Finska - BiH/BiH - Francuska (24.3/31.3)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Koliko bodova očekujete?

Anketa je završila: 20 apr 2021, 17:18.

0
66
26%
1
65
25%
2
15
6%
3
57
22%
4
35
14%
6
20
8%

Ukupno glasova: 258

samoposmatram
Kontakt:

Re: Finska - BiH/BiH - Francuska (24.3/31.3)

Post Postao/la samoposmatram » 25 mar 2021, 09:47

Virtu4l je napisao/la:
25 mar 2021, 09:27
Napredak je evidentan, u odnosu na ono što gledamo posljednjih godina.

Najveći problem je što ova svita neznalica sa teme Finsku još uvijek gleda kao tamo neku Andoru i Gibraltar. Finska je ozbiljna reprezentacija koja već godinama bilježi sjajne rezultate, za razliku od nas koji smo u slobodnom padu. Tako da je ovaj bod sjajan.

Naravno da imamo razloga za nezadovoljstvo jer smo mogli uzeti puni plijen, ali mogli su i oni. Svako normalan bi prihvatio bod iz Finske.

Sinoć smo odigrali dobru utakmicu, ali naša stara boljka - individualne amaterske greške - nas je koštala punog plijena. Ponovo dolazimo do toga da neki igrači nemaju mjesta u timu, ali kad vidimo ko su im eventualne zamjene, ne bi se ni sa njima baš usrećili. Todoroviću treba dati još jednu šansu.

Ljudi moraju shvatiti da više nemamo kvalitet, da imamo prosječne i ispodprosječne igrače.
Opisi taj evidentan napredak u odnosu na sta lici zadnjih godina.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 25 mar 2021, 09:47

Jedina prednost Finske jeste uigranost, i sto imaju istog selektora vec godinama. Individualni kvalitet igraca je na nasoj strani, i to u normalnim drzavama, i zdravim okolnostima, bi trebao da se pretvori u prednost i pobjedis Finsku na strani. Da Finska kao drzava ima nase igrace na raspolaganju, a mi njihove, ovo bi glat bilo 3-1 za Finsku. Samo jedan podatak, Joni Kauko igra za Esbjerg fB, to je 2. Liga Danske. 2. Liga. I na kraju krajeva, dosta sam siguran da je Mario Vrancic drzavljanin Finske, da bi normalno bio standardan igrac uz Kamaru.

Honorar
Kontakt:

Post Postao/la Honorar » 25 mar 2021, 09:54

Vala bas, kakav evidentni napredak? Kakav????

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 25 mar 2021, 09:59

S obzirom da smo redom gubili u Finskoj, Armeniji, Grckoj, Poljskoj, Nizozemskoj...a sinoc odigrali neriješeno, naravno da je nekakav pomak evidentan (nista specijalno), ali u igri prema naprijed :)
Sam selektor Finske je izjavio da ga je BiH iznenadila svojom igrom i pristupom - sta je to ako ne napredak...iako sam ja ocekivao pobjedu bez obzira sto su Finci na EP i sto igraju vrlo dobro zadnjih godina, evo recimo imaju samo 3 poraza u posljednjih 12 utakmica, od toga jedan u prijateljskoj od Poljske. A sta mi imamo?!
...
Dakle, napredak nekakav vidljiv...ne bih ga pripisao nesto Petevu vec zelji igraca koja bi bila prisutna i da je mrtvac dosao na klupu a nakon kraha u zadnjem ciklusu i cinjenici da je s druge strane bila Finska kojoj smo htjeli pokazati da smo bolji. Ne bi onako zalaganje bilo da smo gostovali sinoc Ukrajini.
...
O Petevu cu suditi nakon jos nekoliko utakmica. Rano je bilo sta sada govoriti...a prvi rukopis bi se mogao vidjeti protiv Francuske - ima dovoljno vremena za pripremu.

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 25 mar 2021, 10:20

Pobjedili bi da je na lijevom krilu igrao neko kome je to prirodna pozicija i kome je prirodno vratiti se u odbranu u toku napada protivničke ekipe. Istu stvar je Gojak uradio i u nekoj od prošlih utakmica, ne mogu se sjetiti protiv koga. Akcija protivnika debelo se odvija, lopta u 16 metara, on tek tad sprinta nazad...

