Bit ce zato sto imas vise nezgodnih ekipa, BKN ne bi trebao imati problema osim mozda sa PHI, imas tu CHI, imas ATL, koje nisu ekipe dostojne PO kosarke, IND nije losa ali oni ih ne bi trebali namuciti realno. Boston mozda ako Tatum i Brown polude ili Kemba bude na AS nivou, ali sve je to na 4 2 gotovo ako ne i prije. Dok recimo za LALe evo, moglo bi im se desiti da u prvoj rundi idu na LAC, zajeban matchup koji se ocekivao prosle godine, gdje moze doci i do povreda i sve jer nema tu odmaranja igraca ako je matchup koji svi prizeljkuju u finalu a ne u rvoj rundi zapada... I onda takav istrosen ides na mlade i ekipe zeljne dokazivanja. Denver bi trebao biti jaci nego prosle sezone sad s ovim izmjenama ako se svi uklope, POR isto tako, UTA je pokazala da ima ekipu ali im treba samo neko da povuce u PO, moze li Mitchell opet? A PHO je iznenadio sve do sad, ko zna sta mogu uraditi u PO, svakako niko ne ocekuje da MEM i NOP se nadju u drugoj rundi recimo, tako da nece sve serije svake runde biti zajebane, ali bi po koja ekipa mogla imati bas zajeban put do finala koji ne mozes porediti s onim od BKN..Felixians4 je napisao/la: ↑28 mar 2021, 21:12opet ponavljam ,nezalaganje(a bolje si pratio u to doba od mene): howard je imao SVE za centra prije najmodernije spacing ere. Možda je atletičnost bila najistaknutija jer je najatraktivniaj i najvidljivija, ali pozicioniranje u skoku,čitanje napada,timing pod obručem off. i def. post igra, sve je bilo najmanje prilično natprosječno,a uglavnom sve elitno. pa čovjek je uz lebrona bio najdominantnija sila,top 3-5 igrač lige u svom peaku.
jham: je li tako sigurno da će biti klanja na zapadu svaku rundu,a na istoku ne? recimo,dobiješ warriorse ili pelicanse koji ozljedu stepha i ziona i "kanta", a i ovako su dosta limitirani unatoč njihovim sferama po kojima mijenjaju sport. ili mladi MEM pa i Spurse, mnogi bi poželjeli Jazzere u bilo kojoj rundi na bilo kom seedu...
a recimo "za nagradu" dobiješ pacerse pa miami i onda BKN,BUCKSI...
NBA 2020/2021
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: NBA 2020/2021
Bice zanimljivo na zapadu zadnjih par utakmica kad krene izbjegavanje Lakersa u prvoj rundi 

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Iskreno meni je svejedno, ali vjerujem da ce ih svi pokusati izbjeci ipak su sampioni, al ono, ako ih ne mozes izbaciti isto ti je dal ispao u prvoj il u finalu zapada, pogotovo Denveru koji je igrao u finalu prosle godine, nemas nista od tog sto ces doci do finala pa ispasti, malo iskustva i to je to. Ali ko ganja prsten, isto mu je, jedino NOP, MEM recimo, PHO..
- BuffonGigi
- Kontakt:
Lakerse trenutno samo povrede mogu zaustaviti do b2b.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
Pa realno ima da se setaju kroz reket ko mejra kroz sokak.Lebron je dobar i sa debilima a sad ima dva igraca koja mu najvise odgovaraju.Padace metle u plejofu ko maloljetnice.
23
- Felixians4
- Kontakt:
Heat i Bucksi su po meni nezgodniji match up BKN-u. CHI i ATL nisu dostojni, a MEM jest?JHam je napisao/la: ↑28 mar 2021, 22:53Bit ce zato sto imas vise nezgodnih ekipa, BKN ne bi trebao imati problema osim mozda sa PHI, imas tu CHI, imas ATL, koje nisu ekipe dostojne PO kosarke, IND nije losa ali oni ih ne bi trebali namuciti realno. Boston mozda ako Tatum i Brown polude ili Kemba bude na AS nivou, ali sve je to na 4 2 gotovo ako ne i prije. Dok recimo za LALe evo, moglo bi im se desiti da u prvoj rundi idu na LAC, zajeban matchup koji se ocekivao prosle godine, gdje moze doci i do povreda i sve jer nema tu odmaranja igraca ako je matchup koji svi prizeljkuju u finalu a ne u rvoj rundi zapada... I onda takav istrosen ides na mlade i ekipe zeljne dokazivanja. Denver bi trebao biti jaci nego prosle sezone sad s ovim izmjenama ako se svi uklope, POR isto tako, UTA je pokazala da ima ekipu ali im treba samo neko da povuce u PO, moze li Mitchell opet? A PHO je iznenadio sve do sad, ko zna sta mogu uraditi u PO, svakako niko ne ocekuje da MEM i NOP se nadju u drugoj rundi recimo, tako da nece sve serije svake runde biti zajebane, ali bi po koja ekipa mogla imati bas zajeban put do finala koji ne mozes porediti s onim od BKN..Felixians4 je napisao/la: ↑28 mar 2021, 21:12opet ponavljam ,nezalaganje(a bolje si pratio u to doba od mene): howard je imao SVE za centra prije najmodernije spacing ere. Možda je atletičnost bila najistaknutija jer je najatraktivniaj i najvidljivija, ali pozicioniranje u skoku,čitanje napada,timing pod obručem off. i def. post igra, sve je bilo najmanje prilično natprosječno,a uglavnom sve elitno. pa čovjek je uz lebrona bio najdominantnija sila,top 3-5 igrač lige u svom peaku.
jham: je li tako sigurno da će biti klanja na zapadu svaku rundu,a na istoku ne? recimo,dobiješ warriorse ili pelicanse koji ozljedu stepha i ziona i "kanta", a i ovako su dosta limitirani unatoč njihovim sferama po kojima mijenjaju sport. ili mladi MEM pa i Spurse, mnogi bi poželjeli Jazzere u bilo kojoj rundi na bilo kom seedu...
a recimo "za nagradu" dobiješ pacerse pa miami i onda BKN,BUCKSI...
Da,moglo bi se desiti to Lakerima kad su im van 2 dominatora,jednog od top3 ikada i jednog od najversatilnijih visočijih ikad,koji su rutinirali bubble playoff,a i sezonu debitantsku zajedno. a moglo bi se desiti i ovo što sam ja napisao.
Pa da, sve te ekipe su odlične,zaista odlične. Razilazimo se po pitanju Netsa,ja ih ne držim za nedodirljive. Favoriti jesu,da bih se začudio da se ne prošetaju,nimalo,da bi bila senzacija da ne izađu s Istoka,ne bi.
@jham-ma ja,bolje ti je odmah na Lakerse da se dzaba ne budis sve tamo do WCFa 

