FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Zip
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Zip » 23 mar 2021, 12:28

Znaci ovako, skontali su da trener je los, nikakav. Trebq da ide.

Ukupno u PLBiH Vinko je vodio ekipu u 26 utakmica, od toga 17 pobjeda. Prostom matematikom(mada meni to ne ide, kad bi se bar @Admir74 javio da pomogne) Vinko ima 65,39% pobjeda.
Jbga, lose. Sve ispod 99% je bas bezveze.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 23 mar 2021, 12:31

BijeliBordo1946 je napisao/la:
23 mar 2021, 12:15
Treba Custovica dovest da ostvarimo taj napredak.
Iako vidim to kao provokaciju, kao sto i jeste, reci cu neke stvari ito argumentovano.
Prvo, taj kojeg pokusavas da ismijavas ima iskustvo treniranja u belgiji i s obzirom na to koje je ekipe uzimao, jako dobre rezultate. Pa je tako dobio poziv od Leke, da bude pomoćnik u jednom od najjačih klubova u kini (trenutno 4.), Gdje igfaju igraci koji kostaju kao nas klub.

Drugo, trener custovicevog pogleda na fudbal itekako treba. Nebitno da li on, ili neko frugi ali nama za razvoj igraca i bilo kakav napredak treba trener koji eksploatiše ono najbolje iz igraca, odakle se izdvoje pojedinci. Presing, kontrola, otvaranje, kontre, bacanje auta da nam 70% lopti ne ode protivniku, prekidi u defanzivi i ofanzivi i na kraju da se daje sansa mladim igracima da ne cekamo zute i ozljede da prisilno dobiju sansu

Zip@ imao je i husref takav procenat
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 23 mar 2021, 12:33

Zip je napisao/la:
23 mar 2021, 12:28
Znaci ovako, skontali su da trener je los, nikakav. Trebq da ide.

Ukupno u PLBiH Vinko je vodio ekipu u 26 utakmica, od toga 17 pobjeda. Prostom matematikom(mada meni to ne ide, kad bi se bar @Admir74 javio da pomogne) Vinko ima 65,39% pobjeda.
Jbga, lose. Sve ispod 99% je bas bezveze.
:mrgreen:
Sjeti se pljuvanja nakon prve ligaške tekme koja nije završena pobjedom (Mladost 2-2) :rol: :tokralju:

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 23 mar 2021, 12:34

Čuj titula nije napredak. :rol:

Koji to klub raste iz sata u sat? Dinamo je Evropu igrao i prije Mamića, pa su i u doba Mamića znali imat loš prelazni rok, loš nastup u Evropi, ispadanje u nekom pretkolu, gubitak trofeja... Pa Zvezda, grupnu fazu LP igrali 2006., nedugo nakon toga gledali dominaciju Partizana i ispadali od nekih maltežana u Evropi, pa spušili kupljenu titulu 2017., pa opet došli do LP i pobjede protiv Liverpula u grupi, sad 1/16 finala EL itd. I sve to sa puno više love, jačim upravama i u uređenijim državama i ligama nego što je naša. Nama je najvažnije sad da osvajamo trofeje i bildamo koeficijent. Mi pričamo o nekom napretku a još nismo ni sigurni nosioci u 1. pretkolu LP, nego grizemo nokte i gledamo 17 liga, čekamo neki rasplet situacije. Malo mačku teleća glava, sad bismo da u 3 prelazna roka skočimo sa Letića na Matea Sušića, sa Tatara na Hajrovića, sa Handžića na Adebajora. Cilj je titula svake sezone i nabijanje koeficijenta, ako nekad zalutamo u neku grupnu fazu super, ako ne... Ne možeš krenut kao nenosioc od 1. pretkola i nadat se nekoj grupnoj fazi, znači da od prve tekme izbacuješ kvalitetnije ekipe. Pa kharina. Gore spomenuta Zvezda je tako na silu pokušavala, pa im se dešavali razni Chernomorei, Stratsbouri i ko sve ne. Mi još nismo prerasli Vinka i Hadžiju, Hadžiju možda i jesmo al Vinka nikako. Više volim ziheraša koji donosi trofeje nego nekog demagoga da mi prosipa moderne taktike i gubi svaku drugu tekmu. Takvi vizionari su dušu dali da ih Bošnjo bojkotuje i prospe teško izmuženu kantu mlijeka. Mi se još nismo otrgli tog seljačkog mentaliteta, onaj Brdaric tražio dronove, odmah priča "kakav on, dronaš, nek nosi svoje gedžete u Njemačku". Da Murinjo dođe u Sarajevo, bilo bi "kakav ti ba, Dinamo te izbacio, meni soliš pamet". Veća trenerska imena treba ganjat kad skupiš 20 Oremuša i Benka u ekipu, 20 profesionalaca koji klimaju glavom na svaku promjenu, a ne da ti Hodžić i Sušić mlate rukama na terenu a poslije na kafi se smiju i cirkuze trenera. Sve ide postepeno, dok smo još fudbalska močvara, neka trenera koji zna radit s ovakvim igračima. Kad uprava osjeti da je vrijeme za skok, riješit će se SDa, novi SD će dovest bolje igrače, a onda dolazi i bolji trener koji će radit sa boljim kadrom. Guardiola je postao najbolji trener na svijetu u tri najjače ekipe u tri najjače svjetske lige, neće Guardiola otić u Norwich da od Pukkija napravi Aguera.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Ahmoveliki
Kontakt:

Post Postao/la Ahmoveliki » 23 mar 2021, 12:34

Vinko piccko
hadzija ubleho

BijeliBordo1946
Kontakt:

Post Postao/la BijeliBordo1946 » 23 mar 2021, 12:35

Pantelija je napisao/la:
23 mar 2021, 12:31
BijeliBordo1946 je napisao/la:
Treba Custovica dovest da ostvarimo taj napredak.
Iako vidim to kao provokaciju, kao sto i jeste, reci cu neke stvari ito argumentovano.
Prvo, taj kojeg pokusavas da ismijavas ima iskustvo treniranja u belgiji i s obzirom na to koje je ekipe uzimao, jako dobre rezultate. Pa je tako dobio poziv od Leke, da bude pomoćnik u jednom od najjačih klubova u kini (trenutno 4.), Gdje igfaju igraci koji kostaju kao nas klub.

Drugo, trener custovicevog pogleda na fudbal itekako treba. Nebitno da li on, ili neko frugi ali nama za razvoj igraca i bilo kakav napredak treba trener koji eksploatiše ono najbolje iz igraca, odakle se izdvoje pojedinci. Presing, kontrola, otvaranje, kontre, bacanje auta da nam 70% lopti ne ode protivniku, prekidi u defanzivi i ofanzivi i na kraju da se daje sansa mladim igracima da ne cekamo zute i ozljede da prisilno dobiju sansu

Zip@ imao je i husref takav procenat
Iskreno, nisam imao nikakvu namjeru da provociram ili nesto slicno. Izvini ako sam to tako prenio.
Cisto sam to napisao jer vidim da se razumijes u fudbal, a i sjecam se da si govorio da je Custovic dobar trener.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 23 mar 2021, 12:55

PeakyBlinders je napisao/la:
Shategabri je napisao/la:
23 mar 2021, 11:58
PeakyBlinders je napisao/la:
23 mar 2021, 11:52

Jel i jedan vrijedi 10 000 eura mjesečno?

Ljudi rade ogroman teretli posao za 600KM danas. Kakvi igrači kakve pi... materine i tolike plate.
Ozbiljno?

Ne vidim logiku niti vezu.

Isto tako ti ljudi vise na nekoj zgradi, pod zemljom ili gdje već za te pare dok ti ili ja sjedimo u toploj kancelariji za 2 ili 3 milje...i kakve to veze ima?

