Super League

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Rovella
Kontakt:

Re: Super League

Post Postao/la Rovella » 21 apr 2021, 18:13

Desmond je napisao/la:
21 apr 2021, 18:05
I uefin koeficijent zavisi od uspjeha ekipa u nekom prethodnom periodu, ne zavisi ni najmanje od toga koliko koja ekipa ima para i ko joj je gazda.

Slicna stvar postoji i u tenisu npr.
Za svaki grand slam ima određeni broj wildcard pozivnica koje se cak ne zasnivaju na nekom koeficijentu, nego samo na volji organizatora.

Ne vidim nista lose da se od 36 ekipa, dvije pozovu. Te dvije nece zamijeniti nikoga, nego ce jednostavno biti dodati uz sve one koje su zasluzile plasman.
Aha, znaci volja organizatora za wild card je ok, a volja osnivaca-organizatora ko ce biti medju osnivacima nije ok?

Ili je neuporedivo, kuske i jabuke?

Zasto nisu stavili 1 WC mjesto za bivse (posrnule) sampione Steaua, CZ, Nott.Forest, Marseille... ono za romanticare?

Ili WC za najbolju ekipu iz zemlje koja ima najbolji koeficijent, a iz koje nema ni jedan ucesnik u preostalih 35 ucesnika LP?

Kako imaju pravo staviti 2 WC mjesta za 2 najbolja tima po koeficijentu, pitaju li se sta mali i srednji?
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Desmond
Kontakt:

Post Postao/la Desmond » 21 apr 2021, 18:25

Rovella je napisao/la:
21 apr 2021, 18:13
Desmond je napisao/la:
21 apr 2021, 18:05
I uefin koeficijent zavisi od uspjeha ekipa u nekom prethodnom periodu, ne zavisi ni najmanje od toga koliko koja ekipa ima para i ko joj je gazda.

Slicna stvar postoji i u tenisu npr.
Za svaki grand slam ima određeni broj wildcard pozivnica koje se cak ne zasnivaju na nekom koeficijentu, nego samo na volji organizatora.

Ne vidim nista lose da se od 36 ekipa, dvije pozovu. Te dvije nece zamijeniti nikoga, nego ce jednostavno biti dodati uz sve one koje su zasluzile plasman.
Aha, znaci volja organizatora za wild card je ok, a volja osnivaca-organizatora ko ce biti medju osnivacima nije ok?

Ili je neuporedivo, kuske i jabuke?

Zasto nisu stavili 1 WC mjesto za bivse (posrnule) sampione Steaua, CZ, Nott.Forest, Marseille... ono za romanticare?

Ili WC za najbolju ekipu iz zemlje koja ima najbolji koeficijent, a iz koje nema ni jedan ucesnik u preostalih 35 ucesnika LP?

Kako imaju pravo staviti 2 WC mjesta za 2 najbolja tima po koeficijentu, pitaju li se sta mali i srednji?
Prvo, nije volja nego koeficijent koji se zasluzi NA TERENU, a ne na BANKOVNOM RACUNU. Kao drugo, nije UEFA rekla, oni sa dobrim koeficijentom ZAUVIJEK će igrati u LP, a SL je rekla da ce ovih 12 ili 15 ZAUVIJEK igrati tu ligu, ma koliko losi bili, ma koliki im bio neki koeficijent. Dakle njihovo ucesce u toj SUPER ligi nece biti uslovljeno time da igraju SUPER fudbal. To je retardirano.

Pogledaj koeficijente ekipa trenutno. 33. na toj listi je Dinamo Zagreb i ima bolji koeficijent od npr. Lacija, Valensije, Monaka, Borusije M., Lestera, Milana... Zvezda je 50. i bolja od Milana i Lestera također.

Naravno da, poznavajuci fudbal zadnjih 4-5 godina, Dinamo ZG zasluzuje da igra LP vise od Milana. Tako da ne vidim zasto ih ne bi pozvali.

Ono sto je tu mana po meni je to sto ce ekipe koje budu pozivane u LP, imati bolju poziciju da sacuvaju ili pojacaju taj koeficijent nego ekipe iza njih, al nije to toliko strasno.

Cak mi je i ok da ekipa koja 3-4 godine igra odlican fudbal i tu se vrti u LP stalno taj period, pa imaju dobar koeficijent, a eto ispadnu u plejofu kvalifikacija za LP, budu pozvani i DODANI u takmicenje. Dakle ne da neko bude izbacen da oni udju, nego da se ta ekipa DODA.
Čuj me ti! Nađi snage, mijenjaj svijet! Budi ista kao more, što valovima mijenja svih obala lik.