Okusi strah, bol, mrznju i barut
Pa ako hoces do finala svakako moras proci najjace ekipe, niko sretniji od mene sa nam put prodje bez LAL i LAC, ali koliko su sanse za to.. Mislim da mozemo svakog iznenaditi ako se Malone dozove, ali isto tako me ne bi cudilo da mu Millsap igra vise minuta od Gordona/Portera, da mu Barton davi loptu i uzima vise suteva od glave trojke, da mu Facu igra ogromne minute i da iako imas viska visokih da mu PJ Dozier igra na 4..jedino nas on i povrede mogu udaljiti od ozbiljnog rezultata, a ako ispadnes u 7, jbg, nekad nemas srece sta ces..
Ako su svi spremni, zdravi, petorka ako matchup dozvoljava treba biti Morris, Murray, Gordon, MPJ, Jokic, s Bartonom da predvodi klupu, ali hajd ti to objasni Maloneu koji ne smije Bartona na klupu staviti iako ovaj suta 2/9 za 3, gubi lopte i davi loptu.. Ako se opameti pa uzme ulogu odbrambenog igraca, sto moze, i igra kroz ekipu umjesto da sili, onda nije problem ni ako je starter
@Felixians4 od MEM se ocekuje da ispadnu u prvoj isto kao i NOP, ako udju jel, dok na istoku imas velike sanse da ti u drugom krugu dodje jedna od CHI, CHA i NYK, koga bi vise volio u drugoj rundi, CHI ili UTA/PHX?
- BuffonGigi
- Kontakt:

Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
- NEZALAGANJE
- Kontakt:

Way, way 1.opcija nije bio, obzirom da su tad i Carter i Lewis uzimali vise suteva od njega, a on davao samo 2p vise u prosjeku od Vincea.Felixians4 je napisao/la: ↑28 mar 2021, 22:25pa bilo je dovoljno da kao 1. i to way,way 1.opcija stigne do Finala i uzmu jednu Lakerima.
U Magicu je bio najbolja verzija,a očekivalo se da s Kobiejem ili Hardenom to podigne na champ HOF level,no ništa.
evo opet i ovaj video kačim...
Embiid je "Nasljednik". I eto ih zajedno prvi i drugi C Phile. Naravno da je Embiid kudikamo lepršaviji,versatilniji,smoothier,no ne možeš reći da je bio off.prosječan. Nisu slučajno Embiid i Ngannou Francuski Kamerunci i "braća".
Hoće li netko skupiti Rondaea Hollisa ili npr. Napiera/Mudiaya?
Oni su finale igrali ponajvise zbog njegove nestvarne odbrane u reketu, te spacinga i suta za 3p Cartera, Lewisa, Redicka, Andersona, sto je tad bila revolucija. Sigurno finale nisu igrali zbog Dwightovog ofanzivnog talenta.
- Felixians4
- Kontakt:
velike šanse da u drugu rundu uđu CHA,CHI I NYK? Uffff,kakav take. Istina, 4 i 5 drže upraco CHA I NYK u ovom momentu,no to neće tako ostati brijem. Tu su i Raptorsi ako se zalaufaju,strepit će se da ne upadnu 1. ili 2.seedu odmah.
svi ste presigurni u sebe pa tako i prenaglanašni ste kod "sopstvenih" timova bilo kad ih hvalite il kudite i njihove predstavnike. evo npr. vi da sad završava u prvoj rundi idete na lakerse, eto nek oni padnu u play in,i vi na 3, a 6. dallas.
neza: pa krivo se izrazih ajd, 1.igrač uvjerljivo,ne da on nosi 20 posjeda iako mislim da bi zadržao postotke manje-više nego nije bilo potrebe,a uostalom udvajalo se i upravo to,imali su šutere i jasan sistem. u finale su išli spojem,bili su ekipa zdrava,pogoeđene uloge,a howard two-way dominator.
svi ste presigurni u sebe pa tako i prenaglanašni ste kod "sopstvenih" timova bilo kad ih hvalite il kudite i njihove predstavnike. evo npr. vi da sad završava u prvoj rundi idete na lakerse, eto nek oni padnu u play in,i vi na 3, a 6. dallas.
neza: pa krivo se izrazih ajd, 1.igrač uvjerljivo,ne da on nosi 20 posjeda iako mislim da bi zadržao postotke manje-više nego nije bilo potrebe,a uostalom udvajalo se i upravo to,imali su šutere i jasan sistem. u finale su išli spojem,bili su ekipa zdrava,pogoeđene uloge,a howard two-way dominator.
Ne sve ekie logicno, ali jedna od njih, pogotovo ako ostanu na 4oj, to govorim, a ne da ce CHI, CHA i NYK iznenaditi PHI, BOS, BKN... ali su velike sanse trenutno da te ekipe i ATL budu protivnici u prvoj rundi, jedan par jel..Felixians4 je napisao/la: ↑28 mar 2021, 23:45velike šanse da u drugu rundu uđu CHA,CHI I NYK? Uffff,kakav take. Istina, 4 i 5 drže upraco CHA I NYK u ovom momentu,no to neće tako ostati brijem. Tu su i Raptorsi ako se zalaufaju,strepit će se da ne upadnu 1. ili 2.seedu odmah.
1. PHI
2. BKN
3. MIL
4. NYK
5. ATL
6. MIA
7. BOS
8. CHA
Ovakav poredak priželjkujem

2. BKN
3. MIL
4. NYK
5. ATL
6. MIA
7. BOS
8. CHA
Ovakav poredak priželjkujem

Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
- Felixians4
- Kontakt:
ne bih rekao da su velike šanse,to je sve u 1-2-3 poraza. hornetsi ostali bez lamela,knicksi m.roba, a heat i boston ojačali i kompletirali se. atlanta ima veterane capelu,louwilla,bogdana,galloa i extra talentiranu mladu družinu,iskusnog trenera, što fali da oni budu u playoffu?
Ne fali nista, ali druga runda su protivnici koje bi svak prije birao jelFelixians4 je napisao/la: ↑29 mar 2021, 00:43ne bih rekao da su velike šanse,to je sve u 1-2-3 poraza. hornetsi ostali bez lamela,knicksi m.roba, a heat i boston ojačali i kompletirali se. atlanta ima veterane capelu,louwilla,bogdana,galloa i extra talentiranu mladu družinu,iskusnog trenera, što fali da oni budu u playoffu?
- Felixians4
- Kontakt:
pa neće biti favoriti ni protiv kog osim eto cha i nyk za koje ja držim da jedni od njih neće u doigravanje.JHam je napisao/la: ↑29 mar 2021, 00:46Ne fali nista, ali druga runda su protivnici koje bi svak prije birao jelFelixians4 je napisao/la: ↑29 mar 2021, 00:43ne bih rekao da su velike šanse,to je sve u 1-2-3 poraza. hornetsi ostali bez lamela,knicksi m.roba, a heat i boston ojačali i kompletirali se. atlanta ima veterane capelu,louwilla,bogdana,galloa i extra talentiranu mladu družinu,iskusnog trenera, što fali da oni budu u playoffu?
pa da, ali su vece sanse da na istoku imas matchup s dvije takve ekipe nego na zapadu, nema sanse da na zapadu imas tipa NOP/MEM u prvoj rundi..Felixians4 je napisao/la: ↑29 mar 2021, 00:50pa neće biti favoriti ni protiv kog osim eto cha i nyk za koje ja držim da jedni od njih neće u doigravanje.JHam je napisao/la: ↑29 mar 2021, 00:46Ne fali nista, ali druga runda su protivnici koje bi svak prije birao jelFelixians4 je napisao/la: ↑29 mar 2021, 00:43ne bih rekao da su velike šanse,to je sve u 1-2-3 poraza. hornetsi ostali bez lamela,knicksi m.roba, a heat i boston ojačali i kompletirali se. atlanta ima veterane capelu,louwilla,bogdana,galloa i extra talentiranu mladu družinu,iskusnog trenera, što fali da oni budu u playoffu?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.