FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 09 jan 2011, 19:44

DAVID VILLA 7' je napisao/la:
Faraon iz Visokog je napisao/la:ja bi se usudio kladit da bi fabregas izbacio barem iniestu kad bi dosao u barcu :roll:
Fabregas jedino iz svoje kuce moze izbaciti iniestu.
to je moje misljenje,sad da li bi bilo tako nezz ja mislim da je bolji od inieste :roll:
Rođen s tobom da budem

Sexmachineboy
Kontakt:

Post Postao/la Sexmachineboy » 09 jan 2011, 19:47

Faraon iz Visokog je napisao/la:
DAVID VILLA 7' je napisao/la:
Faraon iz Visokog je napisao/la:ja bi se usudio kladit da bi fabregas izbacio barem iniestu kad bi dosao u barcu :roll:
Fabregas jedino iz svoje kuce moze izbaciti iniestu.
to je moje misljenje,sad da li bi bilo tako nezz ja mislim da je bolji od inieste :roll:
Fabregas bolji od Inijeste? :o :o :o :shock: :lol: :lol: :lol:
To se baš dokazalo.. :roll:
Ryan Giggs' wife Stacy Cooke has walked out on him and been given half of everything he's got. She now has 6 more premier league winners medals than Steven Gerrard.

Leader
Kontakt:

Post Postao/la Leader » 09 jan 2011, 19:50

Mandrak je napisao/la:Evo pođite od sebe...zamislite da imate neki svoj klub :mrgreen: pa dali bi placali po 50 miliona za igraca koji bi sjedio na klupi?? jel vam to isplativo?? jeli to normalno vama?? to za mene nije normalno, definitivno.
Velim, u ovom trenutku nema Barcelona toliku potrebu za njim, ali za godinu dvije moglo bi biti drugačije.

Keita i Xavi ovog mjeseca će napuniti 31. godinu, za godinu ili dvije bi Keita mogao napustiti Camp Nou, a Xavi će polagano seliti na klupu.

Ovako bi to moglo izgledati: Iniesta (Thiago) i Cesc (Xavi).
EL MEJOR CLUB DEL SIGLO XXI FUTBOL CLUB BARCELONA.

HISTORIA CONTINUA...

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 10 jan 2011, 00:07

S'velikom tugom moram izreci da je ove sezone Ronaldo bolji od Messia.I to samo iz jednog razloga.
U Messiu ,vise ne postoji ona zelja za golom,koju je imao prosle sezone.Protiv manjih klubova,kojim bi mogao da utera 3-4 komada,on igra sa jedno 30 %.Dok sa druge strane Ronaldo protiv bilo ekipe,maximalno grize i zeli da postigne sto vise golova,i na taj nacin gura ekipu napred.To govori i njegova statistika(18 utakmica-22 gola).
Jest da ga mrzim kao coveka,zbog njegovog stava,ali mu se mora skinuti kapa.Messi se vise povlaci unazad,tako da sada bukvalno igra u sredini sa xaviem i iniestom,Takav stil igre odgovara Barci,dokaz su golovi.(Messi-18,villa 12,pedro-9),ali nazalost ne odgovaraju MEssiu kao invidualcu.Medjutim,to mi nebi smetalo,da je Barcelona nadohvat osvajanja Primere ili LS.Ali posto je jos daleko od oba trofeja,lako se moze desiti,da kiksnemo negde i da nas Real prestigne , a u uz to da je Ronaldo daleko prvi po pitanju golova,e to bi malo teze podneo. :D
MVP - Messi-Villa-Pedro

