FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

plavousrcu
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la plavousrcu » 08 apr 2021, 15:53

Studenti1921 je napisao/la:
08 apr 2021, 15:47
plavousrcu je napisao/la:
08 apr 2021, 15:21
Rekao sam vec, napraviti neku komisiju, ne mora biti niko iz ove Uprave u njoj, ni iz bivse, ni iz one prije. Evo vidi kako se studneti javljaju sa idejama. Vi necete da shvatite da nema Zeljovaca koji ce dati par miliona, bila Skupstina nedavno, bila i prije nje. Gdje su ti Zeljovci. Nece radi kamatara i lopova? Isplate mu dugove, sutnu ga na nogu i dodju u klub. Zabrane mu da prolazi pored stadiona.

Mi smo analizirali dosadašnje poslovanje i prethodnih Uprava i sadašnju također, činjenica je da nijedna uprava nije imala neku ideju ili plan te se okretalo prema pojedincima koji ce posuđivati novac klubu. Smatramo da ovakav vid poslovanja ne moze doprijeniti otklanjanju dugovanja i da tu nema napretka kluba u nijednom segmentu. Zato smo, povodom tog pitanja, napravili citavu strukturu (na bazi navođenja primjera sponzora ili partnera) kako bi trebala izgledati Skupština kluba i nadzorni i upravni odbor, bez da se mi moramo pitati zašto su neki ljudi tu. Opet ponavljamo, mi imamo okvirni plan za skoro svaki segment gdje ce se jasno znati zbog čega su neki ljudi u Klubu i na koji su način doprinijeli. Pozivati, tražiti neke ljude da daju milione je nerealno ali sa optimalnim brojem sponzora i partnera uz mjere štednje u svakoj sferi kluba mogu se rjesavati dugovi ali i praviti novi izvori prihoda. Mi smo pravili plan i ideju na osnovu 4 godine u kojima bi se klub stabilizirao ali opet napominjemo ne moze se nista vise uraditi ili napraviti jer ne znamo ni približnu cifru novca koja se duguje i prema kome se duguje.

P.S. Hvala svima na podršci, mi mislimo da ima u ovoj strukturi ljudi koji su spremni prihvatiti svaki dobar savjet i da se možemo nadati nekim pozitivnim promjenama bez potpune privatizacije ili prodaje imovine. Pozdrav svima jos jednom. 😁
To i govorim, samo sto nema vise ni "bolesnika" koji ce posuditi koji milion. Posudi Amar, posudi Misimovic, posudi Zujo, posudi Badzak. Svi posudjuju i samo se cekalo kada ce "puknuti". Nama trenutno treba ziva lova i to ozbiljna za nase uslove. Tu lovu mozemo navuci prodajom pomocnog stadiona koji sa fudbalskog aspekta nema preveliku vrijednost.

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 08 apr 2021, 15:55

LjoZee je napisao/la:
08 apr 2021, 15:51
lijevapolutka je napisao/la:
08 apr 2021, 15:28
a evo da ti kazem da ovi ljudi sto su bili kandidati za predsjednika i dopredsjednika skupštine, prvo sto su htjeli uraditi je da se sklone "fikusi" iz skupštine i UO-a. i zamisli njih dvadesetak se nepojavi na skupštini. pitam se zasto
Ogromna greska je napravljena sto se tek tako preslo preko ocigledne sabotaze vandredne Skupstine. Svaku Skupstinu najaviti na zvanicnoj stranici i staviti neki okvirni izvjestaj uz spisak ko je bio, ko ne. Imamo pravo da znamo te neke stvari, ne predetaljne, ali okvirno.
jasta je nego greška. i svi se ušutili. nikad nisam bio da se svi detalji iznose u javnost i moje mišljenje je da smo preotvoreni bili, ako me razumiješ.

@studenti1921 vama zelim svu sreću, al se nemojte previše nadati u to da će vam i odgovoriti na vaš prijedlog, jer ovi ljudi (većina) nisu navikli da rade
moSa ljoŽe

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 apr 2021, 16:07

lijevapolutka je napisao/la:
08 apr 2021, 15:55
jasta je nego greška. i svi se ušutili. nikad nisam bio da se svi detalji iznose u javnost i moje mišljenje je da smo preotvoreni bili, ako me razumiješ.
Razumijem i ne treba svaka recenica zavrsiti u javnosti, ali ovakve stvari moraju se najaviti i mora javnost znati. Najveci razlog je da bi se sprijecilo sabotiranje. Ok, mozes sabotirati, ali ce citava javnost znati da si uradio ili ste uradili kao grupa. Evo sad ce nova Skupstina i opet ce neko uraditi isto i proci bez brukanja i osuda jer se ne zna zvanicno nista osim po forumima i medju rajom nasom sto kruze informacije. Njihova imena stoje na zvanicnoj i nema potrebe da se kriju za bilo sta kad su vec javna.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 08 apr 2021, 16:18

