radi naseg staticnog pristupa koji imamo. Sjetim se jedne situacije upecatljive kada je navukao 3 igaraca oko sebe i okrenuo se a nasa dva igraca, pidro i cini se ili pejovic da je bio ili neko gore, stoje u mjestu i gledaju. U tom trenutku ti imas visak, prostora koliko hoces medjutim kada pas dodje do pidre, ili pejovica mi vise tu prednost nemamo jer i oni i ostali svi stoje. Jako lose kretanje i mi onda ne iskorisatavamo kvalitet koji imamo.

Ne postoji kvalitet koji stoji i daje lopte, Kvalitet se krece, radi 90 minuta. I ne sumnjam da to moze i tino ali mislim da sistem koji mi igramo sa krilima kao fanimo i hebibovic, mislimd a je ovo uzaludno i ja ne mogu da vjerujem da Vinko to ne vidi i jos kaze da nece odustati od ovoga sto igramo jer je nekad funkcionisalo. To je ogromna greska. Ogromna, Mi moramo imati sistem koji ce iskoristavati individualni kvalitet koje ima susic, djokanovic i mesanovic. Pa i fanimo. Mi to ne radimo. Igramo onako kako smo iskoristavali dva igraca koja vise ne igraju tu. I pravimo se da jesu. Valjda u vidu hebibovica i na 10ki kako ko igra.

Dakle, Susic prvo ne zasluzuje platu koju ima jer to igraom ni blizu ne opravadava. Tu platu trenutno zasluzuju Kova i Djokanovic. Niko vise.
Mesanovic je zrtva uzasnog sistema koji imamo i takav igrac ne moze biti nikako da je los. Ne moze. Moze bit samo izolovan i neiskoristen.

Mogao bih jos svasta napisati i o igri bekova koji se pljuju a niko ne vidi da im je rampa na sredini terena iz taktickih razloga, da hebib ostavlja beka na cjedilu jer mu je mrsko, Fanimo zaboravi da se vrati ali je ipet 10x odgvoorniji od "kapitena" i slicno ali to nekada drugi put. Mislim da smo najstaticnija ekipa ovo proljece.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 22 mar 2021, 18:01

Mesanovic trči, trudi se. Nema za sad učinak, al mislim da je koristan igrac i moze pomoci ekipi.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 22 mar 2021, 18:03

Pantelija je napisao/la:
22 mar 2021, 18:00
Ma imamo mi puno veci problem od toga je li Tino fula ili nije. Uzeo sam tekmu i malo detaljnije pratio neke stvari. Prva stvar koja odmah udara u oci je prica o tome kako je Andrej loš ili slab u pas igri. Interesantno je to da je Andrej jedini igrac u sredini koji moze u punom trku izbaciti 2-3 vezna. E sad cesto daa "los pas"". I laiku to zaista tako izgleda dok ne vrati situaciju usporeno pa shvati dvije vrlo jednostavne stvari.
1- kada andrej krene i nako sto izbaci svog cuvara i eventualno jos jednoga, napravi višak. I sta se onda desava. Umejsto da 10ka, krila i napadac bjeze na sve strane i stvaraju situaciju gdje protivnik mora birati da li ici na njega ili ici za nasim iigracima i tako ostaviti prostor andreju. Medjutim, to se ne desava. Andrej kada prodje od nasih igraca niko ili samo jedan krene da to radi, ostali stoje i cekaju. I stoje. I desava se da jedan njihov igrac bez problema natjera andreja da daje riskantan pas nasem igracu.
2-drugi problem je taj sto kod nas ne postoji u sistemu opcija gdje pri dodavanju, igrac koji se oslobodio lopte automatski ide u prazan prostor da odvuce njihovog igraca i tako olaksa SLJEDECI pas. U toj Situaciji igrac kao Djokanovic mora da ujedno i razmislja o pasu i o protivniku pa cesto i udvajanju.

Sto se tice Susica, on ima dva problema. Jedan je taj da se namjesta na lijevu i taj je jos i naajmanji. Drugi problem je njegova pokretljivost. Uzasno.
Medjutim, on ima i više dobrih strana ali to u ovom sistemu ne ide. Njegovo gradjenje lopte, oslobadnjanje igraca u mjestu treba da eksploatise ostatak ekipe. Ali to se ne desava upravo radi naseg staticnog pristupa koji imamo. Sjetim se jedne situacije upecatljive kada je navukao 3 igaraca oko sebe i okrenuo se a nasa dva igraca, pidro i cini se ili pejovic da je bio ili neko gore, stoje u mjestu i gledaju. U tom trenutku ti imas visak, prostora koliko hoces medjutim kada pas dodje do pidre, ili pejovica mi vise tu prednost nemamo jer i oni i ostali svi stoje. Jako lose kretanje i mi onda ne iskorisatavamo kvalitet koji imamo.

Ne postoji kvalitet koji stoji i daje lopte, Kvalitet se krece, radi 90 minuta. I ne sumnjam da to moze i tino ali mislim da sistem koji mi igramo sa krilima kao fanimo i hebibovic, mislimd a je ovo uzaludno i ja ne mogu da vjerujem da Vinko to ne vidi i jos kaze da nece odustati od ovoga sto igramo jer je nekad funkcionisalo. To je ogromna greska. Ogromna, Mi moramo imati sistem koji ce iskoristavati individualni kvalitet koje ima susic, djokanovic i mesanovic. Pa i fanimo. Mi to ne radimo. Igramo onako kako smo iskoristavali dva igraca koja vise ne igraju tu. I pravimo se da jesu. Valjda u vidu hebibovica i na 10ki kako ko igra.

