FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Bez obzira na jos jednu sudijsku lakrdiju i golemi ofsajd, bez obzira sto su prvi put pogledali na gol kod gola i sto smo fulili dva zicera i penal i sto smo sve to isto imali u prethodnim utakmicama Amar, uprava i prezidente moraju sto prije otici. Ovo je meni bruka iskreno. Ne mozemo gola dati. Ponavljam, smanjiti kriterije, dobiti ovu licencu i napraviti remont u i oko kluba. A na ovoj listi skupstinskoj ima dosta parazita. I njih mijenjati. Po meni je bolje sto prije reagovati sa smjenama i ostavkama da imamo vise vremena za iducu sezonu. Jos veceras ako moze.
Jači od ratova, režima i partija !!!!
Za 100 godina velikog Želje oba trofeja idu kod najljućeg protivnika, a naš Željo ni u Europu.
Amare pokušao si i nije išlo, ali velika, VELIKA sramota je što nećeš da se povučeš.
Amare pokušao si i nije išlo, ali velika, VELIKA sramota je što nećeš da se povučeš.
Pozdrav braco. Nije vise ni rezultat bitan koliko igra i sto je jos gore sto je ovo nazalost maksimum ove ekipe. Mi od veznog reda prema gore, po meni, imamo fizicki impotentnu ekipu, redom..alispahic, stila, bekric - penzija, mujezinovic i veselinovic - mlohavi, juricic - pomalo smotan i nedovoljno jak, zec - vazda rovit i svi ostali manje vise fizickom konstitucijom. Svako od njih pojedinacno moze posluzit, al svi zajedno u ekipi previse slabi i to je glavni razlog sto ne mozemo dati gola. 80 posto rostera treba izmjenit i to je ono sto mene najvise brine. Ako ne budemo imali, a mozda imamo nego ne znamo zbog cega krivim osima, neke nove momke, ne znam kako ih dovest. Uglavnom bice potrebno jos puno vremena da zeljo bude onakav kakvim bi mi bili bar malo zadovoljni. Ja bi za pocetak volio vidjet bar rotaciju juricic- hrelja, mujezinovic/veselinovic-gasal, mesa/stila/bekric - vrhovac. Ne mogu biti gori nikako.
-
- Kontakt:
Ja se smijem kladiti da bi sa promjenom trenera uspjeli izboriti evropu. Ova ekipa je prije svega mentalno unistena, a za to je prvenstveno odgovoran sef struke. Na kraju krajeva nije vise nista ni bitno sto se tice ove sezone. Amar se sad mora otjerati da bi uopste mogli poceti razmisljati o nekim rjesenjima za sledecu sezonu i buducnost. Sa Amarom je dalja devastacija kluba neminovnost.VeteranSA je napisao/la: ↑03 apr 2021, 17:39Takvim ponašanjem bi samo sebi dodatno rupu iskopali. Primjeri kada su ekipe takve stvari radile su se drakonski loše završile po njih. Po meni to je najgori mogu prijedlog i scenario.bojamora je napisao/la: ↑03 apr 2021, 17:27Nismo nemočni jednostavno treba zabraniti igračima da izađu na teren protiv Mladosti onako nam ništa ne znače ti bodovi ali su nama najgori izgleda od svega navijači koji jedva čekaju da pljuju po klubu a šute na očitu urotu u savezu protiv nas . Ovo samo budale ne vide da se kao i u državi guraju 3 kluba po nacionalnom principu. Jadni ovi što šute. Nekad nam ovo nisu smjeli raditi jer se znalo da imamo najbolje i najodanije igrače u državi. U drugoj ligi nas je dolazilo puna Grbavica i nikom nismo dali na sebe a ovaj ti forum najbolje pokazuje kakvi su nam sad navijači. Kažem jasno Amar mora iči al se ne smije izač na teren protiv MladostiVeteranSA je napisao/la: ↑03 apr 2021, 17:10
Ma brate ne šuti niko, svjesni smo svoje nemoći, i karanja od strane saveza, sudija i pojedinih klubova. Za sada smo tu nemoćni. A zna se da je i Amar jedan od razloga što nas karaju.
