English Premier League - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
Re: English Premier League
Kakvo crno izbacivanje, poslali bi im englezi jos jedan nogometni brexit 
- Patrice_Evra_3
- Kontakt:
Normalna u smislu da ostanu ove ekipe tu, jasno mi je da više nema borbe za Evropu.StevieG8 je napisao/la: ↑19 apr 2021, 19:05Pa i sa ostankom ovih klubova u takmicenju EPL vise nikad nece biti normalna jer se sva borba svodi na titulu ili ono takmicenje koje ti je zagarantovano gdje god da zavrsis.Patrice_Evra_3 je napisao/la: ↑19 apr 2021, 19:01Ja se nadam da je tako, ali sigurno da će i FA biti pod ogromnim pritiskom sad, oni će prirodno da budu na strani UEFA-e u ovoj priči, samo je pitanje koliko mogu biti dosljedni.
Vrtim neke moguće scenarije u glavi trenutno, nisam još svario najbolje sve ovo, samo se nadam da ćemo ipak imati normalnu EPL, za sve drugo me nije toliko briga.![]()
Borba za titulu i borba za opstanak garantuju dovoljno zanimljivosti, ipak je na kraju jedne sezone najvažnije ko je osvojio ligu i svi se sjećamo legendarno osvojenih titula, a ne izborenih top 4 i slično. To je ono što se ustvari i broji.
Činjenica je da će ekipe poput Evertona, West Hama bit u nekoj zoni gdje se ne bore nizašta, ali neka im titula Leicestera bude motivacija, jbg.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.
SS.ba liga | Jedinstvo Manchester
SS.ba liga | Jedinstvo Manchester
Problem je što im se gubi najbitnija motivacija kakvu trenutno imaju Leicester i West Ham.
Nema tu nekog posebnog pritiska sve je ovo predstava za javnost i FA ce se morati pomiriti s ovim i to je to a uostalom pa nisu ovi klubovi naivni i vec su oni sve ispipali i osigurali se tako da se ja ne brinem ni sekundePatrice_Evra_3 je napisao/la: ↑19 apr 2021, 19:01Ja se nadam da je tako, ali sigurno da će i FA biti pod ogromnim pritiskom sad, oni će prirodno da budu na strani UEFA-e u ovoj priči, samo je pitanje koliko mogu biti dosljedni.
Vrtim neke moguće scenarije u glavi trenutno, nisam još svario najbolje sve ovo, samo se nadam da ćemo ipak imati normalnu EPL, za sve drugo me nije toliko briga.![]()
Zar bi ovi klubovi rizikovali da postoji ozbiljna mogucnost da ih izbace pa njima je cilj s ovom Super ligom da uz domace prvenstvo imaju sto vise utakmica a ne manje
A sto se tice zanimljivosti prvenstva za ostale klubove u ligi ce biti od sad puno bolje i ove ekipe poput Leicestera, Aston Ville, Evertona, Leedsa ce sad igrati redovno LP i EL s Bayernom, Dortmundom i PSG
“You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favorite football team.” - Eric Cantona
- Romagnoli13
- Kontakt:
350M samo za učešće je dovoljan motiv svima za novo takmičenje. Tako da nema tog kluba koji će tek tako okrenuti leđa ovome.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Znam, ali u novoj Superligi nemaju tu šansu, kakvu su imali do sada. Sramotno je "napraviti" zatvoreno takmičenje.
Dobra strana ove super lige je vjerovatno ta što će konačno iskontrolisat i zaustaviti rast plata. Ja mislim da je to jedan od glavnih argumenata za stvaranje ove lige jer je sada situacija takva da koliko god ti zaradiš kao klub proporcionalno toliko više zarade i igrači i fudbalskim klubovima nikad nije ostajalo nešto posebno novca da ulože u neke druge stvari mimo finansiranja rasta plata.
Volio bih da to zaživi samo zato da vidim kako će se to razvijati a da se mene pita volio bih da se fudbal malo presabere i vrati na vrijeme prije 2010. godine, ovih VAR-ova, penala, faulova i sličnih sra*ja kad je napadač imao ravnopravnog suparnika u odbrani i kad je Drogbu u napadu čekao Nesta u odbrani.
Volio bih da to zaživi samo zato da vidim kako će se to razvijati a da se mene pita volio bih da se fudbal malo presabere i vrati na vrijeme prije 2010. godine, ovih VAR-ova, penala, faulova i sličnih sra*ja kad je napadač imao ravnopravnog suparnika u odbrani i kad je Drogbu u napadu čekao Nesta u odbrani.
Baš će iskontrolisati rast plata - pa ako išta svakog mladog igrača će kupiti masnim platama i uzimati kao produkte iz fabrika.
Ne vidim kako ljudi vide išta pozitivno u čistom kapitalizmu i monopolu bogatih američkih vlasnika i njihovih franšiza.
Otkako je i ovaj trend postao da se grbovi klubova mijenjaju, gubi se značaj institucije zvane fudbalski klub - ide se na brending i marketing, sve osim onoga što fudbalski klub ustvari jeste.
Nadam se da će ih UEFA pokopati.
Ne vidim kako ljudi vide išta pozitivno u čistom kapitalizmu i monopolu bogatih američkih vlasnika i njihovih franšiza.
Otkako je i ovaj trend postao da se grbovi klubova mijenjaju, gubi se značaj institucije zvane fudbalski klub - ide se na brending i marketing, sve osim onoga što fudbalski klub ustvari jeste.
Nadam se da će ih UEFA pokopati.
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Bogata historija Uniteda, zajednistvo kao rezultat borbe u vremenima kada je klubu prijetio nestanak, timski duh te preokreti, utkani kao trademark svega onog sto klub predstavlja, nece nestati preko noci. Tacnije nece nestati nikada, nekim brisanjem ab ovo, jer je tamo neki, posve novi format takmicenja tako rigidan prema ostatku fudbalskog svijeta.
Nova liga, novi izazovi. Red je ici u korak s vremenom te iskoristiti cijeli, bogomdani potencijal.
Uspjeh nije slucajan ili ne pokusavaj ili dovrsi. GGMU i Cheers.
Nova liga, novi izazovi. Red je ici u korak s vremenom te iskoristiti cijeli, bogomdani potencijal.
Uspjeh nije slucajan ili ne pokusavaj ili dovrsi. GGMU i Cheers.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 19 apr 2021, 20:56, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
To je bit svega.
Pa da ovih 12 ili 15 mogu ispast iz lige rekao bi covjek okej, ili moraji se bar plasirat bit top 4 pa ajde.
Natjecanje!
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Bolje im je bilo da su se koncentrisali na igru 
Bio je i bog streličarstva, a njegove strijele nikad nisu promašile metu👈
Sa ovim Merseyside Reds su zakucali.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ne mogu da vjerujem da se na ovom forumu pronasao poprilican broj osoba koji ovu glupost podrzavaju. Od sada su mi takvi na ignore listi jer sa sportom ocigledno nista nemaju.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
Wannabe ameri
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Trenutno korisnika/ca: HP46, Pensioner26 i 2 gosta.