FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

T-MAC
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la T-MAC » 11 jan 2011, 17:12

maradona...taj panj od trenera je kriv sto se argentina obrukala na prvenstvu...
i sto se tice repke za messija ima vremena.. ;)

a to,da ce cr biti bolji sanjajte.. ;)
mozda se u svemu tome,igrac gleda kao i licnost..njegovo ponasanje..pa da se onda uzme u razmatranje,da li ce biti najbolji..

a to cr,nema..niti ce to pickonja kad imati...sa svojom arogancijom sve manje i manje ce da smatrati velikanom nogometa... ;)
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 11 jan 2011, 17:15

T-MAC je napisao/la:maradona...taj panj od trenera je kriv sto se argentina obrukala na prvenstvu...
i sto se tice repke za messija ima vremena.. ;)

a to,da ce cr biti bolji sanjajte.. ;)
mozda se u svemu tome,igrac gleda kao i licnost..njegovo ponasanje..pa da se onda uzme u razmatranje,da li ce biti najbolji..

a to cr,nema..niti ce to pickonja kad imati...sa svojom arogancijom sve manje i manje ce da smatrati velikanom nogometa... ;)
Pa jel Maradona bio drogeras pa se opet smatra najboljim, jbg takav je kakav je, prvo se gleda ono na terenu pa onda sve ostalo..
Zeljeznicar za zivot cijeli !

Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 11 jan 2011, 17:18

EdinTM87 je napisao/la:
losmi je napisao/la:King_Sergio_ramos :
Messi se sa starijim legendama ne moze porediti iz samo jednog razloga:Sto je pre 15,20 ili 30 godina igrao xxx puta slabiji fudbal nego danas.U to vreme je postojalo max 3-4 fudbalera svetske klase,koji su harali svetom,a da ne pricamo o odbrani u to vreme.Bas sam gledo pre nekoliko dana,utakmicu sa Sp 1986,kad je maradona razvaljivao Italijane u Finalu.Sad bi bas voleo da vidim,da tako proda fintu,stoperu tipa Vidic ili Pique.Pored njih se nebi video.Svaka cast Maradoni,ali se danasnji fudbal,mnogo tezi,realniji,vise ne moze jedan igrac da uzme loptu,proseta se po terenu i da gol,(izuzev jednog :D ).Danas se mnogo vise paznje pridaje taktici,odbrambeni igraci su se usavrsili,postali su bitan faktor svake ekipe.I sta je Messi trebao,da uzme spansko drzavljanstvo pri dolasku u Barcelonu,pa da sad igra za spaniju,da bi osvojio SP i da bi mogao biti nazvan najboljim igracom sveta.To sto nije osvojio Sp ,ne umanjuje njegov kvalitet.
Argentina je velesila, nisu puno slabiji od Spanije, i Messi u jednoj takvoj ekipi nikad nije otisao iznad cetvrfinala, on im je najbolji igrac i mora im biti vodja, a nikad za njih nije odigrao Bog zna kakvu dobru tekmu, kao sto to radi u Barci, i CR isto, no Portugal je prilicno slabiji od Argentine, ali imaju finale Europskog prvenstva, a ovi ne blistaju u Copa Americi zadnjih nekoliko godina (ne znam tacno kad su osvojili zadnji put).. Znaci, ni jedan ni drugi ne mogu sa ovim zvijezdama.. Ali prije ce CR postati najbolji..
Problem je u tome sto Messi nije taj tip igraca da bude vodja,da vodi jednu ekipu napred.On je vise sramezljiv,skroman ,tihi decko koji sve govori na terenu.Ne ocekujem od njega da bude vodja Barcelone u buducnosti,kao ni Argentine.
MVP - Messi-Villa-Pedro

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 11 jan 2011, 17:19

Moras biti slijep da ne vidis da je Messi najbolji.Samo lazete sebe.Hajde malo u realnost,ne zivite u zabludi,pa vi se jedete od muke,takva ljubomora,to je nevidjeno.Cuj ti pameti,oni misle da Messi nije najbolji,ili cak ne priznavaju ovaj izbor,ma dajte molim vas :lol: Ali dobro,ipak ste vi veliki strucnjaci,yebes ovo sve koji ste vi giganti :lol:
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

KiNg_SeRgiO_RaMoS
Kontakt:

Post Postao/la KiNg_SeRgiO_RaMoS » 11 jan 2011, 17:25

losmi je napisao/la: Problem je u tome sto Messi nije taj tip igraca da bude vodja,da vodi jednu ekipu napred.On je vise sramezljiv,skroman ,tihi decko koji sve govori na terenu.Ne ocekujem od njega da bude vodja Barcelone u buducnosti,kao ni Argentine.
Ma ja... tihi decko, jeste, a jel bio tih kad je pljuno igraca Malage i kad je s dvije noge uletio igracu Sportinga? Mani mi toga, po meni je Cristiano ove sezone bolji od njega, priznajem da je ovaj bio bolji prosle, ali Cristiano je za sada bolji. I ako nastavi ovakvim tempom bit ce i proglasen najboljim.