Trebamo mi prvo samo sebi pogledati u oči, i zapitati se gdje smo, imaju li ljudi imalo obraza da se povuku, i puste Želju da se pokuša izboriti i izvući iz krize i belaja u koji su nas doveli. Nakon toga se okrenuti poziciji kluba u ligi i savezu. Trenutno smo realno 6-7 ekipa u ligi, a takve uvijek karaju. NIsmo mi odavno bili tu pa neznamo kako je to, ali tako je. Na žalost.
Da imamo upravu, odmah po povratku sastanak sa igračima i stručnim štabom. Minimalac ili čisti papiri. Obavezati se za dugove, ili neka tuže. Mislim da ovu ekipu ni promjena trenera ne može resetovati. Ovdje čak treba otjerati i mlade igrače koji su sa ovim klošarima vrijeme provodili, već su zaraženi kurcoboljom i mahalašenjem. Svi u i oko prve ekipe moraju otići.
Dakle tjeranje Amara po svaku cijenu, pa makar i fizickom silom. Posle toga raspustiti skupstinu i sve klupske organe. Ostaviti samo Badzaka i ljude iz administracije. Izabrati novu skuptinu, novo predsjednistvo i upravu i vidjeti sta i kako dalje. Sa Amarom u klubu mi teoretske sanse nemamo da isplivamo iz svega ovoga.
Pročepit će negdje.
-
- Kontakt:
Izvinite na upadu , al kome bi Osim ponudio ostavku ?
Ne znači ne valjaju ni onibablaz1 je napisao/la: ↑03 apr 2021, 17:49Poštujem stvarno mišljenje, a jel to znači da ovi drugi imaju kvalitet za prvog tima???
- CentarsutNaClanak921
- Kontakt:
Na jednoj strani su definitivno kardinalne sudijske greške, a one s očitom namjerom bih posebno naglasio. Na drugoj je jedan klasični egoista koji se prije povratka, zajedno sa svojim pulenima, ponašao kao politička stranka koja samo želi da skine vladajuće strukture, da bi na oni pokazali kako su oni pošteni i kako će raditi za dobrobit Institucije, da bi se ispostavilo da su isti, ako ne i gori.
Krenuti kao bos u trnje u povratak bez informacija kako su radili prethodni i ostavili dugove i prazne račune je van svake pameti. Kada je vidio da nema sredstava da naplati dug, dotični je nadošao na ideju o prodaji pomoćnog terena, u zajedničkom talu sa Koldžom i zagarantovano još jednom osobom čije ime lično ne znam.
Ne znam da li se o tome ikada govorilo ili neko za to zna, ali jedne prilike se ispred prostorija kluba okupila solidna grupa navijača Želje (navijača, a ne sadašnjih titraša međunožja) koji su u vrijeme 1/2 finala Kupa Uefa imali 20-25 godina, a po saznanju da se održava neki sastanak ili slično vezan za plan prodaje pomoćnog terena. Po završetku su ih dočekali, naje*** im se ženskog roda, a Amaru pogotovo. Po saznanju toga, jedna osoba je kontaktirala jednog navijača koji je tu bio i obećala mu da se prodaja neće nikada desiti dokle god je on u Klubu. Vjerovatno nas je i napustio nakon ispadanja iz kupa zbog silnih pritisaka, malverzacija i pravljenja budalom na njegove oči i pare koje je davao.
Osujećen u tom pokušaju i odlaskom Koldže, ostalo jedino stvoriti takvo rasulo u Klubu i raskol među igračima, navijačima, Skupštinom, da bi svi kojima je na prvom mjestu Željo, a ne pojedinci, pristali na sve, pa i na prodaju pomoćnog kako bi se izašlo iz ove letargije.