Roba, odnosno u ovom slučaju uposlenik vrijedi onoliko koliko se plati. Ni centa više niti manje.
CR lupam 50 miliona, Pidro 3 milje, rudar 5 stoja, Peaky u kancelariji 2 milje, ona fufa Kardašian 19 k po satu i tako.
Ma to je bolest društva realno. Da taj od 5 stoja stane, mogli bi mi kur.. sjediti u kancelariji. A stat će kad tad.
Evo meni nije realno da Džafić naš prima platu od 3500KM. Pa Škoro, Avdić i Obuča nisu toliko primali skupa. Preplaćeni su i tačka. Za ove pare ima da nabijaju tri komada po utakmici, a ne da meni brak visi o koncu svaku utakmicu. Da mi je muka kad Sušić švalerkama na tri adrese naručuje bukete ruža od 600KM za osmi mart. Ovamo okretan ko trola na Trgu Austrije. Udaraj po džepu, reži, sjeci... Radi nešto, ovi su se baš opustili.
Pa vidi iz ugla nekog običnog smrtnika to jeste fuj.
Opet on ima ugovor koji mu sve to garantuje i onaj ko mu je dao takav ugovor nije ga briga da li Sušić šalje te bukete od 600 KM ili pak lovu daje u Merhamet.

Neki Bil Gejts ne zna ni koliko je težak, a ovamo pola Afrike gladno. Nema globalne pravde.
Tako i u BiH, propali TSS mlati lupam 30 k mjesečno i troši mjesečnu platu nekog rudara na buket cvijeća.

E sad igra...kontam da što se tiče naše lige dovoljna su dva ili tri onako iskusnija igrača da povežu redove i ostale crpiti iz akademije. Pogotovo ako će ovaj Talijan raditi kako zna. To govorim za ubuduće, kad sve to krene kako treba.
Za nešto više ne znam...mislim na Evropu. Tu će trebati baš da ti Akademija bude mašina. Da se prepozna potpis iste.
A time si i riješio preplaćene propalitete, imaš mlade igrače iz vlastite škole, jeftine i uz to ćeš i zaraditi na njima.
Samo sve je ovo još naučna fantastika na našim prostorima. Treba puno raditi da dođeš do nekih rezultata.
Lakše je pare s kamare trošiti na polovnjake.
Koševo Zapad

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 23 mar 2021, 12:59

skoroalen je napisao/la:
23 mar 2021, 12:34

Koji to klub raste iz sata u sat? Dinamo je Evropu igrao i prije Mamića, pa su i u doba Mamića znali imat loš prelazni rok, loš nastup u Evropi, ispadanje u nekom pretkolu, gubitak trofeja... Pa Zvezda, grupnu fazu LP igrali 2006., nedugo nakon toga gledali dominaciju Partizana i ispadali od nekih maltežana u Evropi, pa spušili kupljenu titulu 2017., pa opet došli do LP i pobjede protiv Liverpula u grupi, sad 1/16 finala EL itd. I sve to sa puno više love, jačim upravama i u uređenijim državama i ligama nego što je naša. Nama je najvažnije sad da osvajamo trofeje i bildamo koeficijent. Mi pričamo o nekom napretku a još nismo ni sigurni nosioci u 1. pretkolu LP, nego grizemo nokte i gledamo 17 liga, čekamo neki rasplet situacije. Malo mačku teleća glava, sad bismo da u 3 prelazna roka skočimo sa Letića na Matea Sušića, sa Tatara na Hajrovića, sa Handžića na Adebajora. Cilj je titula svake sezone i nabijanje koeficijenta, ako nekad zalutamo u neku grupnu fazu super, ako ne... Ne možeš krenut kao nenosioc od 1. pretkola i nadat se nekoj grupnoj fazi, znači da od prve tekme izbacuješ kvalitetnije ekipe. Pa kharina. Gore spomenuta Zvezda je tako na silu pokušavala, pa im se dešavali razni Chernomorei, Stratsbouri i ko sve ne. Mi još nismo prerasli Vinka i Hadžiju, Hadžiju možda i jesmo al Vinka nikako. Više volim ziheraša koji donosi trofeje nego nekog demagoga da mi prosipa moderne taktike i gubi svaku drugu tekmu. Takvi vizionari su dušu dali da ih Bošnjo bojkotuje i prospe teško izmuženu kantu mlijeka. Mi se još nismo otrgli tog seljačkog mentaliteta, onaj Brdaric tražio dronove, odmah priča "kakav on, dronaš, nek nosi svoje gedžete u Njemačku". Da Murinjo dođe u Sarajevo, bilo bi "kakav ti ba, Dinamo te izbacio, meni soliš pamet". Veća trenerska imena treba ganjat kad skupiš 20 Oremuša i Benka u ekipu, 20 profesionalaca koji klimaju glavom na svaku promjenu, a ne da ti Hodžić i Sušić mlate rukama na terenu a poslije na kafi se smiju i cirkuze trenera. Sve ide postepeno, dok smo još fudbalska močvara, neka trenera koji zna radit s ovakvim igračima. Kad uprava osjeti da je vrijeme za skok, riješit će se SDa, novi SD će dovest bolje igrače, a onda dolazi i bolji trener koji će radit sa boljim kadrom. Guardiola je postao najbolji trener na svijetu u tri najjače ekipe u tri najjače svjetske lige, neće Guardiola otić u Norwich da od Pukkija napravi Aguera.
Niko ne trazi od nas grupne fsze i slicno niti dam ja igfje napisao zo. U ovoj konkurenciji i omjeru snage i budzeta titula je sasvim normalna stvsr. Ona jeste odlicna ali ne i dokaz kvaliteta. To govorim iz razloga jer mi smo kao sto sam napisao sigurno igrom a bgm i losiji od one ekipe prosle i pretprosle godine. Dugo vam je bila uzdanica bez poraza a sad i to ode niz vodu jer smo mi u fudbalskom smislu igrom, trebali ga dozivjeti i ranije na nekim utakmicama.

