English Premier League - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo
- wadethegreat
- Kontakt:
Re: English Premier League
Sve zavisi koji su kriteriji.
Tehnika, zavrsnica, osjecaj za prostor i gol snaga igra ledjima itd.
Henry je meni isto i najbolji za oko bio i najkompletniji nekako sve je mogao.
Shearer vjerovatno najbolja masina za golove mada i Kane kada zavrsi karijeru ce biti tu.
Drogba je bio clutch 9 golova u 10 finala. Ako je velika utakmica Drogba je obicno prelomi.
Aguero isto klasa imao nekoliko legendardnih momenata. Bergkampa cu uvijek pamtiti po onom golu iz okreta.
Nauzivali smo se stvarno u Engleskoj velikih majstora je proslo kroz ligu.
Shearer vjerovatno najbolja masina za golove mada i Kane kada zavrsi karijeru ce biti tu.
Drogba je bio clutch 9 golova u 10 finala. Ako je velika utakmica Drogba je obicno prelomi.
Aguero isto klasa imao nekoliko legendardnih momenata. Bergkampa cu uvijek pamtiti po onom golu iz okreta.
Mino Raiola to The Athletic: “Guardiola? I’ve closed the book a long time ago. Everybody knows what I think of him personally; he can say what he thinks for me personally”.
“You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favorite football team.” - Eric Cantona
Shearer je igrač koji je platio cijenu za emotivni izbor novog kluba kad je napuštao Blackburn. Htio je da se vrati u svoj Newcastle koji je netom izvisio za titulu i tu mu se onda desilo svakakvih pehova. Engleski Batistuta je možda najprecizniji opis njegovog profila, golgeter za velike utakmice (solidno se nazabijao golova na EURO 96, SP 98 i EURO 2000), za Engleza vrhunski pucač penala (teško mi se sjetiti nekih njegovih promašaja sa penala mimo onog protiv Partizana kad su ispali u kvalifikacijama za Ligu prvaka), ali kad se sve sabere i oduzme, u Ligi prvaka nije ostavio neki dublji utisak, a jedna titula prvaka za onakvog golgetera je prilično tanak trofejni bilans.wadethegreat je napisao/la: ↑30 mar 2021, 14:28Sve zavisi koji su kriteriji.
Drogba je bio, ne toliko veliki strijelac koliko strijelac velikih golova. Baš to trpanje golova u finalu je fascinantno - tu je Henry, recimo, sušta suprotnost iako je Titi općenito gledano bio bolji igrač.
Cantona je u svim izborima za mene na nultom mjestu jer bi United bez njega vjerovatno krenuo po nekog Moyesa još 1993, a Fergusonov najveći rezultat u karijeri bi bio onaj KPK sa Aberdeenom. Cantona je bio šest sezona u Engleskoj, bio prvak u pet, a u šestoj je presudila njegova suspenzija zbog onog kung-fu poteza. Sjećam se kad se vratio na teren, Newcastle je imao veliku prednost ispred Uniteda, a onda Cantona, pored svega ostalog, prelama i na St James Parku donosi pobjedu Unitedu.
Bilo bi lijepo da je Kane svoj igrački procvat doživio u nekom manje odvratnom okruženju. Medijski i svaki drugi pritisak da se all-England Spursi na silu načine pobjednicima je njega poprilično potrošio u svakom pogledu (otud toliko ozljeda), a po igračkim karakteristikama (tehnika šuta, igra glavom, zadnji pas) bi u nekom Unitedu ili Cityju dosad osvojio bar jednu titulu. Ovako je ostao na pola puta između Le Tissiera i Shearera kao vrhunski engleski napadač kojem fale klupski trofeji ili bar neki trofej sa reprezentacijom. I do njega je, niko mu ne brani da nešto uradi u finalu ili polufinalu.
Aguero je bio mašina za golove, protiv svakog je bio u stanju zabiti dva ili tri. Bez obzira ko vodio City, Aguero je bio vrh i, da nije bilo svih tih ozljeda, imao bi bar 50-ak golova više na kontu. Da katalanski Federer ne smara sa Jesusima i nenapadačima na 9, Aguero bi možda i odveo City do bar jedne Lige prvaka.
Stopera nikad dosta.Ibrahima Konaté has undergone an initial medical with Liverpool in Paris ahead of a possible summer move from RB Leipzig. #awlfc [rmc sport]

Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"
Francuski Dejan Lovren
“You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favorite football team.” - Eric Cantona

"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Prije Francuski Joel Matip s obzirom na povijest ozljeda.
Imagine enjoying a sport in Philadelphia.
Mislim da je vrijeme da arteta napusti kormilo.
https://www.dailymail.co.uk/sport/sport ... ge-58.html
RiP Claude.
RiP Claude.
Vjerovatno se ubio, nazalostsoxx je napisao/la: ↑30 mar 2021, 21:23Mislim da je vrijeme da arteta napusti kormilo.
RiP Claude.
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Samo da ne bude igrom eMgleski Maguire i odmah je uspio.
® GONGASHI POWERHOUSE ®
Lud si ako to tako sve pamtišArtetitis je napisao/la: ↑30 mar 2021, 13:54Kun je od prvog dana bio vrhunski. Onaj debi protiv Swansea je bio naznaka kakvu je igračinu City kupio. Prije toga su odigrali onaj mrljavi Community Shield gdje su vodili 2-0 i izgubili 2-3, a u svakom momentu su djelovali kao nivo ispod Uniteda. Na otvaranju prvenstva protiv Swansea su se baš patili sat vremena, onda uđe Kun i pokaže da je majstor za pola sata, utakmica završi 4-0.
Posljednji senator tog Mancinijevog Cityja ide u penziju.
Sad, teško je reći gdje je u panteonu najvećih napadača lige njegovo mjesto. Ja sam dojma da ga je Pep nedovoljno dobro koristio.
Henry je ipak bio kompletniji igrač od Kuna tako da mislim da je broj 1 nesporan.
Shearer je svoje golgeterske podvige ostvario, slično kao i Kane, okružen slabijim suigračima, Cantona i Bergkamp su promijenili ligu za 180 stepeni i od Uniteda i Arsenala. Rooney je rano sazrio i rano izgorio, a u prajmu je bio moj prvi izbor za napadača.
Drogba je imao sličan impact na Chelsea kao i Aguero na City, s tim da je Aguero davao više golova, a Drogba je prelamao velike utakmice i napravio velike stvari u Evropi. Tu su Aguero, Shearer, Cantona i Bergkamp sa istim minusom.
U svakom slučaju, PL ostaje bez još jedne legende.
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
- invincible1921
- Kontakt:
Gerard je mit radi vjernosti liverpoolu...i u sustini to je ljudima i glavna asocija na njega.
Odlican i jako puno previse izvikan igrac radi poznatih razloga.
Zali boze samo Aguerovih povreda..mislim da je mogao biti makar 2. na vjecnoj listi
Odlican i jako puno previse izvikan igrac radi poznatih razloga.
Zali boze samo Aguerovih povreda..mislim da je mogao biti makar 2. na vjecnoj listi
=\_1921_/=
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
Neka
Ipak
Jedina prava zamjena
Englez
Odlican u igri leđima prema golu
Odlican asistent
Nikad nista nije osvojio
Ima jos 5 sezona ispred sebe
Lakse dostupan
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
Halanda nece moci kupiti nikad
Ovog vec mogu
To sam mislii
Ovog vec mogu
To sam mislii
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.