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 10 jan 2011, 00:10

losmi je napisao/la:S'velikom tugom moram izreci da je ove sezone Ronaldo bolji od Messia.I to samo iz jednog razloga.
U Messiu ,vise ne postoji ona zelja za golom,koju je imao prosle sezone.Protiv manjih klubova,kojim bi mogao da utera 3-4 komada,on igra sa jedno 30 %.Dok sa druge strane Ronaldo protiv bilo ekipe,maximalno grize i zeli da postigne sto vise golova,i na taj nacin gura ekipu napred.To govori i njegova statistika(18 utakmica-22 gola).
Jest da ga mrzim kao coveka,zbog njegovog stava,ali mu se mora skinuti kapa.Messi se vise povlaci unazad,tako da sada bukvalno igra u sredini sa xaviem i iniestom,Takav stil igre odgovara Barci,dokaz su golovi.(Messi-18,villa 12,pedro-9),ali nazalost ne odgovaraju MEssiu kao invidualcu.Medjutim,to mi nebi smetalo,da je Barcelona nadohvat osvajanja Primere ili LS.Ali posto je jos daleko od oba trofeja,lako se moze desiti,da kiksnemo negde i da nas Real prestigne , a u uz to da je Ronaldo daleko prvi po pitanju golova,e to bi malo teze podneo. :D

ma brate **** ba ronaldovu sebicnost mesi je uzeo sve sto se moglo uzet, dojadilo mu izgleda ili mu je pep dao takav zadatak... dokazan je igrac, ide lik sad kolektivno na pedra i villu da se malo oni dokazuju on je dokazao svoje umijece... **** ti ronalda i ostale kad nih pobijedi famozni lebvante ;)
Zadnja izmjena: Rule_hz, dana/u 10 jan 2011, 00:11, ukupno mijenjano 1 put.
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 10 jan 2011, 00:10

losmi je napisao/la:S'velikom tugom moram izreci da je ove sezone Ronaldo bolji od Messia.I to samo iz jednog razloga.
Jel to ti ozbiljno?? prvo pogledaj ucinak Messia po pitanju asistencija..covjek igra sa 30% snage i kapaciteta i opet je ubjedljivo najbolji na svijetu...ne mora on nikad više ni dati gola samo neka dijeli asistencije drugima :mrgreen: ha ja i opet svima dobro...dojadili mu golovi ,pa se sad fura na asistencije i opet Barsa pobjeđuje.

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 10 jan 2011, 00:14

Mandrak je napisao/la:
Jel to ti ozbiljno?? prvo pogledaj ucinak Messia po pitanju asistencija..covjek igra sa 30% snage i kapaciteta i opet je ubjedljivo najbolji na svijetu...ne mora on nikad više ni dati gola samo neka dijeli asistencije drugima :mrgreen: ha ja i opet svima dobro...dojadili mu golovi ,pa se sad fura na asistencije i opet Barsa pobjeđuje.
Ne brini se ti,znam ja dobro broj Messiev asistencija.Ali kao i svaki RAZMAZENI navijac Barcelone,prizeljkujem da bude najbolji u svim kategorijama.
MVP - Messi-Villa-Pedro

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 10 jan 2011, 00:15

U Messiu ,vise ne postoji ona zelja za golom,koju je imao prosle sezone
.Protiv manjih klubova,kojim bi mogao da utera 3-4 komada,on igra sa jedno 30 %.Dok sa druge strane Ronaldo protiv bilo ekipe,maximalno grize i zeli da postigne sto vise golova,i na taj nacin gura ekipu napred.To govori i njegova statistika(18 utakmica-22 gola).
ja vecu glupost nisam procitao... :o :o
nema zelju za golom..
pa zasto onda povalja po tri cetiri igraca,napravi ih retardiranim..
to sto nekada nema srece,znaci da nema volju za golom...nemoj tako.. ;)
ronaldo grize protivh malih ekipa,sta mu to vrijedi kad mu barca dodze,pa se uposte pitas dal je igrao.. ;)
messi se mozda nece nadmetati po broju golova,to govore i njegovi procenti suta..nije on taj tip koje ce opalit 20 lopti po golu... ;)
i ne znam cemu ta prica,budi optimista..majka mu stara ;)
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 10 jan 2011, 00:15

Ne vidim u čemu je problem, niti zašto je to tužno reći. Čak što više, meni je drago što je takva situacija. Čovjek ima osjećaj za tim, voli asistirati, i svi sretni. On je tip igrača koji voli dodati loptu, ali voli i sam zabiti gol, kad osjeti da je to moguće. Nije sebičan. Jednostavno kad osjeti da će se iz akcije stvoriti gol, ide sam (Sjetimo se gola protiv Getafea, mogao je dodati 10 puta, ali osjećaj mu nije dao, i nek' nije. :D ).
I baš to sve ga čini najboljim. Te kategorije koje spominješ nisu ništa.

