Rekonstrukcija stadiona u BiH

Hantraga
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Hantraga » 21 mar 2021, 23:22

Ma vala je Pecara idealan stadion za Široki. Čuj neće ličiti na stadion :D Pa od svih stadiona u ligi, upravo Pecara izgleda najnormalnije, jer nema nikakvih sranja okolo koje vidiš. Gledaš utakmicu, i to liči na normalne lige, i teren, i tribine, i tamo gdje nema tribine, nekakvi su plakati, zid, nije da vidim njive do Šabca :) Neće nikada biti stadion visoke kategorije, niti treba biti, služi svojoj svrsi, izgleda sasvim ok, uredno, održavano, lijepo. Šta Širokom više treba? Ljudi nisu ludi da ulažu dalje nešto specijalno, jer sve imaju.

Stadion Zrinjskog je stvar koja zahtijeva već solidnu rekonstrukciju, a vjerovatno su svjesni da od toga nema koristi isto, tj. da treba previše para :D Kod njih je loža super, svlačionice ekstra, ali džabe kad sve to ne liči na 2021. godinu ni u kojem smislu. Bilo bi fantastično da se usude na stajanju napraviti finu tribinicu. Dalje je sve bonus :)

I već sam jednom pisao, ali evo da se ponovim, obzirom da sam opet bio tamo - stadion u Kiseljaku mi je fantastičan mali stadion sa strašnim potencijalom za više. Ne znam kakve su mogućnosti, ali bih obavezno tamo poslao U21 ili U19 ekipu na neke utakmice. Štaviše, i trava je baš dobra.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 22 mar 2021, 02:41

Ma jedini stadion u BiH na kojem je merak gledati utakmicu je pecara i grbavica doduše.

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 22 mar 2021, 02:47

BiH: Izgradnja nacionalnog stadiona u Sarajevu sve izvjesnija
Kako bi se stvorili uslovi za bržu realizaciju navedenog projekta, Gradsko vijeće Grada Sarajeva je na nedavno održanoj sjednici izglasalo izmjenu Odluke o pristupanju izradi Regulacionog plana “Gornje Telalovo Polje I“
Bedrudin Brljavac
27.02.2021

Sarajevo
Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić i generalni sekretar Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) Adnan Džemidžić obišli su lokalitet u Rajlovcu na kojem bi se trebao izgraditi nacionalni stadion sa svim potrebnim pratećim sadržajima, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako bi se stvorili uslovi za bržu realizaciju navedenog projekta, Gradsko vijeće Grada Sarajeva je na nedavno održanoj sjednici izglasalo izmjenu Odluke o pristupanju izradi Regulacionog plana “Gornje Telalovo Polje I“.

Izmjena se odnosi na izuzimanje iz režima zabrane građenja predložene lokacije za izgradnju stadiona, a koja se nalazi u obuhvatu ovog planskog dokumenta. Zahtjev Općine Novi Grad za pristupanje izmjenama, prethodno je podržao Zavod za planiranje razvoja Kantona Sarajevo.

“Glavni grad zaslužuje adekvatan, moderan bh. nogometni dom. Zaslužuju ga i naši nogometni reprezentativci, ali i navijači. Ovo je ulaganje u budućnost, u razvoj sporta i sportske infrastrukture“, kazao je Skaka.

Istakao je da je riječ o još jednoj značajnoj investiciji, ali i o nacionalnom projektu oko kojeg se trebamo svi ujediniti i pružiti bezrezervnu podršku.

“Donošenjem odluke Gradskog vijeće stvoreni su preduslovi da bi Općina mogla izdati urbanističku saglasnost za izgradnju stadiona. Sljedeći korak je rješavanje jednog dijela imovinsko-pravnih odnosa, a potom obezbjeđivanje finansijskih sredstava u koordinaciji sa svim nivoima vlasti za izgradnju ovog potrebnog objekta“, rekao je Efendić.

Plan je da stadion ima 30.000 mjesta i ispunjava sve UEFA i FIFA kriterije. Na njemu bi većinu svojih mečeva igrala reprezentacija Bosne i Hercegovine, a tu bi bilo moguće i organizirati utakmice najvišeg stepena evropskih klupskih takmičenja.

Prednost je i ta što bi putna komunikacija zbog blizine autoputa sprečavala ogromne gužve kojima su obično izloženi prilazi stadionima. Postavljeni su i posebno visoki standardi kada je u pitanju parking, VIP parking, gostujući navijači, invalidne osobe, mediji i sigurnosne mjere.