S toga, bildanje koeficjenta i samo treba da dodje od sebe. Ponavljam ja problem vidim vi ne. Meni je problem sto trener stavlja hebiba hodzica, izmislja pozicije iako je za to imao pripreme gdje smo takodjer bili ocajni u kreaciji.
Meni je problem sto nemamo sistem igre i ako je ovaj bunker sistem bolje da se rasformiramo nego da gledam da nas sudija vadi protiv krupe.
Drugo, nema minuta ha mlade igrace sem djokanovica. Silom prilika dobije Dal sansu (krle i handzic žuti) i pokaze se bolje neho ovi stati i iskusni lisci.
Najsira klupa lige je zbog manjka minutaze i lose rotacije bukvalno van svakog takmicarrsklg ritma. Mi nemamo igraca koji je ban glsvnih 12-13 u bilo kakvom ritmu.

Vama ocito nije loša zamisao marinovica da igra bez presinga, da igra defanzivno, da igra 90 min bez izmjena, nije vam loše sto nemaju mladi šansu da pokazu sta znaju, nijw vam loše što u 4 tekme zabijemo jedan gol jedva a imali igraca vise u dvije tekme, vama je ok sto igrom nismo nista odmakli od polusezone gdje je husref nogiran. Ja ti garantujem da mi nikakvog napretka nevemo imati sa Vinkom, ne sto je loš trener, on je odlican trener, vec sto njegova filozofija fudnala ne donosi napredak vec iskljucivo bodove, a ro kasnine moze imati efekat na ekipu kada se desi ovo sto se sada desava nama. Mi meda ne mozemp, izgubljeni u vremenu i prostoru i ako imalo imas da kazem iskrenosti, rexi jesi li u ovih 5 utakmica i jednom vidio slozenu ekipu. Makar na 10 minuta. Da vidis da igraci znaju sta treba da rade. Da re napomenem, imali su duge preipreme i pripremne tekme, sve moguce uslove.

I na kraju, nije dzeno bio ziheras pa uze titulu. Igrali više nego odlično. I hudref u sezoni duple dok god je igrao sa mladjim igracima ubijao je sve redom. Kad god smo napadali i presing radili uzimali smo lopatom, kad god smo igrali ziheraski i cekali nesto dobili smo po ušima.

Niko ne ocekuje 10 susica a bgm ne oxekujem ni da mi krila budu hebib i krle. Ne ocekujem 10 hajrovica al bhm mi ne trebaju ni cmiljanici k taj lebel igraca.
Ko ce osgovarati za 10ak mladih igraca koji su prosli ppred sarajeva i otisli vani? Pa ih mi onda uzimamo na posudbe.