Uostalom, ja nisam do sada ovdje poredio njih dvojicu, nego samo rekao da Messi nikada nece biti veci od Ronalda, Zidanea, Peleta, Maradone, Cruyffa i ostalih, a vi ako vjerujete da hoce, slobodno... ne smeta meni.

Leader
Kontakt:

Post Postao/la Leader » 11 jan 2011, 17:44

Da li je Messi najbolji igrač svih vremena se tek može govoriti kada završi karijeru. Ima tek 23 godine, a već sada se govori jeli Messi najbolji svih vremena?! Za mene (još) nije, ali ima potencijala postati najbolji svih vremena.

Za mene su važne 3 stvari: osobni učinak, trofeji i "rok trajanja".

Messi zadovoljava ova tri uvjeta s klubom. Osobni učinak zadnje tri sezone je zastrašujući (130 utakmica 113 golova i 44 asista) :o trofeja se naosvajao s Barçom 13 (4 La Liga, 1 Kup kralja, 4 Superkup Španjolske, 2 Liga prvaka, 1 Europski Superkup i 1 klupsko SP), i "traje" već šest sedam godina. 4 godine zaredom je među prva tri najbolja nogometaša na svijetu!

Što se tiče kluba, tu je već sada po uspjesima ispred Zidanea, Ronalda, Figa, Romaria,...po učinku se od navedenih jedino može mjeriti Ronaldo, ali on je imao kratak "rok trajanja", zbog ozljede :oops:

Kritičari će uvijek reći da Messiu fali uspjeh s Argentinom da bi bio najbolji svih vremena, i ja se tu slažem. Osvojio je SP s Argentinom, doduše s mladom repkom :mrgreen: s seniorskom repkom je osvojio 0I u Pekingu, i to je premalo. Trebao bi osvojiti SP s Argentinom i to u Brazilu :geek: da bi imao status božanstva u Argentini kao što ima Maradona.
EL MEJOR CLUB DEL SIGLO XXI FUTBOL CLUB BARCELONA.

HISTORIA CONTINUA...

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 11 jan 2011, 17:57

KiNg_SeRgiO_RaMoS je napisao/la:
losmi je napisao/la: Problem je u tome sto Messi nije taj tip igraca da bude vodja,da vodi jednu ekipu napred.On je vise sramezljiv,skroman ,tihi decko koji sve govori na terenu.Ne ocekujem od njega da bude vodja Barcelone u buducnosti,kao ni Argentine.
Ma ja... tihi decko, jeste, a jel bio tih kad je pljuno igraca Malage i kad je s dvije noge uletio igracu Sportinga? Mani mi toga, po meni je Cristiano ove sezone bolji od njega, priznajem da je ovaj bio bolji prosle, ali Cristiano je za sada bolji. I ako nastavi ovakvim tempom bit ce i proglasen najboljim.

Uostalom, ja nisam do sada ovdje poredio njih dvojicu, nego samo rekao da Messi nikada nece biti veci od Ronalda, Zidanea, Peleta, Maradone, Cruyffa i ostalih, a vi ako vjerujete da hoce, slobodno... ne smeta meni.
Iskreno ne verujem da je Messi pljunuo igraca Malage,to vise odgovara Ronaldu(pljunuo kameru na SP) nego MEssiu.
To sto je postigao vise golova od messia,ne znaci da je bolji igrac.Messi je najbolji igrac sveta,osim sto u 15 utakmica ima 18 golova u Primeri,pritom ima 12 asistencija,sto znaci da ne daje samo golove,nego i pomaze drugima da daju.Kao dokaz pokazuje broj golova ostalih igraca Barcelone.
Messi 18 - - Villa 12 - - -Pedro---9
A u Realu
Ronaldo 22 - -Higuain 7---Di maria ---5
I dosta vise o tome ko je najbolji.Za proslu godinu je proglasen Mess i kraj.Manite se tih prica da ce Ronaldo ili Messi biti najbolji sledece godine,kad bude bilo dodeljivanje Golden ball za 2011,onda cemo diskutovati,a ne sad.!
MVP - Messi-Villa-Pedro