VOZDRA STUDENTI
Postavite ovdje neku sliku vaseg procesa tog projekta. HVALA
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

PupanOzdrljic
Kontakt:

Post Postao/la PupanOzdrljic » 08 apr 2021, 16:24

08 apr 2021, 15:53
Studenti1921 je napisao/la:
08 apr 2021, 15:47
08 apr 2021, 15:21
Rekao sam vec, napraviti neku komisiju, ne mora biti niko iz ove Uprave u njoj, ni iz bivse, ni iz one prije. Evo vidi kako se studneti javljaju sa idejama. Vi necete da shvatite da nema Zeljovaca koji ce dati par miliona, bila Skupstina nedavno, bila i prije nje. Gdje su ti Zeljovci. Nece radi kamatara i lopova? Isplate mu dugove, sutnu ga na nogu i dodju u klub. Zabrane mu da prolazi pored stadiona.
Mi smo analizirali dosadašnje poslovanje i prethodnih Uprava i sadašnju također, činjenica je da nijedna uprava nije imala neku ideju ili plan te se okretalo prema pojedincima koji ce posuđivati novac klubu. Smatramo da ovakav vid poslovanja ne moze doprijeniti otklanjanju dugovanja i da tu nema napretka kluba u nijednom segmentu. Zato smo, povodom tog pitanja, napravili citavu strukturu (na bazi navođenja primjera sponzora ili partnera) kako bi trebala izgledati Skupština kluba i nadzorni i upravni odbor, bez da se mi moramo pitati zašto su neki ljudi tu. Opet ponavljamo, mi imamo okvirni plan za skoro svaki segment gdje ce se jasno znati zbog čega su neki ljudi u Klubu i na koji su način doprinijeli. Pozivati, tražiti neke ljude da daju milione je nerealno ali sa optimalnim brojem sponzora i partnera uz mjere štednje u svakoj sferi kluba mogu se rjesavati dugovi ali i praviti novi izvori prihoda. Mi smo pravili plan i ideju na osnovu 4 godine u kojima bi se klub stabilizirao ali opet napominjemo ne moze se nista vise uraditi ili napraviti jer ne znamo ni približnu cifru novca koja se duguje i prema kome se duguje.

P.S. Hvala svima na podršci, mi mislimo da ima u ovoj strukturi ljudi koji su spremni prihvatiti svaki dobar savjet i da se možemo nadati nekim pozitivnim promjenama bez potpune privatizacije ili prodaje imovine. Pozdrav svima jos jednom. 😁
To i govorim, samo sto nema vise ni "bolesnika" koji ce posuditi koji milion. Posudi Amar, posudi Misimovic, posudi Zujo, posudi Badzak. Svi posudjuju i samo se cekalo kada ce "puknuti". Nama trenutno treba ziva lova i to ozbiljna za nase uslove. Tu lovu mozemo navuci prodajom pomocnog stadiona koji sa fudbalskog aspekta nema preveliku vrijednost.
Svi u klin a ti brate u ploču :damn:
Ti si moj Željo, veliki Željo!

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 08 apr 2021, 16:29

Nekako sam misljenja da pomocni aBd ide ganola.
Vazno je te pare potrositi kako treba :kafa:
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 08 apr 2021, 16:31

Dvije ogromne greske su napravili ljudi koji su sazvali prethodnu vanrednu online skupstinu.

1. Samo ljudi koji prate forume su znali kad ce biti. Ista greska se pravi i sad za ovu nadolazecu. Takve stvari se moraju javno objaviti. Takve informacije mora svaki navijac i simpatizer znati..

2. Druga greska je "online". Postavlja se pitanje, da li bi takva skupstina bila legalna..

Ono sto se treba uraditi je to, da se javno objavi, vanredna skupstina ce biti tad i tad, u toliko i toliko sati na tom i tom mjestu. Dolazak clanova skupstine na skupstinu je obavezan..

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 08 apr 2021, 16:34

MocMahale444 je napisao/la:
08 apr 2021, 16:29
Isto mislim, i to brže nego i mi mislimo.
E sad kako će ovi sa tim parama to je glavno pitanje.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 apr 2021, 16:34

Brkooo je napisao/la:
08 apr 2021, 16:31
2. Druga greska je "online". Postavlja se pitanje, da li bi takva skupstina bila legalna...
Zasto mislis da ne bi bila? Korona je, mjere. Najbolje je online jer imamo u Skupstini i iz Doboja, Vakufa, Konjica ne samo iz Sarajeva. Mogu razglabati 3 sata u kuci svojoj na Zoom-u, ali bolje sabotirati.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 08 apr 2021, 16:36

Svi ovi naši članovi skupštine imaju stanove, kuće, vikendice, auta, pa fino nek prodaju i ulože pare u Želju.

Njima dati milione, ko da si ih s mosta u Miljacku bacio
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 08 apr 2021, 16:37

Dejan1921 je napisao/la:
08 apr 2021, 16:34
Realna opcija je prodavanje terena, inace ce se dugovi samo gomilati.

