English Premier League - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

Ko će osvojiti Premier ligu?

Liverpool
25
17%
Manchester United
32
22%
Arsenal
17
12%
Chelsea
24
17%
Tottenham
1
1%
Manchester City
34
24%
Leicester
4
3%
Neko drugi
6
4%

Ukupno glasova: 143

wadethegreat
Kontakt:

Re: English Premier League

Post Postao/la wadethegreat » 30 mar 2021, 14:28

Sve zavisi koji su kriteriji.
Tehnika, zavrsnica, osjecaj za prostor i gol snaga igra ledjima itd.
Henry je meni isto i najbolji za oko bio i najkompletniji nekako sve je mogao.
Shearer vjerovatno najbolja masina za golove mada i Kane kada zavrsi karijeru ce biti tu.
Drogba je bio clutch 9 golova u 10 finala. Ako je velika utakmica Drogba je obicno prelomi.
Aguero isto klasa imao nekoliko legendardnih momenata. Bergkampa cu uvijek pamtiti po onom golu iz okreta.
Nauzivali smo se stvarno u Engleskoj velikih majstora je proslo kroz ligu.

Zonked
Kontakt:

Post Postao/la Zonked » 30 mar 2021, 14:44

coelho41 je napisao/la:
29 mar 2021, 22:06
Dobar je Aguero bio. Ja nešto imam osjećaj da nije on baš najbolje slagao se sa Guardiolom ili sam ja to usnio zbog nekih povreda i izostanaka s terena.
U svakom slučaju nabaviće City novog Aguera:

slika
Mino Raiola to The Athletic: “Guardiola? I’ve closed the book a long time ago. Everybody knows what I think of him personally; he can say what he thinks for me personally”.
“You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favorite football team.” - Eric Cantona

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 30 mar 2021, 14:57

:salut:

slika
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 30 mar 2021, 16:23

wadethegreat je napisao/la:
30 mar 2021, 14:28
Sve zavisi koji su kriteriji.
Tehnika, zavrsnica, osjecaj za prostor i gol snaga igra ledjima itd.
Henry je meni isto i najbolji za oko bio i najkompletniji nekako sve je mogao.
Shearer vjerovatno najbolja masina za golove mada i Kane kada zavrsi karijeru ce biti tu.
Drogba je bio clutch 9 golova u 10 finala. Ako je velika utakmica Drogba je obicno prelomi.
Aguero isto klasa imao nekoliko legendardnih momenata. Bergkampa cu uvijek pamtiti po onom golu iz okreta.
Nauzivali smo se stvarno u Engleskoj velikih majstora je proslo kroz ligu.
Shearer je igrač koji je platio cijenu za emotivni izbor novog kluba kad je napuštao Blackburn. Htio je da se vrati u svoj Newcastle koji je netom izvisio za titulu i tu mu se onda desilo svakakvih pehova. Engleski Batistuta je možda najprecizniji opis njegovog profila, golgeter za velike utakmice (solidno se nazabijao golova na EURO 96, SP 98 i EURO 2000), za Engleza vrhunski pucač penala (teško mi se sjetiti nekih njegovih promašaja sa penala mimo onog protiv Partizana kad su ispali u kvalifikacijama za Ligu prvaka), ali kad se sve sabere i oduzme, u Ligi prvaka nije ostavio neki dublji utisak, a jedna titula prvaka za onakvog golgetera je prilično tanak trofejni bilans.

Drogba je bio, ne toliko veliki strijelac koliko strijelac velikih golova. Baš to trpanje golova u finalu je fascinantno - tu je Henry, recimo, sušta suprotnost iako je Titi općenito gledano bio bolji igrač.

Cantona je u svim izborima za mene na nultom mjestu jer bi United bez njega vjerovatno krenuo po nekog Moyesa još 1993, a Fergusonov najveći rezultat u karijeri bi bio onaj KPK sa Aberdeenom. Cantona je bio šest sezona u Engleskoj, bio prvak u pet, a u šestoj je presudila njegova suspenzija zbog onog kung-fu poteza. Sjećam se kad se vratio na teren, Newcastle je imao veliku prednost ispred Uniteda, a onda Cantona, pored svega ostalog, prelama i na St James Parku donosi pobjedu Unitedu.