KiNg_SeRgiO_RaMoS
Kontakt:

Post Postao/la KiNg_SeRgiO_RaMoS » 11 jan 2011, 17:59

losmi je napisao/la:
KiNg_SeRgiO_RaMoS je napisao/la:

Iskreno ne verujem da je Messi pljunuo igraca Malage,to vise odgovara Ronaldu(pljunuo kameru na SP) nego MEssiu.
To sto je postigao vise golova od messia,ne znaci da je bolji igrac.Messi je najbolji igrac sveta,osim sto u 15 utakmica ima 18 golova u Primeri,pritom ima 12 asistencija,sto znaci da ne daje samo golove,nego i pomaze drugima da daju.Kao dokaz pokazuje broj golova ostalih igraca Barcelone.
Messi 18 - - Villa 12 - - -Pedro---9
A u Realu
Ronaldo 22 - -Higuain 7---Di maria ---5
I dosta vise o tome ko je najbolji.Za proslu godinu je proglasen Mess i kraj.Manite se tih prica da ce Ronaldo ili Messi biti najbolji sledece godine,kad bude bilo dodeljivanje Golden ball za 2011,onda cemo diskutovati,a ne sad.!
[youtube][/youtube]
Onda smo svi mi coravi :D

A ta statistika... po tom ispada da mi trebamo cekati Robbena da odigra jos pola sezone pa tek onda proglasimo pobjednika :mrgreen:

btw. Ronaldo je pljuno pored kamere!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 11 jan 2011, 18:00

Za mene su važne 3 stvari: osobni učinak, trofeji i "rok trajanja".

Slazem se s ovimu putpunosti

Messi je najkonstantniji igrac koji je ikada igrao fudbal sigurno, zato je vec u 23 godini velicina koja se moze porediti s velicinama koje su zavrsile karijere. Od 16. godine igra na top svjetskom nivou, dvije sezone su mu bile samo slabije, i to zbog objektivnih razloga, tj. zbog teskih povreda , a zadnjih 5 sezona, ili je najbolji igrac svijeta , ili je uvijek medju tri bio, to je konstantnost kakvu niko nije imao, Zidan i ronaldo su bili veliki, ali su se oni znali gubiti u nekim sezonama, Messi moze biti samo medju tri najbolja, ili biti povrijedjen, treceg nema , zato vec sad se moze govoriti da je mozda i najbolji ikada

Sta ce biti u nastavku njegove karijere, ostaje da se vidi, vec je i glavni kandidat za najboljeg igraca sledece godine, i ako bude zdrav samo, obiljezit ce sigurno i narednih 10 godina u svjetskom fudbalu. Pitanje reprezentacije je isto tako vazno, ali ne toliko vazno koliko se smatra. Sta recimo da je ovakav igrac kakav jeste, a da je rodjen recimo u Gvatemali . Nije on kriv sto nema s kim igrati, ili sto mu je selektor tarlašika. Ali dokazat ce se Leo i dresu reprezentacije, vidjecemo ga sledeceg ljeta na copa americi, a gledat cemo ga jos i na 3 svjetska prvenstva.

Sto se tice trofeja, vec on ima pozamasnu kolekciju, zlatne lopte, zlatne kopačke, dvaput najbolji strijelac lige prvaka, osvajac svjetskog prvenstva za mlade, olimpijade, lige prvaka, klupskog prvaka svijeta, domace lige... zastrusujuce statistike ima, a pored svega jednostavan i skroman momaj koji igra za ekipu i navijace.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 11 jan 2011, 18:07

King-Serhio-Ramos
Ako je ono bilo pored kamere,onda je i messi pljunuo pored igraca :)
Sve u svemu,i najbolji grese.Al opet Messi nije tip igraca kao Ronaldo,nema tu aroganciju.Zato ga i cenim.Eto i Ramos je krvnicki startovao na messia,udario Puyola i Xavia,pa ga vecina ne smatra nasilnikom.Coveku je pao mrak na oci,dosta mu je bilo vise ponizavanja i explodirao je.Ne opravdavam to,ali svakom je moglo da se desi,dok s'druge strane,Ronaldo ima ispade iz utakmicu u utakmicu,samo u blazem obliku,ali je i to dovoljno da iznervira gledaoca.Npr,kad ga neko obori,i sudija ne dosudi faul,on zna ostati na zemlji ,raspravljajuci se sa sudijom,sto konkretno mene dosta iritira,takodje je i prgav,kao i bahat van terena,a takvo ponasanje ga nece odvesti u legende.
MVP - Messi-Villa-Pedro