U svemu ovome ne razumijem pojedine igrače koji pokazuju da ih južnije od duše nešto baš zaboli, a onda se sjetim da su od ranije materijalno obezbijeđeni ili imaju friško obnovljen ugovor, pa ih ovo i ne pogađa.
Za kraj, poruka za Udruženje od mene koji sam eto obavio navijačku dužnost početkom godine:
OGLASITE SE NA BILO KOJI NAČIN, PA AKO I PODRŽAVATE DOTIČNE U NJIHOVIM NAMJERAMA, DA I TO ZNAMO.
Nekada su Samir Muratović i još neki kod tunela Ivan brojali zube za mnogo manje stvari, a samo zato jer su kaljali obraz Kluba, a ne ovi sadašnji.
Krenuti kao bos u trnje u povratak bez informacija kako su radili prethodni i ostavili dugove i prazne račune je van svake pameti. Kada je vidio da nema sredstava da naplati dug, dotični je nadošao na ideju o prodaji pomoćnog terena, u zajedničkom talu sa Koldžom i zagarantovano još jednom osobom čije ime lično ne znam.
Ne znam da li se o tome ikada govorilo ili neko za to zna, ali jedne prilike se ispred prostorija kluba okupila solidna grupa navijača Želje (navijača, a ne sadašnjih titraša međunožja) koji su u vrijeme 1/2 finala Kupa Uefa imali 20-25 godina, a po saznanju da se održava neki sastanak ili slično vezan za plan prodaje pomoćnog terena. Po završetku su ih dočekali, naje*** im se ženskog roda, a Amaru pogotovo. Po saznanju toga, jedna osoba je kontaktirala jednog navijača koji je tu bio i obećala mu da se prodaja neće nikada desiti dokle god je on u Klubu. Vjerovatno nas je i napustio nakon ispadanja iz kupa zbog silnih pritisaka, malverzacija i pravljenja budalom na njegove oči i pare koje je davao.
Osujećen u tom pokušaju i odlaskom Koldže, ostalo jedino stvoriti takvo rasulo u Klubu i raskol među igračima, navijačima, Skupštinom, da bi svi kojima je na prvom mjestu Željo, a ne pojedinci, pristali na sve, pa i na prodaju pomoćnog kako bi se izašlo iz ove letargije.
U svemu ovome ne razumijem pojedine igrače koji pokazuju da ih južnije od duše nešto baš zaboli, a onda se sjetim da su od ranije materijalno obezbijeđeni ili imaju friško obnovljen ugovor, pa ih ovo i ne pogađa.
Za kraj, poruka za Udruženje od mene koji sam eto obavio navijačku dužnost početkom godine:
OGLASITE SE NA BILO KOJI NAČIN, PA AKO I PODRŽAVATE DOTIČNE U NJIHOVIM NAMJERAMA, DA I TO ZNAMO.
Nekada su Samir Muratović i još neki kod tunela Ivan brojali zube za mnogo manje stvari, a samo zato jer su kaljali obraz Kluba, a ne ovi sadašnji.
Zašto je sve u čemu smo mi, u čemu je Željo, uvijek tako teško?
- Zato što ako se nisi napatio, kao da nisi ni dobio!
FK Pivopije
SS.ba Kup 🏆
SS.ba Superkup 🏆
SS.ba 3. liga 🏆
- Zato što ako se nisi napatio, kao da nisi ni dobio!
FK Pivopije
SS.ba Kup 🏆
SS.ba Superkup 🏆
SS.ba 3. liga 🏆
Moralu i zdravom razumu.HeraklitMracni je napisao/la: ↑03 apr 2021, 17:59Izvinite na upadu , al kome bi Osim ponudio ostavku ?
Mjau !