U ostalom, kako Toni Kukoč jednom reče:"Poen čini jednu osobu sretnom, a asistencija dvije osobe." 8-)
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 10 jan 2011, 00:17

Razmaženi su oni koji žele da Messi svaku tekmu gine kao što Ronaldo MORA ginuti u svom klubu da bi mu klub polucio uspjeh...e pa Messi ne mora davati 101% i opet ce njegov tim pobjeđivati jer igra u takvom timu koji ne zahtjeva od njega 100% u svakoj utakmici , dok Ronaldo mora davati svoj maximum da bi njegov pobjeđivao.

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 10 jan 2011, 00:18

T-MAC je napisao/la:
U Messiu ,vise ne postoji ona zelja za golom,koju je imao prosle sezone
.Protiv manjih klubova,kojim bi mogao da utera 3-4 komada,on igra sa jedno 30 %.Dok sa druge strane Ronaldo protiv bilo ekipe,maximalno grize i zeli da postigne sto vise golova,i na taj nacin gura ekipu napred.To govori i njegova statistika(18 utakmica-22 gola).
ja vecu glupost nisam procitao... :o :o
nema zelju za golom..
pa zasto onda povalja po tri cetiri igraca,napravi ih retardiranim..
to sto nekada nema srece,znaci da nema volju za golom...nemoj tako.. ;)
ronaldo grize protivh malih ekipa,sta mu to vrijedi kad mu barca dodze,pa se uposte pitas dal je igrao.. ;)
messi se mozda nece nadmetati po broju golova,to govore i njegovi procenti suta..nije on taj tip koje ce opalit 20 lopti po golu... ;)
i ne znam cemu ta prica,budi optimista..majka mu stara ;)
JA sam hteo da kazem,kako je Ronaldo u boljom formi od Messia.
Priseti se samo Messieve igre od prosle sezone,kao i sjajnih golova ,protiv Arsenala,zaragose,Valencie ili Stugarta.
Takve golove od njega ne vidjam ove sezone.Vidis to mi je malo zasmetalo.Po meni je previse podredio kolektivu,ali ako takva igra bude donela titule,bice me brige ko je najbolji strelac lige.ali sad pomalo strepim,jer smo jos daleko od osvajanja nekog trofeja.
MVP - Messi-Villa-Pedro

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 jan 2011, 00:19

Davne 1954.godine pred utakmicu s tada najboljom ekipom na svijetu u finalu SP-a protiv Madjarske rece Sepp Herrberger sljedece: "Elf freunde muesst ihr sein wenn ihr spiele gewinnen wollt" - Morate te biti 11 prijatelje ukoliko zelite pobjedjivati u utakmicama. Nije vazno koliko CR ima golova, vazno je da Barca igra timski i su igraci podredjeni kolektivu, ja vise volim gledati Messija koji u situaciji 4 na 1 ne pokusava sam rjesiti situaciju vec uposliti kolegu koji je bolje pozicioniran od njega, ili nekom svojom akcijom stvoriti prostor drugom igracu koji ce postici gol. To samo govori o ljudskim kvalitetima Messija, dakle na prvom mjestu mu je uspjeh Barcelone pa zatim sta on napravi. Nisu golovi jedino mjerilo u kvaliteti jednog igraca ima tu jos dosta faktora koji na to utjecu. Trebas imati u vidu da fudbal nije invidualni sport i nista se ne moze postici ako ides sam na svoju ruku, a CR se lahko izvivljavati nad Almeriom, Levanteom i kompanijom, ali smo njegove kvalitete vidjeli protiv Barcelone.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 10 jan 2011, 00:23

Ma aj,hebo vas Ronaldo,ja to u prolasku spomenuo,sad sedeo malo sam u sobi,pa se prisecao prosle sezone,kad je sam pobedjio protivnike,tako mi nesto sam slicno igra Ronaldo.
Ae se mi okrenemo narednoj utakmici sa Betisom.
Evo sve je izvesnije da ce Afellay igrati od prvog minuta,trebalo bi izvesti najjaci sastav,da ih pobedimo kod kuce,pa onda nek oni tamo napadnu,ako zele da prodju :D
MVP - Messi-Villa-Pedro

van gall
Kontakt:

Post Postao/la van gall » 10 jan 2011, 00:24

Messi se nema vise KOME DOKAZATI,covjek je kao individualac sebe dokazao davno i sada radi za club sto je po meni i 1000 puta bolje,Ronaldo se NEMOZE DOKAZATI jer ga u velikim utakmicama nemaaa i zato ima tu tolku zelju za golove protiv manjih ekipa...dok Barca pobjedjuje znaci da Messi radi sve kako treba i beze brinete :D
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

BAYERN MUNCHEN

Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 10 jan 2011, 00:27

losmi je napisao/la:Ma aj,hebo vas Ronaldo,ja to u prolasku spomenuo,sad sedeo malo sam u sobi,pa se prisecao prosle sezone,kad je sam pobedjio protivnike,tako mi nesto sam slicno igra Ronaldo.
Ae se mi okrenemo narednoj utakmici sa Betisom.
Evo sve je izvesnije da ce Afellay igrati od prvog minuta,trebalo bi izvesti najjaci sastav,da ih pobedimo kod kuce,pa onda nek oni tamo napadnu,ako zele da prodju :D
Ma buraz, samo cu ti reci da je ovo sad što gledamo daleko bolje ;) bolje je da zabijaju i Pedro i Villa i Iniesta nego da Messi zabija po 3-4 gola kao prošle sezone...sad je dobio novu ulogu izgleda da razigrava suigrace oko sebe...ovo je update, nova nadogradnja Barsine igre...a yebo individualne nagrade, to ko ce biti najbolji strijelac- to je najmanje bitno.

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 10 jan 2011, 00:31

Slazem se sa @Mandrak.

Barca je bolja ekipno,Messi ima drugaciju ulogu,dosta vise razigrava saigrace nego ranije.Dovoljan pokazatelj je i broj asistencija ove sezone.Messi postize i dalje efektne golove,lijepo ga je gledati na terenu,mislim,ja ne vidim neku razliku,ovaj Messi je jos samo bolji.Na kraju,kao sto rece,ko ce biti najbolji strijelac,najmanje vazno,kolektivne nagrade su ispred individualnih,to svi naglasavaju,a naravno,kao plod kolektivnih dolaze i individualne.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 10 jan 2011, 00:35

Kolko si reko covjek bi reko da ima 16 golava vise :mrgreen: Ronaldo od Messija ima 3 gola vise trenutno u svim takmicenjima to se kod takvih igraca stize za jednu utakmicu sto se i vidi, s tim sto je Ronaldo iz penala dao 6 komada a Leo svega 1 gol...e sad da ne govorim kolko je ovih golova Ronalda iz slobodnjaka ima sigurno 4-5 mozda i vise,Messija mislim samo onaj sinoc...al dobro generalno razlika u golovima je minimalna tj ta tri gola,al opet sam ucinak Messija u globalu je dosta veci od Ronaldovog tako da opet dolazim do zakljucka da ovaj nije bolji pa ni u cemu osim sto je dao tih 6 komada iz penala a ovaj 1,i tu se dobila ta sama prednost u golovima,tako da se bezveze potencira ta prica da je Messi u nesto losijoj formi,ja smatram da nije i da igra dosta dobro s obzirom i na tu promjenu pozicije jel se sad puno vise izvlaci i puno je dalji golu nego ranije,iako Ronaldo nema sta igra mangupski i moras mu cestitati jel frajer ima vise golova nego nastupa u dresu Reala i to je statistika za izdrkat na nju realno

Al dobro nemozemo svi to isto gledati,svakom svacije pa i tebi tvoje,mada mislim da se netreba potencirati ta tema bar ne ovdje,jel znamo cemo to vodi ako se ukljuci i suprotna strana :)
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 10 jan 2011, 00:36

nidjo_barca je napisao/la:Slazem se sa @Mandrak.