Bilo bi lijepo da je Kane svoj igrački procvat doživio u nekom manje odvratnom okruženju. Medijski i svaki drugi pritisak da se all-England Spursi na silu načine pobjednicima je njega poprilično potrošio u svakom pogledu (otud toliko ozljeda), a po igračkim karakteristikama (tehnika šuta, igra glavom, zadnji pas) bi u nekom Unitedu ili Cityju dosad osvojio bar jednu titulu. Ovako je ostao na pola puta između Le Tissiera i Shearera kao vrhunski engleski napadač kojem fale klupski trofeji ili bar neki trofej sa reprezentacijom. I do njega je, niko mu ne brani da nešto uradi u finalu ili polufinalu.

Aguero je bio mašina za golove, protiv svakog je bio u stanju zabiti dva ili tri. Bez obzira ko vodio City, Aguero je bio vrh i, da nije bilo svih tih ozljeda, imao bi bar 50-ak golova više na kontu. Da katalanski Federer ne smara sa Jesusima i nenapadačima na 9, Aguero bi možda i odveo City do bar jedne Lige prvaka.

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 30 mar 2021, 18:10

Ibrahima Konaté has undergone an initial medical with Liverpool in Paris ahead of a possible summer move from RB Leipzig. #awlfc [rmc sport]
Stopera nikad dosta. :ljepota:
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

Zonked
Kontakt:

Post Postao/la Zonked » 30 mar 2021, 18:14

Francuski Dejan Lovren
“You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favorite football team.” - Eric Cantona

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 30 mar 2021, 19:09

:kafa:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Winters
Kontakt:

Post Postao/la Winters » 30 mar 2021, 20:44

Zonked je napisao/la:
30 mar 2021, 18:14
Francuski Dejan Lovren
Prije Francuski Joel Matip s obzirom na povijest ozljeda.
Imagine enjoying a sport in Philadelphia.

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 30 mar 2021, 21:23

Mislim da je vrijeme da arteta napusti kormilo.

https://www.dailymail.co.uk/sport/sport ... ge-58.html

RiP Claude.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 30 mar 2021, 21:30

soxx je napisao/la:
30 mar 2021, 21:23
Mislim da je vrijeme da arteta napusti kormilo.

https://www.dailymail.co.uk/sport/sport ... ge-58.html

RiP Claude.
Vjerovatno se ubio, nazalost
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 30 mar 2021, 23:46

Winters je napisao/la:
30 mar 2021, 20:44
Zonked je napisao/la:
30 mar 2021, 18:14
Francuski Dejan Lovren
Prije Francuski Joel Matip s obzirom na povijest ozljeda.
Samo da ne bude igrom eMgleski Maguire i odmah je uspio.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 31 mar 2021, 00:11

Artetitis je napisao/la:
30 mar 2021, 13:54
Kun je od prvog dana bio vrhunski. Onaj debi protiv Swansea je bio naznaka kakvu je igračinu City kupio. Prije toga su odigrali onaj mrljavi Community Shield gdje su vodili 2-0 i izgubili 2-3, a u svakom momentu su djelovali kao nivo ispod Uniteda. Na otvaranju prvenstva protiv Swansea su se baš patili sat vremena, onda uđe Kun i pokaže da je majstor za pola sata, utakmica završi 4-0.

Posljednji senator tog Mancinijevog Cityja ide u penziju.

Sad, teško je reći gdje je u panteonu najvećih napadača lige njegovo mjesto. Ja sam dojma da ga je Pep nedovoljno dobro koristio.

Henry je ipak bio kompletniji igrač od Kuna tako da mislim da je broj 1 nesporan.