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 22 mar 2021, 09:15

SanaBosna je napisao/la:
22 mar 2021, 02:47
BiH: Izgradnja nacionalnog stadiona u Sarajevu sve izvjesnija
Kako bi se stvorili uslovi za bržu realizaciju navedenog projekta, Gradsko vijeće Grada Sarajeva je na nedavno održanoj sjednici izglasalo izmjenu Odluke o pristupanju izradi Regulacionog plana “Gornje Telalovo Polje I“
Bedrudin Brljavac
27.02.2021

Sarajevo
Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić i generalni sekretar Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) Adnan Džemidžić obišli su lokalitet u Rajlovcu na kojem bi se trebao izgraditi nacionalni stadion sa svim potrebnim pratećim sadržajima, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako bi se stvorili uslovi za bržu realizaciju navedenog projekta, Gradsko vijeće Grada Sarajeva je na nedavno održanoj sjednici izglasalo izmjenu Odluke o pristupanju izradi Regulacionog plana “Gornje Telalovo Polje I“.

Izmjena se odnosi na izuzimanje iz režima zabrane građenja predložene lokacije za izgradnju stadiona, a koja se nalazi u obuhvatu ovog planskog dokumenta. Zahtjev Općine Novi Grad za pristupanje izmjenama, prethodno je podržao Zavod za planiranje razvoja Kantona Sarajevo.

“Glavni grad zaslužuje adekvatan, moderan bh. nogometni dom. Zaslužuju ga i naši nogometni reprezentativci, ali i navijači. Ovo je ulaganje u budućnost, u razvoj sporta i sportske infrastrukture“, kazao je Skaka.

Istakao je da je riječ o još jednoj značajnoj investiciji, ali i o nacionalnom projektu oko kojeg se trebamo svi ujediniti i pružiti bezrezervnu podršku.

“Donošenjem odluke Gradskog vijeće stvoreni su preduslovi da bi Općina mogla izdati urbanističku saglasnost za izgradnju stadiona. Sljedeći korak je rješavanje jednog dijela imovinsko-pravnih odnosa, a potom obezbjeđivanje finansijskih sredstava u koordinaciji sa svim nivoima vlasti za izgradnju ovog potrebnog objekta“, rekao je Efendić.

Plan je da stadion ima 30.000 mjesta i ispunjava sve UEFA i FIFA kriterije. Na njemu bi većinu svojih mečeva igrala reprezentacija Bosne i Hercegovine, a tu bi bilo moguće i organizirati utakmice najvišeg stepena evropskih klupskih takmičenja.

Prednost je i ta što bi putna komunikacija zbog blizine autoputa sprečavala ogromne gužve kojima su obično izloženi prilazi stadionima. Postavljeni su i posebno visoki standardi kada je u pitanju parking, VIP parking, gostujući navijači, invalidne osobe, mediji i sigurnosne mjere.
Od cega? Platiti cumurom mozda? Koja glavusha moze u ovo da vjeruje, sram uh bilo!

hlive
Kontakt:

Post Postao/la hlive » 22 mar 2021, 09:51

Hantraga je napisao/la:
21 mar 2021, 23:22
Ma vala je Pecara idealan stadion za Široki. Čuj neće ličiti na stadion :D Pa od svih stadiona u ligi, upravo Pecara izgleda najnormalnije, jer nema nikakvih sranja okolo koje vidiš. Gledaš utakmicu, i to liči na normalne lige, i teren, i tribine, i tamo gdje nema tribine, nekakvi su plakati, zid, nije da vidim njive do Šabca :) Neće nikada biti stadion visoke kategorije, niti treba biti, služi svojoj svrsi, izgleda sasvim ok, uredno, održavano, lijepo. Šta Širokom više treba? Ljudi nisu ludi da ulažu dalje nešto specijalno, jer sve imaju.