Dakle, Susic prvo ne zasluzuje platu koju ima jer to igraom ni blizu ne opravadava. Tu platu trenutno zasluzuju Kova i Djokanovic. Niko vise.
Mesanovic je zrtva uzasnog sistema koji imamo i takav igrac ne moze biti nikako da je los. Ne moze. Moze bit samo izolovan i neiskoristen.

Mogao bih jos svasta napisati i o igri bekova koji se pljuju a niko ne vidi da im je rampa na sredini terena iz taktickih razloga, da hebib ostavlja beka na cjedilu jer mu je mrsko, Fanimo zaboravi da se vrati ali je ipet 10x odgvoorniji od "kapitena" i slicno ali to nekada drugi put. Mislim da smo najstaticnija ekipa ovo proljece.
Dobra analiza. Problem je sto si rekao statičnost al kad imamo takve igrace, niko prostor ne trazi svi hoce u noge loptu, posebno ovi iz veznog reda.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 22 mar 2021, 18:17

Pantelija je napisao/la:
22 mar 2021, 18:00

Upravo tako. Situacija i situacija u kojima je Susic ili Djokanovic odradili svoj dio posla, a ostatak ekipe stojao u mjestu i to gledao, Kretnja bez lopte uzasana. Nema utrcavanja iza ledja stopera kao sto je Tatar to radio, pa na taj fazon dao pola svojih golova i jos ima asistencija nekoliko na osnovu toga.
Zadnja izmjena: NisamInSajder, dana/u 22 mar 2021, 18:18, ukupno mijenjano 1 put.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 22 mar 2021, 18:17

Dal syebao kolateralni ligament i meniskus.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 22 mar 2021, 18:21

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
22 mar 2021, 18:17
Boze sacuvaj dijete drago..
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 22 mar 2021, 18:21

Šteta za Dala, brz opravak baš mi zao momka. Vidjelo se koliko mu je znacio gol i nastup u dresu Sarajeva.

Tarpi1234
Kontakt:

Post Postao/la Tarpi1234 » 22 mar 2021, 18:25

Kolika je tu pauza

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 22 mar 2021, 18:25

Bh Telecom donira milion maraka pomoć zdravstvu :bih:

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 22 mar 2021, 18:28

Sušić je juče bio dobar, čovjek pređe 1-2 igrača i niko mu se ne nudi da mu da loptu

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 22 mar 2021, 18:31

Ti rece i za salcina da su ligamenti pa fula
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Covid19
Kontakt:

Post Postao/la Covid19 » 22 mar 2021, 18:36

Ne trebamo nista brinuti dok god imamo adziju i husaru.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 22 mar 2021, 18:36

Tarpi1234 je napisao/la:
22 mar 2021, 18:25
Kolika je tu pauza
Najtezi su ligamenti, ispod 6 mjeseci puknuce ligamenata nije. Jer ide operacija, pa vracanje pokreta, rehabilitacija i onda povratak fudbalu. Meniskus je nesto "laksa" povreda, i za nju ide operacija, ali je odsutvo neka 3-4 mjeseca otprilike.
Ja sam za sad cuo da nije teza povreda.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Hordanjezla1987
Kontakt:

Post Postao/la Hordanjezla1987 » 22 mar 2021, 18:37

Mokes je napisao/la:
22 mar 2021, 16:32
skoroalen je napisao/la:
22 mar 2021, 16:02
Tino je najgore "veliko" ime koje je došlo u ligu u zadnjih 10 godina, možda uz Ibaneza iz Zrinjskog. Štilić, Vranješ, Husejinović, Benko, Jajalo, Miličević, Lazić, Šerbečić... Pa od povratnika u ligu koji su bili negdje, tipa Zeba, Krpić, Bilbija... Svi su pokazali klasu jako brzo. Ova ubleha se traži godinu dana. Kaže, nema s kim igrat. S kim li su igrali gore navedeni?
Vranješ u Željezničaru je bio katastrofa. Kukoč isto tako u Zrinjskom. Said u drugom mandatu također. Alispahić kod nas je bio fula, a najavljivao kao veliko pojačanja, čuvena Mešina eksplozija. Adnan Zahirović fula, a došao je s velikom reputacijom.

Ne znam koliko se Stepanov može staviti u ovu grupu, ono malo utakmica što je igrao bio je top. Hervas kod kona također fula, ali su drugi razlozi.
Ni jedan nisu imali priblizno platu kao ovaj reumaticar i prodavac magle..

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 22 mar 2021, 18:38

bordobijeli je napisao/la:
22 mar 2021, 18:01
Mesanovic trči, trudi se. Nema za sad učinak, al mislim da je koristan igrac i moze pomoci ekipi.
Dosao je u nevakat kad kompletna ekipa slabije igra i zato nema ucinka. Ali stvarno se vidi da se covjek trudi, da ne kazem grize na terenu

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 22 mar 2021, 18:41

Aduka87 je napisao/la:
22 mar 2021, 18:31
Ti rece i za salcina da su ligamenti pa fula
Pa takve su bile i prve prepostavke nasih ljekara ;)
Ja bi najsretniji bio da nisam upravu, i da Varesanovic zaigra jos poslije ove pauze.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: 061657451, Aduka87, ajdohordas, Amidzaa, Antikloc, Beli98, ErosViverosViv, Google Adsense [Bot], Hamagara, Hrasno15, Imamkarbarum, mnon46, N3R3D, SilaMoc1946, Turo i 169 gostiju.