Sve se ovo slažem ali treba i dovesti ljude koji neče dozvoliti da nam se vrši opšta krađa bodova iz kola u koloRitamreda je napisao/la: ↑03 apr 2021, 17:54Bez obzira na jos jednu sudijsku lakrdiju i golemi ofsajd, bez obzira sto su prvi put pogledali na gol kod gola i sto smo fulili dva zicera i penal i sto smo sve to isto imali u prethodnim utakmicama Amar, uprava i prezidente moraju sto prije otici. Ovo je meni bruka iskreno. Ne mozemo gola dati. Ponavljam, smanjiti kriterije, dobiti ovu licencu i napraviti remont u i oko kluba. A na ovoj listi skupstinskoj ima dosta parazita. I njih mijenjati. Po meni je bolje sto prije reagovati sa smjenama i ostavkama da imamo vise vremena za iducu sezonu. Jos veceras ako moze.
Na 100 godisnjicu kluba mi ni europu necemo izboriti.ja sta nam amar uradi od kluba isljucivi krivac je on jer je on doveo sve ove ublehe od uprave do igraca
Republička liga BiH:1946
Prva liga SFRJ:1971–72
Premijer liga:1997–98, 2000–01, 2001–02, 2000–01, 2009–10, 2000–01, 2011–12, 2000–01, 2012–13
Kup BiH:1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2010–11, 2011–12, 2017–18
Superkup:1998, 2000, 2001
Prva liga SFRJ:1971–72
Premijer liga:1997–98, 2000–01, 2001–02, 2000–01, 2009–10, 2000–01, 2011–12, 2000–01, 2012–13
Kup BiH:1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2010–11, 2011–12, 2017–18
Superkup:1998, 2000, 2001
-
- Kontakt:
Djeca nam se smiju...
Nikad niko ovoliko nije ostecen u ligi. Znaci nikad. Da ti bukvalno pet utakmica kroje sudbinu. Moramo krenuti od pocetka, nazalost. Za mene je Amar Zeljeznicar i to ce ostati tako dok sam ziv jer neko ko uzme 10 od 16 trofeja jednog kluba onda on postaje najveci u tom klubu uz oca naravno, ostale neke stvari da ne spominjem. Ali vrijeme je da se skloni jer mu je treci mandat neuspjesan sto zbog korone, sudija, ruznog ulaska u klub, ljudi oko sebe i tako dalje. I naravno zbog svojih GRESAKA u procjenama igraca i taktici. Nisi gola dao, bruka, kraj price.bojamora je napisao/la: ↑03 apr 2021, 18:02Sve se ovo slažem ali treba i dovesti ljude koji neče dozvoliti da nam se vrši opšta krađa bodova iz kola u koloRitamreda je napisao/la: ↑03 apr 2021, 17:54Bez obzira na jos jednu sudijsku lakrdiju i golemi ofsajd, bez obzira sto su prvi put pogledali na gol kod gola i sto smo fulili dva zicera i penal i sto smo sve to isto imali u prethodnim utakmicama Amar, uprava i prezidente moraju sto prije otici. Ovo je meni bruka iskreno. Ne mozemo gola dati. Ponavljam, smanjiti kriterije, dobiti ovu licencu i napraviti remont u i oko kluba. A na ovoj listi skupstinskoj ima dosta parazita. I njih mijenjati. Po meni je bolje sto prije reagovati sa smjenama i ostavkama da imamo vise vremena za iducu sezonu. Jos veceras ako moze.
Takodjer se ogradjujem od strucnjaka iz Zimbabvea koji bi nesto da se pitaju, smjenjuju, postavljaju, kroje a pojma nemaju, ovi sto likuju jer jos svrsavaju na procedure, ovih sto zbog kompleksa mijenjaju misljenja itd itd...Zelju je zadnju utakmicu za titulu u Ugljeviku pratilo 130 ljudi. Ovi iz Zimbabvea nije bilo.
Jači od ratova, režima i partija !!!!