Barca je bolja ekipno,Messi ima drugaciju ulogu,dosta vise razigrava saigrace nego ranije.Dovoljan pokazatelj je i broj asistencija ove sezone.Messi postize i dalje efektne golove,lijepo ga je gledati na terenu,mislim,ja ne vidim neku razliku,ovaj Messi je jos samo bolji.Na kraju,kao sto rece,ko ce biti najbolji strijelac,najmanje vazno,kolektivne nagrade su ispred individualnih,to svi naglasavaju,a naravno,kao plod kolektivnih dolaze i individualne.
Pa samo kad skontaš šta je covjek sve osvojio sa svoje 23 godine, najbolji strijelac lige, zlatna lopta itd.
Nije on taj tip koji ce samo sebe gledati i individualne nagrade...sad se posvetio asistiranju...ako cemo realno, i kroz asistencije se dokazuje velicina igraca a ne samo kroz golove.
Jednostavno, Messi ne boluje od tih silnih golova (vec ih je dao, ne zna im se ni broja) vec želi i dalje usavršavati svoju igru na drugim poljima.

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 10 jan 2011, 00:54

Mandrak je napisao/la:

Pa samo kad skontaš šta je covjek sve osvojio sa svoje 23 godine, najbolji strijelac lige, zlatna lopta itd.
Nije on taj tip koji ce samo sebe gledati i individualne nagrade...sad se posvetio asistiranju...ako cemo realno, i kroz asistencije se dokazuje velicina igraca a ne samo kroz golove.
Jednostavno, Messi ne boluje od tih silnih golova (vec ih je dao, ne zna im se ni broja) vec želi i dalje usavršavati svoju igru na drugim poljima.
To je to.To je cinjenica.

Dolaskom Guardiole,Messi igra centralnog napadaca i mislim da je bolje kada uzme loptu pa kroz sredinu krene prema protivniku,a oni se seru u gace :mrgreen: Koliko samo golova je tako zabio.Nerijetko je i u sredini sa Xaviem i Iniestom i kombinuje,ma jednostavno ima ga svuda po terenu.Napreduje sve vise i vise,i bas kao sto si rekao,zeli covjek da usavrsava svoju igru na raznim poljima.Ma jednostavno,gledati i uzivati 8-)

Nego sutra je veliki dan za Barcu i navijace.Dodjela nagrade za najboljeg na svijetu i ne bi bilo lose o tome malo diskutovati :) Samo ne znam u koliko tacno pocinje ovo,mozda ima negdje prijenos,zna li neko ?

Mislim da ovo Xavi uzima.Messi jeste najbolji,ali Xavi je ovo zasluzio.

Ne znam jeste li vidjeli,ali na utakmici protiv Deportiva,neko je napisao na tribinama "Abidal,Balon de Oro" :mrgreen:
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 10 jan 2011, 01:05

nidjo_barca je napisao/la:
Mandrak je napisao/la:

To je to.To je cinjenica.
Pocinje u 19,imas na Eurosportu :)
Po meni je od njih trojice,Iniesta najmanje zasluzio.Messi ili Xavi,svejedno mi je :D

Dolaskom Guardiole,Messi igra centralnog napadaca i mislim da je bolje kada uzme loptu pa kroz sredinu krene prema protivniku,a oni se seru u gace :mrgreen: Koliko samo golova je tako zabio.Nerijetko je i u sredini sa Xaviem i Iniestom i kombinuje,ma jednostavno ima ga svuda po terenu.Napreduje sve vise i vise,i bas kao sto si rekao,zeli covjek da usavrsava svoju igru na raznim poljima.Ma jednostavno,gledati i uzivati 8-)

Nego sutra je veliki dan za Barcu i navijace.Dodjela nagrade za najboljeg na svijetu i ne bi bilo lose o tome malo diskutovati :) Samo ne znam u koliko tacno pocinje ovo,mozda ima negdje prijenos,zna li neko ?

Mislim da ovo Xavi uzima.Messi jeste najbolji,ali Xavi je ovo zasluzio.

Ne znam jeste li vidjeli,ali na utakmici protiv Deportiva,neko je napisao na tribinama "Abidal,Balon de Oro" :mrgreen:
Sutra EuroSport prenosi u 19 casova :D
Zadnja izmjena: losmi, dana/u 10 jan 2011, 01:08, ukupno mijenjano 1 put.
MVP - Messi-Villa-Pedro

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.