Moze o do jutra se ovako raspravljati ali nalaziti argumente za ovakvu igru je suvišno. Braniti ovakav pristup SARAJEVA gdje se povlacimo pred je.benom krupom je cisti egoizam i sujwta jer ste pogriješili u procjeni.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 23 mar 2021, 13:00

mirzatele je napisao/la:
22 mar 2021, 22:36
Onaj ko napiše da je Sušić promašaj ili loš igrač i da ne treba biti u prvih 11 pokazuje da o fudbalu zna kao jedna prosječna žena. Otprilike bi jedna žena kad gleda Tinu rekla, što je ovaj spor, što je ne nabije gore. Jedini igrač trenutno u ekipi nakon odlaska Rahmanovića i Tatara i jedan od rijetkih u ligi koji kad uzme loptu znaš da je neće napamet nabiti, da nece probati driblati trojicu i izgubiti loptu. Bukvalno ne izgubi nijednu loptu na utakmici a najčešće je kod njega, svaki pas koji pošalje je smislen, većinom prema naprijed, ali nije on kriv kad izbaci Hodzica samog na lijevoj strani sto on ne zna ubaciti, što Hebibovic kad mu doda 1 na 1 izgubi loptu za 2 sekunde. I kaze skup je 30 000 ga plaćamo, ko da iz vašeg djepa ide, umjesto da se kaže treba ga okružiti dobrim igračima koji će isto biti plaćeni 30 000 a ne hebibovicem hodzicem i velkoskim,kod nas je daj da otjeramo Tinu, daj nam nekog polovnjaka iz Srbije pa nek je zna nabiti 50 metara pa nema veze što je naciljao jednog igrača a poslao trećem, ko ce gledat normalan fudbal od noge do noge.
Da, da...

U suštini i ja sam mišljenja da najveće pare u ekipi kao što je naša mora imati desetka, krilo ili napadač. Odnosno igrač koji će donositi golove i asistencije u kontinuitetu kao što je to bio Rahmanović. Tino nije ništa od toga, čovjek je klasični centralni vezni i nije on kriv što ima najveću platu na takvoj poziciji nego onaj ko mu je dao i ko ga je odlučio dovesti. Pljuje se na pogrešnu adresu.

Ili ga okruži dobrim igračima(ne boljim od Tatara i Rahmanovića) pa ćeš vidjeti šta je dobar veznjak, ili ako nemaš love da dovedeš bolje onda mu daj papire i njegove pare preusmjeri na ofanzivca, treće opcije nema. Od jednog igrača na takvoj poziciji nemaš ništa ako su saigrači ****, a u nas trenutno jesu. Stavi Modrića u vezu i daj mu platu 5 miliona eura nećemo puno dobiti jer nemaš od čega dobiti, veznjaci nikad neće bit prevaga kao ofanzivni igrači. A od govana se pita ne pravi.

Što se tiče igračkih kvaliteta smiješno je pričati da je promašaj. Čovjek je jedini u ligi koji nosi na leđima po 3-4 protivnička igrača i opet pronađe kvalitetno rješenje i ne zijani loptu. Za vikend je poslao barem 10 dobrih pasova na stranu u otvoren i prazan prostor za Hebibovića i Hodžića koji niti jednom nisu iskoristili priliku da kvalitetno centriraju ili bilo šta pametno urade. Dalje, Sušićev posao je dostaviti loptu do imaginarne desetke koja će dalje igrati u zadnjoj trećini, a mi trenutno nemamo uopšte takvog igrača.

Previše je problema u ekipi, TSS je najmanji. Ako gledaš na način da si zadnje pare što imaš dao na Tinu odnosno CMF-a onda možeš reć da je neuspješna investicija. Ali ako gledaš na način da ti Tino treba biti samo jedan od nominalno 5-6 igrača sličnih kvaliteta koji bi činili kostur ekipe koja će napasti evropska takmičenja onda je ovo zdrav, razuman i dobar potez. Pa sad... ako tražimo nakav napredak, iskorak, šta li, opcija broj dva ima smisla.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 23 mar 2021, 13:04

TSS zna lopte, al se pokazalo da je strasno lijen igrac. Na treninzima pogotovo, sto se odrazava na utakmice. Posmatrajuci sa ove distance njegov dolazak je kiks, i te pare smo mogli puno bolje iskoristiti. Nista, cekati da mu istekne ugovor i zahvaliti se.
Mislim da je svoje mjesto u prvih 11 izgubio.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 23 mar 2021, 13:07

