Mandrak je napisao/la:nidjo_barca je napisao/la:Slazem se sa @Mandrak.
Barca je bolja ekipno,Messi ima drugaciju ulogu,dosta vise razigrava saigrace nego ranije.Dovoljan pokazatelj je i broj asistencija ove sezone.Messi postize i dalje efektne golove,lijepo ga je gledati na terenu,mislim,ja ne vidim neku razliku,ovaj Messi je jos samo bolji.Na kraju,kao sto rece,ko ce biti najbolji strijelac,najmanje vazno,kolektivne nagrade su ispred individualnih,to svi naglasavaju,a naravno,kao plod kolektivnih dolaze i individualne.
Pa samo kad skontaš šta je covjek sve osvojio sa svoje 23 godine, najbolji strijelac lige, zlatna lopta itd.
Nije on taj tip koji ce samo sebe gledati i individualne nagrade...sad se posvetio asistiranju...ako cemo realno, i kroz asistencije se dokazuje velicina igraca a ne samo kroz golove.
Jednostavno, Messi ne boluje od tih silnih golova (vec ih je dao, ne zna im se ni broja)
vec želi i dalje usavršavati svoju igru na drugim poljima.
To je to.To je cinjenica.
Dolaskom Guardiole,Messi igra centralnog napadaca i mislim da je bolje kada uzme loptu pa kroz sredinu krene prema protivniku,a oni se seru u gace

Koliko samo golova je tako zabio.Nerijetko je i u sredini sa Xaviem i Iniestom i kombinuje,ma jednostavno ima ga svuda po terenu.Napreduje sve vise i vise,i bas kao sto si rekao,zeli covjek da usavrsava svoju igru na raznim poljima.Ma jednostavno,gledati i uzivati
Nego sutra je veliki dan za Barcu i navijace.Dodjela nagrade za najboljeg na svijetu i ne bi bilo lose o tome malo diskutovati

Samo ne znam u koliko tacno pocinje ovo,mozda ima negdje prijenos,zna li neko ?
Mislim da ovo Xavi uzima.Messi jeste najbolji,ali Xavi je ovo zasluzio.
Ne znam jeste li vidjeli,ali na utakmici protiv Deportiva,neko je napisao na tribinama "Abidal,Balon de Oro"

We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
Blaugrana
Mes Que Un Club