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 11 jan 2011, 18:52

...vi pojedini niste uredu...pa sjasite vise s messija,on je najbolji igrac na svijetu u ovom trenutku,nitko mu nije ni blizu po igri i nema se tu sta za pricati... :|

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 11 jan 2011, 19:12

Messi i Ronaldo se ne mogu poredit. Ronaldo je godinama igrao u najjačoj ligi na svijetu i sve redom rasturao, a pritom je trpio samo takve prekršaje, nije bio nešto posebno zaštićen jer ga niko nije ni volio, znači udarali su ga igrači, igro je u jačoj ligi, nije imao zimsku pauzu kako to ima Messi u španskoj ligi, igro je sa gorim igračima i kao takav vodio ih je do osvajanja skoro svakog trofeja, dobro i Messi je.
Za razliku od njega Messi igra s jednim Xaviem i Iniestom, pa i Džafić bi s njima dao 20 golova minimalno. Igra u ligi gdje kada neko faulira Messija malo teže taj biva protjeran iz države jer se odmah digne medijska hajka na njega. Primjer Ujfalusi. I za razliku od Ronalda odigra dvije teške utakmice u Ligi godišnje i to protiv smiješnog Reala. Ako se to uopšte može nazvat teškom utaakmicom.

Ronaldo > Messi

To će potvrditi svaki objektivan navijač koji ima moždanu aktivnost. Naravno tu ne brojim Farcine navijače od prije neki dan. Što se tiče nagrade za izbor najboljeg tima i za izbor najboljeg fudbalera mislim da je to Totti jednom prilikom sve fino objasnio, ali de haj da napišem i ja koju.

Sneijder vodi inter do: -------------------------- Messi vodi Barcu do:
-titule Serie A --------------------------------------- titule Primere
- osvajanja italijanskog kupa -------------------- osvajanja kupa
- osvajanja LP
- Holandiju do finala LP

Pritom Sneijder postigne nekoliko golova i asistencija na SP, Messi ni gol ni assist i predvodi Argentinu do blamaže protiv Švaba. I on dobije nagradu za Fifa PotY. Žalosno.

U najboljem timu recimo stave Puyola na lijevog beka. :mrgreen: A npr Evra izostavljen.
A napadač naravno ko drugi nego igrač Barcelone iako je prošlu godinu obilježio Diego Milito koji je dao pobjedonosne golove u finalu LP i talijanskom kupu i u Serie A završio sa 22 gola mislim. Žalosno opet.

FIFA i UEFA = MAFIA

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 11 jan 2011, 19:14

Bosco je napisao/la:Messi i Ronaldo se ne mogu poredit. Ronaldo je godinama igrao u najjačoj ligi na svijetu i sve redom rasturao, a pritom je trpio samo takve prekršaje, nije bio nešto posebno zaštićen jer ga niko nije ni volio, znači udarali su ga igrači, igro je u jačoj ligi, nije imao zimsku pauzu kako to ima Messi u španskoj ligi, igro je sa gorim igračima i kao takav vodio ih je do osvajanja skoro svakog trofeja, dobro i Messi je.
Za razliku od njega Messi igra s jednim Xaviem i Iniestom, pa i Džafić bi s njima dao 20 golova minimalno. Igra u ligi gdje kada neko faulira Messija malo teže taj biva protjeran iz države jer se odmah digne medijska hajka na njega. Primjer Ujfalusi. I za razliku od Ronalda odigra dvije teške utakmice u Ligi godišnje i to protiv smiješnog Reala. Ako se to uopšte može nazvat teškom utaakmicom.

Ronaldo > Messi

To će potvrditi svaki objektivan navijač koji ima moždanu aktivnost. Naravno tu ne brojim Farcine navijače od prije neki dan. Što se tiče nagrade za izbor najboljeg tima i za izbor najboljeg fudbalera mislim da je to Totti jednom prilikom sve fino objasnio, ali de haj da napišem i ja koju.

Sneijder vodi inter do: -------------------------- Messi vodi Barcu do:
-titule Serie A --------------------------------------- titule Primere
- osvajanja italijanskog kupa -------------------- osvajanja kupa
- osvajanja LP
- Holandiju do finala LP

Pritom Sneijder postigne nekoliko golova i asistencija na SP, Messi ni gol ni assist i predvodi Argentinu do blamaže protiv Švaba. I on dobije nagradu za Fifa PotY. Žalosno.

U najboljem timu recimo stave Puyola na lijevog beka. :mrgreen: A npr Evra izostavljen.
A napadač naravno ko drugi nego igrač Barcelone iako je prošlu godinu obilježio Diego Milito koji je dao pobjedonosne golove u finalu LP i talijanskom kupu i u Serie A završio sa 22 gola mislim. Žalosno opet.

