Mislim da je glavna dijaspora u luxemburgu bosnjo i portugalija.
Bosna i Hercegovina - Kostarika 27.3.2021
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Bosna i Hercegovina - Kostarika 27.3.2021
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Mislim da sam ja gledao taj isti strim, rekao je komentator na početku da je selektor Kostarike izabrao BiH za prijateljsku jer vjeruje da nam je reprezentacija slična Hondurasudenimb je napisao/la: ↑27 mar 2021, 21:36Rahmanovic je najveci kloc koji je obukao dres sa brojem 10 (doduse, bilo kojim brojem) u reprezentaciji, i zbog tog su ove utakmice odlicne, bolje i ovako da se izblamira nego da se provlaci par godina po spiskovima.
Panjina nevidjena.
Gledam strim sa nekim engleskim komentatorom, kaze lik well this player, he is...i usuti lik![]()

jesu, čak i Pjanić je igrao za njihove mladje selekcije.
Nama treba cilj i sistem, sve mi je ovo na silu. Petev kad je došao na poziciji selektora jednostavno nije ni imao stručni štab koji je godinama radio s njim kao što je Gille Baždarevicu, mislim jedino Rahimicu je mjesto u stručnom štabu a ostalo bezveze, mi smo jednostavno dosta izgubili što Barbarez nije izabran za selektora jer čovjek bi sigurno imao plan i poznaje nas fudbal i mentalitet, što se kaže igrači igraju a ne selektor on je samo tu da njih usmjeri na dobrom putu.
Eto ko se sjeća island kad su imali ona dvojica za selektora pa se sjećam pred svaku utakmicu ili veliku odluku imali su sastanak s navijačkim grupama da objasne svoje poteze i planove za budućnost.
Nama treba dugoročni plan za budućnost znači od PL BiH pa nadalje, i za 5-10 godine vidjece se rezultate.
večeras smo vidjeli gdje nam fali i šta nam fali, jedino Hadziahmetovic i Ahmedhodzic su pokazali da na njih možemo računati.
što se tiče smjena generacije vidim jedino da ovo je zadnji ciklus za Dzeku a na ostale možemo još uvijek računati znači Višća, Begovic, Pjanić itd jer uz ove mladje igrače nema veze čija to reprezentacija uvijek mora biti stariji i iskusniji igrači.
u glavnom bojim se za nas jer svi mi ovo liči kao muha bez glave, niti sistem niti cilj.
Zadnja izmjena: SanaBosna, dana/u 27 mar 2021, 22:48, ukupno mijenjano 1 put.
Da tacno. Fin oni posao rade za svoje mogucnost. Imali su i plasman u EL. Nesto sto mi ni za pedeset godina u BiH necemo imati.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Pa kad umru ove generacije roditelja sto su zivjeli prije rata u BiH,potomoci vise nece osjecati nikakvu vezu s Bosnom,jos jedan krug i vise necemo imati ni jednog igraca iz dijaspore 
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
ja sam rodjen u Bosni ali zbog rata otišao imao sam 3 godine, evo imam sina koji je rodjen u dijaspori i da kažem prve riječi/jezik mu je bio na bosanski ima sad 5 godina i priča na nasem, tako da djete zna odakle su mu korijene i da ne zaboravi ko je, tako isto kad bi igrao fudbal znam da bi izabrao Bosnu.
Ali imaš dosta roditelja koji nebrine njima to da djeca znaju evo naprimjer mene je nekad stid zbog gramatike ali opet se trudim kad odem u Bosni pa vidim omaldinu iz dijaspore kako pričaju njemački itd a neznaju ni ptigoviti na našem to za mene je žalosno.
A idi, jebote, polenu mi koliko sam se nasmijo

He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!
Papac Papac,
Papac Papac,
A kad se sjetim Burcheta

12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
Reprezentacija u kojoj Begovic i Vrancic nemaju mjesta medju 23 mora da ima ogroman individualni kvalitet.
Ximelez crkne nakon 50 minuta xD Ma nismo ni mi daleko, samo izbaci Dzeku, Pjanica i donekle Kolasinca...
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
Papac Papac,
Papac Papac,
Papac Papac,
Nasi forumaski strucnjaci bi i Messiju iz svoji najbolji godina nasli manu. A i Neuer se nebi bolje proslavijo medju nasim strucnjacima.

Tuta Petrov
Tuta Petrov
Ima li neko link utakmice? Nisam stigao pregledati danas? Po mogućnosti naš komentator (mazohizam), ali ako nema dajte na engleskom.

A sta je sa ovima sto su otisli zadnjih 15tak godina...pa vise je otislo od 2005 do sada nego devedesetih..... sto se dijaspore tice mi smo OK jos 30tak godina
-
- Kontakt:
I ova Slovačka je očajna reprezentacija, sad mi još više krivo što nismo prošli S. Irsku.Još bi finale baraža igrali na Grbavici 

Mislim da bi mi već našli način kako i od njih izgubiti nekom frljokom za 0-1Historicar je napisao/la: ↑28 mar 2021, 00:35I ova Slovačka je očajna reprezentacija, sad mi još više krivo što nismo prošli S. Irsku.Još bi finale baraža igrali na Grbavici![]()

"Osvajao sam titule jer sam dodavao gas tamo gdje su drugi kočili."
M.SCHUMACHER
Greatest of all time.
☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
M.SCHUMACHER
Greatest of all time.
☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
Gdje se ovog sjeti

Btw. svaki crnac na sokeru ličio na ovog što čuči i to onaj Campbell iz Arsenala.

"Osvajao sam titule jer sam dodavao gas tamo gdje su drugi kočili."
M.SCHUMACHER
Greatest of all time.
☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
M.SCHUMACHER
Greatest of all time.
☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.