Sta vam je ljudi, napiste to u 2- 3 recenice
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 23 mar 2021, 13:12

pasica je napisao/la:
23 mar 2021, 13:04
TSS zna lopte, al se pokazalo da je strasno lijen igrac. Na treninzima pogotovo, sto se odrazava na utakmice. Posmatrajuci sa ove distance njegov dolazak je kiks, i te pare smo mogli puno bolje iskoristiti. Nista, cekati da mu istekne ugovor i zahvaliti se.
Mislim da je svoje mjesto u prvih 11 izgubio.
Pa on se od '16. i Hajduka nije nigdje zadržao, to govori da ima neku manu, a očito da klubovi u koje je dolazio ne gledaju samo tehniku i ljepotu nego de ti majstore potrči malo.
Uostalom da nije tako nikad mi njega ne bi ni vidjeli u našem dresu.
Hvala mu za one predstave sa Borcem i Radnikom, ali čini mi se da nećemo puno hajrovati s njim.
Prije svega što nema baš prostora da on toliko ljenčari. Nemamao Makelelea i Kantea iza njega da se može priuštiti taj luksuz.
Koševo Zapad

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 23 mar 2021, 13:22

skoroalen je napisao/la:

Potpuno se slazem. I da ovaj prijelazni rok bude okarakterisan kao los, Hadzija i Vinko moraju ostati tu i naredne sezone. Prvo, mislim da je ovo prvi prijelazni rok u kojem Hadzija nije doveo igrace, mozda je naucio iz prethodnog iskustva da ne dovodi nove Letice, Milanovice, Sisice, Guzine itd. Sve one koji su 80% utakmica ili presjedili na klupi ili lose odigrali. Pa je zato ovaj prijelazni rok 3/4 puta sasjekao i razmislio da li dovesti nekog igraca, pa ga na kraju nije doveo ili ga je doveo. Takodjer, mozda je prisutan neki vid stednje u platama, da bi doveli na ljeto 2-3 top igraca koji ce nas odvesti u grupnu fazu Konferencijske lige.

Sto se tice Vinka, za mene je on najbolji trener u BiH, uz Sergeja Jakirevica. Na stranu, Vinkov stil igre, ali moramo priznati da je nekoliko utakmica takticki postavio ekipu dosta dobro, pogotovo u defanzivi. Nama treba "iskorak" u Europi, a u Europi svakako se u vecini utakmica nase ekipe brane, i tu je Vinku veliki plus, dokazao je vise puta da ce defanzivno postaviti ekipu bolje nego neki njegovi prethodnici. U napadu je svakako sta se uradi, uradi se. Sljedeci trener mora biti stranac, jer bi svaki domaci trener bio korak unazad ili u najboljem slucaju tapkanje u mjestu. A nista bolje niti jedan stranac ne bi vodio ovu ekipu, igra bi bila drugacija, ali pitanje je kakva bi bila atmosfera. Kao sto je @skoroalen rekao, za stranca treba 20 profesionalaca, a ne 5 profesionalaca i 15 mahalaca i nadati se nekom uspjehu tog trenera, koji ce biti bojkotiran u mnogim trenucima. Imali smo primjer Kodre prije par godina. Za sada vidimo da Vinko drzi dosta dobru atmosferu, ukoliko se javi problem rijesi se u tajnosti i svi igraci imaju pohvale na njegov racun u tom segment
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 23 mar 2021, 13:23

Titula je napredak!

Makar je osvojili sa 11 Comora u ekipi.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 23 mar 2021, 13:25

Bolje Vinko nego Ješić!
Samo kažem. Skontajte.
Koševo Zapad

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 23 mar 2021, 14:01

Ahmoveliki je napisao/la:
Vinko piccko
hadzija ubleho
Kakav neandertalac :bow:
Samo o sebi govoris, vjeruj mi.
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 23 mar 2021, 14:13

Igrac koji bljesne u jednoj utakmici i odigra maestralno,pa zatim u narednih 5 bude katastrofa,pa je naredne 3 povrijeden,pa sve tako,a pri tom je placem kao 5 solidnih premijerligaskih igraca je apsolutno promasaj!