FIFA i UEFA = MAFIA
Ja ovde vidim dosta ljubomore,ako je Ronaldo bolji od Messia,barem bi bio medju prva 3.
Ti i ostali mozete da pisete sta ocete, i da iznosite kakve ocete argumente,al je sinoc messi proglasen najboljim igracem i tako ce i ostati.
Zadnja izmjena: losmi, dana/u 11 jan 2011, 19:16, ukupno mijenjano 2 puta.
MVP - Messi-Villa-Pedro

DAVID VILLA 7'
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA 7' » 11 jan 2011, 19:15

Izgleda da svi prati barcelonu,nisam znao da ima volko obozavatelja.
Francesco Totti: "Barca igra kao nitko u povijesti. Ne mogu joj ništa ni tri Reala"
David Villa 7'
Visca Barca !
Mes Que Un Club !

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 11 jan 2011, 19:18

DAVID VILLA 7' je napisao/la:Izgleda da svi prati barcelonu,nisam znao da ima puno obozavatelja.
Ja pratim fudbal, a Barcelona je slučajno fudbalska ekipa. Kad shvatiš razliku između riječi "obožavatelj" i "pratim" javi se. Uostalom obožavatelj je nespretan prijevod, samo se Bog obožava, kaže se poštovatelj ili nešto slično.

@enobarca
Statistike sve govore ko je najbolji igrač godine.

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 11 jan 2011, 19:19

-Paja je napisao/la:Ronaldo je gospodin covjek za razliku od argentinskog cobana koji je sinoc nakon sto su ga prozvali za "najboljeg" krenuo prema bini sa isplazenim jezikom. Je li ko tog antitalenta ikad ucio kulturi i pristojnosti?
[youtube][/youtube]

Pogledaj od 3:45 pa dalje. Kulturni Ronaldo i jezik.

Što se cijele diskusije tiče, ona vam sad pada u vodu. Fifa, Uefa, Mafija ili ne, oni su odlučili tako. Bez daljnjeg je Messi najbolji igrač danas, ali ja bih nagradu dala Xaviju, jer je čovjek neprikosnoven, godinama igra na najvišem nivou, i ovo mu je možda bila zadnja prilika za osvojiti. Jer, sigurno je da će se Messi i Ronaldo još dugo smijenjivati na tronu, a dolaze i neki novi klinci. Nikad se ne zna.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 11 jan 2011, 19:20

Bosco je napisao/la:
DAVID VILLA 7' je napisao/la:Izgleda da svi prati barcelonu,nisam znao da ima puno obozavatelja.
Ja pratim fudbal, a Barcelona je slučajno fudbalska ekipa. Kad shvatiš razliku između riječi "obožavatelj" i "pratim" javi se. Uostalom obožavatelj je nespretan prijevod, samo se Bog obožava, kaže se poštovatelj ili nešto slično.

@enobarca
Statistike sve govore ko je najbolji igrač godine.
...pa,ko je po tebi najbolji igrac i o cijim statistikama pricas...
Zadnja izmjena: enobarca, dana/u 11 jan 2011, 19:21, ukupno mijenjano 1 put.

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 11 jan 2011, 19:20

Fifa nije mjerodavna da proglasi najboljeg igraca na svijetu, to je kriminalna organizacija koja prodaje organizaciju svjetskih prvenstava oni nemaju nikakav kredibilitet kad se sjetimo samo onih izjava tipa Argentina i Messi moraju igrati na svjetskom, dok doticni jos nisu bili sigurni putnici za Afriku.
Smijesno je sto kvaziforumasi tipa Bada seljakluk jednog igraca opravdavaju seljaklukom onog drugog, to im je protuargument :mrgreen:

Flop!
Zadnja izmjena: -Paja, dana/u 11 jan 2011, 19:22, ukupno mijenjano 1 put.
Dio Arsenala

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 11 jan 2011, 19:21

Pa treba papcima crtati da odluku o najboljem donose kapiteni reprezentacija selektori i novinari...kako ima plitkih mozgova da te bog sacuva
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

DAVID VILLA 7'
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA 7' » 11 jan 2011, 19:23

Ma nek pricaju sta hoce ja znam da je juce u 20:00 messi proglasen za najboljeg igraca. ;)
Francesco Totti: "Barca igra kao nitko u povijesti. Ne mogu joj ništa ni tri Reala"
David Villa 7'
Visca Barca !
Mes Que Un Club !

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.