Sa Lulićem bi sinoć slavili 3 boda. :kafa:

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 25 mar 2021, 10:26

hurem je napisao/la:
25 mar 2021, 09:59
S obzirom da smo redom gubili u Finskoj, Armeniji, Grckoj, Poljskoj, Nizozemskoj...a sinoc odigrali neriješeno, naravno da je nekakav pomak evidentan (nista specijalno), ali u igri prema naprijed :)
Sam selektor Finske je izjavio da ga je BiH iznenadila svojom igrom i pristupom - sta je to ako ne napredak...iako sam ja ocekivao pobjedu bez obzira sto su Finci na EP i sto igraju vrlo dobro zadnjih godina, evo recimo imaju samo 3 poraza u posljednjih 12 utakmica, od toga jedan u prijateljskoj od Poljske. A sta mi imamo?!
...
Dakle, napredak nekakav vidljiv...ne bih ga pripisao nesto Petevu vec zelji igraca koja bi bila prisutna i da je mrtvac dosao na klupu a nakon kraha u zadnjem ciklusu i cinjenici da je s druge strane bila Finska kojoj smo htjeli pokazati da smo bolji. Ne bi onako zalaganje bilo da smo gostovali sinoc Ukrajini.
...
O Petevu cu suditi nakon jos nekoliko utakmica. Rano je bilo sta sada govoriti...a prvi rukopis bi se mogao vidjeti protiv Francuske - ima dovoljno vremena za pripremu.
Kakav rukopis protiv Francuza? Da na klupu do te utakmice dodje mix Marcela Lippija, Luisa Aragonesa i Alexa Fergusona bit ce bunker 90 minuta i tjt. Rukopis ce se vidjeti tek na kraju ciklusa.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 25 mar 2021, 10:28

U prvom poluvremenu su nam stoperi imali nedefinisane uloge, uz to imas 2 amaterska beka. I zato smo i plivali. Hadzikadunic stavljen da cuva Pukkija, a mlitav igrac, dok Sanicanin koji je snazniji ali spor i tehnicki ogranicen, zaduzen da iznosi loptu. Pravi je miss match bio u prvom poluvremenu. U drugom je nesto bolje izgledalo kad je Sanicanin cuvao Pukkija, dok je Hadzikadunic iznosio loptu, nekako je tecnije izgledalo. Ali sve u svemu, nasa sredina terena uopste nije igrala odbranu, Lod i Pukki kombinuju, niko ih ne sprecava na sredini terena, i onda ti i odbrana visi.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 25 mar 2021, 10:29

Kaunas je napisao/la:
25 mar 2021, 10:26
hurem je napisao/la:
...
...
Kakav rukopis protiv Francuza? Da na klupu do te utakmice dodje mix Marcela Lippija, Luisa Aragonesa i Alexa Fergusona bit ce bunker 90 minuta i tjt. Rukopis ce se vidjeti tek na kraju ciklusa.
KO...pa gospodara mi kad ih napadnemo nece znat sta ih je snaslo :D :D

Mislim da treba probat hrabro s francuzima, ne bi im bio prvi put da se okliznu protiv sto puta slabije ekipe
=\_1921_/=

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 25 mar 2021, 10:30

hurem je napisao/la:
...
...
tvoj dugogodisnji belaj je sto sudis kada vec bude kasno.
brate, u prvoj tekmi zutog se vidjelo da nece valjati.
u prvoj bajevicevoj tekmi se vidjelo da ne valja.
isto tako, sve sto nije valjalo, tuta sinoc ponavlja, isti igraci, ista formacija, isto vodjenje tekme, kasne izmjene, ne izvrsene sve na kraju krajeva, isto drzak u odgovorima itd itd.
mada, kod tute se znalo da nece valjati i prije tekme, u ovakvoj atmosferi normalan i posten covjek ne bi radio, vidi svako da te ne zele a ti u inat hoces, boli te djon jer imas dodikovog malog i prevrtljivca misketa za ledjima.

znaci, zaboravi, sta cemo bolan vidjeti poslije francuske i suditi, nek nam je dragi Bog na pomoci, pogotovo sad poslije njihovog kiksa sinoc. da bi belaj bio veci, igram 2 sa njima, 1 bod od mogucih 9 ce biti bye bye.

mimmo79
Kontakt:

Post Postao/la mimmo79 » 25 mar 2021, 10:33

Pomak evidentan u biti nismo izgubili, znamo prosli put kako smo prosli sa fincima i armenima.
NIsam neki bio fan Peteva u samoj kandidaturi i odabiru ali kad je vec postavljen ja mu dajem podršku, ujedno i rečeno da nas vodi i Guardiola a da su mu pomoćnici Klopp i Murinjo, nista od očekivanog ne bi bolje od sinoćnjeg ishoda napravili.
Dovoljno je da pogledamo roster igrača, koji su pozvani uz male korekcije koji bi jos mogli biti dodani ili sklonjeni sa spiska i samog rostera, nije to više taj kvalitet a i kada smo imali kvalitet otišli smo na jedno takmičenje, uprkos svim baražima i svemu, ne vidim trud i zalaganje medju njima, jedina osoba po meni koja se u svemu tome daje je Šehić, kako sinoc reče komentator:"naš najbolji igrač" u prošlim kvalifikacijama i ligi nacija, to je i sinoc pokazao i dokazao.
Kao nismo imali mnogo vremena da se uigramo, pred Finsku-medjutim ovaj kostur ekipre je odigrao u biti zajedno zadnjih nekoliko utakmica, možda su moja očivanja nadrealna, ovo je najbolje sto imamo trenutno na raspolaganja kako sam vec i rekao, eh sada kako iz njih izvuci ono najbolje nije nas posao, vec strucnog staba, da li to moze ovaj selektor, ostaje vrijeme i prostor da se vidi. Moguće je igrati bolje i biti bolji, ali kako????
Sve u svemu, sinoč smo uzeli bod. Mogli smo i tri boda uzeti ali isto tako bliže smo bili 0.
"Fudbal je jednostavan, ali je teško jednostavno igrati!"
Johan Cruyff

Vanadij
Kontakt:

Post Postao/la Vanadij » 25 mar 2021, 10:33

Ali kako duljevic trci za pukkijem pa ono nema ni na terminu lalsalamet

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 mar 2021, 10:34

Ne mogu ljudi da se pomire sa činjenicom da nemamo kvalitet i džaba.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 25 mar 2021, 10:38

De ba dobijamo Fince kod nas sigurno.Protiv Francuza sta Bog da
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 25 mar 2021, 10:39

Virtu4l je napisao/la:
25 mar 2021, 10:34
Eto ima Finska i Kosovo kvalitet.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 25 mar 2021, 10:44

"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 25 mar 2021, 10:47

RollingPaper je napisao/la:
25 mar 2021, 10:39
Virtu4l je napisao/la:
Pa naravno da mozemo bolje, nego sto igramo posljednji 4-5 godina. Al realno tanki smo i trenutno smo neka 3-4 grupa reprezentacija u europi. Dovoljno je pogledati nase odbrambene igrace i sve ti bude jasno.

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 25 mar 2021, 10:57

bordobijeli je napisao/la:
25 mar 2021, 10:47
RollingPaper je napisao/la:
25 mar 2021, 10:39
Virtu4l je napisao/la:
Pa naravno da mozemo bolje, nego sto igramo posljednji 4-5 godina. Al realno tanki smo i trenutno smo neka 3-4 grupa reprezentacija u europi. Dovoljno je pogledati nase odbrambene igrace i sve ti bude jasno.
Bekovi su nam :crazy:
Todorović je kriv za drugi gol, onde je morao faul napravit. Sa njim krenuti na Francusku bi bilo neozbiljno totalno.

Najdeficitarniji smo u toj zadnjoj linij, ali fali nam i stručne taktičke spreme. Onaj kamara je kupio sve ipsred šesnesterca, kapiten im uzeo Dzeku u dzep. Finci su taktički stojali perfektno, mi ne znamo šta je taktika a izgleda nećemo znati zadugo.

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 25 mar 2021, 11:10

Nemamo mi sta pricati o kvalitetu kad nam je sa druge strane bila ekipa u kojoj je najbolji klub nekog od njihovih igraca rangers, a najbolji igrac i prva im zvijezda igra championship... vecina ostalih igraca im igra po kipru, mlsu, drugoj danskoj ligi i sl... tu sva prica zavrsava i mi ovakve moramo pobjedjivati jer se ipak jos toliko kvalitetom nismo srozali iako smo dobrano srozani u odnosu na neke prosle dane...

sudac92
Kontakt:

Post Postao/la sudac92 » 25 mar 2021, 11:12

Da je imalo pametan pa da je Gazibegovića uvrstio u tim i probao sa njim na beku ako ništa barem u ovoj prijateljskoj, gori od Todorovića sigurno nije. Kolašinac na lijevom, Menalo na krilo, Gojak klupa.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 25 mar 2021, 11:14

sudac92 je napisao/la:
25 mar 2021, 11:12
Da je imalo pametan pa da je Gazibegovića uvrstio u tim i probao sa njim na beku ako ništa barem u ovoj prijateljskoj, gori od Todorovića sigurno nije. Kolašinac na lijevom, Menalo na krilo, Gojak klupa.
Druže, igrao je 22-išnji Hadžikadunić pa su ga ovdje eksperti razapeli. Zamisli šta bi Jusufu radili. Nisu za nas vizije, planovi, vođenje države i sport generalno.

Eno Demirović tek sa 23 upisao prvi hebeni nastup.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: denza i 9 gostiju.