Shearer je svoje golgeterske podvige ostvario, slično kao i Kane, okružen slabijim suigračima, Cantona i Bergkamp su promijenili ligu za 180 stepeni i od Uniteda i Arsenala. Rooney je rano sazrio i rano izgorio, a u prajmu je bio moj prvi izbor za napadača.

Drogba je imao sličan impact na Chelsea kao i Aguero na City, s tim da je Aguero davao više golova, a Drogba je prelamao velike utakmice i napravio velike stvari u Evropi. Tu su Aguero, Shearer, Cantona i Bergkamp sa istim minusom.

U svakom slučaju, PL ostaje bez još jedne legende.
Lud si ako to tako sve pamtiš
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 31 mar 2021, 00:15

slika
® GONGASHI POWERHOUSE ®

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 31 mar 2021, 02:22

Gerard je mit radi vjernosti liverpoolu...i u sustini to je ljudima i glavna asocija na njega.

Odlican i jako puno previse izvikan igrac radi poznatih razloga.

Zali boze samo Aguerovih povreda..mislim da je mogao biti makar 2. na vjecnoj listi
=\_1921_/=

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 31 mar 2021, 13:09

Sage je napisao/la:
31 mar 2021, 00:11
Lud si ako to tako sve pamtiš
Neki dan mi kaže drugar: "Ti si, čovječe, lud k'o onaj Duncan iz Opte." :mrgreen:

A samo sam mu napisao nekoliko statističkih koincidencija vezanih za Zvezdin put do evropske titule 1991.
U prvom kolu Zvezda izbacila Grasshopper nakon remija kod kuće (1-1) uvjerljivom pobjedom u gostima (4-1) u kojoj je Prosinečki zabio dva penala. Trener Grasshoppera je bio Ottmar Hitzfeld.

Sedam godina kasnije Dinamo/Croatia izbacuje Grasshopper nakon remija kod kuće (4-4) uvjerljivom pobjedom u gostima (5-0) u kojoj je Prosinečki zabio dva penala.

U polufinalu Zvezda izbacuje Bayern Juppa Heynckesa tako što u Minhenu pobjeđuje 2-1, a kod kuće igra 2-2. 27 godina kasnije u polufinalu Real Madrid radi to isto istom tom Heynckesu i istom tom Bayernu. U oba slučaja je Heynckesov Bayern poveo u prvoj utakmici 1-0 i u obje utakmice u Minhenu je prvi gol primio na kraju prvog poluvremena.

Hitzfeld i Heynckes su osvajali Ligu prvaka sa Bayernom i još jednim klubom (Hitzfeld sa Dortmundom 1997, Heynckes odmah poslije njega sa Realom).

Ovo sa Robijem i penalima je statistički kuriozitet u rangu onog da je Hans-Jörg Butt u Ligi prvaka za tri različita kluba zabijao penale Juventusu.

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 31 mar 2021, 19:18

“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 31 mar 2021, 19:22

coelho41 je napisao/la:
29 mar 2021, 22:06
Dobar je Aguero bio. Ja nešto imam osjećaj da nije on baš najbolje slagao se sa Guardiolom ili sam ja to usnio zbog nekih povreda i izostanaka s terena.
U svakom slučaju nabaviće City novog Aguera:

slika

Neka
Ipak

Jedina prava zamjena

Englez
Odlican u igri leđima prema golu
Odlican asistent
Nikad nista nije osvojio
Ima jos 5 sezona ispred sebe
Lakse dostupan
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 31 mar 2021, 19:37

RollMan je napisao/la:
31 mar 2021, 19:22

Neka
Ipak

Jedina prava zamjena

Englez
Odlican u igri leđima prema golu
Odlican asistent
Nikad nista nije osvojio
Ima jos 5 sezona ispred sebe
Lakse dostupan
???

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 31 mar 2021, 19:45

Halanda nece moci kupiti nikad
Ovog vec mogu
To sam mislii

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 31 mar 2021, 22:59

Ne znam otkud ti da ces lakse Kanea od Haalanda dovesti.

https://streamye.com/v5gxw
Werner danas. :urnebes: :rol:
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Zaključano

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.