Stadion Zrinjskog je stvar koja zahtijeva već solidnu rekonstrukciju, a vjerovatno su svjesni da od toga nema koristi isto, tj. da treba previše para :D Kod njih je loža super, svlačionice ekstra, ali džabe kad sve to ne liči na 2021. godinu ni u kojem smislu. Bilo bi fantastično da se usude na stajanju napraviti finu tribinicu. Dalje je sve bonus :)

I već sam jednom pisao, ali evo da se ponovim, obzirom da sam opet bio tamo - stadion u Kiseljaku mi je fantastičan mali stadion sa strašnim potencijalom za više. Ne znam kakve su mogućnosti, ali bih obavezno tamo poslao U21 ili U19 ekipu na neke utakmice. Štaviše, i trava je baš dobra.
Pecara je cat3 i vise ne moze sigurno. Za potrebe Širokog sasvim dovoljno i više nego dovoljno za bh ligu. Dobar teren. Još da je odradit teren ponovno sa dobrom drenazom. Probat natkriti istocnu tribinu. I jos par sitnica i bombona stadion. Svlacionice top, vjer i najbolje u ligi, ogromne, sređene. Press loze i kabine. Led semafor. Razglas pod krovom. Nema sta. Stadion je ns takvoj poziciji kakvoj jest ali je maksimum izvučen.
It's better when it's live

061657451
Kontakt:

Post Postao/la 061657451 » 22 mar 2021, 12:01

BH privrednici bez po muke mogu izgraditi nacionalni stadion. Sam BINGO šalom može dati 5 miliona,Azmir Husić 3 itd itd.

JaskoBiH
Kontakt:

Post Postao/la JaskoBiH » 22 mar 2021, 12:24

Antipolitika3 je napisao/la:
21 mar 2021, 23:01
Zna se tko ima najbolju lozu. :mrgreen:

slika
To je razlika izmedju Veleža i zrinjskog. Jedni grade stadion za guzonje i politicare da imaju uslove a drugi grade stadion za navijače.

JaskoBiH
Kontakt:

Post Postao/la JaskoBiH » 22 mar 2021, 12:59

Nešto kontam. Da bi Velež izgradio novu centralnu tribinu i spojio je sa trenutnom red armi tribinom te sve to natkrio i sredio unutrašnje prostorije od vip,loža,svlacionica itd kako bi dobio tu uefa kategoriju 3 ili 4 treba poprilično dosta para. Neka procjena je najmanje 5,6 miliona KM.

Dok se ovo ne završi Rođeni ne mogu da dobiju kategoriju i da igraju na svom stadionu Evropu.

To je realno skoro pa nemoguće. Bio bi to onda prelijep stadion ali teško da se to može očekivati u skorijoj budućnosti.

Malo sam razgledao stadione po regionu i zapade mi za oko nešto što sam vidio na stadionu Čukaričkog a to je ova tribina koja nosi kategorizaciju stadiona.

Na ovakav način bi Velež najbrže i najjeftinije dobio kazegoriju 3

slika

Na primjer da se na centralnom dijelu uradi ovakva tribina i da se potpuno uredi a da se ostavi mogućnost proširenja iste sa obje strane u nekom boljem vremenu. Sa ovim bi dobili sve potrebne prostorije za kategoriju 3 a za recimo 5 godina ako se steknu uslovi izgraditi i ostatak tribine. Kapacitet bi im i onako bio dovaljan ovaj koji imaju a mogli bi novac preusmjeriti na natkrivanje ostatka stadiona i teren.

slika

Mislim da bi se ovo jako lijepo uklopilo u postojeći model stadiona.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 22 mar 2021, 14:29

Antipolitika3 je napisao/la:
21 mar 2021, 23:01
Zna se tko ima najbolju lozu. :mrgreen:

slika
Ma glejda vam stubova..kakvi dobra.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 22 mar 2021, 15:56

JaskoBiH je napisao/la:
22 mar 2021, 12:59
Nešto kontam. Da bi Velež izgradio novu centralnu tribinu i spojio je sa trenutnom red armi tribinom te sve to natkrio i sredio unutrašnje prostorije od vip,loža,svlacionica itd kako bi dobio tu uefa kategoriju 3 ili 4 treba poprilično dosta para. Neka procjena je najmanje 5,6 miliona KM.

Dok se ovo ne završi Rođeni ne mogu da dobiju kategoriju i da igraju na svom stadionu Evropu.

To je realno skoro pa nemoguće. Bio bi to onda prelijep stadion ali teško da se to može očekivati u skorijoj budućnosti.