A za to drugo kako ce ovi mufloni to potrositi, eh to je strah od nepoznatog ;)

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 08 apr 2021, 16:45

Ono u šta sam siguran ako se pomoćni proda pare idu na zaostale plate i potraživanja i potraživanja stručnog štaba a ostalo Boga pitaj gdje trenirat će se na Grbavici i okolnim mjestima Hrasnica,Ilidža,Vogošća itd
mosa lošmi stićko tit-ula!

PupanOzdrljic
Kontakt:

Post Postao/la PupanOzdrljic » 08 apr 2021, 16:47

08 apr 2021, 16:37
Dejan1921 je napisao/la:
08 apr 2021, 16:34
Realna opcija je prodavanje terena, inace ce se dugovi samo gomilati.

A za to drugo kako ce ovi mufloni to potrositi, eh to je strah od nepoznatog
I to će otići vjeruj mi hinjski. Oni će neke dugove podmiriti (definitivno ne sve), malo se rastaliti izmedju, uraditi par kozmetičkih stvari čisto da se nama zamažu oči. Previše smo mi kao država plodno tlo za lopovluke da bi se ovo čisto, transparentno i pošteno odradilo. Još kad skontaš kakvi ljudi sjede u klubu... :hmmmmm:
Ti si moj Željo, veliki Željo!

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 08 apr 2021, 16:55

To je tegoba jer znas da si duzan Bogu i narodu, kao sto rekoh ranije da mnogi vide izlaz bas u tom pomocnom terenu.
Isto tako mislim da je mašnica samo maska za prodaju pomocnog.

Moze on biti lopov ali nikad kao naši :kafa: lopovluk doktorirali.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 08 apr 2021, 17:05

Osim postavio cilj, ako ga ne ispuni slijedi neočekivani potez

Serija Željezničara bez pobjede traje već jako dugo. Četiri mjeseca se nisu radovali plavi igrači, a ove polusezone u pet utakmica nisu postigli gol. Velika kriza drma ekipu koja ne pronalazi način da se podigne i krene s pobjedama. Trener je najodgovorniji za loše rezultate. Amar Osim je svjestan situacije, jasno mu je da Željo ne ide pravim putem i da bi svaki naredni kiks značio i udaljavanje od cilja, a to je plasman u Evropu naredne sezone.

Upravni odbor kluba na posljednjoj sjednici raspravljao je najviše o treneru. Predsjednik, “na daljinski”, iz Londona je pokrenuo pitanje smjene, ali se na sjednici odustalo od radikalnog poteza. Osim je tako kupio još malo vremena. Iako detalji sa sastanka nisu procurili j javnost, izuzev onoga što je klub zvanično objavio, saznali smo o čemu se najviše razgovaralo.

Rezultatski neuspjeh je opteretio klub i glavna tema razgovora je bila kako se vratiti na pobjednički kolosjek. Uprava je okrivila igrače, ali i trenera za seriju loših rezultata.

S druge strane je, pak, upućena kritika vodstvu kluba koje kasni sa izmirivanjem obaveza prema igračima i trenerima.

Spo,rtske.ba saznaju da je pred Osim postavlje cilj da u naredne četiri utakmice ekipa osvoji 12 bodova, u suprotnom bi trener podnio ostavku. Protivnici Željezničara u naredna četiri kola su Mladost, Radnik, Olimpik i Sarajevo. U ovim utakmicama se ne smije izgubiti nijedan bod, ukoliko plavi žele ostati u igri za Evropu.

Cilj je jasan i realan. Pitanje je imaju li igrači motiva da ga ostvare i da li vjeruju u trenera i njegovu viziju.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 08 apr 2021, 17:09

Znači Amar od subote bivši?
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

PlavaOfanziva
Kontakt:

Post Postao/la PlavaOfanziva » 08 apr 2021, 17:10

Bice tesko protiv Mladosti, Radnika i Olimpika nek postave neke realne ciljeve
Željezničar šampion
#nastaviniz #ukost #plavoproljece

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 08 apr 2021, 17:14

PlavaOfanziva je napisao/la:
08 apr 2021, 17:10
Bice tesko protiv Mladosti, Radnika i Olimpika nek postave neke realne ciljeve
Jasta treba nesto realno a ne ove gluposti, cuj 4od4 :urnebes:
A mi zgoditak nismo postigli evo ima stoljece.

Igraci udaraju petice kad su ovo procitali i ide sabotaža od strane istih.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 apr 2021, 17:16

Taj cilj mozemo samo ostvariti polovicno. Ne 12 ukupno nego ili 1 ili 2 boda. Rasparcamo.

Mehmedaga
Kontakt:

Post Postao/la Mehmedaga » 08 apr 2021, 17:19

Spor,tske.ba najgora stranica što se tice informacija.Dosta lažnih informacija

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, Levin, ristagrad, voltron30 i 31 gost.