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 23 mar 2021, 14:20

zagorski je napisao/la:
23 mar 2021, 14:13
Igrac koji bljesne u jednoj utakmici i odigra maestralno,pa zatim u narednih 5 bude katastrofa,pa je naredne 3 povrijeden,pa sve tako,a pri tom je placem kao 5 solidnih premijerligaskih igraca je apsolutno promasaj!
U kojim je utakmicama Tino bio katastrofa da čujemo, nabroji ako možeš, a pogotovo u "narednih 5"?
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 23 mar 2021, 14:53

f0rest1946 je napisao/la:
22 mar 2021, 22:52

Pa onda to i za Marinovica vazi, znaci i on pojma nema :thumbup:
Niko nije napisao da je los igrac ali da je promašaj sad za sad jeste, ocekivalo se 10x vise od njeg.

Sta nam je donio kroz citavu sezonu?
Podigao neki kvalitet igre?
Sto je Rahmanovic bio strasan a skoro isti igraci su bili uz njeg?
Nije mogao ni igrati pored Rahmanovica i Pejovica al eto valjda proradi nekad ali nasa ekipa nista nema od njeg.
aBd da se probudi pa da da koju asistenciju i gol.

E tu je rjesenje rasprave oko Tine. Ti si prijatelju ocekivao 10x vise,a recimo ja nisam ocekivao ni 1/10 i zato sam sad zadovoljan sto sam imao priliku gledati ga (Celtic,Radnik,Borac i zadnju u Listici). Pogotovo sam razocaran bio poslije povrede na pripremnoj(zadnja loza) i onda "na vrat na nos"dovedosmo "jeftinog" Pejovica. Vjerujem da je bar malo uticao na igru Andreja, a i Faruk bi na treninzima mogao napredovati.
Ja se vodim onom :da ni jedan igrac nije kriv sto je u FKS.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 23 mar 2021, 15:05

Koliko promjena mišljenja i koliko nepovjerenja ka Vinku, da je to nevjerovatno. Ma ustvari, i nije nevjerovatno, to je uobičajna priča. Kad ide, hvalospjevi na sva usta, kad krenu malo kola nizbrdo, onda su svi amateri.

Odmah da razdvojimo, shvatam ja kritiku i pljuvanje, odmah da razlučimo. Podržavam kritike prema Marinoviću, jer ih je zaslužio.

Ono što ne mogu da pojmim je da toliko nepovjerenje ide ka njemu, nakon svih uspjeha i rezultata koje je postigao otkad je došao kod nas. Čovjek koji je veliki profesionalac i stručnjak, pod kojim se kreirao niz neporaženosti, koji je imao toliko savršeno taktički pripremljenih utakmica i koji je donio novu dimenziju našoj igri nakon Husrefa. Čovjek koji je ljetos napravio odličnu postavku protiv Celtica, gdje ih je poklopio maksimalno.

Da smo odron, jesmo, igra je u qurcu. Da je to normalna pojava i da se može desiti svakome, itekako. Pogledajte Liverpool recimo, od onakve ekipe, na šta su spali. Ekipa koja je samljela sve pred sobom, sabrala tri-četiri uzastopna poraza i oborili nrgativni rekord koji datira desetljećima unazad. Zapao Liverpool u krizu, zapao Klopp u krizu. Šta vi mislite postići opet tim nekim tjeranjem? Naravno od toga nema ništa, to možete ovdje jedino prosipati, ali šta postižete? Imate primjer i Uniteda, koji je istrpio Solskjaera, patili se, blamirali, ali evo sad ima plodova. Ne kažem da će tako ostati i naredne sezone, ali su stali iza njega i istrpili ga.

Vi ako mislite da ako imamo Nama, ako imamo najviše love, najbolju organizaciju i što smo stabilni, da zbog toga ne možemo upasti u krizu rezultata, igre, da nam se ne smije desiti loš prijelazni rok ili tako nešto, onda ja ne znam šta da kažem.
Opet kažem, puna podrška ekipi i Vinku, vjerujem maksimalno u njih. Vinko se pokazao i dokazao, cijenim ga dosta, kliker je i nema razloga da sumnjam. Vjerujem da će nakon ove pauze stanje biti dosta bolje.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”