Pantelija je napisao/la: ↑22 mar 2021, 18:00
Ma imamo mi puno veci problem od toga je li Tino fula ili nije. Uzeo sam tekmu i malo detaljnije pratio neke stvari. Prva stvar koja odmah udara u oci je prica o tome kako je Andrej loš ili slab u pas igri. Interesantno je to da je Andrej jedini igrac u sredini koji moze u punom trku izbaciti 2-3 vezna. E sad cesto daa "los pas"". I laiku to zaista tako izgleda dok ne vrati situaciju usporeno pa shvati dvije vrlo jednostavne stvari.
1- kada andrej krene i nako sto izbaci svog cuvara i eventualno jos jednoga, napravi višak. I sta se onda desava. Umejsto da 10ka, krila i napadac bjeze na sve strane i stvaraju situaciju gdje protivnik mora birati da li ici na njega ili ici za nasim iigracima i tako ostaviti prostor andreju. Medjutim, to se ne desava. Andrej kada prodje od nasih igraca niko ili samo jedan krene da to radi, ostali stoje i cekaju. I stoje. I desava se da jedan njihov igrac bez problema natjera andreja da daje riskantan pas nasem igracu.
2-drugi problem je taj sto kod nas ne postoji u sistemu opcija gdje pri dodavanju, igrac koji se oslobodio lopte automatski ide u prazan prostor da odvuce njihovog igraca i tako olaksa SLJEDECI pas. U toj Situaciji igrac kao Djokanovic mora da ujedno i razmislja o pasu i o protivniku pa cesto i udvajanju.
Sto se tice Susica, on ima dva problema. Jedan je taj da se namjesta na lijevu i taj je jos i naajmanji. Drugi problem je njegova pokretljivost. Uzasno.
Medjutim, on ima i više dobrih strana ali to u ovom sistemu ne ide. Njegovo gradjenje lopte, oslobadnjanje igraca u mjestu treba da eksploatise ostatak ekipe. Ali to se ne desava upravo radi naseg staticnog pristupa koji imamo. Sjetim se jedne situacije upecatljive kada je navukao 3 igaraca oko sebe i okrenuo se a nasa dva igraca, pidro i cini se ili pejovic da je bio ili neko gore, stoje u mjestu i gledaju. U tom trenutku ti imas visak, prostora koliko hoces medjutim kada pas dodje do pidre, ili pejovica mi vise tu prednost nemamo jer i oni i ostali svi stoje. Jako lose kretanje i mi onda ne iskorisatavamo kvalitet koji imamo.
Ne postoji kvalitet koji stoji i daje lopte, Kvalitet se krece, radi 90 minuta. I ne sumnjam da to moze i tino ali mislim da sistem koji mi igramo sa krilima kao fanimo i hebibovic, mislimd a je ovo uzaludno i ja ne mogu da vjerujem da Vinko to ne vidi i jos kaze da nece odustati od ovoga sto igramo jer je nekad funkcionisalo. To je ogromna greska. Ogromna, Mi moramo imati sistem koji ce iskoristavati individualni kvalitet koje ima susic, djokanovic i mesanovic. Pa i fanimo. Mi to ne radimo. Igramo onako kako smo iskoristavali dva igraca koja vise ne igraju tu. I pravimo se da jesu. Valjda u vidu hebibovica i na 10ki kako ko igra.
Dakle, Susic prvo ne zasluzuje platu koju ima jer to igraom ni blizu ne opravadava. Tu platu trenutno zasluzuju Kova i Djokanovic. Niko vise.
Mesanovic je zrtva uzasnog sistema koji imamo i takav igrac ne moze biti nikako da je los. Ne moze. Moze bit samo izolovan i neiskoristen.
Mogao bih jos svasta napisati i o igri bekova koji se pljuju a niko ne vidi da im je rampa na sredini terena iz taktickih razloga, da hebib ostavlja beka na cjedilu jer mu je mrsko, Fanimo zaboravi da se vrati ali je ipet 10x odgvoorniji od "kapitena" i slicno ali to nekada drugi put. Mislim da smo najstaticnija ekipa ovo proljece.