Rovella
Kontakt:

Post Postao/la Rovella » 21 apr 2021, 18:32

Desmond je napisao/la:
21 apr 2021, 18:25
Ono sto je tu mana po meni je to sto ce ekipe koje budu pozivane u LP, imati bolju poziciju da sacuvaju ili pojacaju taj koeficijent nego ekipe iza njih, al nije to toliko strasno.
Cuj. :kafa:

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 21 apr 2021, 18:38

1974---1975---1976---2001---2013---2020

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 21 apr 2021, 18:53

"Da tražite dopuštenje drugih za ovakve projekte, nikada ih ne biste realizovali. Takođe, nemoguće ih je sprovesti, a da usput ne izdate neko prijateljstvo. Međutim, odnosi među ljudima se menjaju na bolje i na gore. Uveren sam da ćemo i nakon svega razgovarati. Što se tiče toga da sam neviđena zmija, predsednik UEFA bi morao da zna kako fudbalska industrija nije poznata po tome da u njoj vladaju iskrenost, poverenje i pouzdanost. Upravo suprotno", poruka je Anjelija za Čeferina.

Gefufna like this . :kafa:
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Rovella
Kontakt:

Post Postao/la Rovella » 21 apr 2021, 18:55

Agnelli je cisti biznis, razumijemo se. :kafa:

Jel slagao lik ista ili dvosmisleno rekao u zadnja 2 dana?

A evo navijaci mu upravo i statuu urucuju ispred kancelarije. :mrgreen:
slika
Zadnja izmjena: Rovella, dana/u 21 apr 2021, 18:58, ukupno mijenjano 1 put.

Desmond
Kontakt:

Post Postao/la Desmond » 21 apr 2021, 18:57

Rovella je napisao/la:
21 apr 2021, 18:32
Desmond je napisao/la:
Uhvatio si za stvar koju ne bi ni skontao sam :lol: :lol:
A ovo ostalo si presutio.

Jednostavno, promotori SL nisu u pravu, kao sto ni antivakseri nisu upravu. To nije debata, to je činjenica.

A o novom sistemu LP bi se dalo pricati.

Al jbg, sto se tice koeficijenta, svakako ne moze sve biti potpuno pravedno, nije Utopija. Svakako dijete koje želi da se bavi fudbalom nema iste šanse da postane vrhunski fudbaler kao Englez i kao Indonežanin. Te se stvari ne mogu mijenjati.

Po meni je wildcard zasnovan na koeficijentu sasvim dovoljno pravedan.

A ti mislis da je trenutna finansijska moc nekog kluba dovoljan argument za proglašenje kojih je to 12 klubova najvecih sad i zauvijek.

Mene je sramota sto postoje ljudi koji prate ovaj sport, a da tako razmisljaju.
Čuj me ti! Nađi snage, mijenjaj svijet! Budi ista kao more, što valovima mijenja svih obala lik.

Rovella
Kontakt:

Post Postao/la Rovella » 21 apr 2021, 19:02

Desmond je napisao/la:
21 apr 2021, 18:57

Jednostavno, promotori SL nisu u pravu, kao sto ni antivakseri nisu upravu. To nije debata, to je činjenica.

Al jbg, sto se tice koeficijenta, svakako ne moze sve biti potpuno pravedno, nije Utopija. Svakako dijete koje želi da se bavi fudbalom nema iste šanse da postane vrhunski fudbaler kao Englez i kao Indonežanin. Te se stvari ne mogu mijenjati.

A ti mislis da je trenutna finansijska moc nekog kluba dovoljan argument za proglašenje kojih je to 12 klubova najvecih sad i zauvijek.

Da, ne bih skontao. :arrow:

Kako nazivas nas 100% pro vaksere i pro SL-ovce?

Nije najvecih zauvijek, vec osnivaca nove lige i organizacije, sa potpisanim trogodisnjim ucescem, pa bi se dogovaralo dalje. Detalji eto izlaze polahko.

Desmond
Kontakt:

Post Postao/la Desmond » 21 apr 2021, 19:08

Rovella je napisao/la:
21 apr 2021, 19:02
Desmond je napisao/la:

Da, ne bih skontao. :arrow:

Kako nazivas nas 100% pro vaksere i pro SL-ovce?

Nije najvecih zauvijek, vec osnivaca nove lige i organizacije, sa potpisanim trogodisnjim ucescem, pa bi se dogovaralo dalje. Detalji eto izlaze polahko.
Zar nije 23-godisnji :D. Ne kazem da je nuzno antivakser i prosuperligas, nego je vam je ista logika.

Nevjerovatna naivnost kod vas da ne vidite koliko je ovo debilan projekat. Apsolutno se nista nije znalo osim da ce klepit te 3.5 milijarde na pocetku. Sasvim dovoljan pokazatelj da je bio cilj samo pokupit pare i pokrit gubitke na brzinu, a za sistem cemo lako.

Strašno koliko se Perez provalio, a vi i dalje mislite da je bog. Ovako i Haris Zahiragic nadje opravdanje kad se Fadil obruka, umjesto da kaze, do mene je, lik je levat, cijeli mu se svijet smije.