CentarsutNaClanak921 je napisao/la: ↑03 apr 2021, 18:02Na jednoj strani su definitivno kardinalne sudijske greške, a one s očitom namjerom bih posebno naglasio. Na drugoj je jedan klasični egoista koji se prije povratka, zajedno sa svojim pulenima, ponašao kao politička stranka koja samo želi da skine vladajuće strukture, da bi na oni pokazali kako su oni pošteni i kako će raditi za dobrobit Institucije, da bi se ispostavilo da su isti, ako ne i gori.
Ovo je kostruktivno mišljenje i sve to teba ispitati i vidjeti jeli to tako. lično nisam baš siguran da je sve sto posto tako al treba onda dovesti Badžaka da to i potvrdi da se tačno više sve zna. Šta rade ti ljudi u skupštini i zbog čega su tu. I oni moraju dati ostavke jer ako je stvarno tako onda su i oni saučesnici što šute a valjda moraju znat nešto kad su več u skupštini
Pozdrav raja. Dugo čitam, prvi put pišem, prilično sam ljut pa ne zamjerite ako post bude djelovao nepovezano. Ništa se ovim bogaljima ne duguje, ponajmanje plate. Ne plaća ni mene poslodavac da se samo pojavim na poslu, trebam i nešto konkretno uraditi kako bih platu opravdao. Pošto na terenu djeluju kao razbijena vojska i kao da se prvi put u životu vide očito je da ništa ni na treninzima ne rade tako da im se otprilike nekih 5% od dogovorenih plata treba platiti. U ovo uključujem i "stručni" štab koji ih "trenira" i "priprema". Jedini mogući izlaz iz ove situacije jeste da se čim prije prilagodi statut za ulazak stranog kapitala i da se bacimo na pronalazak investitora koji bi posložili sve unutar kluba i kako bi se napokon počelo kvalitetno raditi. Svima kojima je iole stalo do Željezničara je jasno kao dan da ni od prethodnih ni od sadašnjih ništa dobro nije proizašlo. Svi skupa su nas svojim sujetama, "idejama", "sistemima", "footballima" doveli do ruba ponora. Čim prije sazvati Skupštinu i mijenjati Statut jer nam se u svakom drugom slučaju crno piše.
Igraj ŽELJO, igraj i pobijedi
Igraj ŽELJO, hrabro bori se
Kad je teško nemoj da se predam
Jer sa JUGA pjesma ori se!
Igraj ŽELJO, hrabro bori se
Kad je teško nemoj da se predam
Jer sa JUGA pjesma ori se!
Dotaklo se dno...Mislim totalna sramota.
A totalno je bespotrebno počela priča o sudijama nakon utakmice s Olimpikom, jer se presmiješno žaliti na sudije u situaciji kada naša ekipa ni gola zabiti ne može. Sudijskih grešaka je bilo, ali žaliti se na sudije protiv prosječnih, pa nekih i ispodprosječnih ekipa je presmiješno i samo je prebacivanje lopte na neku drugu stranu, kako bi se skinuo pritisak.
Penal koji je izveo Bekrić, pa onda onaj njegov naknadni udarac trenutno oslikavaju pravo stanje u klubu.
A totalno je bespotrebno počela priča o sudijama nakon utakmice s Olimpikom, jer se presmiješno žaliti na sudije u situaciji kada naša ekipa ni gola zabiti ne može. Sudijskih grešaka je bilo, ali žaliti se na sudije protiv prosječnih, pa nekih i ispodprosječnih ekipa je presmiješno i samo je prebacivanje lopte na neku drugu stranu, kako bi se skinuo pritisak.
Penal koji je izveo Bekrić, pa onda onaj njegov naknadni udarac trenutno oslikavaju pravo stanje u klubu.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Sreća imamo 19 bodova više od Olimpika, ali ništa nije isključeno da bude photo finish na kraju
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
brkata ubleha jos nije podnijela ostavku pa fino bogami fino
- Manijaci19871921
- Kontakt:
Pa yebo majku imal ijedan novinar da stisne da upita razmisljate li o ostavci, da lj je vrijeme, navijaci su za vas odlazak... ybem vas sve ijednog novinara usta