Malo sam razgledao stadione po regionu i zapade mi za oko nešto što sam vidio na stadionu Čukaričkog a to je ova tribina koja nosi kategorizaciju stadiona.

slika

Na primjer da se na centralnom dijelu uradi ovakva tribina i da se potpuno uredi a da se ostavi mogućnost proširenja iste sa obje strane u nekom boljem vremenu. Sa ovim bi dobili sve potrebne prostorije za kategoriju 3 a za recimo 5 godina ako se steknu uslovi izgraditi i ostatak tribine. Kapacitet bi im i onako bio dovaljan ovaj koji imaju a mogli bi novac preusmjeriti na natkrivanje ostatka stadiona i teren.

slika

A vidis ove tribine npr u Zenici... Mislim da ispunjava 90% stvari... i ispod prostorije i za novinare.. 😀

ZAPADNA GLAVNA TRIBINA ATLETSKOG STADIONA KAMBEROVIĆA POLJE

GODINA
2006.

POVRŠINA
3.858,00 m2,
prima 3.000 gledalaca

INVESTITOR
Opcina Zenica

INVESTICIJSKA VRIJEDNOST
2,650.000 KM
slika
salvare foto instagram
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 22 mar 2021, 19:57

Konačno konstruktivni postovi na ovoj temi. :clap:
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 22 mar 2021, 22:00

JaskoBiH je napisao/la:

slika

slika

Vjerovatno bi to bilo jeftinije jer su im u upravi gradjevinci, vlasnici solidnih firmi. A nije da se ne moze. Samo da se ukljuci Grad Mostar, rijesilo bi se to sistemom pola-pola. Zasluzili su nakon progona s Bijelog Brijega.

hlive
Kontakt:

Post Postao/la hlive » 22 mar 2021, 22:08

JaskoBiH je napisao/la:

slika

slika

Meni ovo nesto ruzno. Jedino sto kazes nesto privremeni ali eo kao što ovaj reče odlična je ovs sa Kamberovića

hlive
Kontakt:

Post Postao/la hlive » 22 mar 2021, 22:11

Po meni Velež ne treba ići nista vise od ove sa Kamberovića polja sa malim preinakama a to su press loze, kabine i 2 tv studija na jednoj ovakvoj tribini. I to je to. Nije ni skupo posebno a zadovoljit će kriterije. Vjerujem i kapacitet i ostalo. Iza obavezno mora biti dovoljno m2 za produkcijska kola kao i platforme za kamere. Centralna dovoljne kvadrature (ima propisano).
Več sam isticao stadion Alcufer od fc gyrmot

slika

slika
:clap:

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 22 mar 2021, 22:37

Mislim da mogu kao u Domzala onu glavnu kopirat

slika
Zadnja izmjena: HeraklitMracni, dana/u 22 mar 2021, 22:44, ukupno mijenjano 2 puta.

hlive
Kontakt:

Post Postao/la hlive » 22 mar 2021, 22:41

HeraklitMracni je napisao/la:
22 mar 2021, 22:37
Da. Slicna je. Ne treba se zurit. Ima lijepih projekata. Vidit sta drugi rade i uzet najbolje. Ovaj Alcufer stadion je kostao komplet 2.5 mil €. Mislim da sam citao negdje. A vrhunski odrađen. Od parkinga, ulaza, brojaca,terena itd

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 22 mar 2021, 22:45

hlive je napisao/la:
22 mar 2021, 22:41
HeraklitMracni je napisao/la:
22 mar 2021, 22:37
Da. Slicna je. Ne treba se zurit. Ima lijepih projekata. Vidit sta drugi rade i uzet najbolje. Ovaj Alcufer stadion je kostao komplet 2.5 mil €. Mislim da sam citao negdje. A vrhunski odrađen. Od parkinga, ulaza, brojaca,terena itd
Ako ovako naprave bit ce najbolji stadion u BiH

slika

atomac123
Kontakt:

Post Postao/la atomac123 » 27 mar 2021, 00:24

061657451 je napisao/la:
22 mar 2021, 12:01
BH privrednici bez po muke mogu izgraditi nacionalni stadion. Sam BINGO šalom može dati 5 miliona,Azmir Husić 3 itd itd.
Boze sacuvaj kakve stvari mozes procitat na ovom forumu. Pa nisu ljudi nasli pare na cesti pa da ih “daju”. Sta ti je komunisticki mozak
TŽV!

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 27 mar 2021, 01:15

Federacija ima 79 opstina,svakoj odbit po 500.000 maraka i eto vam stadion od 39-40 miliona 🤣🤣🤣🤣 Tako bi Josip Broz namaknuo pare😂😂😂
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 27 mar 2021, 01:56

JaskoBiH je napisao/la:

slika

slika

Jbt u ovim vrapcicima moze komotno jos jedan mostar da se napravi...

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.