Najteze je reci da nisi upravu.

tobaccos
Kontakt:

Post Postao/la tobaccos » 21 apr 2021, 19:11

Desmond je napisao/la:
Rovella je napisao/la:
Desmond je napisao/la:

Naravno da je glupost što su išli tim putem nekog sigurnog učešća, ali budimo realni barem 7-8 od ovih 12 bi sigurno bili tu svake sezone.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 21 apr 2021, 19:13

akisarajevo92 je napisao/la:
20 apr 2021, 22:39
Donnie mi je drag ali se izblamirao na ovoj temi u protekla dva dana kao niko.
Uvijek na strani pravih vrijednosti, u ovom slučaju entertainmenta :kafa:

Rovella
Kontakt:

Post Postao/la Rovella » 21 apr 2021, 19:15

Dio sa uzdizanjem u nebesa dva najistaknutija pojedinca je ocigledna trola, ali projekat je ok i iz opravdanih razloga. ;)

Da Englezi nisu picke i da mogu podnijeti pritisak od djece koja sa 18-25 god imaju pravo na socijalu, danas bi bila druga prica i borba za jos 5-8 mjesta u SL.

Ali hajde da nastavimo ovdje u zabavnom ritmu, bez teskih tema, one su za donosioce odluka. ;)

Desmond
Kontakt:

Post Postao/la Desmond » 21 apr 2021, 19:16

tobaccos je napisao/la:
21 apr 2021, 19:11
Desmond je napisao/la:
Rovella je napisao/la:

Naravno da je glupost što su išli tim putem nekog sigurnog učešća, ali budimo realni barem 7-8 od ovih 12 bi sigurno bili tu svake sezone.
Nisam ubijeđen. Od ovih 12 ekipa, u zadnjh 10 godina, samo su, ako se dobro sjecam, Real, Barca i Juventus svake godine bili u LP.

Desmond
Kontakt:

Post Postao/la Desmond » 21 apr 2021, 19:18

Rovella je napisao/la:
21 apr 2021, 19:15
Dio sa uzdizanjem u nebesa dva najistaknutija pojedinca je ocigledna trola, ali projekat je ok i iz opravdanih razloga. ;)

Da Englezi nisu picke i da mogu podnijeti pritisak od djece koja sa 18-25 god imaju pravo na socijalu, danas bi bila druga prica i borba za jos 5-8 mjesta u SL.
[/b][/b]
Ali hajde da nastavimo ovdje u zabavnom ritmu, bez teskih tema, one su za donosioce odluka. ;)

Po ovom se vidi da ne poznajes fudbalsku kulturu u Evropi, a posebno u Engleskoj. Ne mozes u saudijskoj arabiji praviti industriju svinjskog mesa i ocekivati uspjeh.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 21 apr 2021, 19:18

Big clubs have demanded sanctions for the 12 Super League clubs. UEFA vice president has confirmed there will be consequences for the 12 clubs: "We'll have to discuss possible additional consequences. The first consequence is that they will live with shame" [@mohamedbouhafsi]
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 21 apr 2021, 19:20

Donnie Darko je napisao/la:
21 apr 2021, 19:13
Aha. Ne zaboravi odgledati zvezde granda za vikend :kafa:
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 21 apr 2021, 19:21

Cuj da žive sa sramom, hahaha
Uefa zna za tu riječ? 😯

tobaccos
Kontakt:

Post Postao/la tobaccos » 21 apr 2021, 19:21

dirkules je napisao/la:
21 apr 2021, 19:18
Big clubs have demanded sanctions for the 12 Super League clubs. UEFA vice president has confirmed there will be consequences for the 12 clubs: "We'll have to discuss possible additional consequences. The first consequence is that they will live with shame" [@mohamedbouhafsi]
E neka smo dočekali da ebena UEFA morališe :rol:

Desmond
Kontakt:

Post Postao/la Desmond » 21 apr 2021, 19:26

Ocigledno ne znas sta je entertainment. Propao bi da se bavis tom industrijom :D

Je l zanimljivije ili isplativije gledati 20 sezona vrhunske serije ili 5 skoro vrhunskih serija po 4 sezone. Ako mislis da je ovo prvo, uporedi zaradu jedne duge serije i zbir zarada nekoliko kracih :D.

U tom je i najveci problem. Smatrate da je njihova vodilja bio veci "entertainment" i slicno. Mislite da su izracunali da ce vise ljudi pratiti fudbal zbog super lige. Ali to nije slucaj.

Ideja o super ligi je dugo godina tu negdje, a sad su to preko noci htjeli ostvariti iskljucivo da bi klepili tih prvih 300-400 miliona od investitora. Nikakve oni racunice nisu imali, samo izmisljenje statistike o mladima, fortnajtu, trajanju tekmi koje su smisljali dok su dolazili na intervjue, kako bi imali bilo kakve argumente osim treba nam da izmislimo neke pare jer smo uzasno losi menadzeri.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 21 apr 2021, 19:27

BosniaBoston je napisao/la:
21 apr 2021, 19:20
Aha. Ne zaboravi odgledati zvezde granda za vikend :kafa:
Meh, balkanski nazovi pjevači sa srpskim pevaljkama u žiriju? to je za vas romantike. Samo najveće američke i kanadske superzvijezde dolaze u obzir, uz par pozivnica za najveće latino i europske zvijezde ukoliko zadovoljavaju određen broj streamova na spotify i apple music. Primjerice Cardi B :kafa:

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.